Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Vad är Microsoft Project, alla funktioner

Vad är Microsoft Project, alla funktioner

Att hantera och övervaka projekt kan vara mycket svårt, eftersom det kräver avancerad tidshantering, teamarbete, problemlösning och organisatoriska färdigheter. Håll alla resurser, budget och samarbetspartners under kontroll, att upprätthålla hög koncentration och planera aktiviteter är endast möjligt med hjälp av verktyg som är speciellt utformade för projektledning. Bland dessa finns Microsoft Project.

Det är ett program skapat av Microsoft och fulländat med tiden. Det är extremt älskad av proffs i alla sektorersom väljer det varje dag för att organisera sitt arbete och behålla kontrollen över alla aspekter av sin verksamhet. Den har många funktionersom enkelt anpassar sig till allas behov och är mycket intuitivt.

Microsoft Project, vad det är och dess funktioner

Shutterstock

Microsoft Project är en programvara för projektledning och planering mycket populär och utvald av chefer över hela världen. Utvecklad och såld av Microsoft lanserades den första versionen 1990, men redan innan dess, 1988, hade ett externt företag, som senare köpts av det nuvarande företaget som äger programmet, börjat sprida det.

Från början var den bara tillgänglig för Windows, men en Mac-kompatibel version utvecklades snabbt.Med åren Microsoft Project har genomgått djupgående förändringaralla gjorda i syfte att möta användarförfrågningar, av svara på varje nytt behov och att göra det till ett program som hänger med tiden.

Förenkla projektledning, eftersom det låter dig dela upp de mer komplexa i mindre detaljerade aktiviteter, efter Work Breakdown Structure (WBS)-processen, som består av en grafisk uppdelning av ett projekt tills du får ett Gantt-diagram. Det senare är ett väsentligt stödverktyg för projektledning och representerar den totala tidsperioden för själva projektet, uppdelat i inkrementella faser (placerad på den horisontella axeln), och listar alla uppgifter som måste utföras (placerade på den vertikala).

Idag har Microsoft Project ett modernt utseende och ett mycket intuitivt gränssnitt. De många funktionerna säkerställer att det väljs av miljontals användare, inklusive proffs, organisationer och små, medelstora eller stora företag

Efter att ha delat upp makrouppgifter i mindre uppgifter, låter Microsoft Project dig göra det tilldela nödvändiga resurser till var och en av aktiviteterna att slutföra dem, att skapa ett schema för att säkerställa att de genomförs och anförtros de mest lämpliga samarbetspartnerna och att övervaka alla framsteg i realtid.

Läsa:  Hur man hittar länkar av låg kvalitet som skadar din ranking

Tack vare Microsoft Project är det enklare identifiera eventuella problem och ingripa snabbt för att inte äventyra det slutliga resultatet, kontrollera kostnaderna som ska uppstå, de resurser som krävs av projektet, den tid som krävs för att slutföra arbetet och organisera hela teamet.

Microsoft Project är lämplig för alla typer av projektoberoende av dess storlek, de resurser som används, närvaron av externa samarbetspartners och storleken på det team som används för att uppnå det uppsatta målet.

Var speciellt skapad för professionellt bruk, men för att utnyttja den till sin fulla potential krävs ingen specialutbildning eftersom den är mycket intuitiv. Några timmars övning och utforskning av programvaran räcker för att bemästra alla dess funktioner.

Du kan välja att använda Project desktop och Project för webben, beroende på dina behov. Detta sista alternativ låter dig samarbeta enkelt, eftersom molnbaserad. Project Desktop är idealiskt om du vill skapa en projektplan helt självständigt.

Microsoft Project, fördelarna med projektledning

gantt-diagram

Shutterstock

Intuitivt och enkelt program, som tillåter starta projekt snabbt och enkelt. Projektledare eller andra proffs som bestämmer sig för att använda Microsoft Project kan arbeta i full säkerhet, tack vare stark uppmärksamhet på användarnas integritet och skyddet av deras data.

Microsoft Project låter dig förenkla även de mest komplexa projekteneftersom användaren självständigt kan välja vilka metoder och vilka verktyg som ska användas för att utföra sitt arbete. Det är ett flexibelt programsom anpassar sig till användarnas behov.

Kompatibel med Microsoft Teamsgör samarbete mellan professionella möjligt. Flera användare kan arbeta med samma projekt, dela filer, konversera via chattar, organisera möten eller alla aktiviteter du behöver, utan geografiska begränsningar. Produktiviteten kan därmed ökas och prestandan förbättras.

Inte att underskatta är närvaron av en effektiv kundtjänst, som erbjuder konstant support till alla användare som väljer Microsoft Project

Att respektera fastställda tidsfrister och kostnader kommer inte att vara svårttack vare dynamisk planering som är baserad på projektets resurser och varaktighet och tack vare effektiv övervakning av projektet som tar hänsyn till alla nivåer och låter dig omedelbart identifiera eventuella förseningar och ingripa för att ändra dina handlingar.

Läsa:  Vad är Discord och hur det fungerar: allt du behöver veta

Microsoft Project, hur du kommer åt det: kostnader och prenumerationsplaner

microsoft projekt

monticello / Shutterstock.com

För att komma åt Microsoft Project behöver du köpa en av planerna som erbjuds av företaget. Det finns både molnbaserade och lokala lösningar. För molnlösningar kan du få en gratis provperiod på en månad.

Den billigaste planen kostar 9,40 euro per månad och ger tillgång till alla grundläggande funktioner i Microsoft Project, såsom den centraliserade vyn av plattformen, rutnätsvyn, styrelsevyn, tidslinjevyn. Du kan integrera med Teams, samarbeta med andra användare, planera och designa och skapa rapporter.

För avancerade funktioner det är nödvändigt att välja planer med en högre kostnad, som kan uppgå till maximalt 51,50 euro per månad.

Av Cultur-e