Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Steg-för-steg-guide om hur man skriver ett blogginlägg

Steg-för-steg-guide om hur man skriver ett blogginlägg

Ibland känns det som att man har hela blogginlägget kartlagt i huvudet. Tills du sätter dig ner för att skriva, och istället för att skriva ursinnigt på tangentbordet, knackar du oroligt på ditt skrivbord. Stirrar på en tom skärm!

En hotande deadline ökar bara ångesten. Det gör det ännu svårare att hitta den saknade gnistan och komma ihåg de idéer som har surrat i ditt sinne ända sedan du skapade idén till inlägget. Vi har alla varit där.

Det bästa hacket för att slå tom sida syndrom som varje författare fruktar är genom att använda en blogginläggsöversikt.

Den här artikeln kommer att visa dig hur du snabbt skriver ett blogginlägg. Du kommer att lära dig hur du ritar en färdplan för en artikel som utforskar alla relevanta underämnen och engagerar läsarna från början till slut.

Ännu bättre, vi kommer att dela ett verktyg som kommer att generera bloggartikelns översikt för dig med ett enkelt klick på en knapp, vilket drastiskt minskar tiden du tar att göra det manuellt.

Oavsett om du är en erfaren bloggare eller precis har börjat, kommer den här bloggmallen att ge dig möjlighet att skapa artikelkonturer som lägger grunden för framgångsrika blogginlägg.

Varför det är viktigt att skriva blogginlägg

Föreställ dig att gå in i en okänd skog utan karta. Det är så det känns att dyka med huvudet först i att skriva ett blogginlägg utan att skapa en disposition först. Du kan hamna vilse, förvirrad och med mer än bara några insektsbett.

Jag har aldrig haft ett fotografiskt minne, så det slår mig varför jag någonsin trodde att jag skulle kunna spara en artikels information till minnet och återkalla den på begäran.

En blogginläggsöversikt, ungefär som den pålitliga kartan, guidar dig genom din resa för att skapa innehåll på ett organiserat sätt. Det hjälper till att förtydliga dina huvudpunkter och säkerställer att varje avsnitt flyter smidigt in i nästa.

En bloggartikel kan vara en enkel punktlista med punkter som sammanfattar varje avsnitt i inlägget. Eller det kan vara en mer detaljerad uppdelning som har huvudpunkterna stående som ledstolpar, med stödpunkter inbäddade under.

Fördelarna med att använda en disposition för att skriva artiklar är enorma.

Till att börja med hjälper bloggkonturer dig att spara tid genom att organisera dina tankar innan du börjar skriva. De ger också struktur för dina idéer och ser till att all nödvändig information finns med.

Använd en disposition för att vägleda dig fokuserar ditt sinne och hindrar dig från att vandra utanför ämnet. Vissa av dina läsare har fullspäckade scheman så det hjälper om de kan skanna din artikel och snabbt hitta den information de söker.

Den rena röran i en artikel som hoppar från ett ämne till ett annat utan en sammankopplande tråd ger en fruktansvärd läsupplevelse. Det avvisar läsarna om de kan hitta någon i första hand.

Men såväl som läsaren kan du förlora Google också. Helt enkelt för att sökmotorn helt enkelt inte kan förstå vad din artikel handlar om och inte kan bestämma vilka sökningar den ska användas för. Det slutar med att du vänder dig till ett tomt rum.

När jag beskriver mina artiklar finner jag också det mitt skrivande är snabbare och mindre ansträngt. En kontur förenklaär skrivprocessen. Allt du behöver göra är att:

  • Utvidga dina huvudargument.
  • Lägg till några exempel för att förtydliga poängen.
  • Lägg till bilder för att hjälpa läsarna att visualisera din föreslagna lösning.
  • Knyt ihop några personliga berättelser för att engagera dina läsares hjärnor.
  • Länka ut till artiklar som täcker underämnena mer detaljerat.
  • Lägg till övergångar mellan varje punkt så att artikeln flyter och läser bra.

Ett effektivt blogginlägg är inte bara välstrukturerat utan också strategiskt – en kvalitet som börjar med dess skelett (blogginläggets disposition).

Att skapa konturer uppmuntrar till målmedvetet tänkande om inte bara hur information ska presenteras utan också varför vissa aspekter bör komma före andra baserat på deras relevans eller betydelse.

Läsa:  Hur man spelar videospel på dator eller mobil med Emuparadise

I huvudsak bloggkonturer se till att de slutprodukten är sammanhållen och flyter logiskt från inledningen till sammanfattningen. Som jag har funnit gör en kontur mig till en bättre och effektivare författare.

Att lära sig hur man skriver ett blogginlägg säkerställer att du gör din poäng tydlig redan från början — minskar tiden för att stirra på tomma skärmar eller skrapar hela avsnitt eftersom de inte passar med allt annat du har skrivit.

Hur man skriver ett blogginlägg snabbt och effektivt

Att skriva ett blogginlägg är vanligtvis en manuell process. Du börjar med ett ämne eller ditt huvudmål för artikeln. Och sedan utökar du det med de andra takeaways du vill att dina läsare ska få från artikeln.

Du vill få ner alla dina idéer, inklusive de frågor som folk ofta ställer om ämnet. Efter denna hjärndumpning kommer du nu att organisera och ordna artikelns huvudpunkter i en strukturerad, flytande disposition.

Som du kan föreställa dig kan den här manuella beskrivningsprocessen ta tid. Och utan grundlig research är det lätt att missa viktiga punkter. Din artikel kommer inte att vara lika omfattande.

Det här är vad AIO (optimering av artificiell intelligens) och AI-skrivaren WriteSonic fixar.

AIO hjälper dig att skapa mer effektivt innehåll, medan CaS använder AI för att effektivisera innehållsproduktionen och tar hand om hela blogginläggets arbetsflöde, från dispositionen, själva skrivandet och optimeringen, till publicering i WordPress.

Så att skriva dispositionen är bara den första delen av en lång process. Med själva skrivandet kvar vill du skriva dispositionen snabbt och effektivt.

Som vi kommer att visa dig med följande steg-för-steg-guide, är det bästa sättet att beskriva ditt blogginlägg med innehållet i skala automatisk bloggkonturgenerator.

Om du föredrar video, se över axeln som Content at Scales ordförande, Julia McCoy, demonstrerar processen.

Beskriv dina tankar med Mind Mapping

Mindmapping är ett dynamiskt sätt att organisera dina tankar och effektivisera skisseringsprocessen. Detta tillvägagångssätt ger dig en örnöga över ditt innehåll, vilket låter dig upptäcka luckor i information och möjligheter att expandera på intressanta idéer.

Skönheten med mindmapping ligger i dess visuella natur. Det ger en påtaglig struktur som speglar hur våra hjärnor fungerar naturligt – som förgrenar sig från en huvudidé till flera underidéer.

Du börjar med din stora idé – det centrala temat eller ämnet för ditt blogginlägg – i centrum. Därifrån kan du förgrena dig till huvudpunkter eller sektioner (de tjockare grenarna), fördjupa dig sedan djupare i varje sektion med stödjande detaljer (de mindre grenarna).

En framgångsrik tankekarta fångar essensen av varje punkt på ett kortfattat sätt samtidigt som allt hålls sammankopplat – en uttömmande lista som visuellt lagts fram framför dig. Följ dessa tre steg för att skapa din alldeles egna tankekarta.

Steg 1: Centralisera din stora idé

Ditt första steg är att identifiera och placera det centrala temat i hjärtat. Detta fungerar som både ditt ankare och kompass – det håller ihop alla andra idéer samtidigt som de pekar i rätt riktning.

Steg 2: Förgrena dig med huvudpunkter

Förgrenade från denna kärna är vad vi kallar “Main Points” som fungerar som guider för att strukturera din disposition ytterligare genom att bryta ner större koncept i smältbara bitar.

Notera: Om någon speciell gren börjar kännas överbelastad, tveka inte att dela upp den i mer hanterbara undergrenar.

Steg 3: Fyll i detaljerna

Det sista steget är att fylla i varje gren med stödjande detaljer. Dessa kan vara allt från exempel och statistik till anekdoter eller personliga upplevelser – allt som hjälper till att stärka dina huvudpunkter och tillför djup till din blogginläggskontur.

Mindmapping kan vara ett bra sätt att låsa upp kreativitet, främja produktivitet och hjälpa till att organisera idéer. Det låser upp kreativitet och ökar produktiviteten på ett stort sätt.

Skapa övertygande titlar för dina blogginlägg

Tänk på titeln på ditt blogginlägg som en butiksfönster. Det är det som drar in folk, eller hur? Så det måste vara lockande.

En välgjord titel som använder förkortningen BRAVE kan öka klickfrekvensen avsevärt. BRAVE står för Bold, Relevant, Action-oriented, Value-adading, and Engaging. Denna akronym är ditt nya hemliga vapen för att skapa övertygande titlar.

Var modig och gör ett uttalande. Du behöver dina titlar för att sticka ut bland ett hav av onlineinnehåll.

Lägg till relevans genom att adressera sökavsikten. Tittlarna på dina blogginlägg ska inte bara locka trafik utan locka besökare som är genuint intresserade av vad du erbjuder.

Inspirera till handling genom kommandoord. Handlingsorienterat språk drar uppmärksamheten direkt och hjälper till att driva engagemang genom taket.

Visa upp värdet direkt. Om läsarna inte ser värdet i rubriken på dina blogginlägg, varför skulle de bry sig om att klicka på dem?

Sälj engagemang, inte bara information. Se till att potentiella kunder hittar engagerande element i dina bloggar för att få dem att komma tillbaka efter mer.

Läsa:  Hur och varför för cross-browser-testning

Att skapa övertygande bloggtitlar handlar inte bara om att vara catchy. Det är en känslig balans mellan relevans och engagemang – ett hemligt recept för att öka antalet läser av dina blogginlägg.

Strukturera ditt blogginlägg

Att skriva ett framgångsrikt blogginlägg börjar med att konstruera en solid kontur. Det är som ritningen för ditt sista mästerverk.

En välstrukturerad mall för blogginlägg innehåller vanligtvis fyra huvudavsnitt: introduktion, huvudpunkter, underpunkteroch slutsats — var och en spelar en roll för att hålla läsarna anslutna till ditt innehåll.

Om du någonsin har skrivit nyhetsartiklar eller pressmeddelanden kanske du är bekant med Inverterad pyramid metod. Men visste du att den här tekniken också kan användas när du beskriver blogginlägg?

Denna strategi innebär att du placerar den viktigaste informationen överst i din artikel (pyramidens breda bas) och sedan gradvis minskar den till mindre viktiga detaljer mot slutet. Den här blogginläggsstrukturen säkerställer att även om läsarna inte stannar kvar tills den allra sista meningen, går de ändå därifrån med viktig kunskap om vad de letade efter i första hand.

“Inledningen” är där vi fångar vår läsares uppmärksamhet genom att förklara varför det är värt deras tid att läsa vidare. Detta kan handla om att introducera dem för ett problem som de kanske inte insåg existerade eller att erbjuda en attraktiv inblick i hur deras liv kommer att förbättras efter att ha implementerat råd från ditt blogginlägg.

“Huvudpunkter” är i grunden köttiga bitar inom vilka kärnargument eller steg för att lösa problemet som nämns i inledningen ligger.

“Underpunkter” är till för att stödja varje huvudpunkt med ytterligare detaljer, exempel eller anekdoter.

“slutsatsen” är där du avslutar saker. Gå igenom dina huvudpunkter och sammanför allt på ett fängslande sätt, och uppmana din läsare att agera. Kanske är den åtgärden att prenumerera på din blogg eller kanske dela ditt innehåll på sina favoritplattformar för sociala medier.

En steg-för-steg-guide för att skriva ett blogginlägg

Nedan kommer vi att visa dig den manuella processen för hur man skriver ett blogginlägg samt hur WriteSonic automatiska bloggkonturgenerator förenklar hela processen.

1. Välj ett ämne för ditt blogginlägg

Sökordsforskning spelar en avgörande roll för att skapa ett effektivt blogginlägg. Nyckelord är grunden för varje innehållsmarknadsföringsstrategi, och att prioritera sökord baserat på konkurrens och sökvolym kan avsevärt påverka ditt innehålls synlighet online.

Det första steget för att skapa en övertygande blogginlägg är att identifiera ditt målsökord. Det här handlar inte bara om att hitta en populär sökterm; det handlar om att förstå vad dina läsare letar efter och hur du kan ge värde.

Börja med att brainstorma huvudidéer eller ämnen som relaterar till ditt företag, din produkt eller tjänst. Det kan vara frågor som kunder ofta ställer, varumärken de kanske söker efter eller jämförelser mellan olika produkter i din bransch.

När du har den här preliminära listan över potentiella sökord, kör dem genom ett SEO-verktyg för att förfina och utöka dessa termer. Content at Scales sökordsforskningsverktyg visar dig inte bara sökvolymen och rankningssvårigheterna för varje sökord utan föreslår också relaterade fraser som kan vara mogna för valet.

En avgörande del av denna process innebär att analysera de högst rankade sidorna för vart och ett av dina valda sökord. Titta på vilka ytterligare sökord dina konkurrenter använder och överväg att införliva några i ditt innehåll där det är relevant.

När du bygger din sökordslista, leta efter faktorer som konkurrensnivå (domainerar högauktoritetsdomäner?), relevans (passar det naturligt in i mitt innehåll?) och användaravsikt (är detta vad min publik verkligen vill ha?).

Om ett sökord har för stor konkurrens från webbplatser med högre auktoritet, försök att fokusera mer på alternativ med lägre svårighetsgrad istället.

Ställ dig själv dessa frågor:

Vad skulle jag skriva på Google om jag letade efter information?

Vilka problem löser min produkt/tjänst?

Vilka frågor kan mina kunder ha?

Kom ihåg att målet inte bara är att rankas högre på sökmotorerna utan att tillhandahålla värdefullt och engagerande innehåll för dina läsare. Genom att börja med rätt målsökord lägger du en stark grund för en effektiv blogginläggskontur.

2. Bestäm dina huvudpunkter

När du väl har valt ett visst nyckelord att skriva om, är det dags att komponera de faktiska delarna av din bloggkontur. Googles sökresultatsida (SERP) är en utmärkt resurs för att hitta möjliga stödpunkter som kan stå som individuella rubriker för din artikel.

Ett område jag gillar att titta på är längst ner på sidan där du hittar Relaterade sökningar:

Att Google visar dessa betyder att det finns människor som söker efter dem. Samtidigt som du gör din artikel mer omfattande, kommer optimering för dessa sökord också att öka din artikels trafikpotential.

En annan SERP-funktion du bör kontrollera när du undersöker underämnen är People Also Ask-karusellen.

Läsa:  Vad är internationell SEO och passar det ditt företag

People Also Ask (PAA)-frågor är bra att rikta in sig på för informationsartiklar eftersom de erbjuder ytterligare en möjlighet till klick utanför rankningen för ditt målsökord.

Vad jag gillar är att medan Google bara visar ett par PAA-frågor som standard, kommer det att föreslå mer med varje val du gör. Så fortsätt att klicka på de som är meningsfulla för din artikel tills du hittar en som passar perfekt med den vinkel du tänker ta.

3. Rita din disposition

Om du gör detta manuellt kommer du nu att öppna dina Google Dokument och lägga all den forskningen från de två sista stegen i ett utkast.

Eftersom vi vill spara tid för själva skrivandet kommer vi att låta vår bloggkonturgenerator ta över härifrån.

Öppna appen Content At Scale AI writer och navigera till Projekt i den vänstra kolumnen. Välj ett projektnamn och tryck sedan på Skriv inlägg knapp. Appen kommer att uppmana dig att välja basen för ditt innehåll – från ett nyckelord, ett befintligt blogginlägg, en YouTube-video, ett podcastavsnitt, en anpassad ljudfil eller en Word/PowerPoint/Doc-fil.

På nästa sida anger du ditt huvudsökord. I det här exemplet är vårt ämne och primära sökord hur man skriver ett blogginlägg.

Eftersom vi bara är bekymrade över dispositionen i den här artikeln kommer vi inte att välja ett antal ord. Annars, om AI skriver artikeln, erbjuder ordräkningsfältet en rullgardinsmeny med alternativ för att tala om för maskinen hur lång du vill att artikeln ska vara.

Även om detta är valfritt att fylla, ytterligare sammanhang fältet är min favoritfunktion i bloggkonturgeneratorn. Om du optimerar det på rätt sätt, strukturerar det ganska mycket din kontur. Så jag föreslår att du använder det på bästa sätt:

Som skärmdumpen visar, här är vad jag skrev in i ytterligare sammanhang fält:

Definiera ett blogginlägg, diskutera fördelarna med att använda ett blogginlägg när du skriver en artikel och visa sedan, steg för steg, hur du skriver en disposition för ett blogginlägg. För att avsluta, diskutera kortfattat fördelarna med att använda en bloggkonturgenerator.

Det korta stycket med ytterligare sammanhang är optimerat kring de sökord jag vill att artikeln ska täcka. Eftersom AI är utbildad för att göra sin egen forskning och SERP-analys, finns det en god chans att den kommer att optimera min kontur kring de sökord jag riktar in mig på.

WriteSonic är en av få AI-skribenter som låter dig skapa anpassade bloggkonturer. På panelen Customized Brief kan du lägga till din bloggtitel (om du inte vill att AI:n ska generera en åt dig) och sedan ändra rubrikerna som AI:n föreslog. Du kan ordna om deras ordning, lägga till eller ta bort rubriker och till och med ge sammanhang för att berätta för AI exakt vad du vill att den ska skriva för varje avsnitt.

Den dispositionens huvudpunkter är redan ordnade på det sätt som jag tror kommer att ge min artikel den mest logiska strukturen. Allt det behöver är några justeringar för att optimera för några av mina målsökord.

Om du skriver artikeln själv kan du helt enkelt kopiera utkastet och klistra in det i valfri dokumentredigerare.

Annars kan du klicka på Skriv inlägg nu knappen så att AI-skrivaren kan slutföra processen. Efter att ha tryckt på knappen kommer du att bli ombedd att vänta några minuter medan AI:n skriver artikeln.

Ja, minuter! Så snabbt kommer AI-maskinen att skriva en lång artikel som kommer att vara redo att publiceras efter en snabb granskning.

4. Ordna dina poäng logiskt

Vår disposition har redan ett logiskt flöde på grund av det extra sammanhang vi matade AI-maskinen. Men om du inte lägger till sammanhang och den genererade konturen utelämnar några punkter eller inte är lika logiskt strukturerad, erbjuder det anpassade kortverktyget några lösningar.

Om du inte gillar ordningen eller formuleringen av punkterna på din disposition, kan du växla mellan den cirkulära pilikonen och AI kommer att föreslå en annan disposition. Gillar du inte den konturen heller? Växla ikonen igen och igen.

Du kan också kontrollera och ta bort de punkter du inte gillar, eller lägga till anpassade rubriker för de punkter du känner att AI missat.

För att lyfta fram denna funktion kommer jag att lägga till en anpassad rubrik för frågor som folk ofta ställer om att skriva blogginlägg. Detta för mig är ytterligare en möjlighet att optimera guiden för några fler PAA-sökord.

Jag föredrar att ha rubriken H2 för vanliga frågor precis ovanför slutsatsen, men jag kan alltid flytta runt dem under skrivprocessen.

Vid det här laget är ditt blogginlägg nästan klart. Men om du vill kan du gå ett steg längre.

5. Dela upp dina huvudpunkter i underämnen

När du skriver eller under optimeringsprocessen kan du välja att lägga till en H3- eller H4-rubrik för att optimera för ett sekundärt sökordsmål, ta upp ett underämne eller dela upp en lång del av texten.

Läsa:  Klicka på Bedrägeri, vi har hittat en lösning

Det är OK eftersom den ursprungliga dispositionen bara är till för att ordna dina tankar och vägleda din skrivprocess, inte något du kommer att betygsättas på.

Helst bör varje H2-rubrik ha 2-3 underpunkter. För vissa av dessa, överväg att skriva dem som punktlistor. Detta gör informationen mer lättsmält.

6. Skriv ditt första utkast

Med din disposition redo är det dags att skriva ditt första utkast. Expandera på varje punkt som du skrev ner och koppla sedan ihop varje punkt med nästa för ett sömlöst flöde.

Även om du kan skriva dina egna inlägg kan det vara svårt att hitta tid. Och om du går den vägen är det svårt att hitta och hantera skribenter som producerar långa artiklar på en jämn kvalitetsnivå.

En långformad AI-skribent som WriteSonic låter dig skala din innehållsproduktion och publicering utan att offra kvaliteten.

Förutom att skapa en bloggkontur och skriva artikeln kan WriteSonic göra mycket mer, inklusive att lägga till:

  • Viktiga takeaway-boxar som sammanfattar din artikel för upptagna läsare.
  • Klicka för att tweeta länkar som uppmuntrar läsarna att dela ditt innehåll.
  • Vanliga frågor som hjälper Google att förstå vad din artikel handlar om så att den kan visa den för rätt personer.
  • Automatiska interna och utgående länkar som hjälper läsarna att lära sig mer om ämnet och hjälper Google att enkelt upptäcka ditt innehåll.

AI:n kommer också att generera en innehållsförteckning med hopplänkar som hjälper läsarna att snabbt navigera till de delar av artikeln som intresserar dem mest.

AI:n skriver i en konversationston, vilket betyder att innehållet är mänskligt och klarar AI-detektionskontroller. Och med den marknadsledande plagiatkontrollen Copyscape inbyggd i verktyget kan du också vara säker på att dina artiklar är original.

Eftersom WriteSonic ger dig möjlighet att lägga till nyckelord samtidigt, kommer din artikel helt optimerad för dina målsökord. Men bara för att ingjuta lite karaktär och varumärkesröst kan du väva in några personliga berättelser, lägga till bilder och göra några redigeringar innan du publicerar artikeln.

På tal om publicering, om du använder WordPress CMS kan du publicera artikeln på din webbplats utan att lämna CAS-appen. Vi har en WordPress plugin för det.

Åh, och din prenumeration kommer också med metadata och utvalda bildlänkar som synkroniseras till din WordPress-webbplats.

Sammantaget säkerställer WriteSonic AI-skribenten att artiklarna som den genererar är föroptimerade för organisk sökning, omfattande och lättsmälta.

WriteSonic effektiviserar det vanliga arbetsflödet för blogginlägg radikalt, vilket sparar timmar av tid. AI-skribenten krymper kostnaden för en artikel på 3 000 ord som skulle ta timmar – till och med dagar – för en duktig SEO-skribent att undersöka och skriva, krymper till i genomsnitt $15.

Vanliga frågor – Hur man skriver ett blogginlägg

Vad är en disposition för ett blogginlägg?

En översikt av blogginlägg organiserar dina tankar och forskning, vilket skapar förutsättningar för smidigt skrivande. Den kartlägger avsnitt som inledning, huvudpunkter, underpunkter och slutsatser.

Hur strukturerar du ett blogginlägg?

För att strukturera ett blogginlägg effektivt: börja med ett engagerande intro, presentera dina huvudpunkter tydligt i kroppen med hjälp av rubriker/underrubriker och avsluta med en stark avslutning med en uppmaning till handling.

Hur skriver man ett blogginlägg?

Skapa din layout genom att skapa catchy rubriker för varje avsnitt. Lägg till punktlistor eller numrerade listor för att bryta ner komplexa idéer. Håll stycken korta och lägg till bilder där det behövs.

Hur formaterar jag mitt blogginlägg?

Nyckeln till formatering är läsbarhet – använd fet text för att betona, kursivera nyckelord när det är lämpligt, infoga blanksteg mellan avsnitten, inkludera bilder som kompletterar innehållet och hyperlänka relevanta källor eller relaterade artiklar.

Slutsats

Att skriva ett blogginlägg kan verka som ett extra steg, men det är ett som kan spara mycket tid och frustration i det långa loppet.

Genom att ta dig tid att planera ditt blogginlägg i förväg kan du se till att ditt skrivande är organiserat, fokuserat och engagerande.

Kämpar du för att hitta tid att skriva en disposition för varje blogginlägg? Automatisering är svaret! Med WriteSonic behöver du bara ange ditt long-tail-sökord och det kommer att generera ett blogginlägg för dig inom några sekunder.

Registrera dig här och kom igång med att skala din innehållsproduktion och publicering direkt.