Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Vad du behöver veta om Googles kärnuppdatering för augusti 2024

Vad du behöver veta om Googles kärnuppdatering för augusti 2023

Google älskar att hålla SEO-proffs på tårna! Sökmotorjätten tillkännagav officiellt lanseringen av den senaste uppdateringen av kärnalgoritmen den 22 augusti 2023, klockan 12:39, närmare bestämt. Ungefär som tidigare uppdateringar, med den senaste i mars 2023, fokuserar denna uppdatering på att förbättra kvaliteten på dess algoritm. När allt kommer omkring, genom att genomföra regelbundna uppdateringar kan Google säkerställa att varje användare får de mest uppdaterade, relevanta och korrekta resultaten.

Men vad betyder detta för SEO-proffs och webbplatsägare? Vi utforskar mer nedan.

Syftet med uppdateringen

Googles kärnuppdateringar, som berörts ovan, fokuserar helt på att skapa den bästa användarupplevelsen. Google vill att varje sökanvändare ska få det bästa resultatet för sin fråga, så kärnuppdateringarna syftar till att förbättra noggrannheten och relevansen för vad den visar för varje fråga.

Google uppger:

Kärnuppdateringar är utformade för att säkerställa att vi överlag levererar vårt uppdrag att presentera användbara och pålitliga resultat för sökare.”

Lyckligtvis för webbplatsägare och SEO-experter uppdateras kärnalgoritmen låt bli rikta in sig på specifika webbplatser. Så just nu finns det ingen anledning för någon att oroa sig för att plötsligt drabbas av straff eller att bli avindexerad!

Som alltid betyder det dock inte att webbplatser inte kommer att se några förändringar, särskilt när det gäller deras rankning av sökmotorresultatsidor (SERP). Faktum är att den här uppdateringen kan vara mycket fördelaktig för alla mycket relevanta webbplatser av hög kvalitet som Google kan ha förbisett tidigare.

Läsa:  Hur du återanvänder din blogg effektivt för att nå nya marknader

Å andra sidan, efter den här uppdateringen, kan tidigare lågrankade webbplatser se betydande förbättringar och en ökning högre upp i SERP:erna. Denna förbättring kan leda till att webbplatser som hamnar på de högsta punkterna kan se sin plats falla när den lågt rankade webbplatsen visar mer relevant innehåll.

Google-uppdateringar 2024

Hittills, 2023, har det bara skett två uppdateringar av Googles kärnalgoritm – den här och en i mars. Dessutom har det skett två recensionsuppdateringar – en i april och en betydande produktrecensionsuppdatering som startade i februari och slutade rullas ut den 7 mars.

Före 2023 uppdaterade Google senast kärnalgoritmen i september 2022, men denna uppdatering skapade mindre inverkan än några tidigare uppdateringar.

Medan vissa SEO:are hävdar att de såg bevis på Augusts uppdatering flera dagar före det officiella tillkännagivandet, kommer implementeringsprocessen (som vanligt) att ta åtminstone några veckor. Påståendena pekar dock på det faktum att utrullningen av uppdateringen började i hemlighet minst en vecka före tillkännagivandet. Oavsett om den startade före eller på det officiella datumet kommer Google att uppdatera den efter att uppdateringen är klar sida för rankning av releasehistorik.

Under dessa avgörande veckor måste webbplatsägare och SEO:er hålla ett öga noga på sin rankning och ett annat på analyser.

Kom ihåg: Din webbplats kanske inte påverkas av den här uppdateringen på något sätt, så det finns ingen anledning till panik!

Så, vad betyder det för din webbplats?

Naturligtvis är en av de mest oroande aspekterna av en Google-uppdatering om den kommer att påverka din webbplats nuvarande SERP-position och få den att falla tillbaka på listan. När allt kommer omkring lägger vi timmar av energi och ansträngning på att flytta webbplatser upp på listan, bara för att en uppdatering ska stoppa vår väg!

Läsa:  Måste-ha-verktyg för SEO-innehållsskribenter

Till skillnad från andra Google-uppdateringar (vi tittar på dig, Länk skräppostuppdatering), visar uppdateringen av kärnalgoritmen inte att din webbplats har problem med webbadresser, interna länkarHyperlänkar, även känd som länkar, är anslutningspunkterna på en webbsida som tar dig till andra webbsidor., webbplats eller spam/kvalitet på länkar.

Kärnalgoritmuppdateringar fokuserar på den bästa upplevelsen och sökresultaten för varje användare, vilket säkerställer att de mest relevanta och uppdaterade resultaten visas.

Om din webbplats upplever en betydande förändring efter en sådan uppdatering, pekar det inte nödvändigtvis på att du flaggades på grund av nyckelord.Sökord är de ord och fraser som potentiella kunder kan söka efter för att hitta ditt företag. skräppost eller tekniska problem (som duplicerat innehåll Duplicerat innehåll är innehåll som visas mer än en gång på en enda webbplats. Duplicerat innehåll kan vara ett tecken på dålig resurshantering, lågt förtroende eller brist på kvalitetskontroll. eller genomsökningsfel). Det kan istället koka ner till att innehållet på en annan webbplats helt enkelt är mer högkvalitativt och relevant för den som söker.

Google förklarar:

“Det är inget fel på sidor som kanske inte fungerar så bra som de gjorde innan en kärnuppdatering. De har inte brutit mot våra skräppostpolicyer och inte heller utsatts för en manuell eller algoritmisk åtgärd, vilket kan hända med sidor som bryter mot dessa policyer.

Ett sätt att tänka på hur en kärnuppdatering fungerar är att föreställa dig att du gjorde en lista över de 100 bästa filmerna 2021. Några år senare, 2024, uppdaterar du listan. Det kommer att förändras naturligt. Några nya och underbara filmer som aldrig funnits tidigare kommer nu att bli kandidater för inkludering. Du kan också omvärdera vissa filmer och inse att de förtjänade en högre plats på listan än de hade tidigare.

Läsa:  Axiom som är avgörande för affärsframgång

Listan kommer att ändras, och filmer som tidigare ligger högre upp på listan och som flyttar ner är inte dåliga. Det finns helt enkelt mer förtjänta filmer som kommer före dem.”

Hur återställs din webbplats?

Först, kom ihåg ÄTA för att säkerställa att din webbplats inte upplever en nedgång i rankingen. Erfarenhet, expertis, auktoritativitet, pålitlighet – det här är inte bara modeord. Det här är de avgörande aspekterna som ditt innehåll måste fokusera på för att nå topplaceringarna. Googles kvalitetsbedömare föredrar innehåll som visar förstahandserfarenhet, som att se till att du har bevis på att du faktiskt har använt en produkt som du ger en hög recension.

Men om du fortfarande ser en nedgång i rankingen, även om det inte är något “fel” med din webbplats, Google har ställt frågor som du kan använda för att förbättra kvaliteten på ditt innehåll.

  • Innehåller ditt innehåll original forskning, insikter eller analyser?
  • Ger du en heltäckande översikt över ämnet utöver det uppenbara?
  • Om innehållet kommer från andra källor, går det längre än att skriva om dem och ger originalitet och mervärde?
  • Ger rubriken en rimlig och korrekt översikt över informationen som presenteras i innehållet?
  • Har du undvikit att använda överdrivna “klickbete”-titlar?
  • Är det den typ av innehåll du vill dela på sociala medier?

Svara på dessa så hittar du eventuella kvalitetsproblem i ditt innehåll. Viktigast av allt, du kommer att hitta ett sätt att förbättra ditt innehåll för gott.

Google uppger att de genomför breda kärnuppdateringar med några månaders mellanrum, och allt innehåll som påverkas av en uppdatering kan återställas (så länge förbättringar har gjorts) vid nästa uppdateringsversion.

Läsa:  14 bästa bilhandlare-teman för WordPress

Att avsluta

Medan vi nu har det officiella tillkännagivandet av uppdateringen, är det viktigt att komma ihåg att, som med alla SEO-tekniker, kanske resultatet av vad den här uppdateringen kommer att betyda för din webbplats inte är omedelbar. Vad mer, få inte panik om din ranking faller. Det är inte ett tecken på fel från din sida! Bästa sättet att förbättra? Se till att du fokuserar på EEAT för varje del av innehållet och kontakta vårt team för att hjälpa din webbplats tillbaka till toppen.