Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Statisk HTML vs WordPress: Vilket ska du använda för att bygga din webbplats?

Statisk HTML vs WordPress: Vilket ska du använda för att bygga din webbplats?

Försöker du bestämma om du vill bygga en webbplats med HTML eller WordPress?

När webbutvecklingen startade var möjligheterna att bygga en webbplats mycket begränsade. I de flesta fall var ditt enda alternativ att skriva varje rad kod själv eller anlita någon annan att göra det. År 2021 kommer saker att vara väldigt annorlunda tack vare uppkomsten av innehållshanteringssystem och webbplatsbyggare.

Dessa plattformar erbjuder utvecklare en strömlinjeformad metod för att skapa en webbplats, ibland utan ens en rad kod. Men det faktum att det är lättare att göra gör dem inte nödvändigtvis till ett bättre val för konstruktion.

Idag jämför jag att bygga en webbplats med HTML eller använda WordPress för att se vilket som är det bästa alternativet.

Översikt: Statisk HTML vs WordPress

Egentligen handlar den här jämförelsen om att koda dig själv och använda en CMS-plattform för att bygga din webbplats. Så innan vi tittar närmare på dessa för specifika kategorier, låt oss ägna lite tid åt att förstå vad var och en är.

Vad är statisk HTML?

En statisk HTML-webbplats består av en serie HTML-filer. Varje fil representerar en sida på webbplatsen och varje gång en besökare kommer till webbplatsen visar deras webbläsare den HTML-filen (tillsammans med några stilmallar).

Varje sida på en statisk HTML-sida måste redigeras separat om du vill göra en ändring. Om du ska designa om din webbplats måste du redigera varje fil. Detta gör det mycket tidskrävande att hantera en statisk HTML-webbplats.

Om inte Inkludera CSS och PHP, vilket avsevärt kan öka utvecklingstiden. Men ändå tittar du på mycket kodning.

Den viktigaste fördelen är dock full kontroll över innehållet på dina sidor. Det finns inga förinställda begränsningar. Istället är den enda begränsande faktorn din kodningskunskap. Ändå är detta hinder för stort för att övervinnas för 99 % av människor idag.

Vad är WordPress?

WordPress är ett open source content management system (CMS) som för närvarande består av 40 % online. Med andra ord, 40% av internet använder WordPress för att bygga webbplatser.

Åtminstone dominerar det webbutveckling.

Ett CMS är en programvara utformad för att skapa och hantera all information på en webbplats. Användare behöver inte interagera direkt med koden. Istället interagerar de vanligtvis med en plattformsredigerare där de kan lägga till sitt innehåll.

Läsa:  Topp 15 Facebook Analytics-verktyg för att mäta sidprestanda

Programvaran konverterar sedan den till HTML, som en webbplatsgenerator.

När det gäller WordPress använder användarna Gutenberg-redigeraren för att skapa sitt webbplatsinnehåll. När informationen publiceras skickas den i HTML till webbläsaren. Därför behöver användare inte skriva en enda kodrad när de skapar inlägg eller sidor.

Enkel användning

En webbplats är ett krav för företag på 2000-talet. Kommer du verkligen ihåg det senaste företaget du interagerade med som inte hade en webbplats? Förmodligen inte, men det betyder inte att varje entreprenör är ett tekniskt geni.

I de flesta fall vet småföretagare ingenting om att bygga en webbplats. Därför måste de hitta en metod som är snabb och enkel. Låt oss se vilken av dessa som är en bättre plattform för nybörjare.

Tillgänglighet för statisk HTML

Att bygga en statisk HTML-webbplats kräver kodningskunskaper och mycket av det. Även om det inte är så svårt att lära sig HTML, tar det tid att lära sig och ännu mer att bemästra.

Att göra en perfekt hemsida är vanligtvis helt omöjligt för en nybörjare.

Det är också viktigt att nämna att du måste skapa varje sida individuellt. Detta kan vara en mardröm under vissa omständigheter om du planerar att regelbundet ändra sidinnehåll.

Som namnet antyder är statisk HTML bäst att använda för innehåll som inte förändras. Som en målsida eller annan enstaka sida.

En stor fördel med att använda HTML är att du inte behöver ta itu med uppdateringar. Detta kommer att göra din webbplats mycket lättare att underhålla och undvika situationer där något slutar fungera när en uppdatering trycks ut.

WordPress tillgänglighet: Vinnare

WordPress kräver inga kodningskunskaper, alla tunga lyft görs med plugins och teman. En plugin är programvara som lägger till en specifik funktion till din webbplats. Ett tema, å andra sidan, är en samling stilmallar som dikterar utseendet.

Med WordPress eller de flesta innehållshanteringssystem kan du snabbt utföra massåtgärder på alla dina sidor eller inlägg. Detta gör innehållshanteringen enkel. Du skapar ditt innehåll i Gutenberg-redigeraren och det är blockbaserat.

Så vad betyder det? Tja, varje block har sin egen egenskap. Om du till exempel vill skriva ett stycke, använd styckeblocket. För att skapa en lista, använd listblocket. De är mycket intuitiva och kan ordnas i valfri ordning för obegränsad anpassning.

Göra

Det finns verkligen ingen konkurrens mellan HTML-kodning av din egen webbplats och att använda WordPress när det kommer till tillgänglighet. Det finns fördelar med att skriva sin egen kod, men tillgänglighet är inte en av dem.

Läsa:  7 bra sätt att använda LinkedIn för att hitta ett jobb

Det är därför de flesta småföretag var tvungna att anlita en webbutvecklare för att bygga sina webbplatser för flera år sedan.

Vem som helst kan bygga en webbplats med WordPress, så det är en klar vinnare.

Design

Webbplatser idag är allt annat än grundläggande information. Oavsett om en webbplats är för en liten blogg, en grafisk designportfölj eller en webbutik, måste den se bra ut. Om inte, är det osannolikt att besökarna litar på det.

Och om de inte litar på det, kommer de inte att köpa något.

Låt oss se hur var och en av dessa står sig mot varandra.

Statisk HTML-design

Statisk HTML lyser verkligen i design. De flesta plattformar har någon form av begränsning som kan förhindra kreativ frihet. Den enda begränsningen här är dina kodningsförmåga.

Men detta görs faktiskt med CSS, inte HTML.

Medan HTML berättar för webbsidan dess innehåll, berättar CSS (Cascading style sheets) webbsidan hur de ser ut. När du talar om siddesign talar du alltså verkligen om CSS.

Den goda nyheten är att det faktiskt finns gott om exempel på CSS-kod online som du kan använda som mall. Möjligheterna är verkligen oändliga i händerna på en kompetent kodare, men en nackdel är att titta på kodrader istället för själva webbsidan.

WordPress Design: Vinnare

När det kommer till design är det första du behöver nämna WordPress-teman. Det finns tusentals att välja mellan och de kommer att ändra utseendet på din webbplats på nolltid.

WordPress låter dig också använda CSS-kod för att anpassa temat, så anpassningen är oändlig.

Om detta var ditt enda alternativ skulle många WordPress-webbplatser se likadana ut, men det gör de inte. Istället har du också tillgång till sidbyggare. Var och en av dem har sin egen uppsättning verktyg och specialisering för att hjälpa dig bygga din drömwebbplats.

I de flesta fall använder de ett dra-och-släpp-gränssnitt som låter dig dra vissa element till sidan och se dem i realtid. Det betyder att du kan se exakt hur din webbsida kommer att se ut när du redigerar.

Göra

Även om du kan skapa vad som helst med din egen kod på en statisk HTML-webbplats, kan du göra samma sak i WordPress. Skillnaden är att du har möjlighet att välja vilket gränssnitt du använder för att bygga webbsidan och du kan se förändringarna i realtid.

Således, även om du kan få samma resultat, är processen mycket mer strömlinjeformad i WordPress.

E-handel

Att handla online har aldrig varit mer populärt och så många webbplatser försöker bygga upp en onlinenärvaro inom e-handel. Den goda nyheten är att det är ganska enkelt att bygga en onlinebutik nuförtiden.

Läsa:  Hur man frigör utrymme på iPhone utan att ta bort appar och foton

Låt oss ta en titt på vad var och en av dessa ger till bordet när det gäller e-handelspotential.

Statisk HTML onlinebutik

Nu kan du säkert bygga en HTML-webbplats med e-handelsfunktionalitet, men den verkliga frågan är skall du? Låt oss komma ihåg termen “statisk HTML” med betoning på den “statiska” delen för ett ögonblick. E-handelssajter är upptagna och förändras ständigt.

Eller med andra ord, ingen av dem är statisk. Att lägga till nya produkter, uppdatera priser, ändra presenterade produkter och nästan allt annat arbete relaterat till att driva en webbutik är enormt i en HTML-miljö.

Den enda räddningen med att använda HTML är att du inte behöver betala transaktionsavgifter till en plattform utanför en betalningsport (PayPal, Stripe, etc.). Men samtidigt är det inte alla plattformar som gör detta heller.

WordPress Online Store: Vinnaren

När det kommer till e-handel har WordPress ett hemligt vapen, WooCommerce. Denna plugin förvandlar din webbplats till en fullfjädrad onlinebutik redo att börja göra affärer. Den hanterar allt från betalningar till produktsidor.

Och nämnde jag att det är det helt gratis använda sig av? Jo, det är det, och det är en stor anledning till att över 5 miljoner onlinebutiker använder WooCommerce. Och som det mesta i WordPress är processen strömlinjeformad så att vem som helst kan använda den.

För att vara helt ärlig, är det mesta av processen bara att gå igenom inställningarna och välja en betalningsgateway. Den andra sidan är bara att lägga till produkter i butiken. Det är ingen överdrift att säga att du skulle kunna skapa en fullt utrustad webbutik på en dag.

Göra

Detta är inte alls i närheten, eftersom WordPress dominerar HTML när det kommer till e-handelsfunktionalitet. Även om det fortfarande är mycket vanligt att bygga en webbplats med HTML 2021, är det inte det att bygga en e-handelswebbplats med det. Det krävs ett litet team för att göra det med dagens standarder i åtanke.

Vinnaren är WordPress eftersom det är enkelt att installera, underhålla och inte tar ut transaktionsavgifter.

Prissättning

De flesta tror att det krävs en mindre förmögenhet att bygga en webbplats, men det är bara en myt. Verkligheten är att det är mycket prisvärt att bygga en webbplats idag. Det beror egentligen bara på vilken plattform du väljer att bygga på och vilka funktioner du väljer att implementera.

Ur ett overheadperspektiv är båda dessa alternativ knutna, men var och en kan komma med några kostnader som är värda att titta på.

Statisk HTML-prissättning

HTML är bara ett kodningsspråk, så det kostar inget att använda det. Det är därför det kostar ingenting att koda sin egen hemsida. Men som vilken webbplats som helst måste du vara värd för din webbplats hos ett webbhotell.

Läsa:  Sevdiğimiz 6 Etkili Cadılar Bayramı Pazarlama Kampanyası

Tro det eller ej, det är vanligt nuförtiden att anlita en webbutvecklare för att bygga en webbplats från grunden med HTML. Återigen, att koda en hel webbplats är inte lätt, och att gå den här vägen kan sätta dig tillbaka flera tusen dollar. Det beror verkligen på vilken webbutvecklare du hittar.

Men om du bygger webbplatsen från grunden själv är kostnaden $0.

WordPress Prissättning: Vinnaren

WordPress är helt gratis att använda. Allt från installation till eventuella uppdateringar du får senare är gratis utan dolda kostnader. Den verkliga kostnaden för att använda WordPress är att betala för webbtjänster, men detta gäller alla webbplatser.

Andra utgifter du kan ådra dig inkluderar premiumteman och plugins. I genomsnitt kommer ett premiumtema att sätta dig tillbaka mellan $30 och $50. Utbudet av premiumtillägg är mycket bredare.

Att använda någon av dessa är dock helt valfritt.

Det är fullt möjligt att bygga en webbplats med WordPress med enbart gratisverktyg. Och resultatet kan se lika bra ut.

Göra

Detta är en knepig kategori eftersom HTML och WordPress är helt gratis att använda. Båda har förvisso kostnader, men även då är de helt valfria. Den verkliga kostnaden som de båda delar är att hitta ett bra webbhotell.

Och med WordPress popularitet kan du få en bättre upplevelse när du letar efter din egen WordPress-värd, vilket är anledningen till att jag gav den vinsten.

Slutresultat: Statisk HTML vs WordPress

WordPress är det mest populära innehållshanteringssystemet på Internet av en anledning. Den är enkel att använda och du kan göra praktiskt taget vad som helst med den. Även om du kan göra vad som helst med HTML, är det specialiserat på statiskt innehåll som hemsidor.

Men för webbplatser som ständigt kommer att ändra eller uppdatera layouten är arbetsbelastningen för stor.

För att inte tala om, du måste kunna språket utan och innan för att bygga en väl avrundad webbplats. WordPress kan få samma resultat med en bråkdel av arbetet.