Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Storytelling och de 5 Ws

Storytelling och de 5 Ws

Alla som vet hur man berättar en historia är kapabel till fånga läsarens uppmärksamhetingjuta ett konstant intresse för vad de läser, lyssnar på eller tittar på.

De berättande det ärkonsten att berätta en historiaett företag, ett projekt eller en produkt som säkerställer att läsarna transporteras till en annan dimension, skapad specifikt av författaren.

För att skriva en intressant och heltäckande text är det bra att följa några skrivregler. En av de mest kända är 5W-regelnanvänds främst inom det journalistiska området.

Denna utformningsmetod användes först på 1930-talet av Harold Lasswellen statsvetare som definierade kommunikation som “Vem säger vad till vem i vilken kanal med vilken effekt”det vill säga “Vem säger vad till vem, genom vilken kanal, med vilken effekt”.

där 5W regel den användes redan flitigt innan den erkändes och teoretiserades. De första journalistiska artiklarna som utnyttjade denna teknik för att berätta nyheter går tillbaka till slutet av 1800-talet. Med tiden har typen av texter som ska produceras ökat och skrivmetoderna har förändrats, men författare har fortsatt att använda 5W:erna inom många olika områden.

Vad är 5W-regeln

Enligt 5W-regeln ska en text kunna svara på 5 viktiga frågorsom hänvisar till engelska frågefraser: WHO? Vad? När? Var? Varför?

Det läggs ofta till dessa Hur?. På italienska ska texten innehålla information om vem som utförde handlingen, vad de gjorde, när, var och varför. Till sist, hur allt hände.

Läsa:  TuneFab Apple Music Converter Review – är det värt det?

L'lägga till hureller How, har tillskrivits R. Kipling, en författare som gjorts känd genom mästerverk som t.ex. Djungelboken Och Modiga kaptener. 1902 skrev författaren ett barnrim där han på ett mycket enkelt sätt förklarade hur hans texter skapades utifrån de sex frågor som just visats.

Med tillkomsten av Internet har 5W:erna blivit basen för digital kommunikation och marknadsföring. Deras enkelhet gör det möjligt för författare att tillämpa dem inom alla områden, från journalistik till företagsberättelser, informativa artiklar, digitalt innehåll eller inlägg på sociala nätverk.

Hur man samlar in information

klaffbräda med skrivandet berättande

Varje text är olika och det kan hända att du vill lägga större vikt vid en aspekt av berättelsen snarare än en annan.

Av denna anledning är det användbart att följa ett mycket specifikt schema från början samla information. Beroende på vilken typ av text som behöver skrivas ändras syftet radikalt: om du skapar en tidningsartikel kommer författaren att ha syftet att informera läsarna om fakta, medan om du skriver en marknadsföringstext kommer syftet att vara att övertyga läsaren och göra honom till en potentiell kund.

När du skriver en text berättande företags känslomässigt engagemang det är nyckeln till att vinna över och konvertera potentiella kunder. När du vill understryka och öka detta engagemang lägger du vanligtvis större vikt vid att hitta information relaterad till hur och varför. Svaren på dessa två frågor erbjuda större djup om situationen och huvudpersonerna, förklara de dolda motiven bakom deras handlingar och hur de uppnådde eller inte uppnådde sina mål.

5W-regeln i marknadsföringstexter

post it med marknadsföringstema

A övertygande text den måste inom sig innehålla tre definierade egenskaper: logos, patos och etos.

Läsa:  Hur du ställer in och använder din signatur i Outlook

De logotyper motsvarar förekomsten av data och information, som vanligtvis hittas genom att svara på frågor WHO? Var? och när? och det hjälper göra berättelsen trovärdig.

De patos ger känslor och känslor, berättar hur händelserna inträffar. Slutligen är etos närvaron av djupa värderingar, som svarar på frågor Varför? Som?

För att skapa större djup och göra marknadsföringstext spännande, tricket är att fortsätta fråga dig själv många varför? Var och en måste kombineras med ett speciellt tema eller evenemang.

Syftet med 5 W-regeln är att ge djup åt texten, undvika att bara marknadsföra en produkt, utan att beskriva värderingarna och motiven för de människor som arbetar bakom kulisserna.

Till exempel, efter att ha sagt var en viss händelse inträffade, är det nödvändigt att förklara varför just på den platsen eller för dessa personer. När du berättar vem huvudpersonen är måste du informera läsaren om varför han fick den briljanta idén eller varför han har just det intresset.

där fråga varför? den har en sådan kraft att den också har blivit huvudpersonen av en teknik problemlösning som heter just, 5 Varför (Fem varför) och som driver personen att leta efter 5 orsaker relaterade till den slutliga situationen och som leder till den definitiva lösningen av problemet.

5W-regeln inom copywriting

innehållsskrivande

En av copywriters nyckelprinciper är att omedelbart fånga läsarens uppmärksamhet. Webben har kraftigt påskyndat användningen av innehåll och har gett användarna möjlighet att läsa mycket innehåll gratis. Arbetsbelastningen för en användare som vill hålla sig uppdaterad visar sig vara enorm, precis som det digitala utbudet.

Författarna måste kunna ge läsaren den väsentliga informationen redan på de första raderna, samtidigt som läsarens nyfikenhet inte kan tillfredsställas fullt ut.

Detta kommer att pressa honom till Fortsätt läsa, öka din vistelse på webbsidan. En utmärkt metod är att svara på frågorna som 5W:erna ställer på de första raderna i texten.

Läsa:  Pezzotto: brott, risker och böter

Med hjälp av tekniken omvänd pyramid, i de första styckena kommer den viktigaste informationen att tillhandahållas, medan textens ämne därefter kommer att utforskas mer i detalj, mer och mer specifikt. Denna struktur gör det möjligt för läsaren ha en god förståelse för ämnet i början, vilket ger dem möjlighet att få en sammanfattning av den information som de kommer att kunna skaffa sig senare om de fortsätter läsa texten.

Av Cultur-e