Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Vad är uppkopplad marknadsföring? Och hur utnyttjar du det?

 Vad är uppkopplad marknadsföring? Och hur utnyttjar du det?

Connected marketing är ett relativt nytt slagord som speglar marknadsförares försök att hålla jämna steg med ett snabbt föränderligt tekniskt och relationellt landskap.

Uppkopplad marknadsföring erbjuder ett sätt att integrera olika marknadsföringstaktik till en enhetlig upplevelse för användaren.

Helst erbjuder en uppkopplad marknadsföringsstrategi en kontinuerlig ansluten relation med kunden och ersätter isolerade, engångstransaktioner.

I en intervju med Whartons School of Business inramade en expert kopplad marknadsföring med en fråga: “hur skapar vi dessa anslutna kundupplevelser till en mycket låg kostnad eller med hög effektivitet?”

En omfattande kopplad marknadsföringsstrategi tar upp båda delarna av denna fråga: kundupplevelse och byråeffektivitet.

Exempel på ansluten marknadsföring

Det bör också effektivisera ansträngningarna från ditt marknadsföringsteam. En bra, uppkopplad marknadsföringskampanj kommer att släppa koordinerat, spårbart innehåll av hög kvalitet vid flera kontaktpunkter. Dessa kan inkludera, men är inte begränsade till:

 • Offlineannonsering
 • Betald sökning
 • SEO
 • Sociala media
 • Mobil strategi
 • E-post marknadsföring
 • Marknadstestning

Även om detta verkligen inkluderar att optimera upplevelsen mellan stationär och mobil, fokuserar uppkopplad marknadsföring också på att förbättra dina kunders känslomässiga upplevelse av ditt varumärke. I slutändan kopplar framgångsrik uppkopplad marknadsföring ihop olika områden i slutanvändarens liv.

Tänk på det så här: du har ett frånkopplat förhållande från en varuautomat där du köper en drink på en roadtrip. Men din systerdotter har en uppkopplad marknadsföringsupplevelse med sin favoritanimerade film. Hon äger Blu-ray, tittar på spin-off-serien på Netflixhar leksakerna och besöker nöjesparker för att se karaktärerna.

Harish Rawat, en av Business World Indiens topp 50 marknadsförareuttrycker det så här:

“För att skapa meningsfulla, personliga möten och upplevelser måste vi förstå och utlösa rätt åtgärd, vid rätt punkt, till rätt användare och det är här standardalgoritmerna kommer att utmanas.”

Varför behöver vi kopplad marknadsföring?

Vuxna interagerar allt mer med sin värld digitalt. Enligt Pew Research3 av 10 amerikanska vuxna säger att de är online “nästan konstant”, ett steg från 2 av 10 för bara fem år sedan.

Läsa:  Grundläggande om länkinsättning: Hur man placerar dem effektivt

Denna siffra kommer sannolikt att öka under de kommande åren. Dessutom blir gränssnitten vi använder för att gå online allt mer varierande. Ovanligt för ett decennium sedan, dagens vanliga internetintegrerade enheter (ofta kallade Internet of Things eller IoT) inkluderar nu:

 • Klockor
 • Kylskåp
 • Bilar
 • Lås
 • Dörrkameror
 • Ljus
 • Termostater
 • Dörrklockor
 • Säkerhetssystem
 • Luftrenare
 • Och otaliga andra enheter

Som vi kan se, även när någon inte aktivt surfar på webben, hanterar de fortfarande betydande delar av sitt liv online men använder en mängd olika plattformar och enheter för att göra det.

Kunder förväntar sig i allt högre grad en enhetlig upplevelse i sina IRL (In Real Life) och digitala miljöer. Varumärken måste spegla detta i sina marknadsföringstekniker, snarare än att förvänta sig att bara e-postmarknadsföring eller bara sociala medier-strategier ska göra allt.

Vad är en “ansluten marknadsförare”?

Uppkopplade marknadsförare erbjuder en holistisk strategi för att uppnå sina kunders marknadsföringsmål. Istället för att bara specialisera sig på en enda kanal, som betald sökning eller sociala medier, integrerar uppkopplade marknadsförare flera tillvägagångssätt i sin övergripande strategi.

Uppkopplade marknadsförare kan fortfarande vara nischade genom att fokusera på vissa branscher eller demografi, men kommer att erbjuda en holistisk marknadsföringsstrategi som integrerar flera metoder.

Ett ansluten marknadsföringsstrategi lyfter fram tre områden av digital strategi – betald sökning, intelligent SEO och ökade konverteringar – som samverkar för att skapa tillväxt. Taktiken varierar mellan branscher och enskilda kampanjer men kommer vanligtvis att fokusera på att optimera några olika kanaler som redan är nära sammankopplade, som offlineannonsering och ingångsupplevelse eller betald sökning och SEO.

En uppkopplad marknadsförare är framför allt en expert på spårning och strategi. Som med all marknadsföring är bra utvärderingsmått det enda sättet att avgöra om alla dina ansträngningar ger önskat resultat.

Läsa:  Stäng av och anslut PCIe-strömkabeln: Quick Fix

Hur fungerar uppkopplad marknadsföring?

Kopplad marknadsföring hävdar att en kvalitetshöjning på ett marknadsföringsställe kommer att ge ett liknande lyft i andra kanaler.

Mobilsökning och sociala medier är till exempel nära besläktade med varandra. Får potentiella leads vad de letar efter när ett sökresultat leder dem till dina sociala kanaler? Att analysera dina ansträngningar över plattformar driver din uppkopplade marknadsföringsstrategi genom att peka på potentiella tillväxtområden och nuvarande arbetshästar i din befintliga marknadsplan.

Innan du följer en ny uppkopplad marknadsföringsstrategi, se till att du har din kärnprestandamått kvadrat bort så att du kan spåra resultat. Genom att spåra din ROI, varumärkesomnämnanden etc. kan du se om dina ansträngningar för uppkopplad marknadsföring är effektiva.

Varför Connected Marketing är bättre

Connected marketing hjälper din digitala marknadsföringsbyrå att samordna dina insatser. Om du har en person som hanterar strategier för sociala medier och en annan som designar dina tv-annonser, måste både innehåll och mätvärden vara nära anpassade om du vill främja potentiella kunder. Dina team måste också kommunicera mål och strategier tydligt med varandra för att se till att de är anpassade.

Tyvärr, i en traditionell marknadsföringsbyrå med silade avdelningar, är uppkoppling inte normen. A nyligen genomförd studie visade att det genomsnittliga småföretaget använde 40 appar i genomsnitt för att spåra marknadsföringsdata. Även om det är uppmuntrande när det gäller journalföring, om all denna data stannar i sina individuella silor, kommer dina team sannolikt att arbeta ineffektivt i bästa fall och i värsta fall tvärsäkert.

Till exempel, om din SERP-ranking sjunker men sociala medier-teamet ser goda resultat, hur kommer du att integrera denna data för att hjälpa varumärkets närvaro på båda kanalerna? En uppkopplad marknadsföringsstrategi hjälper dig att ta fram ett svar på den frågan.

Dessutom speglar uppkopplad marknadsföring hur Google faktiskt fungerar. Dina kunders upplevelse av ditt varumärke på alla kanaler återspeglas i slutändan i din Google-ranking. En bra närvaro på sociala medier, till exempel, kommer att hjälpa ditt varumärke index bättre med Google, eftersom Google rutinmässigt genomsöker dessa webbplatser.

Läsa:  Inbäddningsguide för Squarespace

Fallstudier för kopplad marknadsföring

Stora varumärken satsar allt mer på flerkanalsmarknadsföring: 91 % av varumärkena använda två eller flera sociala mediekanaler för att nå kunder.

Ett varumärke som är känt för sin framgångsrika uppkopplade marknadsföringsstrategi, Sephora integrerar detaljhandel och onlinemarknadsföring genom att erbjuda en mobilapp som ger exakt vad kunderna letar efter när de handlar smink i butiken: recensioner och personliga rekommendationer. I sin tur finns samma verktyg tillgängliga när du handlar online, vilket gör de två upplevelserna lika. Det är kopplad marknadsföring.

En annan framstående fallstudie är Disney Worlds Magic Bands. Författarna till boken Uppkopplad strategi peka på den integrerade upplevelsen som erbjuds av ett smart armband som låter dig köpa måltider, reservera linjeutrymme på åkturer och få tillgång till premiumområden i parken.

Denna anslutna marknadsföringsstrategi effektiviserar upplevelsen både för kunden och Disneys personal genom att centralisera inköp genom ett system. Det finns inget behov av att samordna matförsäljare och biljettköp i efterhand. Eftersom banden också spårar rörelser kan analyser bestämma livliga områden och tider på dygnet och bemanna dessa delar av parken mer. Det uppmuntrar också kunder att köpa mer eftersom det är så enkelt att köpa.

4 tips för en framgångsrik uppkopplad marknadsföringsstrategi

#1 – Integrera nya marknadsföringskanaler

När vi ser framåt är företag redo att dra nytta av nya marknadsföringskanaler, inklusive videomarknadsföring, poddsändningar och personalisering. I en 2020 studie av B2B-marknadsförare sa 41 % av de tillfrågade att de planerade att bedriva videomarknadsföring som en del av sin digitala strategi.

#2 – Förbättra din analys

Spårningsmått är ett kontinuerligt jobb eftersom marknadsföringskanaler och algoritmer ständigt utvecklas. Några enkla sätt att förbättra marknadsföringsanalyser är att:

 • Spåra sidvisningar
 • Avvisningsfrekvens
 • Kontrollera e-postprenumerationer
 • Spåra kommentarer

#3 – Vårda känslomässiga kopplingar

Känslomässig respons på en annons gör en större skillnad än det faktiska innehållet i en annons som en konsument väljer att köpa – med en marginal på 3:1 för TV-reklam.

Läsa:  Webbplatsstorlek – varför är det viktigt? Och hur optimerar man det?

De mest framgångsrika varumärkena, från Coca-Cola till Dove, fokuserar på att skapa en omedelbar, känslomässig kontakt med sina kunder. Uppkopplad marknadsföring kan främja detta genom att integrera storytelling i flera kanaler.

Ett framgångsrikt sätt att göra detta är att uppmuntra kundinskickade media. När nya potentiella kunder ser bilder eller videor av riktiga människor, inte modeller, som använder och njuter av varumärkets produkter, är det mer sannolikt att de föreställer sig att de gör detsamma.

#4 – Fokusera på kundupplevelsen

Som marknadsförare tenderar vi att fokusera på optimering ur teknisk synvinkel. Stämmer vårt nummer på organisk sökning med våra e-postkampanjer? Vad är vår ROI på varje kampanj? Även om dessa är viktiga spårningsmått, är det viktigt att komma ihåg att kundupplevelsen är det yttersta målet för våra ansträngningar.

Uppkopplad marknadsföring ska erbjuda kunderna en enhetlig upplevelse överallt där de interagerar med varumärket. Detta betyder inte bara att allt ska matcha när det gäller färg och typsnitt, även om det verkligen är en bra grund. Innehållet ska vara av hög kvalitet och konsekvent hela tiden.

Varumärken bör erbjuda högkvalitativa konsumentupplevelser på allt från reklamfilmer till interaktioner med sociala medier. Ja, detta tar mycket tid och kostnader för ditt marknadsföringsteam. Lyckligtvis fokuserar uppkopplad marknadsföring på att hålla kontaktpunkter konsekventa över kanalerna, så uppkopplade marknadsförare behöver inte återskapa hjulet för varje ny upplevelse, bara fokusera på att hålla kvaliteten och budskapet konsekvent.

Hur utför du Connected Marketing?

När fler varumärken tar till sig möjligheterna med Connected Marketing, hur vägleder du dina kunder och intressenter genom denna övergång? Vi vill gärna höra dina tankar, twittra till oss @seoptimer.