Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Topp 10 spelare på YouTube över hela världen

Topp 10 spelare på YouTube över hela världen

Under de senaste åren har YouTubes explosiva tillväxt haft en djupgående inverkan på e-sportgemenskapen. Med sin stora räckvidd och globala publik har YouTube vuxit fram som en kraftfull plattform som ger spelare ett unikt utrymme att visa upp sitt innehåll samtidigt som de engagerar sig med miljontals följare.

Med sitt användarvänliga gränssnitt och omfattande utbud av funktioner har YouTube blivit den bästa plattformen för både videospelsentusiaster och casuals.

I det här blogginlägget kommer vi att titta på de 10 bästa spelarna på YouTube som omdefinierar onlineunderhållning en uppladdning i taget.

From Pixels to Stardom: Rise of Superstar Gamers på YouTube

YouTube har haft ett enormt inflytande på utvecklingen av e-sport, vilket gör det möjligt för spelare att enkelt dela sitt innehåll med publik över hela världen.

Videodelningsjätten har inte bara gjort spelandet mer mainstream utan också öppnat nya vägar för spelare att tjäna pengar på sin passion och försörja sig på spel och innehållsskapande. Från livestreaming av spel till att dela spelrecensioner och genomgångar, YouTube är nu hem för miljontals dedikerade spelkanaler och är en viktig del av spelindustrin.

Ett av de viktigaste bidragen från YouTube till e-sportgemenskapen har varit påverkans förmåga att bygga dedikerade fanbaser. Innehållsskapare som utmärker sig i spelfärdigheter, analys, kommentarer och underhållande spel har hittat en grogrund på YouTube för att visa upp sin expertis och personligheter – locka nya fans och främja en känsla av gemenskap inom spelvärlden.

Dessutom har YouTubes alternativ för intäktsgenerering gett esportinfluenser möjlighet att förvandla sin passion till en livskraftig karriär. Genom annonsintäkter, sponsring och försäljning av varor har innehållsskapare kunnat investera i bättre utrustning, producera videor av högre kvalitet och ägna mer tid åt att skapa engagerande innehåll. Detta ekonomiska stöd har inte bara höjt produktionsvärdena för esportinnehåll utan har också lockat fler begåvade individer att göra karriärer i branschen.

Låt oss titta på de 10 bästa spelarna på YouTube som har tagit spelvärlden med storm, vilket har lett till en imponerande ökning av berömmelse och erkännande.

Topp 10 spelare på YouTube över hela världen

Med miljontals spelare runt om i världen är spel ett spännande och levande utrymme. Vilka är de mest kända spelarna som har fått ett rykte på YouTube?

1. PewDiePie

 • Prenumeranter: 111 miljoner
 • Visningar: 29 miljarder

Med över 111 miljoner prenumeranter och 29 miljarder visningar, PewDiePie, aka Felix Kjellberg, är en av de mest inflytelserika spelarna på YouTube. Denna onlineunderhållningsjuggernaut har satt nya rekord och definierat hur framgång ser ut på plattformen.

Felix gjorde först sitt avtryck med Minecraft livestreams. Hans unika blandning av humor och insiktsfulla kommentarer lockade snabbt ett massivt antal följare. Idag fortsätter han att dominera plattformen med varierat innehåll från Let’s Plays till recensioner och vloggar.

PewDiePies inflytande sträcker sig längre än bara tittarsiffror. Han spelade en avgörande roll i att forma hur YouTube utvecklades som ett nav för spelinnehåll över tiden.

Förutom spelfilmer är spelbara annonser ett annat område där PewDiePie lyser. Dessa engagerande klipp ger underhållningsvärde samtidigt som de subtilt marknadsför olika produkter – vilket ytterligare cementerar hans status som en inflytelserik person inom branschen.

Läsa:  Anpassning till förändring: ökningen och användbarheten av modulära labbbänkar

2. JuegaTyska

 • Prenumeranter: 48,1 miljoner
 • Visningar: 14,6 miljarder

När det kommer till YouTube-spelvärlden är ett namn som sticker ut JuegaTyska. Med miljontals följare har han blivit en betydelsefull figur inom onlineunderhållning, och han har gjort vågor med sitt videoinnehåll och liveströmmar.

Germán Alejandro Garmendia Aranis är en otroligt framgångsrik chilensk spel-youtuber känd för sina komiska kommentarer om populära spel som The Last of Us 2, Far Cry 5 och Minecraft.

JuegaGermans charm ligger inte bara i spelen utan också i hans dynamiska personlighet som gör att varje uppladdad video ses av tusentals runt om i världen.

JuegaGerman gör mer än att bara spela spel – han skapar ett helt universum runt dem baserat på spelberättelser och utvecklar spelbara spel där tittarna kan delta direkt i spelet.

3. Fernanfloo

 • Prenumeranter: 46,1 miljoner
 • Visningar: 10,3 miljarder

Känd för sitt underhållande och engagerande innehåll, Luis Fernando Flores Alvardo aka Fernandfloo har fått en enorm följd av över 45 miljoner prenumeranter.

Fernanfloos uppgång till berömmelse kan tillskrivas hans unika stil att spela onlinespel. Han tar med humor och personlighet i varje spel han spelar, vilket gör honom till en ikon i världen av spellivsströmmar på YouTube. Hans förmåga att underhålla samtidigt som han levererar högkvalitativt spelande skiljer honom från andra kreatörer i detta utrymme.

Minecraft har en speciell plats bland alla spel som spelas av Fernanfloo. Han briljerar med att skapa övertygande berättelser inom detta sandlådeuniversum som fängslar miljoner över hela världen.

4. ElrubiusOMG

 • Prenumeranter: 40,4 miljoner
 • Visningar: 7,4 miljarder

ElrubiusOMG, vars riktiga namn är Rubén Doblas Gundersen, blev framträdande genom sin underhållande och humoristiska kommentar medan han spelade tv-spel. Hans energiska personlighet och engagerande innehåll fick snabbt resonans hos tittarna, vilket gjorde att han kunde samla en lojal fanbas. Hans kanal fokuserar främst på Let’s Play-videor, där han visar upp sina spelkunskaper och delar sina erfarenheter med sin publik.

En av anledningarna till ElrubiusOMG:s framgång är hans förmåga att få kontakt med sina tittare. Han interagerar med sina fans regelbundet, vilket får dem att känna sig som en integrerad del av hans speläventyr. Genom liveströmmar och chattinteraktioner skapar han en känsla av gemenskap och vänskap bland sina följare.

Med sina framgångar på YouTube har ElrubiusOMG även gett sig in på andra plattformar och samarbeten. Han har deltagit i välgörenhetsevenemang, liveshower och samarbeten med andra populära YouTubers och streamers. Genom dessa satsningar har han utökat sin räckvidd och inflytande och stärkt sin status som en toppspelare i YouTube-communityt.

ElrubiusOMG:s inverkan sträcker sig utöver hans spelinnehåll. Han har använt sin plattform för att öka medvetenheten om olika sociala frågor och välgörande ändamål. Hans filantropiska ansträngningar har fått genklang hos hans publik och inspirerat många av hans fans att engagera sig och göra en positiv inverkan.

5. Mikecrack

 • Prenumeranter: 38,9 miljoner
 • Visningar: 16 miljarder

Miguel Ángel Díaz, populärt känd som Mikecrack, är känd för sina engagerande Let’s Play-videor, där han utforskar olika videospel med sin unika kommentarstil. Han täcker ett brett utbud av spelgenrer, inklusive Minecraft, Roblox, Fortnite och många andra. Hans förmåga att få kontakt med sin publik genom humor, berättande och hans genuina passion för spel har gjort honom till en älskad figur i YouTubes spelcommunity.

Läsa:  Hur man säljer träningsprogram online (8 enkla steg)

En av Mikecracks anmärkningsvärda egenskaper är hans kreativitet. Han införlivar ofta kreativa utmaningar, mods och anpassade spellägen i sina videor, vilket ger en fräsch och spännande upplevelse för sina tittare. Hans vilja att experimentera och prova nya saker håller hans innehåll engagerande och tilltalar ett brett spektrum av spelare.

Förutom Let’s Play-videor är Mikecrack även känd för sina animerade serier och sketcher baserade på populära spel. Dessa animationer visar hans unika karaktärer och berättelser, som visar upp hans kreativitet och berättande förmåga. Kombinationen av gameplay och animerat innehåll ger en unik touch till hans kanal, vilket gör att den sticker ut bland andra gaming-youtubers.

6. MrBeast Gaming

 • Prenumeranter: 35,3 miljoner
 • Visningar: 6 miljarder

Känd för sina filantropiska stunts och utmaningar med höga insatser, utökade MrBeast (riktigt namn Jimmy Donaldson) sin räckvidd till flerspelarspelets rike med MrBeast Gaming. Han ger en innovativ twist till att spela onlinespel genom att kombinera dem med spännande verkliga utmaningar.

MrBeast Gaming erbjuder en mängd olika spelinnehåll, inklusive Let’s Play-videor, utmaningar och spelrelaterade experiment. Kanalen täcker ett brett utbud av spel, från populära titlar som Minecraft och Fortnite till mindre kända indiespel. MrBeasts engagerande personlighet och kreativa videokoncept har fängslat tittarna och bidragit till kanalens framgång.

MrBeast Gamings videor är kända för sitt höga produktionsvärde, vilket förbättrar den övergripande tittarupplevelsen. Kanalen investerar i högkvalitativ redigering, visuella effekter och engagerande berättartekniker, vilket gör innehållet visuellt tilltalande och fängslande. Detta engagemang för kvalitet har hjälpt till att etablera MrBeast Gaming som en toppspelkanal på YouTube.

Donaldson är känd för sina välgörenhetshandlingar, och han införlivar ofta detta element i sitt spelinnehåll. Han organiserar ofta spelutmaningar med betydande kontantpriser och donationer till olika välgörande ändamål. Dessa initiativ underhåller inte bara tittarna utan ger också en möjlighet att påverka samhället positivt.

7. Totalt spelande

 • Prenumeranter: 35,3 miljoner
 • Visningar: 5,5 miljarder

Totalt spelande, ledd av den populära YouTubern Ajay Nagar (även känd som CarryMinati), har blivit en framträdande plats som en toppspelare på YouTube. Med sin unika blandning av spelkunskaper, humor och underhållande kommentarer, har Total Gaming samlat på sig en massiv efterföljare och etablerat sig som en stor aktör i spelgemenskapen.

Total Gaming fokuserar främst på mobilt spelinnehåll, speciellt spel som Free Fire, PUBG Mobile och Call of Duty Mobile. Ajays expertis i dessa spel, tillsammans med hans engagerande kommentarer, håller tittarna underhållna och fängslade. Hans energiska och humoristiska stil av spelkommentarer skiljer honom åt och tilltalar ett brett spektrum av tittare.

Total Gamings innehåll sträcker sig bortom spelkommentarer. CarryMinati producerar också sketcher, reaktioner och vloggar relaterade till spel och hans personliga upplevelser. Denna variation säkerställer att kanalen erbjuder mångsidigt och engagerande innehåll för att hålla tittarna underhållna utöver bara spelvideor.

Dessutom förbättrar Ajays unika redigeringsstil och höga produktionskvalitet tittarupplevelsen. Hans videor är välredigerade och innehåller humoristiska ljudeffekter, bilder och övergångar som lägger till ett extra lager av underhållningsvärde. Denna uppmärksamhet på detaljer bidrar till Total Gamings övergripande dragningskraft.

8. Markiplier

 • Prenumeranter: 35 miljoner
 • Visningar: 20 miljarder

Känd för sin energiska personlighet och dramatiska genomspel, Mark Edward Fischbachs kanal Markiplier har över 35 miljoner prenumeranter.

En av de ledande figurerna inom YouTube-spel, Markiplier har skapat en nisch för sig själv med sin unika stil och inställning till onlineunderhållning.

Läsa:  8 saker att tänka på när du byter namn online

Markipliers specialitet ligger i “Let’s Play”-videor – ett populärt format där spelare dokumenterar sina genomspelningar av olika spel samtidigt som de ger kommentarer. Hans ocensurerade kommentarstil bidrar till den övergripande upplevelsen eftersom tittarna inte bara ser honom spela utan också lyssnar på hans tankar och reaktioner.

Markiplier är en älskare av indie- och skräckspel som Five Nights at Freddy’s-serien och antar ofta utmaningar som många andra spelare drar sig ifrån. Denna vågade karaktär gör honom till en unik bland YouTube-spelare.

Förutom att bara spela onlinespel är Markiplier känt för att vara värd för live-välgörenhetsströmmar på YouTube – vilket gör skillnad genom spelsessioner för flera spelare.

9. Jacksepticeye

 • Prenumeranter: 30 miljoner
 • Visningar: 16 miljarder

I spelvärlden är få namn så igenkännliga som Sean William McLoughlin, mer känd under sitt onlinealias, Jacksepticeye. Den här irländska spelare har skapat sig en nisch i världen av YouTube-spel liveströmmar och Let’s Play-videor.

Sean startade sin YouTube-karriär redan 2012 och laddade upp videoinnehåll som främst fokuserade på att spela onlinespel. Hans stora genombrott kom när andra YouTuber PewDiePie nämnde honom i en av sina egna videor, vilket ledde till en betydande ökning av stödet för Seans kanal.

Förutom att erbjuda engagerande spelkommentarer och genomgångar över olika genrer – från Minecraft-liveströmmar till berättelsedrivna titlar – delar han också med sig av insikter i en spelares liv genom vloggar och bakom-kulisserna-filmer.

“Let’s Play” är en integrerad del av modern multiplayer-spelkultur där spelare spelar in sig själva när de spelar onlinespel samtidigt som de ger kommentarer eller reaktioner i realtid. Populariteten för detta format kan tillskrivas dess interaktiva karaktär, som ger tittarna både underhållning och insikt i hur olika spelare närmar sig olika spelscenarier.

Ett anmärkningsvärt exempel är Seans drömserie för Minecraft-innehållsskapare där han tar med tittarna på sina virtuella äventyr i den populära sandlådespelsmiljön. Detta gör att fans kan njuta av att se sin favorit YouTuber ta sig an utmaningar och lära sig strategier som de kan tillämpa under sina egna spelsessioner.

Utöver att bara skapa underhållande spelinnehåll, har JackSepticEye samarbetat med Polaris & Disney och dykt upp på D XP, ett TV-programblock som sändes på Disney XD-kanalen.

10. iHasCupquake

 • Prenumeranter: 7 miljoner
 • Visningar: 3 miljarder

iHasCupquake, även känd som Tiffany Garcia, anses allmänt vara en av de bästa kvinnliga spelarna på YouTube. Med sin smittande personlighet, kreativitet och passion för spel har hon fått en betydande efterföljare och gjort en bestående inverkan på spelgemenskapen.

iHasCupquake innehåller främst Let’s Play-videor, där hon utforskar ett brett utbud av spel, inklusive populära titlar som Minecraft, The Sims och Among Us, såväl som indiepärlor och virtuell verklighetsupplevelser. Hennes genuina entusiasm och engagerande kommentarer när hon spelar spel har gjort henne kär hos tittarna, vilket gör hennes innehåll både underhållande och relaterbart.

Det som skiljer iHasCupquake är hennes konstnärliga stil och kreativitet. Hon införlivar ofta sin kärlek till konst och design i sina videor, och visar upp sin talang för att skapa unikt och visuellt tilltalande spelinnehåll. Från att bygga intrikata strukturer i Minecraft till att designa karaktärer och miljöer, hennes konstnärliga bidrag tillför en extra dimension till hennes kanal och resonerar med publiken.

Tiffany använder sin plattform för att inspirera och stärka andra. Hon delar ofta med sig av personliga berättelser och ger insikter om sin resa som kvinnlig spelare och innehållsskapare. Genom att vara öppen och transparent om sina erfarenheter uppmuntrar hon sin publik att fullfölja sina passioner och omfamna deras unika, särskilt unga tjejer som kan möta utmaningar i spelbranschen.

Läsa:  Typer av videoinnehåll som fungerar på Facebook

Framtiden för spelinnehåll på YouTube

I takt med att tekniken fortsätter att utvecklas snabbt, gör även framtiden för spelinnehåll på YouTube.

Några nyckeltrender som kan forma en spännande framtid:

 • Rise in virtual reality (VR) och augmented reality (AR): Tillkomsten av VR/AR-teknik kan revolutionera spelandet på YouTube genom att ge uppslukande upplevelser som vi aldrig sett förut. När dessa tekniker blir mer tillgängliga kan du förvänta dig att se mer VR/AR-baserat spelinnehåll dyka upp i ditt flöde.
 • Integration över plattformar: Med plattformsoberoende spel som blir allt vanligare bland moderna videospel – tänk Fortnites förmåga att spelas på PC, konsol och mobila enheter – kan vi se ännu större integration mellan olika plattformar inom området för onlinestreamingtjänster också.
 • Diversifiering av innehåll: Vi kommer sannolikt att bevittna diversifiering när det gäller genrer som täcks av gamer-youtubers – inte bara begränsat till action/äventyr eller RPG längre. Från indietitlar som vinner popularitet genom Let’s Play-serien till retrospelrecensioner som får uppmärksamhet från nostalgisk publik, det kommer att finnas något för alla.

Slutsats

Spelare på YouTube har hittat en blomstrande plattform som har drivit dem till oöverträffade höjder av framgång och inflytande. Genom sin passion, skicklighet och engagemang har dessa innehållsskapare förvandlat spel till ett mainstream underhållningsfenomen som fängslar miljontals tittare över hela världen.

Med YouTubes stora räckvidd, avancerade funktioner och möjligheter till intäktsgenerering har spelare kunnat bygga lojala fanbaser, skapa engagerande innehåll och förvandla sin hobby till en hållbar karriär.

Framtiden ser otroligt lovande ut för communityn av spelare på YouTube. I takt med att tekniken fortsätter att utvecklas blir spelupplevelserna mer uppslukande och sofistikerade, vilket leder till ännu mer fängslande innehållsmöjligheter. Med framväxten av virtuell verklighet, förstärkt verklighet och teknik för livestreaming kommer spelare att ha innovativa möjligheter att få kontakt med sin publik och ge oöverträffade interaktiva upplevelser.

Dessutom kommer spelare på YouTube sannolikt att fortsätta utvecklas och diversifiera sig. När e-sportbranschen expanderar och nya spelgenrer dyker upp kommer det att finnas ett tillflöde av nya talanger och unika innehållsskapare, vilket ytterligare berikar communityn. Samarbete mellan spelare, spelindustrin och YouTube kommer att fortsätta att driva på innovation och driva tillväxten av spelgemenskapen på plattformen.

Dessutom, eftersom YouTube fortsätter att förfina sina algoritmer och rekommendationssystem, kommer spelare att få större möjligheter att nå nya målgrupper och utöka sitt inflytande. Plattformens engagemang för att främja en känsla av gemenskap och ge stöd till innehållsskapare kommer att göra det möjligt för spelare att frodas och odla en passionerad följare.

Spelare på YouTube har låst upp en värld av möjligheter, där deras färdigheter, personligheter och kärlek till spel kan delas med miljontals tittare. Med en ständigt växande publik, tekniska framsteg och YouTubes orubbliga stöd, har framtiden en enorm potential för spelgemenskapen, som lovar fortsatt tillväxt, innovation och framgång.