Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Teknisk SEO 2024

Teknisk SEO 2024

Vill du förbereda din webbplats för Googles generativa sökupplevelse? Förnya ditt varumärke? Vill du öka användarupplevelsen på din webbplats? Alla dessa görs bäst med tekniska SEO-tjänster på din webbplats.

SEO-tjänster täcker allt från on-page till off-site, men innan du oroar dig för att utöka din länkprofil bör du alltid se till att allt är städat och snyggt hemma. Genom att granska din webbplats för tekniska problem kan du inte bara förbättra alla andra SEO-tjänster du investerar i, utan också öka målsideskonverteringen En konvertering är ett önskvärt resultat på en webbplats som leder till en åtgärd som att slutföra en beställning, fylla i ett formulär , eller helt enkelt klicka på en länk. priser och gör din webbplats redo för AI.

Tekniska SEO-revisioner, i sin kärna, är fortfarande desamma idag som de var förr. De letar efter tekniska problem och förbättringsområden som fungerar för att tilltala både användare och sökmotorer. Idag 2024 arbetar de också med att göra ditt varumärke redo för den nya världen av generativ AI. För att lära dig allt som finns att veta om teknisk SEO under 2024, fräscha upp dina kunskaper med denna tekniska SEO-guide:

Vad är teknisk SEO?

Så vad är teknisk SEO exakt? Det är en av pelarstenstjänsterna som erbjuds av vår SEO-konsult, och en av de viktigaste aspekterna av alla SEO-strategier. Titta bara på vad som finns på din webbplats. Du har ditt innehåll, grafik, färgschema, men sedan har du också saker som webbplatshastighet, länkstruktur och webbplatssäkerhet. Vilken av dessa är en del av teknisk SEO? Allt som har att göra med de osynliga faktorerna bakom kulisserna som skapar eller bryter den digitala upplevelsen.

Läsa:  Hur innehållsskribenter och digitala experter verkligen tycker om AI i SEO

Här är bara en snabb sammanfattning av några faktorer som ingår i en teknisk SEO-strategi:

 1. Webbplatshastighet
 2. Datastruktur
 3. Metataggar En metatagg är ett strukturerat dataelement som visas i huvuddelen av en webbsida.
 4. URL-struktur
 5. Webbplatskartor
 6. Text
 7. Intern länkning
 8. Brödsmulor Webbplatsbrödsmulor avslöjar kapslingen av webbsidor inom varandra i en hierarki. De används för att hjälpa webbanvändare att hitta relevant innehåll som dyker upp på SERP.
 9. Säkerhet på webbplatsen
 10. Mobilvänlighet

Allt detta är bara början på teknisk SEO-optimering, och även om generativ sökning är inställd på att ändra vissa delar av din SEO-strategi på sidan, kommer alla ovanstående faktorer fortfarande att spela en avgörande roll.

Teknisk SEO vs On Page SEO

Teknisk SEO är en del av on page SEO. Istället för att enbart fokusera på framsidan av saker (innehållet), fokuserar det på baksidan av saker (som webbplatsens hastighet, uppmärkning och så vidare). Tänk på teknisk SEO som skelettet på din webbplats och på sidan som hela kroppen.

White label SEO

Innehåll SEO vs teknisk SEO

Innehållet är den andra delen av din SEO-strategi på sidan. Det fungerar tillsammans med din tekniska SEO-strategi för att erbjuda användarna en oöverträffad upplevelse. När allt kommer omkring betyder bra innehåll ingenting om webbplatsen är omöjlig att navigera, och en väldesignad, flytande webbplats betyder ingenting om användarna inte är intresserade av vad som finns på sidan.

Hur kommer teknisk SEO att förändras 2024?

Hur kommer teknisk SEO att se ut 2024? Den goda nyheten är att den är i stort sett oförändrad. De flesta av samma faktorer kommer att gälla. Istället för en ny riktning kommer teknisk SEO att lägga till några nya faktorer.

Läsa:  Uppkomsten av digital marknadsföring (som SEO) för företag i Australien

Om du redan har SEO-hantering eller erbjuder SEO-tjänster genom en white label SEO-tjänst, kommer dessa uppdateringar automatiskt att inkluderas 2024. Om du själv granskar din webbplats måste du vara uppmärksam på dessa viktiga tekniska SEO-tips:

 • Lägg mer tonvikt på enhetsoptimering snarare än grundläggande nyckelord.Sökord är de ord och fraser som potentiella kunder kan söka efter för att hitta ditt företag. inriktning. Gör detta med en schemamarkering, intern länkning och enhetsrelaterade nyckelord så att AI-verktyg kan förstå ditt innehåll bäst för att generera en ögonblicksbild.
 • Förstå användarens avsikt när du undersöker användarfrågor för att se till att ditt innehåll svarar helt och hållet på deras sökning.
 • Använd endast ansedd, pålitlig och verifierad information.
 • Lägg till multimedia och interaktiva element till ditt innehåll.
 • Använd AI-drivna verktyg för att spåra, analysera och förbättra dina framtida ansträngningar.
 • Håll dig på tårna – SGE utvecklas ständigt.

Det är viktigt att komma ihåg att SGE är väldigt, väldigt nytt, och de bästa metoderna och de senaste rekommendationerna kommer att ändras regelbundet och snabbt. Det är därför det är så viktigt att ha SEO-experter som håller ett öga på situationen som arbetar för din räkning, eftersom en enda missad Google SE-uppdatering kan reda ut dina ansträngningar hittills.

Hur ökar SEO tekniska dina andra SEO- och marknadsföringsinsatser?

Med 2024:s tekniska SEO bästa praxis som styr ditt beslut, kan du vara lugn och veta att alla dina andra SEO och digitala marknadsföringskampanjer kommer att gå längre. Vad är teknisk SEO om inte chansen att fräscha upp din hemmabas? Krukan med guld i slutet av regnbågen? Här är bara några av sätten som teknisk SEO kan förbättra din övergripande digitala marknadsföringsstrategi under 2024:

Läsa:  Vad är Facebook Lead Ads och hur man använder dem på rätt sätt

SEO revision

Dessa nya tekniska SEO-förändringar kommer att innebära att du behöver ge din webbplats en SEO-revision för 2024. Ja, ett enormt fokus kommer att ligga på de tekniska aspekterna, men innehållet kommer också att spela en roll. Först när de två fungerar tillsammans kommer din webbplats att vara optimerad för användarnöjdhet och sökmotor och, nu, AI-verktyg.

Internationell SEO

En utmaning med SGE är det faktum att generativa sökresultat skär igenom bruset och ger sökanvändare ett förenklat, strömlinjeformat svar. Det betyder att du har ännu mer konkurrens om ett ännu mindre utrymme. Det bästa sättet att skära igenom konkurrensen är att fokusera på att tillfredsställa användarnas avsikt med långformigt multimediainnehåll och en fullt realiserad internationell SEO-strategi. Först när den sidan är helt optimerad ur teknisk synvinkel har du dock en chans.

Enterprise SEO

Enterprise SEO har alltid fokuserat på storskaliga webbplatser. Dessa webbplatser kommer att behöva en ännu närmare titt på deras interna länkstruktur, sitemapEn webbplatskarta är en lista över sidor på din webbplats och deras relativa betydelse. Använd webbplatskartor för att göra det enklare för besökare att hitta det de letar efter, och för att se till att sökmotorer kan hitta all information de behöver. och uppmärkning för att dra nytta av kraften i AI-verktyg och generativ sökning. När du har städat upp din webbplats, står du dock före mängden när du förbereder ditt företag för denna nya era av sökning.

På sidan SEO

På sidan och utanför sidan är teknisk SEO nyckeln. Rensa upp de tekniska elementen på din webbplats med 2024:s tekniska optimeringsstrategier, och du kommer omedelbart att förbereda din webbplats för AI-driven sökning, göra din webbplats felfri att använda för riktiga kunder och förbättra insatserna för din marknadsföring och offside SEO. Allt hänger ihop, och allt börjar med en omfattande SEO-revision, följt av en teknisk SEO-översyn.