Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Vad är den genomsnittliga svarsfrekvensen för kalla e-postmeddelanden 2024?

Vad är den genomsnittliga svarsfrekvensen för kalla e-postmeddelanden 2023?

Kämpar du för att få svar från dina kalla e-postkampanjer?

Du är inte ensam. Många företag tycker att det är svårt att få kontakt med potentiella kunder eller kunder via e-post.

Faktiskt, endast 23,9 % av försäljningsmailen öppnas.

Ännu värre, den genomsnittliga svarsfrekvensen för kall e-post är bara 8,5 %.

Hur slår du oddsen? Du kan höja din svarsfrekvens genom att kontakta flera kontakter, anpassa e-postmeddelandenskriver längre kalla e-postämnesrader och avslutar med intressebaserade CTA:er.

I det här blogginlägget får du lära dig:

  • Vilka faktorer påverkar kalla svarsfrekvenser för e-post.
  • Strategier för att skicka kalla e-postmeddelanden som folk svarar på.
  • Hur man skriver övertygande kalla ämnesrader för e-post och brödtext som uppmuntrar till engagemang.
  • Värdet av uppföljande e-postmeddelanden och hur de kan öka dina svarsfrekvenser.
  • Vikten av att ha en professionell e-postsignatur som ger ditt meddelande trovärdighet.

Slutligen kommer vi att beröra några vanliga fallgropar som skräppostfilter och problem med okända avsändare som kan hindra dina e-postkampanjer från att nå sina avsedda mottagare. Oavsett om du är ny på kall e-post eller letar efter sätt att förfina din befintliga strategi, har det här blogginlägget dig täckt.

Vad är en kall e-post?

Kalla e-postmeddelanden är en typ av e-post som skickas till potentiella kunder eller partners som inte tidigare har uttryckt intresse för avsändarens produkt eller tjänst. Företag, entreprenörer och marknadsförare använder dem som ett uppsökande verktyg för att generera potentiella kunder. Kalla e-postmeddelanden skiljer sig från andra typer av e-postmarknadsföring eftersom de inte kräver någon tidigare kontakt med mottagaren.

Människor föredrar kalla e-postmeddelanden av flera skäl.

  • För det första är kalla e-postmeddelanden mindre påträngande än kalla samtal. Vid kalla samtal måste mottagaren lyfta luren och prata med främlingen på andra linjen.
  • Å andra sidan, med kalla e-postmeddelanden, har mottagaren lyxen att läsa och svara vid lämplig tidpunkt. Kalla e-postmeddelanden ger dem också mer tid att se över vad du erbjuder innan de fattar ett beslut.
  • För marknadsförare är kalla e-postmeddelanden ett kostnadseffektivt sätt att nå ut till nya potentiella kunder utan att behöva investera i reklam eller betala för dyra listuthyrning.
  • När de görs på rätt sätt kan kalla e-postmeddelanden vara mycket riktade och personliga så att varje meddelande skräddarsys specifikt för mottagarens behov och intressen.
  • Och eftersom det inte finns något behov av föregående kontakt med mottagaren, ger företagen mer kontroll över sina meddelanden genom att skicka kalla e-postmeddelanden och de kan testa olika tillvägagångssätt.
Läsa:  Hur man använder videomarknadsföring för att marknadsföra nya produkter

Trots dessa fördelar undrar många marknadsförare fortfarande om kall e-post fortfarande fungerar 2023. Svaret är ja. Kall e-post är fortfarande ett av de mest effektiva sätten att nå ut till potentiella kunder trots framsteg inom teknik som artificiell intelligens (AI)-drivna chatbots eller sociala medier-algoritmer som prioriterar användarengagemang framför organiskt innehåll.

Även om det kan finnas vissa utmaningar förknippade med kall e-post – som spamfilter som blockerar meddelanden från okända avsändare – kan det fortfarande ge fantastiska resultat när det gäller att omvandla leads till försäljningsmöjligheter.

Så hur säkerställer du att folk faktiskt öppnar och läser dina kalla e-postmeddelanden?

Vad är den genomsnittliga svarsfrekvensen för kalla e-postmeddelanden?

Den genomsnittliga svarsfrekvensen för kall e-post varierar kraftigt beroende på branschen och andra faktorer. Men generellt sett, a bra svarsfrekvens är mellan 10-15%vilket innebär att av var 100 kalla e-postmeddelande som du skickar bör 10-15 personer svara.

Naturligtvis kan dessa siffror variera avsevärt beroende på innehållet i ditt e-postmeddelande och hur det är skrivet.

Hur mäter du svarsfrekvensen?

Att mäta svarsfrekvensen för ett e-postmeddelande är viktigt för att förstå hur framgångsrika dina e-postkampanjer är. Svarsfrekvens kan mätas på några olika sätt, beroende på vad du vill spåra och mäta.

Öppna Rate

Öppningsfrekvensen mäter hur många personer som öppnade e-postmeddelanden du skickade från ditt konto. Detta mått hjälper marknadsförare att mäta sin publiks engagemang i deras innehåll. För att mäta detta mått, använd en e-postplattform som spårar öppningar för varje kampanj eller skicka ut unika spårningslänkar inbäddade i varje meddelande så att du vet när någon har klickat sig igenom.

Klickfrekvens (CTR)

CTR används för att mäta hur många som klickar på länkar i ett e-postmeddelande efter att ha öppnat det. Det är viktigt att notera att inte alla som öppnar meddelandet nödvändigtvis klickar sig igenom – vissa kanske bara läser det och går vidare utan att vidta några åtgärder. Spårning av klick ger dig en mer korrekt bild av användarnas engagemang i ditt innehåll.

Du kan beräkna CTR genom att dividera det totala antalet klick med det totala antalet skickade e-postmeddelanden multiplicerat med 100 %.

Svarsfrekvens

Svarsfrekvens mäter hur många mottagare som svarat direkt via svarsknappen efter att ha fått ett e-postmeddelande från dig. Detta kan antingen vara positiv feedback om något de gillade med ditt erbjudande eller frågor som ber om ytterligare information.

Läsa:  17 sätt som chefer för sociala medier kan publicera smartare

Att mäta svarsfrekvensen kräver att man använder specifika verktyg som gör det möjligt för användare att se exakt vem som svarade och vad som sades i dessa svar. Detta gör att marknadsförare kan få djupare insikter i kundernas beteende och preferenser som sedan kan användas för framtida kampanjer.

Omvandlingsfrekvens

Omvandlingsfrekvens används för att mäta hur effektiv en e-postkampanj var för att uppnå sitt mål, som att öka försäljningen eller registrera sig för en tjänst eller produkterbjudande.

För att exakt spåra konverteringsfrekvenser, sätt upp mål inom din analysplattform så att konverteringar spåras ordentligt över alla kanaler, inklusive e-post och andra marknadsföringsinsatser som sociala mediekampanjer eller webbplatsbesök. Dela sedan det totala antalet uppnådda konverteringar med det totala antalet skickade e-postmeddelanden multiplicerat med 100 %.

Vilka faktorer påverkar din svarsfrekvens för kall e-post?

E-postmarknadsföring är en viktig del av alla framgångsrika digitala marknadsföringsstrategier. Men vad påverkar dina kalla svarsfrekvenser för e-post?

Ämnesrad

När du skickar kalla e-postmeddelanden bör ämnesraden vara kort, beskrivande och personlig. Detta är viktigt eftersom det är det första mottagarna ser när de får ditt e-postmeddelande. Om du kan skapa en övertygande ämnesrad som skär genom deras inkorgsröra, har du större chans att få svar på dina kalla försäljningsmail.

Skriv catchy ämnesrader för vart och ett av dina e-postmeddelanden. Kalla e-postämnesrader bör fånga mottagarnas uppmärksamhet så att de kan lägga märke till och förhoppningsvis läsa ditt meddelande.

Sammanhang

När du tittar på kalla e-postdata, glöm inte sammanhanget eftersom vissa branscher har högre svarsfrekvens än andra på grund av olika kunddemografi eller preferenser.

Timing

Timing spelar också en viktig roll för hur många svar du får från kalla försäljningsmejl. De flesta svarar på kalla mejl på en fredag snarare än sent på kvällen eller på helgerna. Att skicka e-postmeddelanden under högtrafik kan hjälpa till att säkerställa högre svarsfrekvens och maximalt engagemang.

Uppföljning

Visste du att 55 % av svaren på kalla e-postmeddelanden kommer från ett uppföljande e-postmeddelande?

Uppföljningsmejl är avgörande om du vill få svar från mottagarna. Vissa kan ha missat ditt kalla e-postmeddelande eller inte tagit till sig informationen helt för att de var för upptagna med att skanna igenom sin inkorg. Skicka upp till tre uppföljningsmail för optimala resultat.

Relevans

Relevans spelar också roll när du skickar kalla mejl. Se till att det du erbjuder är något som dina mottagare behöver eller vill ha. Om det är något som de inte skulle tycka är intressant eller användbart, kommer det sannolikt att resultera i att dina kalla e-postmeddelanden blir oöppnade.

Läsa:  Pokemon Sword Gym Leaders: Vilka de är och hur man slår dem alla

När du vet den genomsnittliga svarsfrekvensen för kalla e-postmeddelanden i din nisch eller bransch, kommer du att kunna sätta upp mål för din e-postmarknadsföringsstrategi. Låt oss titta på hur du kan öka din svarsfrekvens och se till att dina kampanjer blir framgångsrika.

Skärmdump från Klenty

Släpar öppningshastigheten för din e-post efter? Här är fem sätt att öka dina genomsnittliga kalla svarsfrekvenser för e-post.

1. Anpassa din e-post

Att anpassa din uppsökande verksamhet innebär att skapa en personlig ämnesrad som innehåller mottagarens namn och en e-posttext som refererar till något de gör eller var de arbetar. Det visar dem att du tog dig tid att skräddarsy det här meddelandet specifikt för dem istället för att skicka ut kalla e-postmallar.

Se till att du inkluderar mottagarens namn i både ämnesraden och hälsningen, samt all relevant information om deras företag eller jobbtitel. Försök att hänvisa till något som de har åstadkommit nyligen för att visa dem att det här e-postmeddelandet är speciellt framtaget för dem.

Det kan till och med vara fördelaktigt att länka direkt till en artikel de skrivit eller ett projekt de slutfört – se bara till att det är äkta. Forskning har visat att helt enkelt inkludera en mottagares namn kan öka öppna kurser med över 43 %.

2. Anpassa ämnesrader

Personliga kalla e-postämnesrader är dubbelt så stor risk att öppnas än generiska.

När du skapar din ämnesrad, tänk på vad som skulle fånga någons uppmärksamhet och väcka deras intresse. Att nämna namnet på mottagaren eller deras företag fungerar, men det som får fler svar är att kombinera namnet med en smärtpunkt eller brådska.

3. Segmentera din målgrupp

Om du segmenterar din målgrupp i mindre grupper baserat på vissa kriterier (som plats, branschtyp, etc.) kan du skapa skräddarsydda e-postmeddelanden som leder till högre engagemang.

Detta ger dig också större kontroll över vem som får vilket meddelande för att säkerställa att alla får exakt det du skrev till dem.

För att maximera dina chanser att uppnå högre än genomsnittet öppna priser, försök att begränsa din målgrupp så att de har något specifikt gemensamt som industrisektor eller jobbtitel. Anpassa varje meddelande med hjälp av anpassade fält där det är lämpligt och dela sedan upp det i mindre kampanjer snarare än en enda stor metod som passar alla.

4. Optimera för mobila enheter

Att optimera e-postmeddelanden för mobila enheter är viktigt nuförtiden eftersom de flesta föredrar att kolla sin e-post på en smartphone snarare än en dator. Se till att din e-post laddas snabbt även om du har bilder, videor eller andra interaktiva element.

Läsa:  Digitala marknadsföringsstrategier för finansiella tjänsteleverantörer

Använd större teckensnitt med gott om vitt utrymme mellan stycken för att göra det enkelt för dina mottagare att läsa textblock på en liten skärm. Rubriker och underrubriker låter dem också enkelt skanna igenom din e-post på sina telefoner och surfplattor.

5. Använd automationsverktyg

E-postautomatiseringsverktyg som Mailchimp och GMass tillåter marknadsförare att skapa mycket personliga kampanjer utan att behöva oroa sig för mycket för att manuellt mata in data varje gång. Detta frigör timmar av tråkiga uppgifter så att du kan fokusera på att skapa högkvalitativa kopior som är skräddarsydda för specifika målgrupper.

Och på tal om automatisering…

Visste du att automatisering inte bara fungerar för e-postmarknadsföring? Nu kan du lägga ditt innehåll på farthållaren, tack vare artificiell intelligens!

AI-skrivverktyg som WriteSonic låter dig skapa originella, helt optimerade blogginlägg i långa format inom några minuter. Skriv bara in ditt målsökord så kommer appen att göra forskningen och skrivandet åt dig. Det enda som återstår för dig att göra är att korrekturläsa och finjustera din AI-genererade artikel och lägga till länken till dina kalla e-postmeddelanden så att du kan ge mer värde till dina mottagare.

Så här kan du dra fördel av content marketing automation för din nästa kampanj.

Vanliga frågor – Genomsnittlig svarsfrekvens för kalla e-postmeddelanden

Vad är en bra svarsfrekvens för kall e-postmarknadsföring?

Eftersom endast 1 % av e-postmeddelanden som skickas till en kall lista sannolikt kommer att generera ett svar, kan konverteringsfrekvensen för ett e-postmeddelande variera drastiskt. Vissa säljare uppnår 5 %, medan andra kan uppnå 20 % eller över 40 %. Självklart, ju högre desto bättre!

Om din svarsfrekvens är halva din öppna frekvens, anses det vara en bra konvertering.

Vad är den genomsnittliga svarsfrekvensen för e-post?

Ett hälsosamt svar på en e-postkampanj är 10 % plus eller minus fem poäng. Hur mäter du din e-postsvarsfrekvens?

Öppen frekvens är ett bra mått att använda för att avgöra effektiviteten hos din e-post. Om dina e-postmeddelanden öppnas mer än 15 till 25 % av tiden kan du förvänta dig att få en högre svarsfrekvens.

Vad är 30/30/50-regeln för kall e-post?

30/30/50-regeln är en guide som säger att du ska sikta på 30-50 % svarsfrekvens på dina e-postkampanjer. Det betyder att om du skickar ut 1 000 e-postmeddelanden och 500 av dem läses (50 %), bör du sikta på att få 150 svar (30 % av de 500).

Slutsats

Den genomsnittliga svarsfrekvensen för kalla e-postmeddelanden 2023 kan variera mycket beroende på kvaliteten och relevansen av ditt meddelande, samt hur du optimerar det för maximala resultat. För att öka dina chanser att lyckas med en kall e-postkampanj, se till att skapa övertygande ämnesrader som drar till sig uppmärksamhet och skräddarsyr varje meddelande efter mottagarens intressen. Genom att tillämpa dessa metoder kan du förutse en svarsfrekvens som är högre än normen.