Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Topp 11 SEO-misstag och hur man undviker dem

Topp 11 SEO-misstag och hur man undviker dem

Google arbetar ständigt med algoritmuppdateringar.

Och de vanligaste SEO-misstagen, gjorda av både nybörjare och svarta hattar, finns i Googles sikte.

Varje liten justering av algoritmen, som vi upplevde i mars 2018är tänkt att sålla bort lågkvalitativt innehåll och få innehåll av högsta kvalitet till toppen av SERP:erna.

Vi får “vad gör jag för fel?” SEO-frågor varje dag.

När det kommer till SEO har du helt enkelt inte råd att göra misstag.

De kostar dig värdefulla sökordsrankningar och organisk trafik – i slutändan tid, pengar och energi.

Till exempel använder många SEO:er samma gamla tekniker om och om igen och undrar sedan varför de inte rankas bra i sökmotorerna.

Detta händer ofta när du tror att du vet exakt rätt steg – och sedan tar du dem och bara de stegen. Även om de fungerar, dina resultat saknar mångfald, du rankar bara för samma få sökord, du får bara bakåtlänkar med samma exakta ankartext och så vidare.

För Google och andra sökmotorer ser detta lite onaturligt ut. De kanske tror att du bara fokuserar på SEO (inte det kvalitetsinnehåll de värdesätter i SERP:erna) eller att du försöker manipulera systemet med något svart hatt-schema.

Hur som helst, inte bra. En straffavgift eller åtminstone ett SERP-fel väntar på dig.

Du måste se till att du använder rätt strategier, diversifiera dina strategier och naturligtvis undvika de 11 största SEO-misstagen vi har identifierat nedan.

1. Överdriven optimering av ankartexter

detta är överväldigande det vanligaste problemet för onlinemarknadsförare fokuserade på att bygga bakåtlänkar av hög kvalitet.

Vi vet alla att bakåtlänksankartext är viktig. Vissa av oss tror felaktigt att en framgångsrik länkbyggande kampanj innebär att få hundratals bakåtlänkar med exakt samma ankartext.

Och att denna ankartext ska vara dina viktigaste sökord. Så om jag ville ranka för “köp ekologisk hundmat”, skulle jag vilja få tusentals bakåtlänkar för sökordsfrasen “köp ekologisk hundmat”.

Å nej.

Om din webbplats har bakåtlänkar mycket Med så rik ankartext är det mer troligt att din rankning och trafik kommer att sjunka. Det ser ut som att du har ett länksystem och Google kan slå dig med en straffavgift.

Ett exempel på överoptimerade ankartexter

När du gör en Google-sökning efter “föräldratips” så finns inte webbplatsen betterparenting.com på de första 10 sidorna.

Om du gör samma sökning i Yahoo är sajten direkt på första sidan.

Läsa:  Hur du håller din Gmail-inkorg ren med etiketter, filter och mappar

Utan tvekan har webbplatsen straffats av Google. Låt oss gräva djupare och hitta orsaken.

Från rapporten nedan kan vi se att webbplatsen har överoptimerat sin bakåtlänksförankringstext för nyckelorden “föräldraskap” och “föräldratips”.

Om vi ​​söker ännu mer på Ahrefs kan vi se att de vanligaste orden som används som ankartexter är “föräldraskap” på 40% och “tips” på 14%.

Ja, utan tvekan har den här webbplatsen straffats Google Penguin-uppdateringmen det är fortfarande en investering i Yahoo.

Hur man får värdefulla ankartexter

Istället för att försöka inkludera detta viktiga nyckelord i varje ankartext, bör du rotera och blanda dina sökord för att få allt att se naturligt ut.

Tänk på det så här. Naturligtvis, när folk väljer att länka till din webbplats, slutar de alla med att använda olika ankartexter, åtminstone med lite variation. Den vanligaste ankartexten som dyker upp upprepade gånger i länkprofilen är ditt eget varumärke/företagsnamn.

Till exempel är det väldigt vanligt att människor länkar tillbaka till Ahrefs och bäddar in länken i vårt varumärke: SEOptimer.

När du skapar bakåtlänkar till din webbplats, försök att använda ditt varumärke som ankartext 80 % och bara din rika ankartext 20 % av tid. Ta det ett steg längre och använd olika kombinationer av ditt varumärke inom de 80 % som använder ditt varumärke:

 • Yourwebsite.com
 • Din hemsida
 • Din hemsida
 • Website.com
 • www.sivutosi.fi

Med mångfald i åtanke kommer du att kunna bygga värdefulla bakåtlänkar och undvika SEO-misstaget att överoptimera.

2. För många länkar till din hemsida

Ingen webbplats i världen ser naturlig ut om den bara har länkar som pekar på den till startsidan.

Om du menar allvar med SEO och vill ha resultat, kom alltid ihåg att ditt mål är att få din länkprofil att se så naturlig ut som möjligt.

Många digitala marknadsförare får för glada över sin hemsidas rankning i SERP:erna glömmer de (eller väljer bara att inte) bygga bakåtlänkar till andra sidor. Istället för att bygga hundratals länkar till din förstasida bör du dela upp dessa länkar och få några för att leverera läsare till dina blogginlägg och andra sidor på din webbplats.

Detta är en av de viktigaste faktorerna som Google tar hänsyn till när de utvärderar webbplatser.

Låt oss granska BetterParenting.com igen, eller hur?

Ser du mönstret? 530 länkar till hemsidanoch den näst mest länkade sidan har bara 7 länkar.

Det är som att ringa Google och berätta att du bara bryr dig om din hemsida.

Detta är ett stort misstag som många SEO-experter fortfarande gör varje dag.

3. Att skriva värdelöst och tunt innehåll

När människor landar på din webbplats letar de oftast efter en lösning på ett specifikt problem eller ett svar på en specifik fråga.

Din webbplats måste ha rätt lösning eller svar. Om detta inte händer kommer de omedelbart att återgå till ett annat SERP-resultat från din sida. Detta dödar din avvisningsfrekvens och låter i sin tur Google veta att folk inte hittar det de behöver på din webbplats.

Läsa:  Topp 14 bästa Pipedrive Alternatives CRM-programvara 2024

Således sparkar Google dig från SERP:erna.

Ingen gillar värdelösa sidor med tunt innehåll, och inte Google heller.

Så vad har du att erbjuda? Bra innehåll är en fråga för båda kvalitet och belopp.

Innehåll av hög kvalitet bör svara direkt på vad som efterfrågas genom att skriva de valda sökorden.

Om vi ​​tänker tillbaka på nyckelorden “köp ekologisk mat till hundmat”, bör innehållet i det här ämnet tala om för läsarna specifikt hur man köper ekologisk mat för hundar och vilken betydelse det är i beslutsfattande: var man köper, hur man köper, vad man ska köpa. och så vidare. på.

Här är var belopp kommer in. Om du bara skriver 200 ord om ett ämne är det praktiskt taget omöjligt att skriva kvalitetsinnehåll. Du täcker inte frågan på djupet eller förser läsarna med allt de behöver.

När det gäller ett specifikt minsta antal ord har längden på ett inlägg diskuterats oändligt. Många människor brukade säga 500 ord – nu säger de någonstans mellan 1 000 och 3 000 ord.

Bara en anledning till att Wikipedia rankas högst upp på sökmotorns resultatsida är att den erbjuder långa och detaljerade artiklar. De flesta av dessa har minst 2000 ord.

Jag skulle personligen rekommendera minst 1 000 ord, men med den varningen att du alltid har värdet i åtanke. Efter 1000 ord, fråga dig själv: Finns det något mer att säga om detta ämne? Om svaret är ja, fortsätt att skriva.

4. Att inte hålla koll på dina bakåtlänkar

Bakåtlänkar är utan tvekan fortfarande den viktigaste faktorn i sökmotorerna och kommer sannolikt att vara det under en tid framöver.

Det är därför det är viktigt att bygga bakåtlänkar. När värdefulla bakåtlänkar har identifierats, försök att kopiera dessa länkar. Du kan också spionera på dina konkurrenter i SERP:erna för att se vilka bakåtlänkar de har tjänat och sedan kopiera de där länkar.

Nu till detta SEO misstag. Många SEO:er fokuserar så mycket på att bygga bakåtlänkar att de glömmer bort det analysera länkarna de har för närvarande.

Här är några fördelar med spårning av bakåtlänkar:

 • Identifiera de bästa bakåtlänkarna och upprepa dem
 • Ta reda på vilka länkar som ger dig mest trafik
 • Ta reda på när någon lägger till en ny bakåtlänk till din webbplats
 • Ta reda på när en ändring har gjorts i en befintlig bakåtlänk (till exempel om den görs till en nofollow eller om den har tagits bort helt)
 • Kan identifiera vilka negativa bakåtlänkar som ska avvisas (och skapa en avvisningsfil för Google)

Du kan spåra dina bakåtlänkar och göra alla ovanstående funktioner med hjälp av Ahrefs SEO-verktyg.

5. Bygg för många bakåtlänkar på kort tid

Du behöver inte bygga för många bakåtlänkar till din webbplats för att rankas bra. Det brukade vara ett sifferspel, så mycket att SEO:are betalade stora pengar för att ha tusentals länkar utspridda på nätet som frön i vinden.

Läsa:  Hur trögt bredband håller dig tillbaka

Nu när Google har uppdaterat sina algoritmer i flera år är det viktigaste kvalitet av dina bakåtlänkar.

En otrolig bakåtlänk i sammanhanget från en auktoritativ webbplats i din nisch är värd över 1 000 betalda kataloger och kommentarslänkar.

Faktum är att dessa 1 000 bakåtlänkar kanske inte har någon positiv inverkan alls. De kan dra ner dig eller ge dig en otäck Google-straff. Google märker när 100 webbplatser plötsligt bestämmer sig för att länka till en liten webbplats (ännu värre om alla 100 webbplatser använder exakt samma ankartext).

Under vilken naturlig situation, skulle 100 webbplatser besluta sig för att länka till samma sida vid exakt samma tidpunkt? En eller två. Detta höjer en stor röd flagga för Google.

(Naturligtvis, om du skapade vansinnigt kraftfullt viralt innehåll som hundratals webbplatser bara var länkar omedelbart eftersom det är så bra innehåll, då får du ett frikort. I den här situationen tyder andra faktorer på att länkarna skapades naturligt.)

Sammantaget, istället för att försöka få hundratals spammiga länkar, är det mycket mer värdefullt att fokusera dina ansträngningar på att få auktoritativa domäner i din nisch.

6. För många annonser på dina sidor

Google tenderar att straffa webbplatser som har många, många annonser högst upp på sidan.

Försök att hålla din webbplats ren och enkel att använda. Använd inte irriterande popup-fönster som dyker upp så fort folk landar på sidan, eller som ligger kvar på sidan och är omöjliga att klicka på. Detta kan öka din avvisningsfrekvens.

Även om klickfrekvensen är lägre och mindre synlig är din användarupplevelse mycket viktigare.

7. Webbplatshastighet

Ja, sajter som laddas snabbt kommer att rankas bättre.

Människor förväntar sig att webbplatser ska laddas på två sekunder och har så löjligt kort uppmärksamhet att de snabbt lämnar sidor som inte laddas.

Använd inte onödiga plugins eller skript som kan sakta ner din webbplats. Optimera bilder så att de inte är massiva och tunga. Här är en komplett lista över saker du kan göra för att förbättra din PageSpeed ​​​​som tillhandahålls av Ahrefs-verktyget:

 • Undvik omdirigeringar av målsidor
 • Aktivera paketet
 • Dra nytta av din webbläsares cache
 • Minska serverns svarstid
 • Förminska CSS
 • Förminska HTML
 • Förminska JavaScript
 • Ta bort renderingsblockerande JavaScript och CSS från innehållet högst upp på sidan
 • Optimera bilder
 • Prioritera synligt innehåll

Du kan använda Google PageSpeed ​​​​Insights-verktyg eller PingDom-verktyg för att utvärdera din webbplats hastighet.

8. Med tanke på sidans sökmotoroptimering

SEO är uppdelat i on-page och off-page sökmotoroptimering. Off-page-aktivitet är främst koncentrerad till länkbyggande och sociala medier.

On-page SEO är minst lika viktigt som bakåtlänkar.

Så här berättar du för Google vad ditt innehåll handlar om. Du lär dig i princip språket som Googles spindlar talar, så när de genomsöker dina sidor kommer de att se alla värdefulla saker och rapportera tillbaka till sin värd att du förtjänar den första platsen i Googles SERP.

Läsa:  Kan handgjorda mattor vara husdjursvänliga mattor

Så när du vill göra SEO, börja alltid här först.

Dessa är de viktigaste faktorerna på sidan just nu, och du bör inkludera dem i varje sida och blogginlägg:

 • SEO-vänliga webbadresser
 • Titeltaggar, innehållsbeskrivningsfält och metabeskrivningar
 • Inkludera dina viktigaste sökord i de första 100 orden, men överdriv inte
 • Inkludera dina viktigaste sökord i H1-taggen
 • Långt innehåll. Skriv minst 1000 ord/meddelande
 • Sökordsforskning och optimering
 • Lägg till alt-taggar till dina bilder

9. Köpa länkar utan att använda Nofollow-attributet

Stora varumärken har fångats och straffats för att ha köpt länkar.

Om du vill köpa länkar eller banners till din webbplats, se till att du använder nofollow-attributet.

Även i displayannonsering och betalda sponsrade inlägg skyddar en nofollow-länk dig från de negativa effekterna av köplänkar.

10. Kopiera innehållet

Google värdesätter unikt innehåll och hata webbplatser med duplicerat innehåll.

Se först till att du är helt original och inte kopierar innehåll från andra webbplatser. Om du har anlitat skribenter för att ta hand om dina blogginlägg och annat innehåll, var försiktig så att du inte plagierar

eller “innehållsrotation” pågår.

Du kan använda CopyScape för detta. Använd också det här verktyget för att kontrollera om ditt nuvarande innehåll publiceras någon annanstans och se till att ingen plagierar din hårt arbete.

Skriv inte om samma ämne för många gånger för att undvika att oavsiktligt skapa duplicerat innehåll på din egen webbplats. Till exempel “Tjäna pengar online” och “Tjäna pengar online idag”. Du kommer oundvikligen att få duplicerat innehåll, så det kommer förmodligen inte att hjälpa dig att rankas bättre för någon av sökorden.

11. Bygg lågkvalitativa och irrelevanta bakåtlänkar

Tro inte på något du läser på forum.

Om din webbplats har för många bakåtlänkar av låg kvalitet blir det nästan omöjligt att bli rankad. Som vi har diskuterat är en länk från din auktoritativa domän viktigare än 100 länkar av låg kvalitet.

Du bör undvika dessa länkar:

 • Irrelevanta länkar till din nisch
 • Länkar för hela webbplatsen
 • Bakåtlänkar från sidor med väldigt lite innehåll
 • Länkar från webbplatser som misstänks för skadlig programvara
 • Länkbyte och hjul
 • Kataloger

Om du redan har dessa länkar i din länkprofil, kolla in vår guide för borttagning av bakåtlänkar.

Slutsats

Om din webbplats inte rankas högt i Google, se till att du inte gör något av de misstag jag nämnde ovan – jag kan säga dig av mycket erfarenhet att dessa 11 punkter är ställen att börja leta efter ett SEO-problem. .

När du sedan startar dina framtida SEO- eller länkbyggande kampanjer, kom ihåg att allt måste se naturligt ut.

Det är ett spel, så se till att du följer reglerna!