Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Tillväxtstrategier för e-handel genom innehållsmarknadsföring

Tillväxtstrategier för e-handel genom innehållsmarknadsföring

Om du driver ett onlineföretag är ditt mål att alltid sticka ut från konkurrenterna, fånga din målgrupps uppmärksamhet och få dem att komma tillbaka för mer.

Men vad händer om dina strategier inte fungerar?

Verkligheten är den 90 % av startups misslyckasoch 10 % av nystartade företag stänger butik innan de ens når sitt andra år.

Det är här innehållsmarknadsföring kan hjälpa.

Innehållsmarknadsföring handlar om att tillhandahålla information som möter din publiks behov och önskemål.

Vi pratar om blogginlägg som visar hur din produkt löser en kunds problem, videor som får dem att trycka på “dela”-knappen och kampanjer i sociala medier som sätter igång konversationer och bygger relationer.

Med rätt innehåll lockar du inte bara horder av ivriga kunder utan främjar också långsiktig lojalitet.

Så gör dig redo att dyka med huvudet först in i en värld av innehållsmarknadsföring, där kreativitet möter strategi och engagemang möter tillväxt. Vi kommer att utforska tillväxtstrategier för e-handel genom innehållsmarknadsföring och visa dig hur du kan utnyttja kraften i innehåll för att låsa upp den fulla potentialen i din onlinebutik.

Kraften i tillväxtstrategier för e-handel genom innehållsmarknadsföring

Mer än 2,6 miljarder människor handlar onlineoch ditt e-handelsvarumärke är bara ett klick bort från dem.

Det är kraften med innehållsmarknadsföring för e-handel.

En solid digital marknadsföringsstrategi kan locka kunder och förvandla dessa klick till köpare, vilket ger dig en strategisk fördel i den konkurrensutsatta e-handelsvärlden.

Dina potentiella kunder finns där ute och väntar på att upptäcka dina produkter genom engagerande blogginlägg eller övertygande uppdateringar på sociala medier.

För att skapa en effektiv innehållsplan för e-handel, börja med att förstå din avsedda målgrupp och vad de förväntar sig av sin shoppingupplevelse. Detta kommer att hjälpa dig att skapa innehåll som inte bara lockar kunder utan också bygger lojalitet bland dina nuvarande kunder.

En viktig del av tillväxtstrategier för e-handel genom innehållsmarknadsföring är SEO.

Effektiva SEO-praxis säkerställer att när potentiella köpare skriver relevanta sökord i sökmotorer som Google eller Bing, hittar de DINA produktsidor högst upp på resultatlistan.

Utöver att skapa fantastiska webbplatskopior eller informativa köpguider för dina produkter, är en annan viktig aspekt av innehållsmarknadsföring för e-handel att marknadsföra detta material över olika digitala kanaler såsom sociala medieplattformar eller nyhetsbrev via e-post. Detta säkerställer maximal räckvidd och engagemang som leder till ökad försäljning – trots allt är det ingen idé att ha fantastiska produkter om ingen känner till dem.

Skärmdump från Semrush

Optimera innehållsskapande

Ditt tillvägagångssätt för e-handelsinnehåll kan vara en stor välsignelse för din webbplatss SEO-prestanda.

Läsa:  Strategier för att skapa ett mer organiserat och effektivt postrum

Varför frågar du? Eftersom sökmotorer som Google älskar färskt och relevant innehåll.

Att skapa övertygande innehåll kan hjälpa din e-handelswebbplats att dra in organisk trafik.

Den bästa delen? Det här är inte bara en engångsförstärkning av synlighet. Dina välarbetade blogginlägg eller produktbeskrivningar fortsätter att locka potentiella kunder långt efter att de har publicerats.

HubSpots forskning visar att ett sammansatt blogginlägg skapar lika mycket trafik som sex sönderfallande inlägg under sin livstid.

Källa: HubSpot

Lär känna din målgrupp: Nyckeln till riktade meddelanden

Innan du skapar något innehåll är det avgörande att förstå din målgrupp. Genomför grundlig forskning för att identifiera deras behov, preferenser och smärtpunkter. Denna insikt kommer att vägleda din process för att skapa innehåll och säkerställa att du levererar värde som resonerar med dina kunder.

Sökordsforskning: ryggraden i din innehållsstrategi

För att maximera din räckvidd och engagemang med potentiella köpare på sökmotorer bör sökordsforskning vara i centrum för din process för att skapa innehåll.

Detta innebär att identifiera populära nischade termer och fraser som människor anger i sökmotorer. När du har identifierat dessa fraser kan du optimera varje ny eller befintlig onlinekopia kring dessa sökord.

Lockande produktbeskrivningar som erbjuder värde

Dina produktbeskrivningar bör vara tydliga, koncisa och övertygande. Framhäv de unika funktionerna, fördelarna och användningsfallen för dina produkter.

Införa relevanta sökord naturligt för att förbättra sökmotorns synlighet. Se till att dina beskrivningar är informativa och övertygande nog för att övertyga potentiella kunder att göra ett köp.

Fördjupade artiklar för bättre sökmotorrankning

Du har säkert hört talas om “långformat innehåll” men undrat om det är värt ansträngningen.

Tja, här är scoop: att skapa artiklar som är 2 000 ord eller längre kan avsevärt förbättra din ranking på sökmotorernas resultatsidor (SERP).

A studie av Backlinko upptäckte att det genomsnittliga ordantalet för ett resultat på Googles första sida är 1 890 ord.

Varför tenderar djupgående innehåll att prestera bättre?

Längre innehåll ger dig mer tid att svara på publikens frågor och uppfylla deras informationsbehov. När ämnet kräver det kan det räcka långt.

Så här gör du: Skapa en bloggsektion i din e-handelsbutik och publicera informativa, relevanta och engagerande artiklar. Dessa kan inkludera instruktionsguider, produktrecensioner, branschtrender och expertråd. Detta kommer inte bara att hjälpa till att locka organisk trafik genom sökmotorer, utan det kommer också att positionera ditt varumärke som en pålitlig källa till information och bygga upp förtroende hos din publik.

Övertygande bilder som ger din produkt liv

Högkvalitativa produktbilder och videor kan avsevärt förbättra användarupplevelsen av din e-handelsbutik. Investera i professionell produktfotografering eller skapa engagerande videor som visar upp dina produkter från olika vinklar.

Låt kunderna zooma in på produktbilder för en närmare titt. Visuella bilder som korrekt representerar dina produkter kan öka förtroendet och uppmuntra konverteringar.

SEO-taktik på sidan för e-handelswebbplatser

Förutom att producera engagerande skriftligt material med hjälp av relevanta nyckelord, spelar andra element som metataggar, URL-struktur och interna länkar också en viktig roll för att optimera enskilda webbsidor (inklusive produktsidor) för högre ranking på SERP.

Skärmdump från HubSpot

Anpassa uppmaningar för ökat engagemang

Låt oss bli verkliga, ingen gillar generiska. Speciellt inte dina potentiella kunder.

Läsa:  Trädäck i Framingham: Bygga ett vackert och hållbart utomhusutrymme

Varumärkesmarknadsförare använder nu kunddata för att anpassa innehållsupplevelsen i sin e-handelsbutik. Rekommendationsalgoritmer kan föreslå relaterade produkter eller föremål som ofta köps tillsammans.

Denna trend att skräddarsy innehåll efter individuella kunders preferenser kan öka engagemanget, förbättra kundnöjdheten och driva på upprepade köp.

När du skapar innehåll kan du också anpassa uppmaningar (CTAs).

A HubSpot-studie fann att personliga CTA:er presterar 202 % bättre än sina generiska motsvarigheter.

Ja, du läste rätt – 202 % bättre.

Det är dags att skräddarsy dina CTAs efter kundresan.

Människor som kommer till din webbplats kan ha olika bakgrund när det gäller deras köpresa; vissa kan stöta på dig för första gången medan andra kanske redan är redo att göra ett köp.

Till att börja med segmentera din målgrupp baserat på deras beteende och preferenser på din e-handelswebbplats.

Du kan använda data från användarprofiler eller tidigare interaktioner med din webbplats för att skapa dynamiska uppmaningar som är skräddarsydda specifikt för varje grupp av användare.

Här är några exempel på effektiva uppmaningar (CTA) som är skräddarsydda för olika stadier av köparresan:

Medvetenhetsstadium:

 • “Lära sig mer om [topic/product/service].”
 • ”Upptäck fördelarna med [product/service].”
 • “Ladda ner vår gratis guide på [relevant topic].”
 • “Prenumerera på vårt nyhetsbrev för branschinsikter.”

Övervägande steg:

 • “Utforska vår [product/service features].”
 • “Jämför alternativ och hitta din perfekta matchning.”
 • “Begär en demo eller konsultation.”
 • “Läs kundrecensioner och framgångsberättelser.”

Beslutsstadiet:

 • “Köp nu och få [exclusive offer].”
 • “Utnyttja vår tidsbegränsade rabatt.”
 • “Starta din kostnadsfria provperiod idag.”
 • “Få en personlig offert för dina behov.”

Retention/Advocacy-stadiet:

 • “Gå med i vårt lojalitetsprogram för exklusiva förmåner.”
 • “Hämta en vän så får ni båda belöningar.”
 • “Lämna en recension och hjälp andra att fatta välgrundade beslut.”
 • “Följ oss på sociala medier för uppdateringar och specialerbjudanden.”

Kom ihåg att nyckeln till att skapa effektiva CTA:er är att göra dem tydliga, övertygande och handlingsorienterade. Använd handlingsverb, skapa en känsla av brådska eller exklusivitet och överväg att införliva relevanta incitament eller belöningar.

Skräddarsy dina CTA:er för att motsvara de specifika behoven och motivationerna hos din målgrupp i varje skede av deras köparresa.

Här är några kraftord du kan använda för dina CTA:

Och här är en video om hur du punch upp dina bloggslut CTAs (tips: arbeta med din förmåga att skriva engagerande bloggslutsatser).

Utnyttja användargenererat innehåll för varumärkeslojalitet

Är du medveten om att UGC kan vara en stor tillgång för din e-handelsverksamhet?

Det är sant.

Alla typer av material – bilder, videor, ord eller ljudinspelningar – som lagts upp av användare på webbplattformar som sociala medier och diskussionsforum kallas användargenererat innehåll. Denna typ av innehåll förstärker inte bara varumärkeslojaliteten utan fördjupar också relationerna med befintliga kunder.

Faktum är att det är så effektivt att märken gillar Lush Cosmetics har framgångsrikt använt denna strategi för att bygga en engagerad gemenskap av lojala förespråkare.

Källa: Nosto

Användargenererat innehåll ger också sociala bevis och bygger förtroende bland potentiella köpare. Det betyder att du bör uppmuntra kunder att lämna recensioner och betyg för dina produkter. Visa positiva recensioner tydligt på dina produktsidor för att påverka köpbeslut.

Läsa:  6 av de bästa WordPress-temanen för e-handelsbutiker på en budget

Dessutom kan du överväga att presentera kundfoton och rekommendationer för att skapa en känsla av äkthet och gemenskap kring ditt varumärke.

Onlinerecensioner är en betydande del av kundresan idag eftersom de påverkar köpbeslut i stor utsträckning.

93 % av konsumenterna säger att onlinerecensioner påverkar deras köpbeslut medan 82 % anstränger sig för att läsa recensioner innan de köper en produkt.

Markera dessa recensioner på din webbplats för mer socialt bevis.

Källa: Exploding Topics

Differentiera ditt varumärke med en mördande innehållsstrategi

Med din e-handelsbutik nu i drift är utmaningen att få den att sticka ut i en konkurrensutsatt miljö. Det är jättebra. Men hur sticker du ut i den myllrande e-handelsvärlden?

En mördande innehållsstrategi kan vara en gamechanger.

Överväg att skapa ordlistor eller jämförelsesidor som en del av din taktik för innehållsmarknadsföring. Detta ger inte bara värde för potentiella kunder utan ökar också varumärkesmedvetenheten.

GEICOs ordlista över försäkringsvillkor är ett utmärkt exempel på denna taktik på jobbet.

Företaget har satt ihop en omfattande lista över försäkringsrelaterade termer som utbildar kunder samtidigt som de subtilt marknadsför deras tjänster. Genom att använda denna strategi kan GEICO dra fördel av en dubbel effekt.

Skärmdump från Geico

Jämförelsesidor är ett annat kraftfullt verktyg för att skilja ditt varumärke från konkurrenterna. Kolla upp Leadfeeders jämförelsesidatill exempel.

Den här sidan ger besökarna en detaljerad sida-vid-sida-analys av Leadfeeder kontra dess konkurrents besökskö, vilket hjälper dem att fatta välgrundade köpbeslut samtidigt som Leadfeeder är det överlägsna valet.

Men vänta, det finns mer. Interaktivt innehåll som frågesporter eller miniräknare kan engagera användare på en helt ny nivå jämfört med tråkiga gamla blogginlägg eller produktbeskrivningar.

Faktum är att en Demand Metric-rapport visar det interaktivt innehåll genererar omvandlingar 70 % av tidenmedan passivt innehåll bara hanterar 36 %.

 • Skapa köpguider som hjälper potentiella köpare att enkelt navigera i komplexa köpbeslut – tänk “The Ultimate Guide to Buying Smart Home Devices” om du säljer elektronik online.
 • Visa upp kundberättelser på din webbplats – verkliga upplevelser resonerar alltid bättre.
 • Publicera fallstudier som visar hur människor har haft nytta av att använda dina produkter.

Att införliva dessa kreativa koncept i din webbbutiks innehållsplan kommer inte bara att dra in köpare utan också skapa tro och trohet till ditt företag så småningom.

Maximera avkastningen på investeringen genom strategisk innehållsmarknadsföring

Innehållsmarknadsföring är den hemliga såsen som ger dina e-handelsinsatser för innehållsmarknadsföring vingar att flyga.

Du har investerat tid och energi på att skapa tilltalande innehåll, nu är det dags för det materialet att göra sitt jobb och dra in kunder.

Det första steget är att förstå var dina potentiella kunder umgås online – scrollar de igenom Instagram, engagerar sig på Facebook eller nätverkar på LinkedIn?

När du väl vet vilka webbplatser din målgrupp besöker kan du strategiskt marknadsföra ditt innehåll där.

Förutom att marknadsföra över olika digitala marknadsföringskanaler som nyhetsbrev via e-post eller betalda annonser, överväg också att utnyttja affiliate-marknadsföring som en del av din övergripande strategi.

Denna taktik innebär att samarbeta med influencers eller bloggare som har en etablerad efterföljare som är relevant för det du säljer. De skapar unikt kurerat innehåll kring sin shoppingupplevelse med dina produkter och delar dem med sina följare, vilket leder organisk trafik tillbaka till din webbplats.

Läsa:  De bästa tjänsterna för att göra konceptkartor online

Hur man skapar tillväxtstrategier för e-handel genom innehållsmarknadsföring

I den ständigt föränderliga e-handelsvärlden är det avgörande att ha en solid marknadsföringsstrategi även bortom innehållet för ditt varumärkes framgång. Detta involverar olika taktiker som hjälper till att öka försäljningen och locka kunder till dina e-handelswebbplatser.

Remissmarknadsföring

Ett kraftfullt verktyg inom e-handelsinnehållsmarknadsföring, remissmarknadsföring kan leda till betydande organisk trafik till din webbplats. Uppmuntra befintliga kunder att hänvisa vänner och familj genom att erbjuda incitament som rabatter eller gratiserbjudanden. Detta ökar inte bara varumärkesmedvetenheten utan främjar också kundlojalitet.

Lojalitetsmarknadsföring

För att behålla nuvarande kunder och göra dem till återkommande köpare, överväg att implementera ett lojalitetsprogram. Belöna kunder för sina köp med poäng de kan lösa in på framtida beställningar, skapa en cykel av köp och belöning som uppmuntrar till ytterligare köpbeslut.

Öka genomsnittligt ordervärde (AOV) med merförsäljningar

En annan effektiv taktik är merförsäljning av produkter på produktsidor eller under kassaprocessen. Genom att föreslå ytterligare varor relaterade till vad som redan finns i shopparens kundvagn ökar du både ordervärdet (AOV) och den totala intäkten.

Mycket riktade annonser

Marknadsför innehåll genom mycket riktade annonser för att nå potentiella köpare som sannolikt är intresserade av vad du erbjuder baserat på deras beteendemönster online. Plattformar som Facebook tillåter detaljerade inriktningsalternativ, så att du kan skräddarsy annonser specifikt mot din målgrupp.

Automatisera försäljningscykeln

Använd e-postautomatiseringsverktyg för att skicka personliga meddelanden i nyckelskeden av köparens resa – från välkomstmejl efter registrering till uppföljningar efter köp.

Schemalägg inlägg på flera sociala medieplattformar med hjälp av schemaläggningsverktyg. Detta håller följare engagerade utan konstant manuell inlägg.

Obs: Även om automatisering gör uppgifter enklare, bör den aldrig ersätta äkta mänsklig interaktion. Anpassa automatiska svar när det är möjligt för att bibehålla äktheten!

Använd tillväxtstrategier för e-handel genom innehållsmarknadsföring för att bygga varumärkesförtroende och främja lojalitet

Tillväxtstrategier för e-handel genom innehållsmarknadsföring handlar inte om omedelbar försäljning. Det handlar om att bygga varumärkesförtroende och fostra lojala kunder som kommer tillbaka igen och igen.

Dina blogginlägg, köpguider och produktsidor – alla dessa engagerande innehåll hjälper kunderna att utbilda deras köpbeslut samtidigt som de ökar varumärkesmedvetenheten.

En väl genomförd innehållsstrategi för e-handel slutar inte att locka nya potentiella köpare. Den fortsätter att vårda befintliga kunder genom försäljningstratten genom att erbjuda värdefulla insikter eller underhållande läsning även efter att de har gjort ett köp.

Genom att skapa övertygande och personligt anpassat innehåll som resonerar med din målgrupp, optimera SEO-prestanda, utnyttja användargenererat innehåll, differentiera ditt varumärke genom unika strategier och maximera ROI genom strategiska marknadsföringsinsatser, kan du attrahera och engagera potentiella kunder samtidigt som du främjar varumärkeslojalitet.

Genom en gedigen innehållsmarknadsföringsstrategi kan du utbilda kunder under hela deras köpares resa, öka organisk trafik till din e-handelsbutik och i slutändan driva försäljning och intäkter.