Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Vad är paginering? Och hur du kan implementera det på din webbplats

 Vad är paginering?  Och hur du kan implementera det på din webbplats

All information för alla webbplatser kan inte finnas på en sida. Webbplatser kan behöva använda flera sidor för att underlätta navigering, förbättra användarupplevelsen, köparens resa, persona, etc.

Ett bra exempel skulle vara e-handelssajter. Det skulle vara opraktiskt för en webbplats som Amazon att lista alla sina produkter i samma kategori på en sida. Ibland kan bilderna och beskrivningarna av produkten delas upp på flera sidor om det behövs.

Även om forskning har visat att användare föredrar ensidigt innehåll, går det bra att använda flera sidor när det behövs. För bevis, här är vad Google har att säga om det:

Om du vill presentera stora mängder data på din webbplats, till exempel en blogg eller diagram eller grafer som visar data från samma datamängd, måste du definitivt dela upp diagrammen i sidor för läsbarheten.

I den här artikeln kommer vi att utforska hur man distribuerar innehåll till sidor, hur man gör det effektivt och hur det påverkar sökmotoroptimering.

En paginering är en serie sidor som är relaterade till varandra och har liknande innehåll.

Det är viktigt att notera att även om innehållet i ett sidavsnitt är uppdelat i separata sidor, definierar vi det fortfarande som sidnumrering.

Här är några exempel på webbplatser som använder paginering:

Crazy Coffee Craving

Crazy Coffee Crave-exemplet är vad de flesta webbplatser använder för sina sidor. Med denna typiska inställning kan du se hur många sidor det finns totalt. De har för närvarande 23 artiklar på sin hemsida och 10 artiklar per sida.

Inverkan på YouTube

Till skillnad från föregående exempel, som har numrering för att indikera paginering, använder Influence på YouTube inte numrering. Det betyder dock inte att de inte använder paginering på sin webbplats.

Var och en av knapparna representerar en helt separat sida som låter användaren kolla in sin gratis YouTube-kurs. De har föregående knapp “Optimera YouTube”, hemknappen och nästa kapitel “Kanalsökord”.

Oscar Hunt

Oscar Hunts exempel visar en “Ladda mer”-knapp istället för den typiska 1,2,3 >>. När du handlar skor kan det vara ett bättre alternativ att se hela utbudet av skor på en sida än att gå igenom flera sidor för att hitta rätt produkt.

Läsa:  Bästa digitala marknadsföringskonferenser för byråer

SlideShare

SlideShare använder också alfabet och siffror i sidnumreringsinformationen. Eftersom SlideShare är en stor aggregeringswebbplats är det bästa sättet att hjälpa användare att navigera på din webbplats att tillhandahålla sidnumrering i alfabetisk ordning eller om den innehåller siffror.

Paginering gör det enklare för användaren att välja den sida de vill se. Om de inte hittar det de letar efter på hemsidan vet de att de har ett stort utbud (över 35 sidor).

Sökmotorer

Sökmotorer som Google är också ett bra exempel på paginering i sökmotorresultat. Detta gör det lättare för användare att hitta det de letar efter på andra sidor om de inte hittar det på sida 1.

Vi har redan nämnt några anledningar som gör det nödvändigt att använda paginering, till exempel när det finns en stor mängd information som rimligen inte kan presenteras på en enda sida.

Här är fler skäl till varför sidnumrering är användbart:

Bättre användarupplevelse

Om för mycket information publiceras på en sida kan användaren bli förvirrad. Paginering ger webbansvariga möjlighet att presentera mycket information i små och lätthanterliga delar.

E-handelswebbplatser visar till exempel produktbild och pris på förstasidan.

Om en användare är intresserad av information om en produkt kan de klicka på bilden/priset/länken med en uppmaning för att få mer information. Pagineringen gör det också lättare för användaren att hitta den information de letar efter.

Enklare navigering

I vårt tidigare exempel är Influence YouTube, deras pagineringsexempel är en uppmaning till handling. Det kan underlätta navigeringen för den användare som vill gå igenom kursen.

Paginering hjälper till med navigering, även om uppmaningar inte används. När en användare har nått slutet av en sida eller sett flera objekt i en viss kategori är det intuitivt att de vill se fler resultat.

När numrering används kan användaren bestämma hur många fler sidor de är beredda att titta på. Det ger dem också en uppfattning om hur stor datamängden är. En stor datamängd kan locka en användare som söker variation.

Observera att det är bäst att alltid använda uppmaningar.

Paginering hjälper utan tvekan till att skapa en fantastisk användarupplevelse. Men har det en positiv eller negativ inverkan på SEO?

Påverkar indexeringen av din webbplats av sökmotorrobotar

När det kommer till webbplatser med många sidor måste bots bestämma vilket webbplatsinnehåll de behöver för att genomsöka, hur ofta de behöver genomsöka webbplatsen och vilka resurser webbplatsens server kan allokera till genomsökningsprocessen.

Kommer att följa med indexeringsbudget begrepp.

När din webbplats har stora mängder data måste sökmotorrobotar använda sin indexeringsbudget på ett klokt sätt. De måste välja vilket innehåll som ska indexeras och hur ofta. Det betyder att det är troligt att en del av ditt innehåll inte kommer att indexeras eller indexeras.

Det är också troligt att indexeringsbudgeten kommer att spenderas på de sidor som sideringen omdirigerar till, och andra viktiga sidor kommer aldrig att indexeras eller indexeras.

Så vad betyder detta?

När du har aktiverat paginering på din webbplats måste du prioritera de viktigaste sidorna på din startsida eller sidan där pagineringen börjar. Ett exempel på detta skulle vara en sökmotor som Google.

Läsa:  Brad Pitt Net Worth 2024: Är han världens rikaste skådespelare?

De mest relevanta sökresultaten finns på första sidan. På så sätt kommer din indexeringsbudget att spenderas på ditt bästa innehåll. När användare är på din webbplats har de möjlighet att interagera med andra sidor baserat på sidnumreringsinformation.

Det kan leda till skapandet av “tunt” innehåll

Det finns fall där paginering kan leda till att “tunt” innehåll skapas. I det här fallet ger innehållet lite, om något, värde för användaren. Tunt innehåll kan också orsakas av en sida med lite innehåll och även skrapat och spunnet innehåll.

Om du delar upp innehållstyper i en artikel spridd över flera sidor kan du få sidor med lite innehåll. Sökmotorrobotar rangordnar helt enkelt inte tunt innehåll. De vill ha innehåll som är värdefullt för användaren och uppfyller användarens avsikt.

Det kan leda till att duplicerat innehåll skapas

Om du till exempel har en e-handelswebbplats är det möjligt att alla dina produktsidor har samma struktur och innehåll som liknar varandra, förutom specifik information om en viss produkt.

I Oscar Hunt-exemplet ovan tillhör alla produkter som visas på bilden en produktkategori. De har liknande beskrivningar förutom färg och mönster.

De kommer sannolikt också att ha likheter i SEO på sidan, såsom metabeskrivningar, h1-taggar, ankartext, uppmaningar och sidtitlar.

Sökmotorrobotar kanske inte kan “berätta” att sidor med samma innehåll faktiskt representerar olika produkter. De kan välja att indexera några av sidorna och ignorera några. I värsta fall kan de flagga din webbplats för duplicerat innehåll.

Det späder på investeringssignalerna

Personsökning kan försvaga en webbplatss rankningssignaler. Ett bra exempel på detta är bakåtlänkar. När sajter med hög auktoritet länkar till din sida är det ett tecken på att din sida också är en hög auktoritet.

Sådana webbplatser överför sin auktoritet till din webbplats. Men om din webbplats använder sidnumrering är denna auktoritet spridd över sidor och “utspädd” som ett resultat.

Hur man aktiverar sidnumrering korrekt

Google nyligen meddelat som de inte har använt rel = “nästa” och rel = “föregående” år och att de inte längre stödjer det. Detta var en av de mest använda taggarna för att låta sökmotorrobotar veta att vissa sidor är paginerade.

Även om detta har orsakat blandade reaktioner bland sökmotoroptimerare, har det också belyst behovet av att få rätt sidnumrering.

För att säkerställa att din webbplats implementerar sidnumrering korrekt är det viktigt att testa hur den används för närvarande. På så sätt kan du ta reda på vad som specifikt behöver repareras.

Det finns olika verktyg i din pagineringstestarsenal:

Kontrollera elementet och testa likheten mellan dina paginerade sidor

Högerklicka för att inspektera elementet. CTRL F och skriv “canonical”. Du bör kunna se rel=”canonical” href=”current page URL”

Verktyg för att testa om paginerade sidor är indexerade

De Statusrapport för katalogtäckning är användbar här för att visa dig vilka av dina sidnumrerade sidor som indexeras.

Verktyg för att kontrollera sidor som konkurrerar om samma sökord

Det är viktigt för sökmotorrobotar att kunna förstå paginerade sidor relaterade till vissa sökord. På så sätt kan de se att dessa sidor är relaterade. Här är ett bra verktyg pi Datametrics.

Läsa:  Hur blir du på topp med ditt spel med IoT?

Nu när du har lärt dig hur din webbplats fungerar för sökning, är du redo att åtgärda eventuella problem du har hittat.

Innan vi tittar på hur man implementerar sidnumrering på din webbplats måste vi pausa och överväga konsekvenserna av Google-annonser.

Om Google fortfarande stöder rel = “prev/next”, kan problemen som identifieras i sidnumreringen och SEO-avsnittet enkelt lösas genom att använda noindex, metataggar, prioritetstaggar och korrekt implementering av SEO på sidan.

En av effekterna av att Google avskaffar rel = “next/prev” är att Google nu betraktar varje sidnumrerad sida som en separat sida.

Denna stora sökmotor kan identifiera relaterade sidor även om riktlinjer som noindex och canonical tag inte används.

Om du redan har använt paginering på din webbplats behöver du inte ta bort den. Webbplatser som e-handel och nyhetssajter har inget annat val än att fortsätta använda personsökning.

Så här aktiverar du sidnumrering korrekt:

Innehållet på dina sidnumrerade sidor är unikt och relevant

Googles sökrobotar samlar in innehåll från olika sidor och väljer sedan den kanoniska. Därför måste du se till att dina paginerade sidor har unikt innehåll och att det är relevant för dina användare.

Om användaren vill köpa en viss produkt måste de sidadda produktsidorna beskriva produkten i detalj för att skilja den från andra sidaade produktsidor.

Det betyder att även om produkterna är i samma kategori så måste deras unika beskrivning på varje produktsida vara olika.

Smart användning av nyckelord

Webbplatser måste nu använda nyckelord i ankartexten som länkar tillbaka till överordnade nivåer.

I vårt Oscar Hunt-exempel kan en sidnumrerad sida använda ett nyckelord som Oxford svarta skor i ankartexten för att tala om för Google att sidan är relaterad till en sida med högre länkstruktur, Shoes:

https://www.oscarhunt.com.au/accessories/shoes/view/oxford-toe-cap-black1

Det är bäst att använda varianter av samma sökord för att undvika sökord kannibalisering. Sidorna som listas här konkurrerar om samma sökord.

Du gör din webbplats en otjänst eftersom det finns sidor som rankas lägre, vilket sänker hela din webbplatss rankning i sökmotorresultat.

Beställ dina produkter baserat på prioritet

Produkterna på dina paginerade sidor måste ordnas efter prioritet. På så sätt kan användare enkelt hitta det mest populära innehållet. Paginerade sidor som innehåller det mest relevanta innehållet är bara några länkar från målsidan.

Du måste få ett hårdare grepp om länkstrukturen. Genom att använda ströbröd kan också komma väl till pass. Här är ett exempel på brödsmulorna som används på en viss produktsida.

Använd parameterwebbadresser för paginerade sidor

Parameterwebbadresser används när samma innehåll visas på olika webbadresser för att hjälpa sökmotorer att förstå hur man indexerar din webbplats. Som ett exempel, dessa länkar från kategorin Oscar Hunt Shoe:

https://www.oscarhunt.com.au/accessories

https://www.oscarhunt.com.au/accessories/shoes

https://www.oscarhunt.com.au/accessories/shoes/oxford-toe-cap-black1

Den första webbadressen är tillbehörssidan där de listar alla tillbehör de säljer på sin webbplats:

Skosidan:

Och slutligen, den faktiska produktsidan:

Google vet att dessa två separata sidor är relaterade eftersom var och en använder parameterns URL.

Använder rel=canonical taggar

Att använda “gamla” pagineringstekniker är helt oundvikligt eftersom “gamla” tillvägagångssätt fortfarande är viktiga, särskilt när det kommer till intern länkning. Intern länkning gör det lättare för sökmotorrobotar att hitta paginerade sidor.

Läsa:  Hur man skapar en webbsida för digital marknadsföring av hög kvalitet

Det är därför du behöver använda ankartext för att länka till paginerade sidor. Du måste också använda en kanonisk länk.

För att använda det effektivt måste du skapa en “visa alla”-sida. Detta är en sida som visar alla produkter eller sidor, alla produkter i en viss kategori, eller till och med alla produkter på en webbplats, beroende på webbplatsens struktur och storlek.

Efter det måste du lägga till en primär tagg på alla sidor som målsidan omdirigerar till. Observera att den primära taggens URL ska vara Visa alla.

Här är vad du behöver lägga till i rubriken på varje sida som innehåller sidnumrering:

Ersätt webbadressen med rätt webbadresser för din webbplats.

Den kanoniska taggen gör det lättare för sökmotorrobotar att förstå att alla andra sidor med sidnumrering är en del av alla visningssidan. Så det finns inget överlappande innehåll.

Det är absolut nödvändigt att visningen av alla sidor laddas snabbt. Om du har flera produkter vill du helst dela in dem i kategorier beroende på hur många produkter du har.

Ett bra exempel är eBay-exemplet där sidan Visa alla endast visar dagliga erbjudanden:

Se till att alla länkar du lägger till på dina målsidor är genomsökningsbara.

Gör paginerade sidor kanoniska

Detta kan vara svårt att göra om du ser på saker och ting ur perspektivet av “gamla” sideringstekniker, som rekommenderade att endast pagineringsmålsidan behöver indexeras.

Detta tillvägagångssätt orsakar problem eftersom det kan resultera i att sidnumrerade sidor djupare i länkstrukturen inte indexeras alls.

Den här Google-artikeln förklarar hur du går tillväga kanon sida bland andra sidor med överlappande innehåll.

Vi nämnde att paginering späder ut rankningssignaler med saker som bakåtlänkar, där länkar inte kan överföra länkkapital till varandra. Ett sätt att lösa detta problem är att se till att länkstrukturen inte är för djup.

Du måste minska antalet länkar från sideringens målsida till specifika sidnumrerade sidor.

När länkdjupet är “grunt” kan länkkapitalet överföras till paginerade sidor, vilket gör att de kan rankas som oberoende sidor.

Fixa facettnavigering

Det finns webbplatser som tillåter filter för att visa användaren mer relevanta alternativ. Detta koncept kallas facetterad navigering. Dessa filter genererar nya och unika webbadresser baserat på parametrarna som används i filtreringen.

Detta innebär att det är möjligt att skapa ett oändligt antal genomsökbara webbadresser, vilket skulle resultera i massivt duplicerat innehåll.

Ett av sätten att fixa facetterad navigering är att använda AJAX. Det förhindrar skapandet av nya webbadresser baserat på de filter som valts av användaren. Du kan också ställa in parametrar utan SEO-värde och förhindra att de indexeras.

Denna artikel förklarar facettnavigering mer och hur man fixar det.

Komprimerad

Paginering är praktiskt när du vill visa en stor datamängd i hanterbara bitar. Du måste dock vara försiktig när du implementerar det för att tjäna både dina användare och sökmotorer effektivt.