Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Vad är en bloggintroduktion? Hur man skriver ett utmärkt intro

 Vad är en bloggintroduktion? Hur man skriver ett utmärkt intro

Vad är en bloggintroduktion och varför är det viktigt?

Låt oss uttrycka det så här:

Det finns 4 800 blogginlägg som går live varje minut, och många av dem finns i din nisch och tävlar om samma målgrupp som din. Hur sticker du ut och få läsarna fast?

Du behöver en catchy, nyttoorienterad och övertygande introduktion.

Introduktioner av blogginlägg är viktiga eftersom de kan skapa eller bryta ditt blogginlägg – det är skillnaden mellan läsare att scrolla ner eller gå vidare.

I den här ultimata guiden om hur du skriver ett inledande stycke för din blogg kommer du att lära dig:

 • Vad är en bloggintroduktion.
 • Vilka element ingår i en bra bloggintroduktion.
 • Hur man skriver en övertygande introduktion.

Låt oss dyka in så att du kan börja skriva bloggintroduktioner som engagerar läsarna.

Vad är en bloggintroduktion?Delar av en effektiv bloggintroduktionIntroduktion till bästa praxis för att skriva en bra blogg

Vad är en bloggintroduktion?

En bloggintroduktion är det första stycket i ditt blogginlägg. Det visas vanligtvis precis under rubriken och är det första avsnittet som läsare ser när de besöker en blogg (utan att behöva scrolla ner).

Introduktioner av blogginlägg är din första chans att imponera på läsare och sätta tonen för vad som komma skall. En bra bloggintroduktion kan väcka deras intresse så det är viktigt att skriva något övertygande som fångar deras uppmärksamhet direkt.

Introduktioner är viktiga för både läsarnas engagemang och för att förbättra ett inläggs rankning på sökmotorresultatsidor (SERP).

Genom att inkludera relevanta sökord genom hela din introduktion – såväl som andra delar av ditt inlägg – ökar du dess chanser att synas högre upp i SERP. Detta kommer att ge dig mer synlighet online och i slutändan resultera i ökad trafik på både sociala medieplattformar och webbplatser där det läggs upp.

Läsa:  Hur man väljer en SEO-byrå

Vikten av en bloggintroduktion kan inte överskattas. Det är det första intrycket läsarna har och kan avgöra om de fortsätter att läsa eller inte. Därför är det viktigt att förstå hur man skapar ett effektivt bloggintro för att lyckas med innehållsmarknadsföring.

Hur man skriver en bra introduktion till blogginlägg:

Sätt en fråga i läsarens sinne.

Svara inte på det förrän i slutet.

— Tom Kuegler (@tomkuegler7) 21 mars 2022

Delar av en effektiv bloggintroduktion

När du skriver en bloggintroduktion är ditt huvudmål att locka till sig läsare och hålla dem engagerade. Här är några element som kan hjälpa dig att skapa ett övertygande intro.

1. Bygg upp förväntan med mystik eller intriger

En spännande inledningsrad kommer att få din läsares uppmärksamhet direkt. Du kan använda mystik eller spänning genom att antyda något utan att ge för mycket ifrån dig eller ställa en tankeväckande fråga som uppmuntrar folk att fortsätta läsa för att hitta svaret.

2. Markera smärtpunkter

Ett bra sätt att få kontakt med läsare är genom att lyfta fram ett problem de kan ha stött på tidigare och visa hur du planerar att lösa det genom ditt inlägg. Detta visar empati för din publik samt visar din expertis inom ämnesområdet – båda ökar engagemangsnivåerna.

3. Lägg till statistik

Siffror talar högre än ord, så att använda statistik i din introduktion kan vara oerhört kraftfullt när du försöker dra in människor. De ger sammanhang och ger bevis på att det du säger är sant. För att inte tala om, de underlättar för läsare som inte vill läsa långa textstycken.

4. Empati med din publik

Att få kontakt med din läsare på en känslomässig nivå kan öka engagemanget avsevärt.

Varför? För det får dem att känna sig sedda och hörda av någon som förstår deras kamp eller upplevelser. Att visa empati genom berättande taktik som anekdoter eller metaforer hjälper till att bygga förtroende mellan ditt varumärke och dina potentiella kunder – vilket ökar konverteringsfrekvensen totalt sett.

5. Ge värde

Ditt inledande stycke bör introducera något värdefullt som läsarna inte hittar någon annanstans. Detta kan vara råd, tips och tricks eller fallstudier – vad som än resonerar mest med din målgrupp. Att lova detta i förväg ger läsarna en anledning att lägga tid på att läsa resten av din artikel.

En effektiv bloggintroduktion bör engagera läsaren, ge sammanhang och riktning för innehållet att följa, och lägga upp en stark grund för framgång.

Läsa:  Förstå Project Magi: Googles sökrevolution

Så hur lång bör en bloggintroduktion vara?

Den idealiska längden för bloggintroduktioner

När det kommer till att skapa en effektiv bloggintroduktion är längden en av de viktigaste faktorerna.

Det ideala ordantalet beror på typen av ämne och målgruppens preferenser.

Till exempel kan ett tekniskt inlägg kräva fler ord än ett lättsamt inlägg om livsstilsämnen. Ta dessutom hänsyn till mobiloptimering när du bestämmer hur långt ett introduktion ska vara, eftersom användare ofta får åtkomst till innehåll från sina telefoner eller surfplattor.

För generella blogginlägg räcker vanligtvis 100-200 ord för intro. Recensioner eller åsiktsartiklar kan också ha kortare intron som i första hand fokuserar på att ge bakgrundsinformation utan att fördjupa sig i detaljer.

Å andra sidan kan tekniska ämnen som kodningshandledning eller finansiell rådgivning kräva längre stycken för att korrekt introducera begrepp och ge sammanhang för läsare som inte känner till dem.

När man bestämmer antalet ord för bloggintros spelar användarbeteendet också en roll för engagemangsgraden. Människor tenderar att skumma igenom innehållet innan de bestämmer sig för att läsa allt, så att ha kortare stycken och punktpunkter kan hjälpa till att bryta upp textblock för att hålla läsarna engagerade.

Låt oss nu utforska några skrivtekniker för att skapa engagerande intro.

Vill du lära dig varje steg som är involverat i vårt CRAFT-ramverk? Du är på rätt plats. För att lära dig mer om AIO och CRAFT, läs våra individuella guider:

Dessutom, prenumerera på vår blogg, titta på våra CRAFT- och AIO-handledningar på vår Youtube-kanal, och läs den här bloggen för att förstå AIO-modellen.

Tekniker för att skriva engagerande bloggintros

Det inledande stycket i varje skrift bör vara tillräckligt intressant för att dra in folk och hålla dem engagerade till slutet. Ett effektivt sätt att göra detta är genom att introducera ett kontroversiellt ämne, en åsikt eller en berättelse i början som fångar läsarnas nyfikenhet och uppmuntrar dem att läsa vidare.

 • Fångande fraser eller kvicka one-liners är bra för din öppningsrad eftersom dessa kan fånga folks uppmärksamhet från början.
 • Humor och anspelningar på populärkultur kan lägga till variation till en introduktion, samt ge läsarna ett relaterbart sammanhang.
 • Göra skämt eller hänvisa till populära filmer, TV-program eller böcker hjälper också till att locka in människor och hålla dem intresserade.
 • Berättartaktik som anekdoter eller metaforer fångar också läsarens uppmärksamhet när de sätter tonen för inlägget.
  • Anekdoter låter dig få kontakt med din publik på ett personligt plan genom att dela erfarenheter från ditt eget liv.
  • Metaforer målar upp en levande bild av det du diskuterar i inlägget.
Läsa:  Hur lång är en novell? Hitta fiktionens söta ställe

Att använda kontroversiella inledande uttalanden kan också vara effektivt när man introducerar ämnen som politik eller religion. Denna taktik fångar människors uppmärksamhet direkt och får dem att tänka på olika perspektiv innan de dyker in i huvudpunkterna. Denna teknik bör endast användas sparsamt och försiktigt eftersom den potentiellt kan fjärma vissa läsare.

Din skrivstil är också viktig när du skapar engagerande intro. Kom ihåg akronymen KISS: håll det kort och gott. Meningar med mindre än 25 ord är lättare att läsa medan långa meningar kan få folk att hoppa framåt eller lämna sidan helt.

Att inkludera relevanta nyckelord i ditt intro kommer att hjälpa sökmotorer att indexera ditt innehåll så att potentiella läsare kan hitta det lättare – detta är särskilt användbart för SEO-ändamål.

Slutligen, att skriva med en auktoritativ men ändå konversationsstil hjälper till att skapa förtroende mellan dig och dina läsare samtidigt som ditt innehåll blir mer relaterbart.

Låt oss titta på några av de bästa metoderna för att skriva engagerande intros som använder humor, berättande och anekdoter för att bryta monotonin i långformat innehåll.

Skärmdump från Neil Patel’s Den ultimata guiden för att skriva introduktioner till blogginlägg

Introduktion till bästa praxis för att skriva en bra blogg

1. Markera ett vanligt problem

Att lyfta fram ett vanligt problem i din introduktion är ett effektivt sätt att fånga läsarens uppmärksamhet. Det visar dem att du förstår deras problem och erbjuder en lösning.

Om du till exempel skriver om sätt att öka webbplatstrafiken, börja med att prata om hur frustrerande det kan vara när alla dina ansträngningar inte verkar göra någon skillnad. Att visa empati mot läsaren kommer att göra dem mer benägna att läsa vidare och ta reda på vilka lösningar du har för dem.

2. Ställ en fråga

Frågor kan vara ett kraftfullt verktyg i bloggintroskrivning. Frågor kan hjälpa läsarna att engagera sig, uppmuntra dem att tänka djupare på ämnet och till och med generera potentiella kunder.

3. Ta ställning

Att ta ställning hjälper till att skapa spänning och engagemang hos din publik, särskilt om ämnet är kontroversiellt. Genom att utmana långvariga föreställningar eller idéer inom din nisch visar du att du är kunnig om ämnet och villig att ta risker för att bli uppmärksammad. Denna typ av attityd kan uppmärksamma både nya och befintliga målgrupper.

4. Använd ett citat

Citat kan vara ett bra sätt att ge trovärdighet och skapa ett övertygande intro. Överväg att använda citat från oväntade röster eller hämta originalcitat från tankeledare. Detta kan hjälpa till att säkerhetskopiera dina påståenden och ge ett ramverk för att strukturera resten av ditt innehåll.

Läsa:  Är Akko laglig? Är dess smartphoneförsäkring bra?

Det är dock viktigt att inte överanvända denna taktik eftersom det kan bli en krycka för lat skrivande. Använd i stället citat sparsamt för att få ut så mycket som möjligt av dem.

Det är också klokt att undvika citat som är överanvända i din nisch – till exempel “innehållet är kung” i marknadsföring – eftersom dessa har använts för många gånger tidigare och kommer inte att fånga läsarnas uppmärksamhet. För att verkligen sticka ut, tänk utanför boxen och begränsa dig inte till bara de personer inom din bransch som du redan känner till.

5. Undvik fyllmedelsinnehåll

Lägg inte till extra ord eller fraser bara för att göra ditt intro längre – håll det kortfattat och fokuserat på att leverera värde till läsaren direkt.

6. Var direkt och intressant

Se till att din introduktion är direkt och intressant på samma gång så att läsarna kommer att vilja läsa mer efter dina första rader. Om du kan dra ett skämt, använda en metafor eller ställa en tankeväckande fråga i ditt intro, gör det.

7. Leverera det du lovar

När du skriver bloggintroduktioner, lova inte något som inte finns med i artikeln. Annars kan läsarna känna sig lurade om de klickar sig igenom och förväntar sig en sak men inte får det som utlovades i introduktionsstycket.

Vad är en bloggintroduktion? En av de viktigaste delarna av en blogg

Bloggintroduktioner är en viktig del av alla inlägg och bör inte förbises. Ett effektivt intro kommer att fånga läsarnas uppmärksamhet, dra dem till ditt innehåll och skapa förväntningar på vad de kan förvänta sig av att läsa vidare.

Genom att använda tekniker som berättande, humor och skapa nyfikenhetsluckor kan författare skapa engagerande intros som tvingar sin publik att läsa mer.

Nu när du vet vad en bloggintroduktion är och varför den är viktig, är det dags att börja skriva! I slutändan kommer bra introduktioner till övning så ta dig tid att studera exempel från framgångsrika bloggare innan du börjar med dina egna inlägg.