Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Stilguide för varumärkesinnehåll – Webbseminarium


Stilguide för varumärkesinnehåll - Webbseminarium

Att skapa en varumärkesstilsguide hjälper andra att förstå varför innehåll placeras på ett visst sätt för ett varumärke. I detta webbseminarium förklarar vår gästföreläsare Maddy Osman varför dessa stilguider är viktiga och hur man skapar dem.

Vad är stilguiden för varumärkesinnehåll?

I huvudsak är en innehållsstilsguide en referens som hjälper skribenter, redaktörer och kunder att förstå hur och varför vissa saker skrivs på ett visst sätt.

Precis som varumärken har en färgskala, vissa typsnitt och en specifik estetik har de också ett visst flöde till sitt innehåll. Och när en stilguide väl är etablerad håller den alla uppdaterade med hur och varför du gör saker som du gör.

I den här videon förklarar Maddy mer om stilguidens textsida. Han förklarar också några av de nödvändiga visuella elementen.

Varför är en innehållsstilsguide viktig?

Innehållet är kung. Oavsett om det är i textformat eller att ställa in YouTube-videor, gör innehållsskapande processen enklare.

Naturligtvis kan du alltid bara “vinga” innehållet. Det finns dock stora fördelar med att bygga en innehållsstilsguide. Maddy förklarar varför det är viktigt i detta webbseminarium.

Effektivisering av processen

Att ha en stilguide hjälper till att hålla alla i laget på samma sida. Detta kommer att bidra till att minska den tid du lägger på att redigera innehåll för att passa temat och flödet på din webbplats.

Även om du arbetar själv, minskar sättet du skapar innehållet på den tid du lägger på verket. Speciellt om det är skräddarsytt specifikt för din publik.

Läsa:  Hur man går med i Twitter-chattar och inspirerar andra på vägen

Konsekvens och professionalism

Konsekvens i sammansättningen av en viss typ av innehåll kommer att göra din webbplats mer elegant. Istället för att verka slumpmässigt i sin struktur vet folk vad de kan förvänta sig av dig för vissa typer av artiklar.

Tänk på det som att bygga ett hem. Varje hus har en dörr, tak, väggar och grund. Nu använder varje struktur olika material, men alla hem har dessa element.

I det här fallet är “materialen” text, men att följa byggnadens layout ger innehållet en stark struktur. Och det bästa sättet att göra det är att följa en specifik plan.

Engagera din målgrupp

Din målgrupp är den viktigaste delen av att bygga en webbplats. Som sådan vill du tillhandahålla innehåll som är effektivt för att fånga och behålla deras uppmärksamhet.

Att designa innehåll specifikt för dessa personer ökar avsevärt chanserna att de kommer tillbaka, prenumererar på e-postmeddelanden eller på annat sätt interagerar med ditt innehåll.

Visuell stil spelar roll

Stilen på ditt innehåll lockar besökare från sökresultaten. Men de visuella elementen håller dem kvar på din webbplats. Och eftersom människor är en visuell första art, spelar stil en stor roll i engagemang.

Det betyder att saker som din logotyp, typografi och färger är mycket viktiga för din varumärkesstil.

I den här videon går Maddy igenom de viktigaste aspekterna av visuell stil, inklusive olika typer av grafik för att framhäva ditt innehåll.

Effektivisera din innehållsprocess

Att skapa innehåll som folk vill läsa är hörnstenen för framgång. Det krävs dock mer än de bästa sökorden eller fraserna för att verkligen engagera din publik.

Läsa:  8 moderna strategier för att behålla kunder för bättre resultat

När allt kommer omkring vill du att de ska komma tillbaka, eller hur?

Skapa en innehållsstilsguide för ditt varumärke Oavsett om du är en bloggare eller ett stort företag, påverkar det hur din publik uppfattar det varumärket.

Jag vill tacka Maddy Osman för detta informativa webbseminarium och jag ser fram emot att testa några av dessa tips.