Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Tips för att skriva ett professionellt Word-dokument

Tips för att skriva ett professionellt Word-dokument

Word är ett komplett och professionellt textredigeringsprogram som ägs av Microsoft. Dess funktioner är många och tillåter skapa professionella dokumentkurerad inte bara i innehåll, utan också ur en estetisk och grafisk synvinkel.

För att göra ett Word-dokument sammanhängande, formellt, elegant och perfekt att dela med kollegor och proffs och att presentera avhandlingar och projekt bara några få åtgärder räcker, som att välja rätt typsnitt, använda stilar för att organisera texten, infoga en sammanfattning för längre dokument och justera radavstånd, indrag och avstånd.

 • 1. Välj rätt typsnitt

  Microsoft Word

  Teckensnittet kan underlätta läsningen om det väljs rätt. För att välja den mest lämpliga är det nödvändigt att ta hänsyn till vad som kommer att göras med Word-dokumentet: om det är avsett för utskrift kan du välja tecken som innehåller seriffer, d.v.s. förlängningar, vanligtvis ortogonala och placerade vid slutet av karaktären vilket gör det mer elegant.

  Bland de mest utbredda och använda karaktärerna med seriffer är Times New Roman eller Georgia. Klicka för att välja dem Hem och öppna listan med teckensnitt i teckenområdet.

  Om dokumentet är avsett för enbart digital användning, för att undvika provocerande svårigheter att läsa från små skärmar eller datorskärmar, välj sans serif-teckensnitt Arial och Calibri.

 • 2. Använd stilar för att organisera text

  Använd stilar för att organisera text

  Använder stilar texten kan organiseras bättre och förenkla skapandet av en möjlig sammanfattning i Word-dokumentet. Du kan använda de förinställda eller skapa dina egna. De tillämpas genom att markera ett stycke text och klicka på det du vill tillämpa i området Stilar av menyn Hem.

  Läsa:  Framtiden för webbutveckling

  Det finns stilar för titlar, för undertexter, för titlar på lägre nivå, för textens brödtext, för citat och så vidare. För varje stil kan du ändra teckensnittet, storleken på tecknet, dess färg och andra formateringselement som fetstil, kursiv stil och understrykningar.

 • 3. Justera marginalerna

  Justera marginalerna

  Microsoft Word

  Om krav på sidmarginaler ställs för dokumenthantering kan dessa justeras ändras automatiskt. Klicka för att göra det LayoutMarginaler och välj bland de föreslagna om de uppfyller dina behov.

  Om du vill ställa in dem manuellt, klicka Anpassade marginaler och modifiera de övre, nedre och laterala efter önskemål och ange bindningen och dess position. Sidans orientering kan också påverkas.

 • 4. Välj led och mellanrum

  Välj led och mellanrum

  Microsoft Word

  För göra texten mer läsbar och gör ögonen mindre tröttsamma kan du ändra radavståndet och avståndet. För att göra detta kan du välja hela dokumentet eller bara en del av texten som du vill tillämpa ändringarna på.

  Klicka på den ledande ikonen, välj bland de föreslagna lösningarna eller klicka på Radavståndsalternativ. I fönstret som öppnas kan du välja flera, enkel eller dubbel mellanrum och manuellt ange det värde du vill tilldela det. Ändra avståndetväljer du hur mycket utrymme som ska lämnas före eller efter ett stycke.

 • 5. Ange sidnummer

  Ange sidnummer

  Microsoft Word

  Speciellt för stora dokument kan det vara användbart att ange sidnummer. Klicka för att göra det Föra in och välj objektet Sidonummer närvarande i området Sidhuvud och sidfot.

  Du kan välja om du vill infoga dem överst, längst ned eller i marginalerna, deras stil, deras format (siffror, bokstäver, romerska bokstäver och andra alternativ), om du vill inkludera kapitelnumret på sidan och om du vill presentera dem från början av sidan. Word-dokument eller om man ska börja från en viss sida.

  Läsa:  Gmail, hur man använder det som om det vore en Windows-app
 • 6. Använd kolumner

  Använd kolumner

  Microsoft Word

  Det kan delas ut text i flera kolumner, välja en förinställd mall eller ändra bredden eller avståndet själv. För att göra det, gå till menyn Layout och välj objektet Kolumner.

  Välj en mall bland de som presenteras eller klicka Andra kolumner. I fönstret som öppnas kan du välja antal kolumner, ställa in både bredden på varje och avståndet från de andra i arket och infoga en separationslinje.

 • 7. Infoga fotnoter

  Infoga fotnoter

  Microsoft Word

  Fotnoterna är element som finns i den nedre delen av dokumentet och som lägger till information till det som finns i dokumentet. De är numrerade i progressiv ordning, så att de lätt kan identifieras och spåras till den del av texten som de hänvisar till.

  För att infoga en fotnot, välj det ord eller den fras som du vill lägga till en förklaring till, klicka på Referenser och därefter uppåt Infoga fotnot.

 • 8. Placera bilderna

  Placera bilder i Word

  Microsoft Word

  Bilderna berikar texten och kan vara användbara för att förstå den. Du kan infoga de som finns på enheten, från arkivet eller från webben.

  Ändra storleken till den storlek som passar ditt dokument och klicka på ikonen alternativLayout, som finns längst upp till höger bredvid bilden. Välj hur du vill arrangera media i förhållande till texten: inramad, nära varandra, inuti, bakom texten, ovanför texten eller i mitten.

 • 9. Infoga en sammanfattning

  Infoga en innehållsförteckning i Word

  Microsoft Word

  Du kan skapa en översikt över dokumentet genom att lägga till en innehållsförteckning. All den del av texten som anges som titel kommer att inkluderas i listan. Klicka på för att infoga den Referenserdärefter Sammanfattning och välj en av de förinställda eller skapa din egen genom att klicka Anpassad sammanfattning.

  Läsa:  Topp 15 webbplatser som Gramho för att ladda ner Instagram-inlägg, berättelser

  Innehållsförteckningen behöver inte återskapas varje gång du lägger till ändringar i texten, klicka bara Uppdatera sammanfattning.