Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Vad är framtiden för SEO 2024?

Vad är framtiden för SEO 2024?

Sökmotoroptimering. Du kanske älskar det. Du kanske hatar det. Hur som helst förstår du hur avgörande det är för dina digitala marknadsföringsinsatser. Men om du gör rätt SEO kan ditt företag njuta av fördelarna med organisk trafik Organisk söktrafik (kallas ibland naturlig eller obetald sökning) är den trafik som drivs till en webbplats på grund av obetald placering på en sökmotors resultatsida. och framgången som kommer med det.

Ändå är det långt ifrån lätt att få det rätt. Det är därför många företag väljer att få professionell hjälp – till exempel vår SEO-revision och förvaltningstjänster. Billig plugg, vi vet. Ändå finns det en stor anledning till varför SEO är svårt: det utvecklas hela tiden och ändrar form.

Hur ser framtiden ut för SEO 2024? Den här guiden utforskar AI, Googles trender.Google Trend-verktyget är en gratistjänst från Google som låter dig se hur populär en viss sökterm eller ett ämne är över tid. Och mer för att bättre förstå vilken riktning SEO tar.

Noll-klick-sökningar

Nollklickssökning är en av de snabbast växande trenderna inom SEO-området. Om du tycker att det inte låter positivt så skulle du ha rätt. Nollklickssökningar avser frågor som besvaras direkt på sökmotorns resultatsida (SERP). Resultatet eliminerar behovet för användare att klicka sig vidare till en webbplats.

Varför är detta en av de senaste SEO-trenderna? Tja, det drivs främst av ökningen av SERP-funktioner.Google SERP-funktioner är ett enkelt sätt att få ut det mesta av din sökresultatsida. Till exempel:

  • Utvalda utdrag
  • Kunskapsgrafer
  • Lokala företagspaneler
  • Konverteringar/beräkningar
Läsa:  Hur kan tekniken förbättra introduktionsprocessen för anställda?

Istället för att behöva klicka längre, får användarna snabba svar på sina frågor. De ovan nämnda funktionerna visas vanligtvis högst upp i sökresultaten, vilket gör att konsumera information mycket effektivare.

Perfekt för användare. Inte så mycket för företag.

Faktum är att sökningar med noll klick utgör betydande utmaningar för innehållsskapare och digitala marknadsförare. De kan orsaka minskad webbplatstrafik eftersom användare hittar det de behöver direkt på SERP. Detta SEO-trendskifte kräver en förändring i strategi.

Det betonar vikten av att optimera innehållet så att det visas i utvalda utdrag och andra SERP-funktioner. Istället för att lida kan du dra fördel av denna trend genom att ge kortfattade, tydliga och direkta svar på vanliga frågor inom ditt område. Som en del av vår SEO-konsultverksamhet har vi nyligen ägnat mycket tid åt att utbilda företag om hur man gör detta rätt – och se till att de bibehåller synlighet och relevans och genomför en regelbunden SEO revision.

Google Search Generativ upplevelse

Googles Search Generative Experience (SGE) representerar ett anmärkningsvärt steg i hur användare interagerar med sökmotorn. Det senare utnyttjar avancerad AI och maskininlärning. Maskininlärning är den gren av artificiell intelligens (AI) som ger datorer möjligheten att lära sig utan att vara explicit programmerad. tekniker för att förbättra deras övergripande sökmöjligheter. Utöver traditionella sökordsbaserade sökningar använder Google denna teknik för att bättre förstå och tolka frågor – särskilt komplexa sådana – på ett mer mänskligt sätt.

Den använder naturlig språkbehandlingNaturlig språkbehandling är en dators förmåga att förstå mänskligt tal i form av meningar. för att förstå sammanhanget och avsikten bakom frågor, vilket ger mer exakta och relevanta resultat. Användare kan ställa frågor på ett samtalsspråk, och Googles AI kan urskilja nyanser för att generera mer skräddarsydda och insiktsfulla svar. Denna funktion är särskilt användbar för komplexa eller tvetydiga frågor med otillräckliga standardsökresultat. Google hämtar information och relevanta bilder från flera källor, vilket ger ett samlat svar eller en översikt för användarna som är mer användbar och sparar tid.

Läsa:  Den ultimata guiden till Sitecore-webbutveckling: Vad alla utvecklare behöver veta

För innehållsskapare och marknadsföringsproffs understryker denna Google-trender SEO-utveckling vikten av att skapa högkvalitativt, auktoritativt och kontextuellt relevant innehåll. När Googles AI blir mer sofistikerad när det gäller att förstå och generera innehåll, skiftar fokus från sökordstäthetSökordstäthet är ett mått på hur ofta ett sökord eller en fras upprepas på en given webbsida. till innehållets övergripande värde och relevans.

Svar Motoroptimering

När vi diskuterade 2024 SEO-trender och -tekniker kunde vi inte hoppa över Answer Engine Optimization. AEO är en process som direkt ger svar på användarfrågor snarare än att dirigera användare till webbsidor där svar kan hittas. Denna utveckling stämmer överens med den växande förekomsten av röstsökning och AI-drivna assistenter. Tänk på sådana som Google Assistant och Siri, verktyg som prioriterar snabba och korrekta svar.

När det gäller hur det påverkar SEOs framtid kräver AEO en djupare förståelse för användarnas avsikt och sammanhanget bakom frågor. Det handlar inte bara om att rikta in sökord. Det handlar om att förutse – och heltäckande svara på – de frågor som användarna sannolikt kommer att ställa. Denna förändring kräver mer koncis innehåll, svarar direkt på frågor och är arrangerat på ett sätt som AI-algoritmer enkelt kan analysera och förstå. Tänk punktpunkter, strukturerad data och ett tydligt, kortfattat språk.

Utveckla sökmotorernas rankningsfaktorer

Som ett företags SEO-företag i många år har vi direkt upplevt hur Googles sökmotorrankningsfaktorer förändrar spelet. Ibland kan det fungera till din fördel. Ibland kan det få dig att klia dig i huvudet och leta efter en lösning innan du sjunker för långt ner i SERP:erna.

Läsa:  Podcast-marknadsföringsstrategi: 11 enkla steg för att utöka din målgrupp

Med SEO-trender kommer 2024 återigen att se dessa sökmotorrankningsfaktorer fortsätta att utvecklas. En nyligen genomförd undersökning av Statista, där svar samlades in från SEO-proffs över hela världen, lyfte fram följande framväxande rankningsfaktorer som de viktigaste:

  1. Maskininlärning/AI
  2. Kärnwebben Vitals
  3. EEAT och betrodda källor

Vår SEO-hanteringstjänst följer alltid de senaste trenderna inom SEO-rankingfaktorer. Du måste göra samma sak med dina SEO-ansträngningar. Genom att anpassa dig till dessa rankningsfaktorer har du en bättre position att behålla och klättra till nya höjder med dina SERP-positioner.

Aktuell myndighet

Med ovanstående i åtanke blir det tydligt varför aktuell auktoritet blir central i SEO-strategier för 2024 och framåt. Google vill ha innehåll som etablerar expertis och visar djup, omfattande kunskap om ämnen. Glöm ytlig täckning. SEO:s trend mot innehåll som bättre överensstämmer med användarnas preferenser för pålitligt, auktoritativt innehåll.

Vårt SEO-arbete på sidan har primärt fokus på att producera detaljerat innehåll av hög kvalitet inom en specifik nisch. Det finns två stora anledningar till det. Detta vinner inte bara fördel med sökmotoralgoritmer och förbättrar rankningen, utan det bygger också publikens trovärdighet och förtroende. Det är en win-win i våra böcker.

Slutsats

Vi tänker inte ljuga. Framtiden för SEO är lite skrämmande. Men ju mer du är förberedd för den här framtiden, desto bättre kan du lyckas med din SEO-strategi under 2024 och framåt. Naturligtvis kan du också lindra detta tryck från dina axlar med våra professionella SEO-tjänster.