Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Vad är innehållsskrivning? Nyckeln till digital framgång

 Vad är innehållsskrivning? Nyckeln till digital framgång

Föreställ dig detta: Du har precis blivit godkänd på varje tidning på college, och nu är du redo att erövra onlinevärlden med dina ord. Men efter att ha publicerat det första stycket på din webbplats — syrsor. Vad ger? Nåväl, låt mig dela upp det åt dig.

Vad är innehållsskrivande? Det är inte bara att sätta ihop fina ord; det är att skapa berättelser som fastnar, dela information som ger resonans och bygga kontakter över skärmar över hela världen. Det här är inte högskoleuppsatser 2.0 – det handlar om att fånga uppmärksamhet i ett hav av digitalt brus.

I den här guiden kommer vi att dyka ner i allt som rör innehållsskrivande – från att spika blogginlägg till att skapa magi i sociala medier – och varför företag inte kan få nog av bra skribenter som du.

Vi kommer att definiera vad som är innehållsskrivande, dela med oss ​​av tips om hur du ser till att ditt innehåll når rätt målgrupp genom SEO-smart, och ger dig nedgången på hur du kan förvandla läsare till entusiastiska fans (och kunder).

Vad är innehållsskrivning?

Innehållsskrivande är konsten och vetenskapen att skapa ord som får resonans hos läsarna online.

En innehållsskribent måste bära många hattar och jonglera roller som en digital marknadsförare, SEO-specialist och kreativ artist på en gång.

Innehållsskribenter sätter inte bara pennan på papper; de är strateger som bygger varumärkesauktoritet genom noggrant utvalda ord.

En bra innehållsskribent gräver djupt i ämnen som är viktiga och hittar intressanta vinklar som talar direkt till läsarnas behov och intressen. De skapar originalinnehåll som sträcker sig från inlägg på sociala medier till långa bloggartiklar – varje del är skräddarsydd för sin specifika plattform och syfte.

Varför innehållsförfattare är viktiga för företag

I dagens snabba värld har företag inte råd att ignorera kraften i välarbetat skriftligt material. Enligt Content Marketing Institute, 73 % av B2B-marknadsförare och 70 % av B2C-marknadsförare använder redan innehåll som en del av sin övergripande marknadsföringsstrategi.

Denna ökning är inte förvånande med tanke på hur viktigt kvalitetsinnehåll är för att få kontakt med kunder online – det utbildar dem om produkter eller tjänster samtidigt som det förbättrar synlighet över sökmotorer genom strategiska SEO-skrivtekniker.

En skicklig innehållsskribent blir därmed avgörande för att driva organisk trafik som kan omvandla webbläsare till köpare.

Innehållsskrivande kontra copywriting

Även om innehållsskrivande och copywriting kan verka lika vid första anblicken, är deras syfte och teknik ganska olika.

Innehållsskrivande fokuserar främst på att ge värdefull information till läsarna. Dess mål är inte nödvändigtvis att sälja utan snarare att bygga en relation med publiken genom utbildning och engagemang.

I kontrast, copywriting har ett huvudmål: övertala läsaren att vidta åtgärder – oavsett om det handlar om att köpa en produkt/tjänst eller registrera sig för en e-postlista. Det används ofta i direktmarknadsföringsmaterial som målsidor.

Läsa:  WorldBus Review: Är det bästa webbhotellet som accepterar Bitcoin?

Ibland överlappar dessa två sätt att skriva, särskilt när vi talar om reklammaterial som e-post eller annonser där både pedagogiskt värde och övertygande taktik behövs.

Format för att skriva innehåll

Innehållsskrivande finns i olika format, som var och en har specifika syften och vänder sig till olika målgrupper.

Här är 15 av de vanligaste typerna av digitalt innehåll som du kommer att se idag:

 1. Blogginlägg: Informella och konversationsartiklar publiceras vanligtvis på en blogg. De kan sträcka sig från kortform (300-600 ord) till långform (1 000+ ord) och täcker ett brett spektrum av ämnen.
 2. Artiklar: Mer formella och strukturerade texter som ofta finns i tidskrifter, tidningar eller onlinepublikationer. De kan vara nyhetsartiklar, inslag eller åsiktsartiklar.
 3. Inlägg på sociala medier: Kort, koncist innehåll skapat för sociala medieplattformar som Facebook, Twitter, Instagram och LinkedIn. Det kan innehålla text, bilder eller en kombination av båda.
 4. Vita papper: Djupgående, auktoritativa rapporter som utforskar en specifik fråga, tillhandahåller lösningar eller presenterar forskningsresultat. Används ofta i företag och akademi.
 5. Fallstudier: Detaljerade undersökningar av en viss situation eller projekt, som ofta används för att visa upp framgångshistorier, utmaningar och lösningar.
 6. Produktbeskrivningar: Kortfattad och övertygande skrift som lyfter fram egenskaperna och fördelarna med en produkt eller tjänst. Används ofta inom e-handel.
 7. Nyhetsbrev via e-post: Regelbundna uppdateringar eller marknadsföringsmeddelanden skickas via e-post till en målgrupp. De innehåller ofta en blandning av informativt och reklaminnehåll.
 8. Pressmeddelande: Formella meddelanden skrivna för media för att dela nyheter om ett företag, produktlansering, evenemang eller annan viktig utveckling.
 9. E-böcker: Längre, mer omfattande innehåll som ofta används för att utforska ett ämne på djupet. E-böcker erbjuds vanligtvis som nedladdningsbara PDF-filer.
 10. Infografik: Visuella representationer av information, genom att kombinera text och grafik för att förmedla komplexa koncept eller data på ett enkelt och engagerande sätt.
 11. Videoskript: Text skriven för videoinnehåll, inklusive dialoger, berättarröst och annan relevant information. Den vägleder de visuella och auditiva delarna av videon.
 12. Målsida kopia: Text speciellt utformad för en webbsida där besökare landar efter att ha klickat på en onlineannons eller länk. Det syftar till att övertala besökare att vidta en specifik åtgärd.
 13. Recensioner: Åsiktsbaserat innehåll som utvärderar och kritiserar en produkt, tjänst, bok, film, etc. Recensioner kan hittas på bloggar, webbplatser eller dedikerade recensionsplattformar.
 14. Handledningar/självstudier: Steg-för-steg-instruktioner eller guider som hjälper användare att lära sig hur man utför en uppgift eller använder en produkt.
 15. Intervjuer/Frågor och Svar: Konversationsinnehåll som presenterar en dialog mellan skribenten och en annan person, som delar insikter, åsikter eller expertis.

Vilket innehållsformat fungerar bäst? Här är vad Semrush State of Content Marketing Report säger:

Det här är bara några exempel, och i många fall kan innehåll kombinera element från flera format för att skapa en mer engagerande och heltäckande del. Valet av format beror på dina mål, målgrupp och vilken typ av information du skriver om.

Innan du börjar skriva

Att skriva innehåll är mer än att bara skriva ord på en sida. Det innebär omfattande forskning, planering och utveckling av idéer som är skräddarsydda för din publiks intressen.

Här är fyra saker du bör göra innan du börjar skriva digitalt innehåll.

1. Sätt upp mål

En viktig aspekt i början av en innehållskampanj är att sätta upp tydliga mål. Är du ute efter att samla in mer kvalificerade leads eller engagera tidigare kunder? Att definiera dessa mål kan styra riktningen för varje del av innehållet.

2. Skapa användarpersonas

En användarpersona representerar en idealisk kundprofil baserad på både kvalitativ och kvantitativ data från tidigare kampanjer, marknadsstudier, konkurrentanalyser och befintliga kundprofiler.

Läsa:  Digitala marknadsföringsstrategier för finansiella tjänsteleverantörer

Dessa personas berättar för dig vem du skriver för – tänk på dem under hela din skrivprocess.

Köparpersonas hjälper till att skapa riktat innehåll genom att identifiera vilka typer som resonerar bäst med olika segment inom din målgrupp.

3. Genomför forskning

Hörnstenen i alla framgångsrika strävanden att skriva innehåll är grundlig forskning. Att se till att din information är saklig, aktuell och granskad ger inte bara värde för dina läsare utan ökar också deras förtroende för ditt företag.

4. Skapa en innehållsplan

Planering förbereder ditt innehåll för att skriva, redigera och publicera. En väl upplagd plan hjälper dig att ta vara på möjligheter att rikta in sig på relevanta sökord och stämmer överens med sökavsikten såväl som publikens intressen.

Genom att följa dessa steg kan du effektivisera den överväldigande uppgiften att skapa engagerande innehåll och samtidigt förbättra dess effektivitet när det gäller att nå din målgrupp.

Tips för att skapa digitalt innehåll av hög kvalitet

Bra innehåll gör mer än att bara fylla upp din webbsida; det bygger broar till din publik och förvandlar tillfälliga läsare till lojala kunder.

Hitta din unika vinkel

Att gräva djupt kan avslöja intressanta vinklar som andra har förbisett, vilket ger liv åt ämnen även inom mättade nischer. Ett unikt perspektiv hjälper inte bara ditt innehåll att rankas utan också få läsarna att komma tillbaka för mer.

En bra utgångspunkt? Tänk på frågor som folk ofta ställer men hittar svåra svar på — ta sedan upp dessa frågor direkt genom grundlig forskning och originalanalys.

Denna strategi höjer både varumärkesauktoritet och läsares förtroende, och ser till att de vänder sig till dig när de behöver pålitlig information eller lösningar.

Engagera läsarna effektivt

Att skapa innehåll av hög kvalitet börjar med att få läsarens uppmärksamhet från första raden.

Nyckeln är att skapa något som människor inte bara vill konsumera utan också dela.

Dina ord bör väcka nyfikenhet och ge värde så att varje rullning för dem närmare handling eller annan användbar information på din webbplats.

De bästa innehållsförfattarna kan hålla saker relaterbara. De skriver med den aktiva rösten eftersom det här förhållningssättet känns som att du pratar direkt med någon.

För att verkligen locka läsare, överväg att blanda berättande med informativa insikter – ge dem både sammanhang och fakta de kan använda.

Lägg till nyckelord strategiskt

Nyckelord hjälper sökmotorer att hitta ditt innehåll när en användare söker efter dessa termer.

Börja med att hitta termer som passar din publik. Ett sökordsforskningsverktyg som Semrush, Ahrefs eller till och med sökordsgeneratorn i appen WriteSonic kan hjälpa dig att identifiera vilka fraser folk skriver in på Google när de behöver hitta något.

Strö dessa viktiga fraser genom hela ditt innehåll utan att försämra läsbarheten.

Skapa en disposition för att organisera dina tankar

För att skapa ett mästerverk, börja med att skissa konturerna. Denna övning hjälper till att se till att din pjäs är strukturerad och flyter smidigt.

En disposition fungerar som en karta som guidar dig genom idéernas terräng. Genom att skapa en disposition kan innehållsskribenter skapa en tydlig väg från introduktion till avslutning, och se till att varje punkt flyter logiskt in i nästa.

Det här tillvägagångssättet organiserar inte bara tankar utan sparar också tid under redigeringen genom att lägga ut var viktig information kommer in i ditt blogginlägg.

Proffstips: Om du använder en AI-skribent som WriteSonic kan du hoppa över den här processen eftersom appen automatiskt skapar en bloggkontur för dig baserat på topprankat innehåll.

Gör delbara offertvänliga bitar

Att införliva minnesvärda rader i ditt arbete kan göra läsare till deltagare. Föreställ dig att skapa fraser som är så effektfulla att de återkommer i sociala nätverk – så här ökar du delningspotentialen.

Läsa:  SEO & SEM: Vilka är skillnaderna? Hur kan de arbeta tillsammans?

Skapa citerbara utdrag som står starka på egen hand och titta på när de gör enkla rundor på sociala medier. Allt handlar om att förpacka visdom i lagom stora bitar som andra känner sig tvungna att sprida runt.

Att gräva djupare avslöjar att att lägga till delbara citat och välja intressanta vinklar avsevärt kan öka ditt innehålls chanser att delas eller länkas tillbaka till – ett faktum som alla kunniga innehållsskribenter har i huvudet när de strävar efter bredare räckvidd online.

Krydda ditt innehåll med videor

Att integrera videor i skrivet innehåll ger en dynamisk och multisensorisk upplevelse för publiken, vilket avsevärt ökar engagemanget och förståelsen.

Även om textinnehåll kan vara informativt, kanske det inte fångar publikens uppmärksamhet lika effektivt som en kombination av text och bild. Videor har kraften att förmedla komplexa idéer på ett mer tillgängligt sätt, vilket tilltalar både auditiva och visuella elever. Detta dubbla engagemang främjar bättre förståelse och bevarande av information, vilket gör innehållet mer minnesvärt.

Dessutom bidrar videor till en rikare berättarupplevelse. De tillåter inkludering av visuella element som animationer, demonstrationer, intervjuer och verkliga scenarier, som kan framkalla känslor och skapa en starkare kontakt med publiken.

En välgjord video kan blåsa liv i skrivet innehåll, vilket gör det mer relaterbart och övertygande. I ett digitalt landskap där uppmärksamheten blir kortare ger videor en möjlighet att fånga och hålla tittarens intresse, vilket säkerställer att nyckelbudskap absorberas och kommer ihåg.

Vanliga utmaningar som innehållsförfattare möter

Varje innehållsskribent träffar en vägg ibland.

Du skriver bort och plötsligt har du fastnat.

Writer’s block känns som att din hjärna är tom, men botemedlet kan vara enklare än du tror.

Att övervinna Writer’s Block

En förändring av landskapet kan göra underverk för ett gammalt sinne.

Om det inte gör det, försök att skriva gratis för att få de kreativa safterna att flöda igen. Låt bara orden rinna ut utan att oroa dig för stavfel eller grammatik som du kan redigera senare.

Att hantera trötthet

Blir dina ögon blixtrande efter timmar framför skärmen?

Det händer de bästa av oss.

Ta regelbundna pauser. Stå upp, sträck ut dig eller ta en snabb promenad utanför.

Du kommer tillbaka utvilad och redo att ta itu med det blogginlägget direkt.

Hantera feedback

Att få feedback är en del av att växa som innehållsskribent.

Ta inte kritik personligt; använd dem för att göra ditt arbete starkare.

Kom ihåg att revisioner inte är bakslag – de är steg framåt.

Balansera kreativitet med SEO

Kreativ frihet stenar, men vi måste också uppfylla specifika krav för vår målgrupp eller SEO-mål.

Hitta harmoni genom att väva in nyckelord naturligt i ditt skrivande samtidigt som du håller din röst trogen. Lite kreativitet räcker långt för att engagera läsare och sökmotorer.

Att ligga i framkant när det gäller att skriva innehåll handlar inte bara om talang; det handlar också om de verktyg du använder.

Rätt programvara kan förvandla en skrämmande uppgift till en strömlinjeformad process, vilket gör att forskning känns som en mindre djupdykning i avgrunden.

Idégenerering blir enklare med plattformar utformade för att väcka kreativitet till hands.

Viktig programvara för att skapa och optimera innehåll

För att skriva stycken som rankas bra på sökmotorer använder innehållsskribenter SEO-verktyg som hjälper till att inkludera relevanta sökord utan att kompromissa med läsbarheten.

Läsa:  De mest underskattade buffertalternativen för bättre hantering av sociala medier

Ledningssystem kommer väl till pass när du organiserar dessa termer tillsammans med andra viktiga data.

En robust verktygslåda förbättrar inte bara ditt skrivande utan också din strategi från början till slut.

Utbildningsresurser för kompetensförbättring

Oavsett hur skicklig du är som innehållsskribent finns det alltid utrymme för förbättringar. Kurser och certifieringar håller dig uppdaterad om branschstandarder medan forum ger verkliga insikter från kollegor.

Bloggar fungerar som både inspiration och utbildning genom att erbjuda tips som är specifika för olika aspekter av digital marknadsföring.

Generativ AI i innehållsskrivande

Ankomsten av generativ AI har revolutionerat landskapet för innehållsskrivande. Detta kraftfulla verktyg, när det används effektivt, kan generera blogginlägg, rubriker, bildtexter på sociala medier, produktbeskrivningar, marknadsföringsmeddelanden, annonskopior och andra innehållsidéer på ditt kommando.

För att maximera fördelarna med generativ AI i din strategi för innehållsskrivande måste du ge den ett tydligt sammanhang. Var tydlig med vad ditt innehåll handlar om, vem din målgrupp är och vad du har för mål med inlägget.

Du bör också ange vissa nyckelord som du vill inkludera i utgången samt längden på inlägget och strukturell information (som punkter i stället för stycken).

Om du inte är nöjd med den första utgången – oroa dig inte! Precis som människor lär sig genom försök och misstag, så gör vår vänliga AI-chatbot det också. Upprepa, skriv om eller justera dina meddelanden tills AI ger fantastiska resultat.

Generativ AI hjälper dig inte bara att skapa originalpjäser från grunden utan minskar också avsevärt forskningstiden. Det är ganska användbart när du sammanfattar långa artiklar eller rapporter. Allt du behöver göra är att klistra in din källtext och instruera AI:n att sammanfatta den som en punktlista.

Generativ AI, när den används på rätt sätt, kan vara ett ovärderligt verktyg för alla innehållsförfattare. Det handlar inte om att ersätta mänsklig kreativitet utan att förstärka den med kraften i artificiell intelligens.

Vanliga frågor – Vad är innehållsskrivning

Vad menar du med att skriva innehåll?

Innehållsskrivande innebär att skapa material för webben, som syftar till att informera, engagera eller konvertera läsare.

Vad är ett exempel på innehållsskrivande?

En artikel som beskriver “10 sätt att förbättra din sömn” visar hur typiskt innehållsskrivande ser ut.

Hur börjar jag skriva innehåll?

Fördjupa dig med forskning, se efter din publiks behov och börja bara skriva. Övning ger färdighet.

Är det lätt att skriva innehåll?

Behärskning tar tid. Du behöver engagemang och skicklighet för att göra komplexa ämnen lättsmälta och engagerande.

Slutsats

Så nu vet du vad innehållsskrivande är. Det är hjärtat av digital marknadsföring, en blandning av konst och strategi som fångar din läsare från början.

Det är berättande med ett syfte.

Varje ord räknas för att skapa högkvalitativt innehåll som engagerar och konverterar. Oavsett om det är bloggartiklar eller pressmeddelanden har varje del sin roll i att bygga varumärkesauktoritet.

Och SEO? Det är inte bara en eftertanke. Det är din gyllene biljett för att se till att ditt arbete når rätt publik vid rätt tidpunkt.

Deadline närmar sig? Lider du av writer’s block? AIMEE är här för att hjälpa. Innehåll på Scales inhemska AI-chatbot kan generera vilken typ av innehåll som helst om nästan vilket ämne som helst – skrivet med din egen röst.