Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Vad bör du veta innan du anställer en byrå eller frilansare för SEM

Vad bör du veta innan du anställer en byrå eller frilansare för SEM

PPC-trafik konverterar 50% bättre än organisk trafik, vilket gör SEM till ett kraftfullt verktyg för att generera potentiella kunder, öka konverteringar och öka intäkterna. Men SEM kräver expertis och erfarenhet, vilket är anledningen till att många företag vänder sig till digitala marknadsföringsbyråer eller frilansare för att få hjälp. Vad bör du veta innan du anlitar en byrå eller frilansare för SEM?

En bra SEM digital marknadsföringsbyrå eller frilansare kommer att ha många års erfarenhet av att arbeta med olika typer av onlinemarknadsföringskampanjer, plattformar, budgetar och branscher, vilket ger dem en djup förståelse för vad som fungerar bäst i varje situation. De vet hur mycket budget som ska tilldelas per marknadsföringskampanj online och hur man optimerar dem för maximal avkastning på investeringen.

För att hjälpa dig hitta rätt digital marknadsföringsbyrå eller frilansare diskuterar vi vad du bör veta innan du anställer en byrå eller frilansare för SEM – inklusive vad du ska leta efter hos potentiella kandidater, utvärdera deras färdigheter och göra själva intervjun.

Bygg din egen automatiserade innehållsmotor

Letar du efter innehåll?

Att skala din innehållsmarknadsföring har aldrig varit så enkelt. Med WriteSonic kan du lägga till 1, 20, 50 eller till och med 100 sökord som du vill ranka för, och inom några minuter skrivs hela blogginlägg för varje sökord! Titel, metabeskrivning, inledning hela vägen till avslutning, utan mänsklig inblandning. Gilla bara DET HÄR inlägget! Du kan få innehåll publicerat dagligen på din blogg för så lite som 0,01 USD/ord! Kolla in hur enkelt du kan skala din innehållsmarknadsföring.

Digital marknadsföringsbyråer kontra frilansare för SEM

Om du inte har ett internt marknadsföringsteam kan du anlita någon som hjälper dig med SEM. Digitala marknadsföringsbyråer och konsulter för sökmotormarknadsföring är populära alternativ.

Läsa:  Övervinna Writer's Block: Vad du ska göra för att få skriva igen

När du vill lägga ut din SEM på entreprenad måste du överväga tre saker:

1. Expertis

Digitala byråer tenderar att specialisera sig på vissa expertområden som innehållsmarknadsföring, SEO eller SEM medan frilansande digitala marknadsförare ofta fokuserar på en specifik kompetens som webbdesign eller copywriting.

2. Tidsåtagande

Om tid är avgörande, kan arbetet med en byrå spara dig värdefulla timmar eftersom de redan har team dedikerade till enskilda projekt medan frilansande digitala marknadsförare kan ta längre tid på grund av deras begränsade tillgänglighet och resurser.

Om du inte har bråttom kan arbetet med en expert på sökmotormarknadsföring ge mer flexibilitet när det gäller att schemalägga uppgifter kring dina behov snarare än att få allt gjort inom strikta tidsfrister som en byrå fastställer.

3. Kostnad

Om du arbetar med en stram budget är frilansare det mer prisvärda alternativet. Detta beror på att de inte har de omkostnader som är förknippade med att driva en byrå som hyra, kontorsutrustning och personallöner.

Detta betyder dock inte att du alltid kommer att få ett bättre erbjudande från en frilansare. Ibland kan byråer erbjuda rabatter eller paket som gör dem lika konkurrenskraftiga prismässigt.

Vad bör du veta innan du anlitar en byrå eller frilansare för SEM? Låt oss jämföra båda alternativen.

För- och nackdelar med att anlita en digital marknadsföringsbyrå för SEM

Det finns många fördelar med att anlita en byrå men du bör också överväga dess fallgropar. Låt oss ta en titt på vad byråerna har att erbjuda och vad du bör vara försiktig med.

Fördelar med att anlita en byrå

1. Tillgång till resurser – En byrå kommer att ha tillgång till fler resurser än en frilansare så att de kan hantera fler projekt.

2. Team av specialister – Byråer anställer marknadsföringsspecialister med olika kompetenser som gör att de kan hantera komplexa projekt.

3. Snabbare slutförandetid – Med rätt yrkesmän tilldelade av byrån och hanterade internt, kan projekt slutföras mycket snabbare än om du anlitar en frilansare ensam.

4. Regelbunden kommunikation och support – Du behöver inte oroa dig för att hantera någon när du arbetar med en byrå eftersom de tillhandahåller regelbundna incheckningsmöten. Det är också lätt att kommunicera med dem och få stöd under hela projektets varaktighet.

Nackdelar med att anlita en byrå

1. Kostsam – Byråer tenderar att ta ut högre priser jämfört med frilanstjänster eftersom de anställer erfarna yrkesmän som kräver högre lön för sin expertis.

Läsa:  Google Search Console: En enkel guide för SEO-nybörjare

2. Mindre flexibel – När man arbetar med en digital marknadsföringsbyrå finns det vanligtvis mindre utrymme för förhandlingar om priser eller villkor på grund av dess etablerade struktur.

Låt oss nu titta på vad frilansare kan erbjuda ditt företag.

För- och nackdelar med att anställa en frilansare för SEM

En frilansare är en individ som får betalt per projekt eller per uppgift. Varför ska du välja en frilansare?

Fördelar med att anställa frilansare

1. Specialiserat på ett område – Frilansare är ofta specialiserade på en viss färdighet som webbdesign/utveckling, e-postmarknadsföring, marknadsföring på sociala medier eller copywriting. Om du behöver hjälp med den här typen av uppgifter kan du enkelt lägga ut dem på en frilansare. Detta gör det lättare att slutföra små projekt utan att behöva söka bland flera byråer eller platsannonser.

2. Lägre avgifter – Frilansare tar vanligtvis mindre betalt än professionella byråer på grund av deras lägre omkostnader. Eftersom de inte behöver betala heltidslöner till anställda kan de erbjuda konkurrenskraftiga priser samtidigt som de upprätthåller högkvalitativa arbetsstandarder.

3. Flexibel – Eftersom SEM-frilansare arbetar enligt sitt eget tidsschema, tenderar frilansare att vara mer produktiva än interna marknadsförare, vilket hjälper till att hålla deadlines i schack.

Nackdelar med att anställa frilansare

1. Brist på kommunikation – Eftersom de flesta SEM-frilansare arbetar på distans, är kommunikationen inte alltid lika tydlig eller konsekvent.

2. Brist på tillsyn – Att arbeta i olika tidszoner försvårar övervakning, vilket kan resultera i dålig utskriftskvalitet. För att minska denna risk, se till att du noggrant granskar tidigare arbetsprover innan du börjar med nyanställningar.

3. Kortsiktigt åtagande – Om du behöver fortlöpande stöd efter projektets slutföring, kan det vara bättre att arbeta med en byrå för dina behov eftersom många frilansare föredrar engångsprojekt framför långsiktiga åtaganden.

Vad bör du veta innan du anställer en byrå eller frilansare för SEM?

Innan du väljer en byrå eller frilansare för SEM-tjänster, ta lite tid att definiera vad du vill uppnå med det här projektet – både kortsiktigt och långsiktigt.

Det är också viktigt att tänka på hur dessa mål passar in i din övergripande affärsstrategi så att du kan säkerställa att de är realistiska och genomförbara.

Läsa:  Cinemalibero ny adress för december 2024

När du har identifierat dina mål sätter du en budget. Tänk på att SEM är ett pågående program så se till att din budget återspeglar det.

Förutom att sätta en budget för projektet, utvärdera vilka resurser du redan har tillgängliga såsom personal som kan hjälpa till att hantera processen eller befintliga verktyg som analysmjukvara som kan komplettera de strategier som utvecklats av en extern konsult. Genom att veta vilka tillgångar som står till ditt förfogande kan du avgöra vilken typ av professionell som är bäst lämpad för att hjälpa dig att nå dina mål.

Forskning potentiella SEM-frilansare

När det gäller att undersöka potentiella kandidater för SEM kan remisser från kollegor eller vänner vara en ovärderlig resurs. Fråga runt i ditt nätverk för att se om någon har arbetat med frilansande marknadsförare eller en digitalbyrå de skulle rekommendera.

Du kan söka efter populära frilansarplattformar och leta efter leverantörer med utmärkta recensioner och höga betyg.

Titta på portföljen för alla potentiella kandidater som du funderar på att anställa. Granska deras tidigare projekt och läs igenom alla fallstudier som kan finnas tillgängliga på deras webbplats eller LinkedIn-konto.

Slutligen, ta hänsyn till erfarenhetsnivån för varje kandidat när du gör ditt val. En erfaren professionell kommer sannolikt att ha mer kunskap om branschtrender och tekniker som kan visa sig vara fördelaktiga när det är dags att implementera din strategi.

Intervjua blivande SEM-experter

Vad bör du veta innan du anlitar en byrå eller frilansare för SEM?

Förbered frågor i förväg

Före intervjun, förbered en lista med frågor för att testa deras kunskaper och utvärdera deras färdigheter. Fråga om kandidatens erfarenhet av SEM, innehållsmarknadsföring, sökordsforskning, länkbyggande strategier, tekniker för webbplatsoptimering och andra relevanta ämnen.

Fråga om eventuella framgångshistorier de har uppnått för tidigare kunder eller arbetsgivare för att få en uppfattning om hur väl de kan hantera ditt projekt.

Utvärdera deras kunskaper och färdigheter

Under intervjuprocessen, var noga uppmärksam på hur kandidaten svarar på dina frågor. Ger de detaljerade svar eller verkar de osäkra? Är deras förklaringar tydliga och koncisa?

Att utvärdera sina kunskaper och färdigheter är avgörande för att avgöra om denna person har vad som krävs för att bli framgångsrik i ditt team.

Be dem förklara specifika begrepp relaterade till SEM så att du kan få en bättre förståelse för deras expertisnivå.

Efter att ha bedömt kandidatens kunskapsbas, fråga dem om deras SEM-strategi när det gäller att uppnå resultat. Vilka strategier använder de vanligtvis? Hur mäter de framgång?

Läsa:  Hur innehållsmarknadsföring för småföretag kan bli din räddare

Avsluta dessa frågor innan du fattar ett anställningsbeslut.

Att fatta det slutgiltiga beslutet

Att fatta det slutgiltiga beslutet om vem man ska anställa för SEM kan vara svårt. Det är viktigt att jämföra offerter från olika kandidater, överväga deras tillgänglighet och flexibilitet och granska avtalsvillkoren noggrant innan du gör ett åtagande.

När du jämför offerter från olika kandidater, titta på mer än bara kostnaden för tjänster. Tänk på faktorer som erfarenhetsnivå, kvaliteten på arbetet, handläggningstid, kundtjänstpolicyer, betalningsvillkor och eventuella ytterligare avgifter som kan tillkomma. Ställ frågor om det är några områden du inte förstår eller behöver förtydligas om.

Det är också viktigt att överväga en SEM-experts tillgänglighet och flexibilitet när du fattar ditt beslut. Se till att de är villiga att leverera på dina deadlines.

Slutligen, granska alla avtalsvillkor noggrant innan du undertecknar något. Se till att allt som diskuteras under intervjuer är inkluderat skriftligt så att det inte blir några överraskningar när det gäller prissättning eller leveransförväntningar. Läs igenom varje avsnitt noggrant för att säkerställa att du till fullo förstår vad båda parter har kommit överens om innan du undertecknar ett juridiskt dokument.

Slutsats

Om du inte har ett internt marknadsföringsteam kan du anlita SEO-byråer eller erfarna proffs. Du måste förstå skillnaden mellan en digital byrå och frilansande marknadsförare, identifiera dina behov, undersöka potentiella kandidater och intervjua blivande experter.

Ta dig tid att hitta rätt person eller byrå som kan uppfylla dina SEM-krav och leverera resultat så att du kan få maximalt värde av deras tjänster.

Bygg din egen automatiserade innehållsmotor

Visste du att det är möjligt att helt enkelt lägga till upp till 100 sökord och inom några minuter få tillbaka 100 blogginlägg redo att gå precis så här? För så lite som $0,01/ord kan du ha din egen innehållsmarknadsföringsmotor utan att behöva hålla en AI-skribent i handen genom skapandeprocessen. Kolla in hur enkelt du kan skala din innehållsmarknadsföring.