Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Vad är kurerat innehåll? En guide för att vässa din strategi


 Vad är kurerat innehåll? En guide för att vässa din strategi

Så du har precis snubblat över en skattkammare av innehåll som talar direkt till dina intressen, snyggt arrangerat och presenterat för läsarens njutning. Du vill dela dessa innehållskällor på dina kanaler. Det är kärnan i vad är kurerat innehåll.

Innehållskuration handlar om att sålla igenom det digitala bruset för att lyfta fram de guldkorn som verkligen betyder något för dig och din publik.

Den här guiden kommer att leda dig genom att bemästra innehållskureringsprocessen – från att hitta bra källor till att balansera innehållskuration med innehållsskapande.

Är du redo att bemästra kuratorinnehåll? Låt oss dyka in!

Vad är kurerat innehåll?

Föreställ dig en museumsinspektör som noggrant väljer ut verk för en utställning.

Detsamma gäller för kurerat innehåll i den digitala världen.

Du utvärderar berg av information för att dela relevant innehåll av hög kvalitet med din publik.

Att hitta ädelstenar bland miljontals innehållsbitar kräver ett skarpt öga och en förståelse för din målgrupps behov.

En väl vald artikel eller inlägg på sociala medier kan upplysa läsarna, spara tid samtidigt som de löser sina problem.

Det handlar om att visa upp bra innehåll som passar ditt varumärke men som kommer från olika välrenommerade källor.

Varför ska du kurera innehåll?

I en värld av digital marknadsföring ses innehållskurering ofta som en tidsbesparande strategi. Det låter dig upprätthålla en aktiv onlinenärvaro utan att ständigt behöva generera originalmaterial.

Men utöver denna uppenbara fördel, vilka är de andra fördelarna med att kurera innehåll?

Snabbare vändning

För det första kan kurering av innehåll avsevärt minska arbetsbelastningen för ditt kreativa team. Även om AI-verktyg som WriteSonic redan hjälper skribenter att generera innehåll i en handvändning, kräver det fortfarande betydande ansträngningar från skribenter och designers att producera en 100 % original, nyckelordsrik artikel.

Kurerat innehåll, å andra sidan, kan delas med bara några klick. Även när du lägger till personliga kommentarer eller justerar formateringselement tar det fortfarande mindre tid än att skapa ett helt nytt inlägg.

Positionera ditt varumärke som expert

Utöver att spara tid, hjälper dela kurerat innehåll också till att förbättra ditt varumärkes rykte på sociala medieplattformar som Facebook, Twitter och LinkedIn.

När du konsekvent delar relevanta och informativa inlägg från olika källor inom din branschnisch, börjar publiken uppfatta dina profiler som resurser för värdefull information. Detta ökar deras förtroende för ditt varumärke och uppmuntrar dem att interagera oftare med både dina ursprungliga och kurerade inlägg, vilket utökar din organiska räckvidd över tiden.

Läsa:  Bästa nischer du kan dra fördel av från automatiserat bloggande

Marknadsför länkar

Kurrat innehåll kan förbättra din länkningsstruktur i inlägg och få publik att klicka på länkar. Detta ökar inte bara engagemanget med kurerat material utan uppmuntrar också interaktion med ditt ursprungliga innehåll.

Engagemang med andra varumärken

Kurerat innehåll handlar inte om att bara dela någon annans arbete på din plattform; det är en möjlighet att inleda dialog med andra varumärken eller influencers inom din bransch. Genom att visa upp deras insikter tillsammans med din, startar du i princip en konversation som kan leda till värdefulla partnerskap och samarbeten.

Bättre upplevelse för kunder

Sociala medier trivs med att fängsla din publik och förvandla följare till hängivna kunder. Genom att erbjuda en exceptionell upplevelse genom kurerat innehåll hjälper du till att göra ditt varumärke kär i dem.

Att kurera innehåll hjälper dina kunder att spara tid när de söker efter kvalitetsmaterial – du förser dem med olika källor på en bekväm plats. Istället för att leta igenom webben och försöka hitta svar på egen hand, kan din publik vända sig till dig för insiktsfullt innehåll som är anpassat efter deras intressen.

Undvik för mycket självreklam

Har du någonsin gått in i en butik bara för att omedelbart bli bombarderad av överivrig säljare innan du ens har haft en stund att se dig omkring?

Inlägg på sociala medier kan framkalla samma känsla av press.

Om dina sociala kanaler är mättade med inget annat än varumärkesinnehåll och ihållande uppmaningar som “köp nu” eller “läs mer”, riskerar det att framstå som överdrivet självtjänande.

Även om varumärkesreklam är viktig ligger nyckeln i att hitta en balans: stödja dina produkter subtilt samtidigt som du berikar dina följares upplevelse genom genomtänkta kurerade inlägg.

Kom ihåg att innehållskurering inte handlar om att vara lat eller att bara samla andras arbete. Istället handlar det om att noggrant välja information som kommer att gynna din publik samtidigt som du lägger till ditt unika perspektiv för att öka dess relevans och värde.

Med dessa strategier på plats kan kurerat innehåll fungera som ett kraftfullt verktyg som startar konversationer och främjar engagemang med andra varumärken – allt samtidigt som det förbättrar SEO-prestanda och bibehåller äktheten.

Processen för innehållskurering avslöjas

Det första steget i att kurera innehåll är att söka långt och brett efter delar som berättar en historia, utbildar eller underhåller din publik.

Leta efter klumpar av visdom som passar perfekt med ditt varumärkes röst och din publiks intressen. Se det som att söka efter guld i en flod som kryllar av information – de flesta kommer att sålla igenom, men det som återstår kan vara ren briljans.

Läsa:  Här är all information du behöver om SAFe® SPC-certifiering!

Dina verktyg? En blandning av mognadsbedömningar av innehåll, Google Alerts och sociala lyssningsplattformar hjälper dig att identifiera bra källor för kurerat innehåll. Dessa resurser låter dig filtrera bort brus så att endast relevanta branschnyheter når din skärm.

Börja med att konfigurera Google Alerts för dina nischvillkor för att hålla dig uppdaterad om branschnyheter. Det här meddelandeverktyget låter dig spåra bra källor automatiskt, vilket säkerställer att du aldrig missar tankeledarskapsmaterial som kan gynna dina följare.

Nästa steg är att organisera dina utvalda bitar. Genomtänkt arrangemang betyder mer än bara kronologisk ordning – det handlar om att skapa berättelser för maximal effekt.

Kurering är inte slumpmässig. Det bör vara en del av en strategisk marknadsföringsplan utformad för att positionera ditt varumärke som expert inom ditt område.

Ditt mål? Håll publiken engagerad genom att blanda originalskapelser med stycken från tredje part som de tycker är intressanta.

En välstrukturerad innehållskalender fungerar här som en plan. Det säkerställer variation utan att överväldigande läsare eller späda på budskapets styrka.

Effektiv innehållskurering stärker också SEO-ansträngningar genom att hålla materialet fräscht och engagerande – en välsignelse när man siktar på att ranka högre på sökmotorer utan att alltid behöva skapa originalarbete från grunden.

Bästa verktygen för innehållskurering

Innehållskurering är en kritisk aspekt av din innehållsmarknadsföringsstrategi, men det kan vara tidskrävande om det görs manuellt. Istället för att söka efter relevanta ämnen och inlägg online, här är några digitala verktyg som hjälper dig med innehållshanterare.

Hootsuite hanterar innehåll genom att spåra sökord, ämnen eller specifika konton. Det hjälper dig också att planera dina inlägg på sociala medier med kurerat innehåll direkt på dina valda plattformar – vilket gör processen snabbare och mer effektiv.

UpContent är ett liknande verktyg som hittar material av hög kvalitet som du kan använda i dina sociala mediekanaler. Du kan ändra webbadressen eller lägga till anpassade bilder för att hålla saker i överensstämmelse med ditt varumärkes identitet.

Google Alerts är ditt gamla, pålitliga system för att spåra ny information på internet. Genom att ställa in varningar för specifika sökord eller fraser skickar det här praktiska verktyget dig e-postmeddelanden när det matchar innehåll – vilket hjälper dig att övervaka omnämnanden av ditt varumärke också.

Sist men inte minst, TrendSpottr låter dig se de senaste inläggen högst upp på resultatsidan, vilket påskyndar processen att hitta förstklassigt innehåll. Appen är tillgänglig både som gratisversion eller premiumprenumeration beroende på funktioner som pre-viral innehållssökning och spårning av flera språk.

Hur man effektivt kurerar innehåll

Att kurera innehåll involverar ett genomtänkt och strategiskt tillvägagångssätt som tillför mervärde till din publik samtidigt som det stärker ditt varumärkes expertis och pålitlighet.

Här är 10 viktiga steg för effektiv innehållshantering:

 1. Förstå din målgrupp: Börja med att på djupet förstå intressen, behov och utmaningar för din måldemografi. Denna kunskap låter dig välja innehåll som resonerar med dem på en personlig nivå.
 2. Sätt tydliga mål: Bestäm vad du vill uppnå med innehållskurering – oavsett om det är att utbilda din publik, bygga samhällsengagemang eller etablera tankeledarskap i din bransch.
 3. Källkvalitetsinnehåll: Identifiera välrenommerade källor relaterade till din nisch för högkvalitativt innehåll som artiklar, videor, infografik, poddsändningar eller studier som ger värdefulla insikter eller underhållning.
 4. Lägg till ditt perspektiv: Dela inte bara innehåll. Lägg till sammanhang eller kommentarer som speglar ditt varumärkes synvinkel eller ger ytterligare insikt. Detta kan särskilja det delade stycket som unikt insiktsfullt från dig.
 5. Blanda kurerat innehåll och skapat innehåll: För att uppnå den rätta balansen, blanda utvalda blogginlägg med originalinnehåll så att följare kan se både bredden av tillgänglig information och innovativa tankar direkt från dig.
 6. Använd tillförlitliga verktyg och plattformar: Utnyttja verktyg som RSS-flödesaggregatorer (t.ex. Feedly), hanteringsplattformar för sociala medier (t.ex. Hootsuite) och andra kuratortjänster som hjälper till att effektivisera hitta och dela relevant material på ett effektivt sätt.
 7. Dela ansvarsfullt: Kreditera alltid originalkreatörer när de delar med sig av sitt arbete. Den upprätthåller etiska standarder och uppmuntrar ofta ömsesidiga andelar som utökar räckvidden för alla inblandade parter.
 8. Engagera dig med följare: Kuratera inte bara baserat på relevans utan också potentiella konversationsstartare – uppmuntra dialog kring kurerade blogginlägg genom frågor, omröstningar, undersökningar, etc.
 9. Övervaka prestanda: Spåra hur bra olika typer av kurerat innehåll presterar med hjälp av analysverktyg. Förfina din strategi för att fokusera mer på det som driver engagemang.
 10. Håll dig uppdaterad och konsekvent: Håll dig à jour med aktuella trender inom din bransch för att säkerställa aktualiteten för ditt delade material. Din publik förväntar sig regelbundna uppdateringar så håll ett konsekvent schema när du kurerar innehåll.
Läsa:  De bästa lösningarna för träning i VR med Oculus

Med innehållskuration som en del av din innehållsmarknadsföringsstrategi kan du ge ett betydande värde till dina lojala fans och stärka varumärket du representerar.

Balansera innehållsskapande med innehållsskapande

Din röst bör aldrig gå vilse i mixen – tänk 70/30 regel vid blandning skapas med kurerade inlägg. Behåll det mesta av din produktion original samtidigt som du strör in lite ledarskap från tredje part.

När du kurerar innehåll, kom ihåg att prioritera kvalitet framför kvantitet. Det är alltid bättre att göra inlägg mindre ofta än att dela länkar av dålig kvalitet eller dåligt innehåll.

Lägg ner mycket tid på att verifiera källorna från vilka du samlar innehåll och se till att de överensstämmer med dina varumärkesvärden och publikintressen. Kurering bör komplettera, snarare än dominera, din övergripande strategi.

Återanvänd originalinnehåll

Förutom att använda färskt material från tredjepartskällor, överväg att återanvända äldre delar av ditt originalverk också. Att vidaredela tidigare publicerade inlägg hjälper till att upprätthålla en aktiv onlinenärvaro utan att behöva skapa nytt material varje dag.

Återanvänt innehåll kan lägga till mångfald samtidigt som det behåller konsistens i meddelandeleveransen på olika plattformar.

WriteSonic är ett av få AI-skrivverktyg som låter dig återanvända innehåll på ett ögonblick. Det kan förvandla dina YouTube-videor, podcast-avsnitt, befintliga blogginlägg och till och med dokument skapade med Word, Doc eller PowerPoint till ett nytt, originellt långformat blogginlägg inom några minuter!

E-posta nyhetsbrev som en kurationskanal

Nyhetsbrev via e-post är de obesjungna hjältarna inom innehållskuration, som direkt förbinder dig med din publik.

De låter dig dela relevanta artiklar, blogginlägg och media som slår an hos prenumeranter.

Läsa:  Vad är en nyckelordsforskningsrapport? [+ How to Create One]

Denna strategi är inte bara att kasta spagetti i väggen och se vad som fastnar; det handlar om att tillföra mervärde till varje utskick.

En mördande layout gör mer än att fånga ögonen; det gör kurerat innehåll lättsmält och engagerande för läsarna.

Om det görs rätt visar detta tillvägagångssätt inte bara bra innehåll utan speglar också ditt varumärkes image på ett briljant sätt.

Vanliga frågor – Vad är kurerat innehåll

Vad är meningen med kurerat innehåll?

Kurerat innehåll innebär handplockat material från olika källor, skräddarsytt för att matcha en publiks intressen och delas strategiskt.

Vad är skillnaden mellan kurerat och originalinnehåll?

Originalinnehåll kommer från dina egna ansträngningar; curated innebär att dela andras arbete med kredit samtidigt som du lägger till ditt perspektiv.

Vad är ett exempel på kurerat innehåll på sociala medier?

En lista över branschartiklar som lagts upp på LinkedIn eller en sammanfattande tweet-tråd kvalificerar sig som social media-kuration.

Hur sammanställer du innehåll?

För att kurera, leta efter kvalitetsbitar som passar ditt varumärke och dela dem sedan varvat med unika insikter eller kommentarer.

Slutsats

Så nu vet du vad som är kurerat innehåll och hur det kan förändra din digitala strategi.

Kom ihåg: balans är nyckeln. Att blanda originalarbete med ädelstenar från tredje part ger ett dynamiskt flöde som fängslar följare.

Verktyg som Google Alerts effektiviserar din sökning, så att du snabbt kan dela relevanta branschnyheter.

Dyk in i sociala medieplattformar; de är utmärkta fastigheter för att dela dessa fynd och stärka ditt varumärkes närvaro.

Och förbise inte SEO-fördelarna – utvalda bitar kan rankas högre och drar fler ögon till sig vad du har att säga.

Kort sagt, att bemästra innehållskuration innebär att hålla sig informerad, vara selektiv och alltid sträva efter att lägga till mervärde – ett säkert sätt att sticka ut som en tankeledare idag.