Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Vad behöver jag i min SEO Content Toolkit?

Vad behöver jag i min SEO Content Toolkit?

Semrush har 95 000 betalande kunder. Yoast har mer än 13 miljoner användare. Handla om 28 miljoner företag använder Google Analytics.

Det här är tre av de mest populära mjukvarumarknadsförare som använder idag – verktyg som du bör inkludera i ditt SEO-innehållsverktyg om du vill lyckas.

I den här omfattande guiden kommer vi att svara på frågan “Vad behöver jag i min verktygslåda för SEO-innehåll?” Vi kommer att utforska de viktigaste verktygen som bör vara en del av varje marknadsförares arsenal, inklusive programvara för marknadsundersökningar, sökordsspårning, SEO, innehållsskapande och marknadsföring i sociala medier.

Vi kommer också att titta på allt-i-ett-plattformar för innehållsmarknadsföring som integrerar de flesta av dessa uppgifter i en komplett SaaS-produkt. Genom att jämföra dessa programvarulösningar kan du avgöra vilka verktyg som är rätt för ditt företag.

Låt oss börja montera din SEO-innehållsverktygslåda.

Konkurrenskraftiga forskningsverktyg som Semrush och Ahrefs ger värdefulla insikter om vad som fungerar bra inom din bransch (tänk nyckelord, ämnen, innehåll och optimering), och hjälper dig att förbättra din innehållsstrategi och sökmotoroptimeringsresultat.

Semrush

Semrush är ett kraftfullt verktyg som hjälper dig att analysera konkurrenters webbplatser, identifiera deras bäst presterande sökord och upptäcka nya sökordsmöjligheter. Genom att identifiera de ämnen som resonerar med din publik kan du skapa innehåll som engagerar och sticker ut i sökmotorernas ranking.

Dessutom erbjuder Semrush funktioner som bakåtlänksanalys och webbplatsrevisioner för att hjälpa till att optimera ditt befintliga webbinnehåll.

En SWOT-analys baserad på Semrushs konkurrentforskning

SpyFu

SpyFu är ett konkurrenskraftigt intelligensverktyg som låter dig analysera dina konkurrenters onlinestrategier. Det ger insikter i dina konkurrenters organiska sökrankningar, betalda sökkampanjer och de sökord de riktar in sig på. Med SpyFu kan du identifiera dina konkurrenters bäst presterande sökord, upptäcka deras annonstextvarianter och få värdefulla insikter för att förbättra dina egna SEO- och PPC-strategier.

Woorank

Woorank erbjuder en detaljerad webbplatsanalys som täcker olika aspekter av SEO, användbarhet och teknisk optimering. Den tillhandahåller en omfattande rapport som belyser områden för förbättringar och ger praktiska rekommendationer för att förbättra din webbplats prestanda.

Ahrefs

Ahrefs, ett annat populärt SEO-verktyg för proffs, är specialiserat på att spåra bakåtlänkar – en viktig faktor för att bestämma webbplatsens auktoritet. Med sin omfattande databas med över 12 biljoner länkar tillåter Ahrefs användare att övervaka sina egna bakåtlänkar samtidigt som de håller ett öga på konkurrenternas strategier. Denna information hjälper ditt företag att identifiera potentiella partnerskapsmöjligheter eller luckor i sina nuvarande ansträngningar för att bygga länkar.

Lösningar för sökordsspårning

Att identifiera trendämnen är avgörande för att skapa relevant innehåll som lockar organisk trafik. Verktyg som avancerad webbrankning, Google Analytics och Google Search Console kan hjälpa dig att övervaka dina sökords resultat över tid samtidigt som du erbjuder handlingskraftig information om hur du kan optimera din onlinenärvaro ytterligare.

Läsa:  Bygga en grund: Nybörjarjobb inom hudvård och däröver

Avancerad webbrankning

Avancerad webbrankning (AWR) tillhandahåller en heltäckande lösning för att spåra sökordsrankningar över flera sökmotorer, enheter och platser.

Google Analytics

Google Analytics ger värdefulla insikter om användarnas beteende på din webbplats genom att mäta nyckeltal som avvisningsfrekvens, sessionslängd och sidor per besök. Genom att förstå dessa faktorer kan du skapa övertygande innehåll som resonerar med din publik samtidigt som du förbättrar det övergripande sökmotoroptimeringsresultatet.

Google Search Console

Google Search Console tillhandahåller viktig information om din webbplats prestanda i sökresultat. Denna information kan hjälpa dig att identifiera innehållsmöjligheter och optimera befintligt webbinnehåll för bättre synlighet.

Genom att lägga till dessa sökordsspårningslösningar till din SEO-innehållsverktygssats kan du skapa mer riktat och effektivt innehåll samtidigt som du maximerar sökmotorernas ranking och leder värdefull organisk trafik till din webbplats.

Sök prestandastatistik i Google Search Console

För att uppnå hög ranking på sökresultatsidor rekommenderas specifika SEO-verktyg av experter.

Skrikande groda

Skrikande groda är en sökrobot som hjälper dig att analysera din webbplats SEO-element på sidan. Den identifierar problem som trasiga länkar, duplicerat innehåll och saknade metataggar, och tillhandahåller data om sidrubriker, rubriker och mer. Det är ett värdefullt verktyg för webbplatsrevision och teknisk SEO-analys.

Optimera

Optimera är en kraftfull experiment- och anpassningsplattform som gör att du kan utföra A/B-tester, multivariattest och andra experiment för att optimera din webbplats användarupplevelse och omvandlingsfrekvens. Det låter dig skapa olika varianter av din webbplats eller app och testa dem med din publik för att avgöra vilken version som presterar bättre.

Yoast SEO

Yoast SEO-plugin, tillgängligt för WordPress-webbplatser, erbjuder omfattande vägledning för att optimera din webbplats tekniska aspekter. Från att skapa XML-webbplatskartor till att hantera kanoniska webbadresser och implementera schemamarkering, Yoast täcker olika aspekter av sökmotoroptimering. Dessutom säkerställer dess läsbarhetspoängfunktion att din text tilltalar inte bara sökmotorer utan även mänskliga läsare.

Att införliva dessa potenta instrument i din SEO-innehållsverktygssats kan hjälpa till att uppdatera befintligt material och skapa nya bitar som är attraktiva för både sökmotorer och läsare. Som ett resultat kommer du att få högre ranking i SERP och ökad organisk trafik till din webbplats.

Skärmdump från Yoast SEO

Vad behöver jag i min SEO Content Toolkit för att skapa innehåll?

Det finns flera utmärkta verktyg för att skapa innehåll som hjälper dig att skapa högkvalitativt innehåll för olika ändamål. Här är några av de bästa verktygen för att skapa innehåll som är allmänt kända för sina funktioner och användbarhet:

Grammatiskt

Grammatiskt är ett populärt skrivverktyg som hjälper dig att förbättra dina skrivfärdigheter och producera felfritt innehåll. Den kontrollerar grammatik, stavning, skiljetecken, stil och plagiat. Grammarly erbjuder en webbredigerare, webbläsartillägg och integrationer med olika skrivplattformar.

Canva

Canva är ett mångsidigt designverktyg som låter dig skapa visuellt tilltalande grafik och designelement för ditt innehåll. Den erbjuder ett brett utbud av mallar, typsnitt, bilder och illustrationer, vilket gör det enkelt att skapa professionella bilder för blogginlägg, sociala medier, presentationer och mer.

Skärmdump från Canva

BuzzSumo

BuzzSumo hjälper dig att identifiera populära och trendiga innehållsämnen i din bransch. Det låter dig söka efter relevanta nyckelord eller ämnen och ger insikter om det mest delade och engagerande innehållet. Detta kan hjälpa dig att generera idéer och skapa innehåll som resonerar med din målgrupp.

Läsa:  De bästa innehållsdistributionsplattformarna för SEO avslöjade

Hemingway Redaktör

Hemingway Redaktör är ett skrivverktyg som hjälper dig att förbättra läsbarheten och tydligheten i ditt innehåll. Den belyser komplexa meningar, överdrivna adverb, passiv röst och andra områden som kan förenklas eller förbättras. Den ger förslag för att göra ditt skrivande mer kortfattat och slagkraftigt.

CoSchedule Headline Analyzer

CoSchedule Headline Analyzer hjälper dig att skapa övertygande rubriker för ditt innehåll. Den analyserar din rubrik och ger ett resultat baserat på faktorer som ordbalans, längd, känslomässig påverkan och SEO. Den ger förslag för att förbättra din rubriks effektivitet.

Evernote

Evernote är en anteckningsapp som hjälper dig att fånga och organisera idéer, forskning och inspiration för ditt innehåll. Det låter dig skapa och lagra anteckningar, webbklipp, bilder och ljudinspelningar, vilket gör det till ett värdefullt verktyg för brainstorming och forskning.

Innehåll i skala

WriteSonic är en AI-skribent som specialiserar sig på långformigt, SEO-fokuserat innehåll. Det är ett end-to-end-publiceringsverktyg som kan generera en lång bloggartikel (var som helst från 700-7 000 ord) inom några minuter. Allt du behöver göra är att ange ett long-tail-sökord och maskinen skriver ditt blogginlägg baserat på det topprankade innehållet för den nyckelfrasen.

Du kan också skapa inlägg från en YouTube-video, ett dokument, ett poddavsnitt och mer.

Till skillnad från de flesta AI-skribenter som bara kan skriva en uppsats eller lista åt dig, skriver WriteSonic en komplett, korrekt formaterad blogg med en optimerad titel, metabeskrivning, URL och H1-H6-rubriker.

Dessutom låter den dig redigera din artikel direkt i appen så att du kan lägga till interaktiva element och personliga berättelser innan du publicerar den. Du behöver inte ens logga in på WordPress eftersom WriteSonic automatiskt synkroniseras med ditt WP-konto. Ta reda på mer här.

Att dela engagerande innehåll över flera kanaler blir sömlöst med schemaläggningsplattformar. Dessa verktyg hjälper dig att planera och automatisera ditt inläggsschema för sociala medier samtidigt som du säkerställer konsekventa meddelanden på alla plattformar.

Hootsuite

Hootsuite är ett populärt val bland marknadsförare för att hantera sin närvaro på sociala medier. Med sitt användarvänliga gränssnitt kan du enkelt schemalägga inlägg, övervaka engagemangsstatistik och spåra prestandan för ditt innehåll på olika nätverk som Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram och mer. Detta hjälper till att spara tid samtidigt som du upprätthåller en aktiv onlinenärvaro som driver SEO-trafik.

Sendbar och loomly

Skickas och Loomly är också bra alternativ för att automatisera dina inlägg på sociala medier. Dessa verktyg låter dig schemalägga inlägg i förväg, samarbeta med teammedlemmar och analysera din prestation på sociala medier. Med automatiseringen av inlägg på sociala medier kan du ägna mer uppmärksamhet åt andra aspekter av din innehållsplan, som att producera övertygande material och optimera det för synlighet i sökmotorer.

Att använda schemaläggningsplattformar för sociala medier är en viktig del av alla verktyg för SEO-innehåll. Genom att effektivisera din process för innehållsdelning kan du spara tid och se till att dina meddelanden är konsekventa på alla plattformar. Detta kan hjälpa till att leda mer trafik till din webbplats och förbättra rankningen av dina sökmotorresultatsidor (SERP).

Läsa:  Hur man tjänar pengar på Instagram: De 8 bästa sätten att tjäna pengar på Instagram

Allt-i-ett innehållsmarknadsföringsplattformar

Alla dessa SEO-verktyg gör ditt jobb som marknadsförare enklare. Men vad händer om du inte vill prenumerera på alla?

Kanske skulle du hellre svara på frågan “Vad behöver jag i min SEO-innehållsverktygssats?” med ETT verktyg.

En allt-i-ett-plattform för innehållsmarknadsföring kan vara precis vad du behöver.

Det finns flera omfattande innehållsmarknadsföringsplattformar tillgängliga som erbjuder en rad funktioner för att effektivisera ditt innehållsskapande, distribution och analys. Här är några av de bästa allt-i-ett-plattformarna för innehållsmarknadsföring som är allmänt erkända för sina möjligheter:

Innehållsmarknadsföringsplattformar som Semrush, HubSpot och MarketMuse kan effektivisera din process för att skapa innehåll och förbättra dina SEO-insatser. Dessa allt-i-ett-lösningar guidar dig genom varje steg för att skapa en datadriven innehållsstrategi samtidigt som du optimerar befintligt material för högre sökmotorranking.

Semrush

Semrush är främst känt som ett SEO-verktyg, Semrush erbjuder även en Content Marketing Platform. Den tillhandahåller funktioner för att skapa innehåll, optimering, distribution och mätning. Du kan utföra sökordsundersökningar, spåra rankningar, analysera konkurrenters innehåll och spåra innehållsprestanda.

HubSpot

HubSpot har en marknadsföringsnav som erbjuder en uppsättning verktyg för innehållsmarknadsföring, inklusive skapande av innehåll, SEO-optimering, hantering av sociala medier, e-postmarknadsföring och analys. Det tillhandahåller en centraliserad plattform för att planera, skapa, distribuera och mäta prestandan för dina innehållsmarknadsföringsinsatser.

MarketMuse

MarketMuse erbjuder en uppsättning verktyg för att hjälpa till med innehållsplanering, skapande och optimering. Det tillhandahåller sökordsforskning, generering av kort innehåll, ämnesmodellering och konkurrensanalys. Med MarketMuse kan du identifiera innehållsluckor, förstå användarens avsikt och skapa omfattande innehåll som är i linje med sökmotorernas algoritmer. Plattformen tillhandahåller innehållspoäng och optimeringsförslag i realtid baserat på dina målsökord. Den erbjuder också innehållsgranskningsfunktioner för att utvärdera kvaliteten och SEO-effektiviteten hos ditt befintliga innehåll.

CoSchedule

CoSchedule är en allt-i-ett marknadsföringskalender och innehållshanteringsplattform. Det låter dig planera, organisera och genomföra dina innehållsmarknadsföringskampanjer, sociala medier och andra marknadsföringsaktiviteter på ett och samma ställe. Den erbjuder funktioner som innehållsskapande, schemaläggning, samarbete och analys.

Nöjd

Nöjd är en innehållsmarknadsföringsplattform som fokuserar på innehållsskapande, distribution och mätning. Det erbjuder ett innehållshanteringssystem, automatisering av arbetsflöden, analys och tillgång till ett nätverk av frilansskribenter. Det hjälper till att effektivisera innehållsproduktion och distribution över olika kanaler.

Sprout Social

Sprout Social är en plattform för hantering av sociala medier som innehåller funktioner för innehållsplanering, skapande, schemaläggning och analys. Den erbjuder en innehållskalender för samarbete, övervakning av sociala medier, publicering och rapporteringsverktyg för att hjälpa till att optimera din strategi för innehåll i sociala medier.

DivvyHQ

DivvyHQ är en plattform för innehållsplanering och arbetsflödeshantering. Det låter dig planera, skapa, samarbeta och publicera innehåll över olika kanaler. Den erbjuder funktioner som innehållskalendrar, uppgiftstilldelningar, samarbetsverktyg och rapportering.

Kapost

Kapost är en B2B-plattform för innehållsmarknadsföring som fokuserar på innehåll och kampanjhantering. Det hjälper till att effektivisera innehållsplanering, produktion, distribution och mätning. Den erbjuder funktioner som arbetsflödeshantering, analys och integrationer med andra marknadsföringsverktyg.

Dessa allt-i-ett-plattformar för innehållsmarknadsföring kan hjälpa dig effektivisera och automatisera olika aspekter av ditt innehållsmarknadsföringsarbete. Men den bästa plattformen för dig beror på dina specifika behov, budget och preferenser.

Omfattande lösningar för innehållsmarknadsföring är vanligtvis dyrare än de enkla verktygen vi listade ovan. Och ibland behöver du inte alla dessa funktioner för att få bollen i rullning.

Läsa:  Nybörjare || 7 saker som får ditt företag igång på nolltid

När du bestämmer dig för vilka SEO-verktyg du ska lägga till i ditt innehållsverktyg, gör en jämförelse sida vid sida av dessa appar och utvärdera deras funktioner, användarvänlighet, skalbarhet och prissättning för att se vilken som passar bäst med dina mål för innehållsmarknadsföring.

Vanliga frågor – Vad behöver jag i min SEO Content Toolkit?

Vad ska jag leta efter i ett SEO-verktyg?

När du väljer ett SEO-verktyg, överväg dess funktioner, användbarhet och prissättning. Leta efter verktyg som erbjuder sökordsforskning, bakåtlänksanalys, konkurrenskraftiga insikter, optimeringsförslag på sidan, rankningsspårningsfunktioner och integration med analysplattformar som t.ex. Google Analytics.

Vad är en SEO-verktygslåda?

En SEO-verktygslåda hänvisar till en samling mjukvaruapplikationer eller onlinetjänster som är utformade för att hjälpa webbansvariga och marknadsförare att förbättra sina sökmotorrankningar. Samlingen av verktyg du använder i ditt eget arbetsflöde kan också betraktas som en verktygslåda.

Dessa verktyg inkluderar vanligtvis funktioner som sökordsforskning och spårning, konkurrentanalys, upptäckt och övervakning av bakåtlänkar, innehållsoptimering, hantering av sociala medier, AI-drivna skrivassistenter och plagiatkontroller.

Vilka är komponenterna i en SEO-artikel?

Nyckelkomponenterna i en effektiv SEO-artikel inkluderar ett väl genomarbetat sökord eller en fras som placeras strategiskt i innehållet (titeltagg/metabeskrivning/H1-taggar/URL), originalinnehåll av hög kvalitet skrivet för användare snarare än sökmotorer (pr. Googles riktlinjer), korrekt användning av rubriker (H1-H6) för att strukturera information logiskt, och relevanta interna och externa länkar.

Hur strukturerar du innehåll för SEO?

Så här strukturerar du innehåll effektivt för SEO:

  1. Skapa en övertygande titel som innehåller dina målsökord.
  2. Lägg till informativa och optimerade underrubriker med hjälp av H2-H6-taggar där det är lämpligt.
  3. Bibehåll läsbarheten genom att dela upp långa stycken i kortare.
  4. Inkludera multimediaelement som bilder eller videor när det är tillämpligt.
  5. Lägg till relevanta interna länkar till relaterade artiklar på din webbplats.

Vad behöver jag i min SEO Content Toolkit? En väl avrundad lineup

Att bygga en väl avrundad SEO-innehållsverktygssats är avgörande för att driva organisk trafik till din webbplats. Genom att kombinera rätt uppsättning verktyg kan du förbättra din sökordsforskning, skapande av innehåll, optimering på sidan och resultatspårning.

Kom ihåg att SEO är en pågående process, och att ha rätt verktyg till ditt förfogande kan göra en betydande skillnad i dina resultat. Oavsett om det är att använda verktyg som Google Search Console och Semrush för sökordsforskning och analys, skapa innehåll med hjälp av Grammarly och Canva, eller köra kampanjer med plattformar som HubSpot och MarketMuse, tjänar varje verktyg ett unikt syfte för att förbättra dina SEO-insatser.

Så tveka inte att utforska olika verktyg, experimentera med deras funktioner och hitta de som fungerar bäst för dina specifika behov och mål. Ditt SEO-innehållsverktyg är ditt hemliga vapen för att skapa engagerande, optimerat innehåll som kan driva trafik, förbättra rankingen och i slutändan öka din onlineframgång.