Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Upptäck formeln för att tjäna pengar för bloggande i hela tratten (AoFu).

Upptäck formeln för att tjäna pengar för bloggande i hela tratten (AoFu).

Skapar du fortfarande innehåll separat för varje steg i försäljningstratten?

Tänk om jag berättade för dig att du kan täcka ToFu (top-of-funnel) till BoFu (bottom-of-funnel) i bara ett enda blogginlägg?

Låt mig dela med dig hemligheten att tjäna pengar på All-of-Funnel (AoFu) innehåll.

Enligt Ahrefs, 90,63 % av innehållet får ingen trafik från Googleoch 66,31 % får inte ens en enda bakåtlänk.

Hur kommer du in på de 10% och skapar innehåll som faktiskt betyder något?

Mitt förhållningssätt till att blogga är att tänka på alla stadier av försäljningstratten och ta itu med alla frågor, rädslor och bekymmer som potentiella kunder kan ha – att svara på dem alla från början i en enda blogg.

Detta är Pengar att tjäna blogg för SEO – ToFu möter BoFu – skapar prisbelönt, försäljningsinbringande innehåll direkt ur AI.

Låt oss först titta på vår gamla metod för att skapa innehåll för försäljningstratten.

Innehållsförteckning

Den gamla metoden för att skapa innehåll för försäljningstratten kontra AoFu

ToFu, MoFu, BoFu — vi är alla bekanta med dessa akronymer. Att skapa innehåll för vart och ett av dessa steg är vad vi har lärt oss i flera år.

Tyvärr är detta tillvägagångssätt döende.

Jag ska lära dig en helt ny strategi som heter AoFu, eller all-of-funneldär varje enskilt innehåll tar upp alla frågor i alla stadier av försäljningstratten – så att du inte behöver vänta veckor eller till och med månader för att konvertera potentiella kunder.

Informationsinnehåll kontra försäljningstext: Ska du välja det ena framför det andra?

I 10 år har jag studerat både vetenskaper om innehållsskrivande (värdebaserad, informativ, pedagogisk ToFu) och konverteringscopywriting (MoFu och BoFu).

Jag tror inte att innehåll fungerar såvida du inte har någon form av copywriting kopplad till det. Så jag betalade säljpsykologer och världens bästa bloggare för att lära mig dessa färdigheter.

Under 2019 fick jag en livsförändrande upptäckt när en topp SEO-konsult – samma kille bakom WebMD:s uppgång till toppen av Google – lärde mig hur man skapar ett “säljbrev” från den avslutande H2-rubriken på min blogg.

Vi började implementera denna strategi på min byrå och våra kunder älskade den! Leads klickade på CTA-knappen och fyllde i formuläret efter att ha läst försäljningsförslaget längst ner.

Jag har sedan dess tagit det upp ett snäpp och lärt mig hur man väver in flera övertygande element i min blogg som gör den till ett ToFu-meets-BoFu-guld, vilket ger mig ett fyrsiffrigt plusköp (tänk $2 500+) från ett varumärke ny ledning inom några dagar.

Genom att kombinera både innehålls- och kopieringstekniker kunde jag sälja över 40 000 innehållsprojekt direkt till kunder, med bloggning som min första produkt.

Jag slutade titta på innehåll som ToFu-, MoFu- eller BoFu-typer. Istället såg vi till att varje innehållsdel tog upp alla frågor som människor skulle ha i någon av dessa stadier av tratten.

Och det fungerar bättre än någonsin.

Läsa:  Hur man zoomar som ett proffs för möten och webbseminarier

Varför Content + Copy fungerar

Jag tycker inte att innehåll och copywriting ska vara åtskilda. I själva verket kan det skada din slutresultat.

Mitt AoFu-förhållningssätt omfattar båda, och jag kommer att dela den exakta ramen med dig – så att du inte behöver betala för en uppslukande 12-veckors kurs i copywriting innan du tjänar några seriösa pengar.

Varför fungerar detta?

Under 2020 förändrades förtroendet som vi känner det för alltid. En studie av 30 000+ konsumenter fann att förtroendet flyttades bort från myndigheter, media och ideella organisationer till småföretag.

Det betyder att konsumenterna är HUNGERA.

De är HUNGRIGA för att du ska sälja till dem, övertyga dem och få dem att KÖPA.

Men en medioker blogg gör det inte!

Det är därför jag lär ut övertalningstekniker. Och anledningen till att de fungerar är att vi nu lever i en era där konsumenter kommer att besluta sig för att gå vidare om du tar itu med alla deras problem från början.

Övertalningskraften

En sak jag lärde mig av en säljpsykologisk expert är att människor kommer att relatera till dig, älska dig och köpa av dig – blixtsnabb – om du berättar för dem vad du står mot.

Du läste rätt.

Det handlar inte om någon snygg kopia eller en spännande produktdemo.

Det handlar om att skapa kontroverser. Eller pekar ut elefanten i rummet.

Att räcka mot något är det snabbaste och sannaste sättet att bygga en sammansvetsad kundbas.

Formeln för att göra det?

Skapa en uppmaning som säger åt dem att göra det Sluta göra X och få Y.

Så här avslutar vi många av våra bloggar och det är verkligen kraftfullt!

Skapa en personlig kontakt med ditt varumärke

När som helst du kan lägga till personligt varumärke i din CTA blir den ännu mer relaterbar. Lägg till en bild på grundaren, författaren eller en annan människa som folk faktiskt kommer att prata med när de når ut.

På vår byrå brukade vi lägga till ett foto av kundchefen i utformningen av CTA så att det var bekantskap med det ansiktet.

I Content Hacker-innehåll kommer du att se mig eftersom jag är DEN huvudpersonen bakom detta personliga varumärke.

Om det är en påtaglig produkt kan du lägga till en bild på produkten också.

Det finns många sätt att göra detta på men om du sätter ett mänskligt ansikte där ute tillsammans med ett djärvt uttalande är resultaten fantastiska.

Lägger till AI i ekvationen

Här är delen du inte kommer att tro.

Jag gör det här med AI!

På WriteSonic utvecklade jag ett ramverk som heter AIO — artificiell intelligensoptimering — där AI:n skriver baslinjeutkastet. Detta sparar timmar och timmar av forskning, skissering, skrivande och länkbyggande.

WriteSonic är det enda AI-skrivverktyget där ute som korrekt skriver innehåll baserat på ett visst sökord.

Eftersom det initiala utkastet redan är mycket bra kan jag helt enkelt optimera det därifrån.

Vill du lära dig varje steg som är involverat i vårt CRAFT-ramverk? Du är på rätt plats. För att lära dig mer om AIO och CRAFT, läs våra individuella guider:

Dessutom, prenumerera på vår blogg, titta på våra CRAFT- och AIO-handledningar på vår Youtube-kanal, och läs den här bloggen för att förstå AIO-modellen.

Det här tillvägagångssättet fungerar bara om du har en mänsklig AIO-skribent som kan förvandla en ho-hum AI-genererad blogg till något spektakulärt.

En av de saker jag har märkt i konverteringstext är att den ofta innehåller mycket säljfluff. Det är inte vad vi gör här.

Det här är riktade meddelanden som talar om för människor hur vi kan förändra deras liv genom att öka vinsten de tjänar på sin verksamhet.

CRAFT-ramverket är ett övergripande tillvägagångssätt för att göra AI-innehåll bättre. Men utöver det kommer vi att lägga till några försäljningspsykologiska triggers till vårt blogginnehåll.

Kom ihåg att folk inte köper från innehållet som AI skrev. De köper från människor de litar på.

Och de kommer att köpa på rekordtid om du får AoFu rätt.

Vad är AoFu-bloggning?

Intetsägande gamla tråkiga SEO-bloggar skapade bara för att driva trafik fungerar inte längre. (Detta kan ha lett Ryan Stewart för att rekommendera att dumpa bloggar helt och hållet. 😂)

Läsa:  11 bästa webbanalysverktyg för din webbplats 2024

Men här är vad jag kan berätta för dig: Riktiga bloggar som bygger verkligt förtroende tjänar riktiga pengar.

Detta kom från år av att studera bloggresultaten över 40 000 projekt som kunder beställde från min författarbyrå.

Vi levererade över en miljon bloggar varje år, och jag tillbringade en bit av 10 år på att studera bloggar som faktiskt gav verklig försäljning, inkomst och prenumeranter. Jag har investerat otaliga dollar för att studera detta och bli bra på det.

Innan du börjar AOFU-blogga måste du definiera och skapa dina sidor för att tjäna pengar och dina gratissidor.

Här är några exempel:

Därefter måste du definiera din innehållsstil. Skapa en riktlinje för varumärkesstil så att alla i ditt företag känner till din historia och exakt vad det är du gör för att förtydliga allt ditt marknadsföringsmaterial.

Identifiera din innehållsdifferentieringsfaktor. Vad gör ditt innehåll värt att läsa?

Det är också här du skapar köparpersonas (om du inte har några ännu) och hittar en röst som perfekt representerar ditt varumärke.

Kan du använda AI för AoFu-bloggning?

Absolut! Du kan använda AI för att producera AOFU-innehåll, men hur du optimerar det efteråt (AIO) kommer att vara den vinnande ingrediensen.

Se bara på förvandlingen från AI till AIO:

Skrivet i WriteSonic, mänskligt redigerat med CRAFT.

Vem behöver du för att köra din AoFu-bloggstrategi?

Du behöver bara två personer för att få detta att fungera:

1. En SEO-chef eller strateg (detta kan vara du om du har en bakgrund inom SEO-innehåll/copywriting eller om du driver en låg omkostnadsverksamhet)

2. En AIO-skrivare

På WriteSonic har vi ett helt arkiv med utbildningsmaterial som hjälper dig att förvandla din SEO-frilansare till en mycket skicklig AIO-skribent.

Gratis resurser för att träna dina författare till AIO

Jag har personligen utbildat byråägare och team och hjälpt dem att konvertera till AIO-sättet. Vill du ha dessa? Du har tur – vi ger bort dem.

Gratis guide

Först skrev jag en fullständig guide – en skribents verk, länkar till våra bästa handledningar och utbildningar och till och med en mall för jobbbeskrivning om du vill hitta en AIO-skribent.

Vill du ha denna otroliga resurs? Det kallas AIO Writer’s Worksprint. Ladda ner nu gratis.

Gratis steg-för-steg AIO CRAFT-författarutbildning

Dessutom, efter månader av att omsätta AIO och CRAFT i handling (över 40 miljoner ord produceras varje månad av våra användare på WriteSonic, och vår Done-for-You-klientsida är ytterligare 500 000 ord/månad! Snacka om AIO i stor skala 🤯 ) – vi har satt ihop en steg-för-steg handledning för AIO CRAFT.

Perfekt för dig, dina skribenter och alla innehållsskapare som är redo att anpassa sig till CRAFT-metoden och AIO-sättet.

Njut av!

Ny på idén om AIO och CRAFT? Läs detta för att förstå innovationen bakom AIO.

Vill du ha en skriftlig guide som innehåller alla CRAFT-stegen från YouTube-videon? Din önskan är vårt innehållskommando. Steg-för-steg AIO-skrivhandledning, bloggversion.

AoFu-formeln för att tjäna pengar på bloggen

Så hur tar du upp smärtpunkterna för din publik från ToFu till Bofu i ett enda blogginlägg?

Här är en steg-för-steg-guide till min AoFu-bloggformel för att tjäna pengar.

Steg 1: Rubrik & Hook

Din introduktion är det som får folk att fortsätta läsa ditt stycke – det här är ditt första övertalningselement. De kommer att bestämma om de vill stanna kvar på din sida eller lämna baserat på de första styckena i ditt blogginlägg, så se till att du eller din AIO-skribent lägger ner tid på att få det här att se BRA ut.

Vad gör ett bra intro?

Din krok ska svara på frågan “Varför ska jag bry mig?”

Medan du försöker övertala din läsare att vidta åtgärder, bör du inte göra någon hård försäljning här.

Ditt främsta mål är att bygga förtroende och skapa en koppling.

Varje artikel skriven av WriteSonic kommer med en AI-genererad rubrik. Ibland är det tillräckligt bra för att fånga läsare, men du kan alltid göra bättre, så fortsätt och optimera det.

Steg 2: Innehållsförteckning

Att lägga till en innehållsförteckning är bra SEO eftersom det lägger till ett interaktivt element – ​​vilket gör att läsaren spenderar mer tid på din blogg. Det ger dem en förhandstitt på vad de kan förvänta sig av din artikel. De kan skanna den, klicka på en länk som väcker deras intresse och stanna kvar på sidan.

Läsa:  Hur GPS-spårning kan hjälpa dig att spara tid och pengar på utgrävningsprojekt

Min författare brukade ta alldeles för lång tid att formatera detta för hand. Men nu behöver du inte göra detta manuellt, eftersom WriteSonic automatiskt genererar det åt dig med ett klick.

Steg 3: Första H2

Din första H2 är den viktigaste punkten i hela din blogg.

Starta din första H2 med ett “Vad är [keyword/topic]”-metoden kan vara fördelaktig av flera skäl:

Klarhet: Du ger en tydlig och koncis introduktion till ämnet, sätter tonen för efterföljande avsnitt och hjälper läsarna att förstå ditt huvudämne. Många läsare uppskattar en enkel introduktion så att de snabbt kan förstå vad som ska diskuteras. Det här är din chans att väcka deras intresse för att gå djupare in i innehållet.

Perfekt för nybörjare: När du vänder dig till en bred publik är det viktigt att tänka på läsare som kanske inte känner till ämnet. Genom att använda en “Vad är [topic]” rubrik, ger du dem en grundläggande förklaring.

SEO: Sökmotorer prioriterar ofta sidor som tydligt och korrekt beskriver deras ämnen. Med hjälp av en “Vad är [topic]” rubrik överensstämmer med sökfrågor och förbättrar synligheten för ditt innehåll i sökmotorer.

Strukturera: “Vad är [topic]”-metoden hjälper också till att skapa en konsekvent struktur i ditt innehåll, särskilt när du använder det som utgångspunkt för efterföljande avsnitt. Det skapar ett logiskt flöde, vilket gör att läsarna kan förutse och följa informationens utveckling.

Steg 4: Andra H2 eller H3

Praktiskt innehåll är nyckeln här. Lägg till fler bilder och exempel och länka till funktionssidor som din pengarsida och gratissidor.

H2s och H3s hjälper till att dela upp ditt innehåll i mindre, mer hanterbara sektioner. Använd dem för att skapa en logisk struktur som organiserar dina idéer och underlättar enkel navigering för läsarna.

Steg 5: Fler H2s och H3s

Det är här man bryter ner saker ännu mer.

Varje H2 bör representera ett betydande underämne inom det bredare temat för ditt innehåll. Den bör ge en kortfattad sammanfattning av innehållet som följer, vilket ger läsarna en tydlig uppfattning om vad de kan förvänta sig i det avsnittet.

Gör dina underrubriker beskrivande och engagerande. De bör ge läsarna en känsla av vad de kommer att lära sig eller upptäcka i just det avsnittet. Inkludera nyckelord relaterade till underämnet för att göra det lättare för läsare och sökmotorer att förstå innehållet.

Håll ett konsekvent format och ton genom hela dina H2s och H3s. Detta hjälper läsarna att skapa förtrogenhet med ditt innehåll och navigera i det mer effektivt. Överväg att använda en liknande meningsstruktur eller längd för dina underrubriker för att bibehålla en sammanhållen stil.

Se till att dina H2s och H3s är tydliga, koncisa och lätta att läsa. Använd lämpliga versaler, skiljetecken och formatering för att förbättra läsbarheten.

Vad ska du ha med i dina H2s och H3s?

  • Fortsätt att berätta historien och fördjupa ditt ämne, lämna ingen sten ovänd.
  • Inkludera understeg och ge praktiska råd.
  • Lägg till skärmdumpar och länkar för att stödja ditt innehåll. (Intern länkning är automatiserad med innehåll i skala)

Steg 6: Skriv din första hårdförsäljning

Cirka 3/4 ner i din blogg kan du lägga till ditt andra övertalningselement. Det är här du säljer din produkt eller tjänst. I Content Hacker-bloggar kopplar vi in ​​försäljningen till vad vi än pratar om precis innan det dyker upp. Relevans till det aktuella ämnet kan få segwayen över till ditt erbjudande att kännas mer naturlig, mindre skakande, mindre påträngande och mindre “säljbar”.

Steg 7: Avsluta

Fortsätt med praktiska tips när du avslutar dina huvudpunkter.

Steg 8: Slutsats av försäljningsbrev

Den sista H2-rubriken är där du skriver din slutsats.

Och den sista H2 är där du skriver en kraftfull Sluta göra X och få Y uppmaning till handling.

Hur man skapar en blogg som tjänar pengar direkt ur AI

Vi öppnar inte ett Word-dokument för att skriva vårt AOFU-innehåll. Det är en så föråldrad – och tidskrävande – process.

Vad vi alla gör är att börja med WriteSonic. Vi skriver vanligtvis ett inlägg från ett nyckelord, men du kan också skapa innehåll från en YouTube-video, ett podcastavsnitt, en befintlig webbadress till ett blogginlägg och till och med dina slumpmässiga tankar skrivna på ett dokument eller PDF.

Läsa:  Trivs Utnämnd till Inc. 5000 lista över snabbast växande företag i Amerika...

För mig ger det bästa resultatet att generera ett blogginlägg från ett nyckelord.

Efter att AI har skrivit din blogg kan du tillämpa både våra CRAFT- och AOFU-ramverk.

Det finns tre övertalningselement i AOFU:

1. Introduktionskroken

I allmänhet kallas det att använda din introduktion för att övertyga folk att bry sig tillräckligt för att läsa hela ditt blogginlägg krokning dem. Det är därför jag ofta refererar till inledningen som “kroken”.

I varje blogginlägg jag skriver öppnar jag alltid med statistik som folk bryr sig om – data som kommer att flytta på nålen och uppmana folk att vidta åtgärder. Denna statistik kommer att bevisa att det du erbjuder frågor.

Vi spenderar mycket tid på den här kroken och det är den del av det AI-genererade innehållet som vi optimerar mest.

Oavsett hur bra AI är, kan du inte förvänta dig att en maskin ska skriva så här bra av en krok ur grinden eftersom den inte har övertalningsförmåga.

Förutom statistik är ett annat viktigt övertalningselement din egen personliga framgångssaga. Vad skiljer dig från alla andra pratande huvuden där ute? Varför ska folk bry sig om vad du säger? Det är här du visar upp din auktoritet, expertis och erfarenhet för att bygga förtroende.

2. Den hårda försäljningen

Det andra övertalningselementet är hårdförsäljningen. Det här är din chans att prata om produkten du säljer – dess funktioner, fördelar och till och med prissättning. Glöm inte att lägga till en länk till din försäljningssida!

Det bästa stället att lägga till detta är cirka 3/4 av din bloggpost – efter att du har byggt så mycket förtroende från början.

Tack vare AIO-metoden har ditt blogginlägg redigerats och optimerats av en människa för att få det till liv. Och med CRAFT-ramverket dyker ditt AI-innehåll nu upp – vilket ger dess läsbarhet och värde genom taket.

Efter att ha konsumerat så mycket bra innehåll är det mer sannolikt att din läsare tar nästa steg.

3. Det avslutande försäljningsbrevet

Avsluta ditt blogginlägg i avslutningen H2 genom att lyfta fram de viktigaste takeaways.

De flesta bloggar stannar där.

Men i min AOFU-strategi lägger vi till ytterligare en H2 där vi säger exakt vad vi säljer och backar upp det med bevis — pratar på ett säljpsykologiskt språk.

Om din AIO-skribent har studerat dina riktlinjer för varumärkesstil och din differentieringsfaktor, och de börjar skriva med AOFU-strukturen oftare, kommer att skapa övertygande innehåll att vara en självklarhet för dem.

Slutligen avslutar vi alltid vår CTA med Sluta göra X och få Y tillvägagångssätt.

Enkel. Klar. Kraftfull.

När din läsare kommer till din CTA är det mer sannolikt att de tar nästa steg än vid någon annan punkt eftersom du har kvalificerat dem genom hela innehållet.

Sluta skapa innehåll för alla dessa -OFUs — Skaffa AoFu-formeln som tjänar pengar

Varför spendera dagar eller veckor på att skapa innehåll för varje steg i försäljningstratten när du kan skriva ett fantastiskt stycke som resonerar med framtidsutsikter från ToFu till BoFu?

Det här helt nya konceptet med bloggande i hela tratten — AoFu — kommer bokstavligen att spara hundratals timmar av innehållsproduktion samtidigt som du får bättre resultat.

Jag vet eftersom jag har använt samma formel i 11 år (minus akronymen – jag har nyligen lagt ett namn på den här strategin 😅), vilket driver försäljningen för mina kunder redan innan AI kom.

Och nu när AI-drivna verktyg som WriteSonic är inom räckhåll kan du rulla ut den här strategin med mycket mer effektivitet.

Vill du få mallen för att implementera AoFu i din bloggstrategi? Det finns nu i vårt AIO Writer’s Kit – få det gratis här.