Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Toppexempel på innehållsmarknadsföringsstrategier för varumärkestillväxt

Toppexempel på innehållsmarknadsföringsstrategier för varumärkestillväxt

Försöker du skapa eller justera en innehållsmarknadsföringsstrategi men vet inte var du ska börja? Den här artikeln innehåller några av de bästa exemplen på strategier för innehållsmarknadsföring för att inspirera till dina egna kampanjer.

Från Netflix Kanadas engagerande tweets som fick oss alla att nicka instämmande, till Warby Parkers e-postmeddelanden som känns mer som en chatt med en gammal vän än en säljpresentation, upptäck de geniala sätten att företag använder plattformar som Instagram, YouTube och bloggar för att knyta starkare band med sina följare.

Vi kommer att dyka djupt in i verkliga exempel på innehållsmarknadsföringsstrategier som har slungat varumärken från dunkel till kända namn. I slutet av den här läsningen har du samlat in praktiska insikter om hur du bygger en gemenskap genom Instagram-framgångsberättelser som Doug the Pug’s och förvandlar dina nyhetsbrev via e-post från snooze-fester till måste-läsningar.

Låt oss börja.

Exempel på strategi för innehållsmarknadsföring för sociala medier

Sociala medieplattformar handlar inte bara om att posta; de handlar om att engagera sig.

Låt oss prata om Netflix Canada och Wendy’s, två varumärken som har bemästrat konsten att marknadsföra innehåll i sociala medier med strategier som blivit virala.

Netflix Kanadas Twitter Humor

Har du någonsin sett en tweet som är så relaterbar att du inte kunde låta bli att dela? Det är precis vad Netflix Kanada gjorde. De utnyttjade Millennial humor med tweets som slog hem, vilket fick sin publik att känna sig sedd och förstådd. Detta tillvägagångssätt är inte bara smart; det är effektivt för att skapa ett band mellan varumärke och följare.

Läsa:  Teknik som omfamnar det utvecklande eLearning-landskapet för lärare

Genom att verkligen få vad deras publik längtar efter har de skapat sociala medier som folk är angelägna om att dyka in i. Det var inte raketvetenskap, men det var briljant berättande.

Wendy’s Masterful Twitter Roasts

Ingen grillar på Twitter som Wendys. Deras unika varumärkesröst sticker ut genom att vara kvick men ändå respektfull och förvandla snabbmatskrig till underhållning för alla åskådare.

Wendys förmåga att ha humor bjöd inte bara på skratt utan fick också deras onlineinteraktion genom taket och positionerade dem som pionjärer i att väva in sociala medier till varumärkesidentitet.

Genom att bryta formen av traditionellt företagssamtal har de mästerligt vävt taktik för sociala medier som har satt ett riktmärke för andra att sträva efter.

Innovationer inom videoinnehållsmarknadsföring

Marknadsföring med videoinnehåll är en spelomvandlare för varumärken som strävar efter att fånga sin publik. Allt handlar om att skapa berättelser som inte bara säljer utan håller fast.

GoPros äventyrsfyllda YouTube-kanal

Ta GoPro, till exempel. De har vänt sina Youtube-kanal till en adrenalinpumpande uppvisning av användargenererat innehåll. Det är inte bara en visning av gadgetens skicklighet; det visar hur användare förkroppsligar varumärkets äventyrsanda i deras dagliga liv.

GoPro, i sin essens, har blivit definitionen av innehållsmarknadsföring av visuellt berättande – skapa ett utrymme där hjärtslagen från äventyrare från världens alla hörn resonerar med varje bildruta.

GoPros framgång beror på dess förmåga att fördjupa publiken i en storslagen berättelse om kollektivt iver och utforskning. Det är den här känslan av tillhörighet som får dem att komma tillbaka för mer spännande videor, vilket gör GoPro till en tankeledare när det gäller att använda verklig spänning för att driva på sin marknadsföring.

Nikes One-Minute Talent Show

Nike tog saken upp ett snäpp med sin “One-Minute Talent Show”. Att presentera kända idrottare som visar upp talanger bortom sport var inte bara underhållande utan det lyfte fram personliga aspekter som ofta inte syns av fansen.

Med sin kampanj utnyttjade Nike mästerligt kraften i sociala medier och förvandlade korta videor till ett medium som inte bara stärkte dess identitet bortom bara sportkläder utan också etablerade det som en central kraft i att forma kulturella och kreativa landskap.

Förvandla e-postmarknadsföring med kreativa kampanjer

E-postmarknadsföring är långt ifrån död; det utvecklas. Låt mig visa dig två exempel på innehållsmarknadsföringsstrategier för att sätta ribban högt inom e-postmarknadsföring.

Läsa:  Fem sätt att skapa bra innehåll

Warby Parkers engagerande e-postkampanjer

Har du någonsin varit nyfiken på hemligheten bakom Warby Parkers oemotståndligt klickbara e-postmeddelanden? Det är deras blandning av tydliga CTA:er och personlig design som gör susen.

Warby Parker har bemästrat konsten att skapa e-postmeddelanden som ger resonans på en personlig nivå, vilket får varje mottagare att känna sig unikt värderad.

Att anta denna strategi lyfter inte bara kundens resa utan stärker också deras lojalitet till varumärket. Deras framgång ligger i att inte bara sälja en produkt utan också berätta en historia genom sitt e-postinnehåll.

Airbnbs personliga reseguider

Airbnb lyfter konsten att anpassa, väver in dina tidigare bokningar i unika reseguider som är gjorda enbart för dig. Det här är inte allmänna stadsguider utan noggrant utvalda förslag som resonerar med dina intressen och tidigare resor.

Resultatet? E-postmeddelanden som är så relevanta att de verkar handplockade för varje läsare, förkroppsligar framgångsrika e-poststrategier när de är som bäst.

Genom att fokusera på mycket personligt innehåll har Airbnb lyckats förvandla standardbekräftelsemail till ovärderliga resurser för resenärer överallt.

Blogga som en kärninnehållsstrategi

Välgjorda blogginlägg ger avgörande insikter som lockar naturliga besökare.

Ta Animalz till exempel. Deras artikel om innehållsmarknadsföring i kris är ett utmärkt exempel på hur skriftliga exempel på innehållsmarknadsföring kan vägleda företag genom tuffa tider.

I dagens ständigt föränderliga digitala värld visar förmågan att omvandla tvetydighet till en väldefinierad spelplan den oumbärliga karaktären hos blogginnehållsstrategier.

Det här handlar inte om att kasta ut inlägg efter inlägg utan att skapa meningsfulla interaktioner. Animalz exemplifierar kraften i bloggande genom att fördjupa sig i slagkraftiga, relevanta ämnen – vilket förstärker dess roll som en hörnsten i framgångsrika innehållsmarknadsföringsstrategier.

Blogginlägg levererar väl undersökt och genomtänkt information som resonerar med din målgrupp samtidigt som de förbättrar varumärkesmedvetenheten och bygger förtroende.

Podcasternas kraft i B2B-marknadsföring

Inom B2B-marknadsföring har poddsändningar dykt upp som ett nyckelinstrument för att dela viktig kunskap och överlägsna strategier inom branschen.

Podcaster väver berättelser med professionella insikter och förenklar komplexa ämnen i ett lättsmält format.

I en tid där varje minut räknas ger podcaster värde utan att kräva visuell uppmärksamhet. Detta gör dem perfekta för upptagna proffs som vill ligga i framkant inom sitt område.

Läsa:  Varför du bör investera i bilsektorn

Ett framstående exempel är B2B Marketing Podcast. Den innehåller experter från olika områden som diskuterar strategier som fungerar. Lyssnarna är både utbildade och motiverade att tänja på kreativitetens gränser genom dessa upplysande sessioner.

Att utforska denna podcast avslöjar en mängd värdefulla insikter för dem som är intresserade av att införliva poddsändningar i sina marknadsföringsstrategier. Genom att visa upp verkliga prestationer och praktiska tillämpningar, visar den skickligt effektiviteten av ljudinnehåll för att öka engagemanget.

Integrera interaktiva element i rapporter

Branschrapporter behöver inte vara tråkiga. Att lägga till interaktiva element är ett coolt sätt som företag kan förvandla traditionella rapporter till en engagerande upplevelse för läsarna.

Soapbox revolutionerade den trista sysslan att läsa rapporter genom att förvandla dem till fängslande äventyr, tack vare deras uppfinningsrika twist på interaktiv dokumentation. De har omdefinierat upplevelsen av att smälta data genom att ingjuta glädje i den traditionellt tråkiga uppgiften att rapportera.

Genom att animera intetsägande data till en dynamisk form fångar de publikens uppmärksamhet från början. Denna smarta användning av interaktiva element gör inte bara innehållet mer lättsmält utan ökar också avsevärt läsarnas engagemang.

Soapbox’s State of One-on-ones rapport fungerar som ett av de bästa exemplen på innehållsmarknadsföring som blandar interaktiva komponenter för att förvandla ett vanligt papper till ett särskilt oförglömligt och inflytelserik mästerverk. Läsarna tas med på en uppslukande resa genom datan, tack vare Soapbox innovativa presentationstekniker.

Användargenererat innehåll på Instagram

Föreställ dig att din Instagram fylls av kärlek från följare och visar upp deras dagliga interaktioner med dina erbjudanden. Detta är magin med användargenererat innehåll, en ovärderlig tillgång för att främja en känsla av gemenskap och engagemang.

Mopsen Doug är ett episkt exempel på denna strategi i aktion. Genom att uppmuntra fansen att lägga upp sina personliga ögonblicksbilder och berättelser om Doug eller påverkad av hans upptåg, har hans profil förvandlats till en global samlingsplats för mopsfantaster. Detta ökar inte bara innehållsvolymen utan ytterligare arbete från Dougs team utan fördjupar också kopplingen mellan varumärket och dess publik.

Men varför fungerar UGC så bra? UGC spelar på den inneboende mänskliga längtan efter erkännande och synlighet. Att lyfta fram fankreationer belyser deras interaktioner med ditt varumärke, vilket ger dem en känsla av uppskattning och tillhörighet till en expansiv gemenskap. Dessutom visar det potentiella kunder att riktiga människor älskar det du erbjuder.

Läsa:  Hur man använder proxyer för att komma åt begränsat innehåll på sociala medier

UGC är enkelt men kraftfullt, och när det används på plattformar som Instagram kan det förvandla passiva tittare till aktiva deltagare och vokala förespråkare för ditt varumärke.

Vanliga frågor – Exempel på strategi för innehållsmarknadsföring

Vad är ett exempel på en innehållsmarknadsföringsstrategi?

En blogg som delar ut expertråd, ökar din webbplats trafik och positionerar dig som en go-to inom ditt område.

Vad är en innehållsstrategi inom marknadsföring?

Det handlar om att planera, skapa, leverera och hantera innehåll för att nå specifika affärsmål. Tänk riktade bloggar eller blixtar i sociala medier.

Vilka är de 5 väsentliga delarna av en innehållsmarknadsföringsstrategi?

Din spelplan behöver tydliga mål, publikundersökningar, coola innehållsidéer, smart distributionstaktik och sätt att kontrollera framgång.

Vilka är de sju stegen för att skapa en innehållsstrategi?

  1. Gräv i mål först.
  2. Känn din skara.
  3. Granska befintliga saker.
  4. Välj främsta kanaler.
  5. Rita upp ämnen och kalender dem.
  6. Craft publiceras sedan regelbundet.
  7. Mät hur det går.

Slutsats

Vid det här laget har du sett hur jättar som Netflix Canada och Warby Parker omdefinierar engagemang. Exempel på strategier för innehållsmarknadsföring som dessa lär oss mycket. Enkla tweets förvandlas till engagerande dialoger och vanliga e-postmeddelanden utvecklas till minnesvärda upplevelser, vilket visar kraften i att förstå din publik.

Från GoPros spännande äventyr till Mops Dougs Instagramberömmelse, det är klart: äkthet vinner hjärtan. Varje berättelse som delas är inte bara innehåll utan en inbjudan att vara med på något större.

E-postmeddelanden från Airbnb delar inte bara erbjudanden; de anpassar resor. Bloggar är inte bara artiklar utan överbryggar som förbinder läsarna med praktiska insikter.

I allt detta, kom ihåg kraften i att vara verklig, vara engagerande och alltid sträva efter att tillföra värde. Tillåt dessa tillfällen att underblåsa din kreativitet när det gäller att utarbeta planer som ekar långt förbi det digitala gränssnittet.