Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Trump godkänner borrning i Arctic National Wildlife Refuge

Trump godkänner borrning i Arctic National Wildlife Refuge

Arctic National Wildlife Refuge täcker mer än 19 miljoner hektar och är känt som USA:s sista stora vildmark. Trump-administrationen har dock precis godkänt cirka 5 procent av asylborrningarna. Man börjar nu auktionera ut mark till oljebolag för att börja borra.

Rätten att borra på denna mark har varit i domstol i decennier. Men när skattereformpropositionen antogs 2017 innehöll den en bestämmelse som tillät borrning. Förvaltningen ser nu till att det kommer igång innan de lämnar kontoret.

Dessa hyresavtal är giltiga i 10 år, så att ta bort oljebolagen när de väl startar är en utmaning.

Vilda bekymmer

Arctic National Wildlife Refuge är hem för en mängd olika inhemska vilda djur i Alaska. Utan skyddet från fristaden kan vissa av dessa arter försvinna för gott.

Isbjörnar har mött ogynnsamma förhållanden när planeten fortsätter att värmas upp. Havsisen smälter fortfarande och isbjörnar går dit för att leta efter mat.

Faktum är att isbjörnsbeståndet i södra Beauforthavet har minskat. Det är borta 1500-900 under de senaste åren.

Och det är här borrningen sker.

Det påverkar också många vilda djur inklusive hotade Porcupine Caribousnöugglor, snögäss och mycket mer.

Det finns fortfarande juridiska utmaningar

Även om marken auktioneras ut, bestrids den fortfarande i domstol. Och när man betänker att både den tillträdande presidenten Joe Biden och hans inrikesminister, Deb Haaland, bestämt är emot att borra inne i fristaden, kan mycket göras.

Även om kontrakten är giltiga i 10 år kan Biden-administrationen bromsa borrningen genom att införa nya regler som kan minska intresset för projektet. Utöver detta har bankerna redan lovat att inte investera i borrprojekt i området och energiinvesteringarna har generellt sett minskat.

Läsa:  Anställa en SEO-konsult: Vad du behöver veta

Därmed kanske inte oljebolagen hittar medlen till det ändå.