Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Vad är implicita länkar och har de SEO-värde?

Vad är implicita länkar och har de SEO-värde?

Många onlinemarknadsförare har länge spekulerat i att bakåtlänkar snart kommer att ha mindre vikt i Googles rankningsalgoritm.

Google publicerade ett patent för flera år sedan som gav oss lite insikt i hur de bestämmer webbplatsens auktoritet. Specifikt nämner detta patent implicita länkar och hur Google kan använda dem i framtiden.

I den här artikeln ska jag ge dig en kort sammanfattning av det patentet och även prata om vad implicita länkar är och om de har SEO-värde.

Vad är den tänkta länken?

Implicita länkar är referenser eller omnämnanden av ett varumärke utan en extern länk till det varumärket eller webbplatsen. Dessa kallas också vanligtvis olänkade omnämnanden eller varumärkesomnämnanden.

Till exempel, här är en artikel från Ahrefs-bloggen som nämner Monday och Asana. Observera att vi inte länkade till dessa varumärken med en extern länk till deras webbplatser, så dessa är exempel på antagna länkar.

Vad patentet säger om implicita länkar

Så vad är det som är så speciellt med detta patent?

Det är viktigt eftersom Google för första gången inser att de använder varumärkeshänvisningar och omnämnanden som en rankningsfaktor.

Den mest intressanta och väsentliga delen av patentet är detta:

Systemet bestämmer antalet oberoende länkar för gruppen (steg 302). En resursgrupplänk är en inkommande länk till en gruppresurs, det vill säga en länk vars mål är en resurs i gruppen. Grupplänkar kan innehålla snabblänkar, implicita länkar eller båda. En snabblänk, till exempel en hyperlänk, är en länk som ingår i en källresurs som en användare kan följa för att navigera till en destinationsresurs. En implicit länk är en referens till en målresurs, t.ex. en referens till en målresurs som ingår i källresursen men som inte är en direkt länk till målresursen. Således kan en gruppresurs vara målet för en underförstådd länk utan att användaren kan navigera till resursen genom att följa den underförstådda länken.

Kan du bygga implicita länkar?

Till skillnad från traditionellt länkbyggande kan implicita länkar inte byggas direkt.

Läsa:  eBay SEO: 4 optimeringsområden för att öka din eBay-lista

Implicita länkar kommer genom ett etablerat, välkänt varumärke. Därför, om du vill lägga till detta i dina marknadsföringsinsatser, måste du genomföra en PR-kampanj för att utöka medvetenheten om ditt varumärke.

Visst, du kan förmodligen köpa varumärkesannonser genom gästinlägg, men då kan du lika gärna få en riktig bakåtlänk från dem för att göra det värt ansträngningen.

Har implicita länkar SEO-värde?

I det långa loppet kan de ha värde, men de kommer aldrig att bli nummer ett i Google, och de kommer inte att väga mer än vanliga bakåtlänkar.

Anledningen till detta är uppenbar, med implicita länkar är det mycket lättare att fuska än vanliga bakåtlänkar.

Det skulle vara nästan omöjligt att bli straffad för överdriven optimering av ankartext eller för många citeringar.

Ska du integrera implicita länkar i din SEO-strategi?

Ja, det kan du säkert. Men återigen, varför inte bara skaffa en webbplats som nämner ditt varumärke för att länka till din sida?

Det är bra att få ditt varumärke omnämnt på en populär webbplats.

Men det finns för närvarande inga framgångsrika fallstudier som hävdar att dessa implicita länkar fungerar.

Här är Matt Cutts syn på hur Google bestämmer popularitet baserat på auktoritet: