Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Vad är den genomsnittliga vinstprocenten för affiliates? Och 8 sätt att öka resultaten

 Vad är den genomsnittliga vinstprocenten för affiliates?  Och 8 sätt att öka resultaten

Hur känns det att bli kallad medelmåttig?

Ärligt talat tror jag att de flesta av oss hellre skulle vara exceptionella.

Speciellt när det kommer till affiliatekonverteringar.

Till exempel inom sport är det knappast artigt att kalla någon medioker. I själva verket kan det betraktas som mer av en förolämpning.

Men i vissa fall är “genomsnitt” synonymt med “framgångsrik”.

Affiliate marknadsföring är ett av de där speciella fallen där genomsnittet faktiskt är bra. För, låt oss inse det: när du har tillräckligt många besökare på din webbplats betyder en genomsnittlig omvandlingsfrekvens att du kommer att tjäna en bra summa pengar.

Att uppnå en genomsnittlig affiliate-omvandlingsfrekvens betyder att du har gjort ditt jobb bra och att du är en framgångsrik affiliate marknadsförare.

Förhoppningsvis har du också gjort din forskning och hittat program med genomsnittliga affiliate-provisioner.

Frågan är: Vad är den genomsnittliga vinstprocenten för affiliates?

Idag ska vi diskutera exakt hur du kan beräkna din affiliatekonverteringsfrekvens och se om du hamnar under “genomsnittet”.

Men vad händer om du är lite under genomsnittet? Vi kommer också att diskutera de faktorer som påverkar affiliates resultat och åtta enkla sätt att använda dessa faktorer till din fördel!

Låt oss först vara tydliga med vad vi menar med “framgångsgrad”.

Detta antal beräknas enligt följande:

beställningar ÷ besökare × 100

Så om din webbplats hade 5 000 besökare under en månad och du sålde 10 produkter skulle din omvandlingsfrekvens vara 0,2 %. (10/5000 = 0,002 × 100 = 0,2)

Nu när du vet hur man beräknar detta antalvilken procentandel ska du förvänta dig att se?

Jag börjar denna punkt med att säga att de flesta affiliates inte avslöjar sina omvandlingsfrekvenser, vilket gör det svårt att ange ett specifikt belopp.

Läsa:  Hur många SEO-sökord ska du rikta in dig på per sida?

Dessutom, som framgår nedan, finns det många olika faktorer som kan påverka affiliates konverteringsfrekvens.

Så kallade, Den genomsnittliga vinstprocenten för ett dotterbolag är vanligtvis 0,5-1 %.

Så vad betyder detta i faktisk försäljning?

Låt oss säga att din webbplats har 5 000 besökare per månad. Du måste se 25 försäljningar för att få en konverteringsfrekvens på 0,5 % eller 50 försäljningar för att få en konverteringsfrekvens på 1 %.

Enkelt uttryckt, för att uppnå en genomsnittlig konverteringsfrekvens måste du ha en rabatt per 100-200 besökare.

Men, som vi har sagt, är dessa bara medelvärden. Vissa affiliates kan regelbundet nå 3 % eller till och med se enstaka toppar på upp till 10 %!

Vad kan du göra för att förbättra din konverteringsfrekvens? Låt oss ta reda på!

8 sätt att förbättra din affiliatekonverteringsfrekvens

1. Få mer trafik till din affiliate-webbplats

Ju fler personer på din webbplats, desto mer sannolikt är det att du får resultat, eller hur?

Det är bara lite mer komplicerat.

Du måste få mer målinriktad trafik, människor som är genuint intresserade av vad du har att erbjuda dem – och ännu bättre, människor som är i slutet av marknadsföringstratten och redo att köpa.

Så fokusera din energi mer SEO (Sökmotoroptimering).

Det handlar om att identifiera de ämnen som “färdiga att köpa” personer söker efter på Google (och kanske andra sökmotorer). Dessa ämnen kommer i form av nyckelord. Läs den här guiden sökordsforskning här om du är ny på SEO-spelet.

För att bygga auktoritet i din nisch och driva fler “färdiga att köpa” människor till din webbplats bör du också bygga bakåtlänkar.

Detta innebär att andra webbplatser kommer att lägga till länkar till din webbplats. Deras trafik blir din trafik när de klickar på länkarna.

Och genom att lägga till en länk till din webbplats förmedlar de “länksaft” – sökmotorerna ser att någon värderar ditt innehåll tillräckligt mycket för att lägga till en länk, och de gör dig mer synlig för de som söker. Läs den här guiden om SEO-bakåtlänksbyggande här om du är helt ny på allt detta.

Behöver du hjälp med allt detta? För alla affiliate som vill boosta sin SEO rekommenderar vi att prova den gratis Ahrefs SEO-verktyg.

Läsa:  Digital Agency Series Podcast: Verz Design - Henry Ng

Detta kan ge dig en bra, praktisk, lär dig genom att göra SEO-upplevelse. Det är tillräckligt enkelt för nybörjare och tillräckligt rikt för experter.

Och om du vill bedriva SEO på lång sikt är det mycket prisvärt för en enskild affiliate-marknadsförare.

Genom att fokusera på att öka denna riktade trafik kan du öka inte bara sidvisningarna du får, utan även antalet resultat. Om du spelar dina kort rätt kan din vinstgrad förbättras avsevärt.

2. Sikta på botten av marknadsföringstratten

Det borde inte vara partnerns uppgift att övertyga någon om att de måste köpa något. Istället är partnerns uppgift att guida läsarna till en produkt som löser ett redan existerande problem.

Så ta reda på dina läsares problem och lös dem!

Ett annat sätt att komma in i slutet av marknadsföringstratten är att visa läsarna den bästa versionen av en produkt som de redan vet att de behöver eller vill ha.

3. A/B Testa länkens placering

Hur många affiliate-länkar placerar du i varje inlägg? Hur många av dina inlägg innehåller affiliate-länkar?

Det finns två ytterligheter som kan vara lika lätta i det här fallet: för många eller för få.

Om du bombarderar läsare med flera affiliate-banners och massor av textlänkar i varje inlägg, är det osannolikt att de klickar sig igenom. (För att inte tala om att detta är hemskt för SEO.)

Å andra sidan, om du placerar länkar för sparsamt har läsarna ingenstans att klicka för att konvertera!

Målet är att hitta en känslig balans som gör att läsarna kan se och använda affiliate-länkar utan att framstå som ansträngande.

Hur ser du till att dina länkar är på rätt ställen? Testa olika platser i dina inlägg för att se var affiliate-länkar fungerar bäst.

Försök till exempel att se till att det finns en affiliate-länk eller banner högst upp på sidan. Glöm inte heller att inkludera affiliate-länkar på flera ställen i ditt recensionsinlägg, inte bara i början eller slutet.

4. Hitta produkter som relaterar till din målgrupp

Låt oss säga att du har en sällskapswebbplats relaterad till husdjur och att någon kommer till din webbplats och letar efter information om katter.

Läsa:  Den ultimata guiden till JavaScript-bakåtlänkar

Om du bara visar banners med hundmat eller länkar till webbplatser med endast hundtillbehör, kommer kattälskare att gå vidare.

Detta gäller alla typer av affiliate-sajter. För att konvertera läsare måste du se till att du erbjuder dem affiliate-produkter som uppfyller deras behov eller önskemål.

Så när du bestämmer dig för vilka affiliate-produkter du ska marknadsföra, överväg noga din målgrupp. Kom till läsarnas sinnen.

Ta reda på vad de gillar, vad de inte gillar. Gå till forum eller sociala medier och ta reda på vilka problem de står inför. Undersök vilken typ av saker din publik faktiskt köper.

Annonsera sedan dessa produkter!

5. Köp affiliateprogram i din nisch

Alla affiliateprogram är inte skapade lika. Ditt jobb som affiliate är att skicka trafik till handlarens webbplats, men hur väl är deras hemsida inställd för att konvertera?

Och vad bra det är deras spårningsteknik?

En partner kunde för att skapa den perfekta trattensom får läsarna att fatta ett köpbeslut.

Men om läsare följer din affiliate-länk för att hitta en webbplats med dålig design, långsamma laddningstider, oklara instruktioner eller en osäker kassaprocess, kan de vända sig från att köpa produkten.

Det är därför det är så viktigt att noggrant kontrollera de handlare eller program du vill delta i. Se till att deras webbplats är redo att konvertera trafiken du skickar dem.

För nischade bloggar, gräv lite djupare online för att hitta interna program inom din nisch. Ibland erbjuder dessa mycket nischade program de bästa utbetalningarna.

6. Inkludera sociala bevis

Folk vill veta att de köper något som andra redan gillar. Det är varför social proof är en så stor hjälp för att öka resultaten.

Försök att inkludera riktig statistik eller riktiga recensioner för att visa att andra verkligen tycker om att använda den här produkten.

Och självklart kan dina egna personliga intryck av produkten vara ett bra sätt att få sociala bevis!

7. Locka läsare med din uppmaning till handling

Det är särskilt bra för recensionsartiklar att ha en stor och tydlig uppmaning. Led till det genom hela ditt meddelande och skapa sedan en direkt kanal till uppmaningen.

Läsa:  On-Page SEO: Vad är det och hur man förbättrar rankningsfaktorer?

Intressant nog kan till och med färgen på uppmaningsknappen faktiskt ha en enorm inverkan på om folk klickar eller inte!

Under tiden annonsörer har provat många olika färgerdet har varit svårt att bevisa att en färg genomgående presterar bättre än någon annan.

Faktum är att en konsekvent faktor som forskare har funnit vara effektiv är kontrasten som skapas av din uppmaningsknapp.

Om din uppmaningsknapp smälter in i det övergripande utseendet på din webbplats kommer den inte att sticka ut i läsarnas ögon och blir därför mindre attraktiv.

Så skapa en kontrast! Om du till exempel använder mycket blått i din design, prova att göra uppmaningsknappen röd.

Att skapa kontrast gör att uppmaningsknappen sticker ut.

8. Hitta rätt bransch

Det är sant att vissa branscher är mer produktiva än andra. Det här har inget med dig att göra, det är verkligen bara en industri.

Undersökningar om konvertering av e-handelswebbplatser visade att elektronik, företagstjänster, publicering och underhållning samt finansiella tjänster och försäkringar alla är starka inom onlinehandel.

Sektorer som inte presterade lika bra var industriförnödenheter, livsmedel och drycker.

Så om du letar efter olika nischer, försök göra lite forskning för att se vilken typ av omvandlingar branschen ser för närvarande.

Detta hjälper dig att välja en bransch som verkligen levererar resultat online, vilket innebär att du kommer att se fler resultat som en affiliate.

Sista tankar om genomsnittliga konverteringsfrekvenser

I den här artikeln har vi funnit att den genomsnittliga omvandlingsfrekvensen för affiliate är 0,5-1%. Men bli inte avskräckt om du ligger under detta genomsnitt!

Som vi har diskuterat ovan finns det många sätt att öka din omvandlingsfrekvens, inklusive bättre relation till din publik, testa din länkplacering, revitalisera din uppmaning och lägga till sociala bevis.

Alla ovanstående steg hjälper dig att uppnå genomsnittliga affiliate-omvandlingsfrekvenser och bli en framgångsrik affiliate-marknadsförare!