Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Topp 10 Chrome-tillägg för digital marknadsföring

Topp 10 Chrome-tillägg för digital marknadsföring

Chrome-tillägg är ett utmärkt sätt att förbättra funktionaliteten i din webbläsare. Genom att lägga till dessa i ditt Google Chrome-konto kan du skräddarsy din webbupplevelse, vilket gör den mycket mer användbar för dina specifika behov.

Det finns Chrome-tillägg för alla nischer och branscher. Några vanliga är Honey, som automatiskt söker efter kampanj- och rabattkoder för all onlineshopping du gör, samt AdBlocker, som är ett fantastiskt verktyg som kan göra surfandet enklare och säkrare genom att blockera popup-annonser.

Den här bloggen kommer att fokusera på de bästa Chrome-tilläggen för marknadsförare. Med dessa förslag kommer du enkelt att kunna utföra viktiga marknadsföringsfunktioner med ett knapptryck, vilket gör dig mycket mer effektiv.

Skillnaden mellan Chrome Extensions och Plugins

Innan du dyker in är det värt att förklara skillnaden mellan Chrome-tillägg och plugins, eftersom de är ganska lika.

I motsats till ett Chrome-tillägg är ett plugin en extra kod som du kan lägga till på en enda webbsida eller webbdomän för att lägga till extra funktionalitet till den webbplatsen. Till exempel är ett populärt plugin WooCommerce, som ger SEO-specialister möjligheten att enkelt ändra SEO för sina webbsidor och onlinebutiker.

Ett Chrome-tillägg lägger till funktioner i hela webbläsaren och ändrar hur webbläsaren beter sig. Ett Chrome-tillägg kan enkelt installeras genom att besöka Chrome Web Store och välja användbara därifrån. När de har installerats bör dina aktiva tillägg visas uppe till höger i din webbläsare.

Läsa:  Effektiva knep för att navigera i ny teknik på arbetsplatsen

Med båda termerna bättre definierade, här är de 10 bästa Chrome-tilläggen för 2022.

1. Fyr

Fyr är ett viktigt tillägg för digitala marknadsförare eftersom det hjälper dig att bättre förbättra kvaliteten och prestandan på dina webbsidor och webbappar.

Lighthouse Chrome-tillägget kör en djupgående sidgranskning på vilken webbplats som helst, testar olika mätvärden som Core Web Vitals, och genererar en rapport om hur det gick. Den här rapporten kommer att tillåta digitala marknadsförare och SEO-specialister att förbättra sina webbplatser, vilket gör Lighthouse till ett av de bästa Chrome-tilläggen för SEO.

2. MozBar

Från Moz, den MozBar är ett annat bra Chrome-tillägg för allt-i-ett SEO-forskning. Det låter dig omedelbart hitta statistiken för vilken sida som helst eller sökmotorresultatsida (SERP). Det låter dig snabbt hitta domänmyndigheten och sidmyndigheten för vilken webbsida som helst, hitta nyckelord som finns på en sida och avslöja elementen på en sida också.

Det är ett bra verktyg för att ta reda på mer om andra sidor.

3. ColorPick pipett

Detta pipettverktyg är ett fantastiskt sätt att hitta färgvärden från livewebbsidor, bilder och mer. Det kan göra det möjligt för digitala marknadsförare att hitta de perfekta färgerna för sitt innehåll.

De ColorPick pipett fungerar genom att du låter dig skärmdumpa ett avsnitt av en sida för att hjälpa dig hitta färgtonen, vilket ger dig HEX-koden för den färgen så att du kan använda den i ditt eget innehåll.

4. Ayima Redirect Path

Briljant för att förbättra funktionaliteten hos din webbplats interna och externa länkar.Hyperlänkar, även känd som länkar, är anslutningspunkterna på en webbsida som tar dig till andra webbsidor., Omdirigera sökväg från Ayima kommer att varna dig om eventuella 301, 302, 404 och 500 omdirigeringsstatuskoder. Detta gör att du snabbt kan fixa dessa omdirigeringar. En omdirigering är en webbsida som laddas i stället för en annan webbsida. och se till att dina användare får en bra upplevelse och att Google bättre kan fastställa din webbsidas struktur.

Läsa:  Den mörka sidan av sociala medier: Ta itu med nätmobbning i uppsatser

Fokuserat på din prestanda på sidan, är detta en av de bästa Chrome-tilläggen för SEO:er.

5. GoFullPage

Att kunna ta en hel sida helt och hållet kan vara väldigt användbart för digitala marknadsförare. GoFullPage låter användare skapa en bild av hela sidan de tittar på, inklusive innehåll nedanför mitten.

Detta är bra för marknadsförare som skapar tutorials eller behöver en hel skärmdump för andra former av innehåll.

6. Grammatik

Grammatiskt är ett fantastiskt verktyg för innehållsmarknadsförare eftersom det tillåter dem att effektivt redigera grammatik, skiljetecken, stavning och meningsstruktur för allt skrivna innehåll. Saker som sociala inlägg, grafik och webbplatskopia kan alla redigeras i webbläsaren, vilket gör det till ett bekvämt tillägg också.

Dessutom kan verktyget också användas för att hjälpa dig att skriva till en viss ton, och det har också en mycket sofistikerad plagiatkontroll. Dessutom kan den också läggas till i Word-dokument för att hjälpa dig att skriva bättre på den plattformen också. Detta gör Grammarly inte bara till en av de bästa Chrome-tilläggen för digitala marknadsförare utan till en av de bästa Chrome-tilläggen för 2022, punkt.

7. SEOStack KeywordKeywords är de ord och fraser som potentiella kunder kan söka efter för att hitta ditt företag. Verktyg

Detta intuitiva sökordsverktyg låter dig generera olika sökordsidéer från ett enda sökord, vilket ger dig fler idéer om de fraser du bör rikta in dig på om du vill rankas bland de bästa SERP:erna.

SEOStack skapar sökord genom att skrapa autoslutförslag från olika platser som Google, YouTube, Amazon och Bing.

8. SimilarWeb

De SimilarWeb Chrome-tillägget är ett som kan hjälpa digitala marknadsförare att få mycket rankningsinformation från en enda webbplats. Det kan ge dig mätvärden som landsrankningen för en webbplats, dess globala ranking, antalet besökare och engagemang den får, för att inte tala om saker som avvisningsfrekvensBounce rate är andelen besökare på en webbplats som bara besöker en sida. En hög avvisningsfrekvens indikerar att besökarna inte är nöjda med din webbplats. och genomklickningar.

Läsa:  Topp 10 SEO-tips för e-handelswebbplatser du kan använda

Det är ett bra sätt att jämföra konkurrenter och se hur de gör i förhållande till dina egna insatser.

9. Sidanalys

Sidanalys är ett Chrome-tillägg från Google och är ett måste-verktyg för alla digitala marknadsförare.

Det här tillägget låter dig se hur användare interagerar med din webbsida, vilket ger dig viktig information som sidvisningar, genomsnittlig tid som spenderas på en sida, olika sessioner och mer.

Andra tillägg erbjuder samma mätvärden, men eftersom den här informationen kommer direkt från Google är den mycket mer tillförlitlig och bör vara där du hämtar din information för dina rapporter, vilket gör det till ett av de bästa Chrome-tilläggen för marknadsförare.

10. Lite

De Lite Med Chrome-tillägget kan du förkorta webbadresser. Det här är bra om du lägger till länkar till sociala inlägg, eftersom det gör dem mindre krångliga och mer attraktiva. Bitly kan också spåra dessa länkar, vilket ger dig information om hur de presterar beroende på vilken kanal de är på.

Slutsats

Vi anser att dessa är några av de bästa Chrome-tilläggen för 2022.

Låt oss veta på våra sociala kanaler om du känner till några fantastiska Chrome-tillägg som helt enkelt inte kan ignoreras i år. På LinkedIn eller Instagramlåt oss veta om vi missat något väsentligt eller ta reda på mer om digital marknadsföring på vår Knowledge Hub.