Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Vad gör en bra artikel? 5 väsentliga egenskaper

 Vad gör en bra artikel?  5 väsentliga egenskaper

Vad gör en bra artikel? Och varför är det viktigt i marknadsföringen?

Enligt 2022 års CMI-undersökning, 83 % av marknadsförarna tror att det är mer effektivt att skapa innehåll av högre kvalitet mer sällan. Och när det kommer till innehållsmarknadsföring betyder hög kvalitet inte bara en bra läsning – den måste också vara betydande.

Varför?

För att innehåll med 900-1 200 ord lockar 21 % mer trafik och 75 % fler bakåtlänkar än att nöja sig med 300-900 ord. Det är därför B2C-marknadsförare har ökat sin produktion av långformsinnehåll från 22 % till 42 % i det senaste året.

Men att skapa en bra artikel i långa format kräver mer än bara skrivfärdigheter.

Det kräver förståelse för publiken, grundlig research, tydligt språk, logisk struktur och visuell integration. Att ha en förståelse för hur man skriver en fängslande berättelse är viktigt för alla innehållsskapare som vill dra uppmärksamhet och engagera läsare.

I det här inlägget kommer vi att utforska vad som gör en bra artikel genom att titta på dessa fem väsentliga egenskaper.

Vanliga frågor – Vad gör en bra artikelVad gör en artikel till en bra artikel?Hur ser en bra artikel ut?

Lär känna din målgrupp

Vem skriver du för?

Det här är en fråga som alla innehållsskapare bör ställa innan de skriver en artikel eller blogginlägg.

Att veta vem din publik är och vad som resonerar med dem hjälper till att säkerställa att ditt arbete når rätt personer, engagerar dem och uppmuntrar dem att vidta åtgärder.

Här är tre tips för att skapa innehåll som talar direkt till deras behov.

1. Identifiera din målgrupp

Det första steget i att skapa innehåll är att identifiera vem du skriver för – din målgrupp.

  • Vilken åldersgrupp riktar du dig mot?
  • Vart bor dem?
  • Vilken typ av jobb har de?

När du väl har identifierat de demografiska egenskaperna hos din läsekrets blir det lättare att skapa innehåll som är anpassat efter deras intressen och behov.

2. Förstå deras behov

Nu när du vet vilka dina läsare är, är det dags att förstå vilken typ av information som skulle vara mest värdefull för dem.

  • Vilka ämnen intresserar dem mest?
  • Vilka utmaningar eller problem möter de dagligen?
Läsa:  HYIP-projekt: Är det verkligen värt det?

Sökordsforskning kan hjälpa dig att hitta ämnen som är mest relevanta för din målgrupp. Täck dessa ämnen i dina innehållsbitar för att nå maximalt engagemang.

3. Bestäm vilken typ av innehåll de konsumerar

Nu när du har innehållsidéer, hur ska du skriva dem?

Föredrar din målgrupp att läsa berättelser eller fallstudier? För visuella elever kanske du kan förvandla din skrivna text till ett bildspel, video eller podcast.

Olika typer av media resonerar olika med olika typer av publik, så överväg att experimentera med en mängd olika format tills du hittar ett som fungerar.

I slutet av dagen kommer att veta exakt vem du skriver för göra stor skillnad när det gäller att skapa bra innehåll.

Undersök grundligt

När du har en uppfattning om vilka dina läsare är, är det dags att börja undersöka relevanta ämnen för din artikel eller blogginlägg.

När du skapar innehåll behöver du fakta, siffror och till och med åsikter för att stödja dina påståenden. Och det bästa sättet att hitta dessa saker är genom forskning.

Forskning ger trovärdighet åt vilket innehåll som helst. Du kan bara tjäna dina läsares förtroende om ditt innehåll har skapats av fakta – inte spekulationer.

Genom att noggrant undersöka ditt ämne och ge korrekt kredit till dina informationskällor, visar du för dina läsare att du bryr dig om att förse dem med användbart, relevant innehåll – i utbyte mot deras förtroende och lojalitet.

Här är tre tips på hur du gör research för ditt blogginnehåll — eftersom välresearchat skrivande är en del av det som gör en bra artikel.

1. Samla källor

Titta på branschpublikationer, bloggar, webbplatser och andra onlineresurser relaterade till ditt ämne.

2. Kontrollera trovärdighet

Hitta källor med saklig och uppdaterad information för att skapa trovärdighet hos din publik. Om möjligt, försök att hitta flera perspektiv på ett ämne genom att inkludera intervjuer från experter eller citera olika studier relaterade till det du diskuterar.

3. Organisera dina anteckningar

Att göra anteckningar medan du forskar kan hjälpa dig att hålla reda på all information och organisera dem i kategorier baserat på vikt eller relevans. Detta gör det lättare att gå tillbaka medan du går igenom dina utkast eftersom allt redan borde vara tillgängligt.

Att forska grundligt är avgörande för vad som gör en bra artikel. Utan ordentlig research riskerar du att publicera fel och föråldrat innehåll som kan förstöra ditt rykte.

Vill du lära dig varje steg som är involverat i vårt CRAFT-ramverk? Du är på rätt plats. För att lära dig mer om AIO och CRAFT, läs våra individuella guider:

Dessutom, prenumerera på vår blogg, titta på våra CRAFT- och AIO-handledningar på vår Youtube-kanal, och läs den här bloggen för att förstå AIO-modellen.

Läsa:  Hur man har meningsfulla möten

Använd Clear Language

Tydligt språk är avgörande för effektiv kommunikation – oavsett om det är talat eller skriftligt.

När du skriver en artikel är det viktigt att använda ord som din målgrupp förstår. Målet är att kommunicera dina tankar på ett sätt som de lätt kan förstå, inte att visa upp djupet i ditt ordförråd.

Tänk först på vilken skrivstil som passar ditt verk bäst. Är det mer konversationsrikt? Eller vill du ha en mer formell ton?

Ditt val beror på vilken typ av innehåll du skapar samt vem din målgrupp är.

Undvik ord som är för specialiserade för läsarna. Använd istället enkla ord och fraser som inte kräver ytterligare förklaring eller sammanhang.

Det är också viktigt att skriva med en aktiv röst snarare än en passiv röst. Dessa uttalanden är mer direkta och raka.

Till exempel är “Truppen bildade programmet” bättre än “Programmet bildades av truppen.” Båda meningarna betyder samma sak, men den ena läser smidigare än den andra vilket hjälper till med förståelsen.

När du skriver innehåll i långa former gör det lättare att skumma artikeln om du delar upp långa stycken i kortare avsnitt med underrubriker. Att lägga till visuella element som diagram, grafer, diagram eller fotografier hjälper också till att hålla läsarna engagerade när det finns mycket text inblandad.

Eftersom du känner din publik väl kan du infoga idiom, vardagsspråk, analogier och metaforer som de också använder i sina dagliga samtal – vilket gör din artikel mer relaterbar. Dessa typer av uttryck ger en personlig touch och känslomässig koppling. Även om de kanske inte alltid passar perfekt in i alla situationer, tillför de personlighet och smak när de används på rätt sätt.

Kom ihåg att tvetydigt språk inte tillför något till ditt stycke utan bara förvirrar dina läsare. Det som gör en bra artikel är ett skrivspråk som är lätt att förstå och stycken som flyter logiskt – vilket vi kommer att diskutera i nästa avsnitt.

Strukturera logiskt

Att organisera ditt innehåll på ett logiskt och lätt att följa sätt är nyckeln till vad som gör en bra artikel. Sökmotoroptimering (SEO) bygger också mycket på hur väl du strukturerar din artikel så ta inte detta för givet.

Här är några tips på hur du skapar en logisk struktur för ditt innehåll.

1. Börja med en disposition

Innan du börjar skriva, skapa en översikt över de ämnen du vill ta upp i din artikel eller blogginlägg. Detta kommer att ge dig en tydlig färdplan för vart du är på väg och hjälpa till att säkerställa att alla dina poäng flyter ihop logiskt.

2. Lägg till rubriker och underrubriker

När du har en disposition, använd rubriker och underrubriker för att bryta upp stora bitar av text i mindre avsnitt som är lättare för läsarna att smälta. Detta hjälper också sökmotorer att indexera ditt innehåll mer effektivt så att det kan hittas av potentiella kunder online.

Läsa:  Använda Blogger Outreach effektivt för White Hat-backlinks

3. Skapa kopplingar mellan idéer

När du skriver, se till att varje punkt relaterar tillbaka till huvudämnet och knyter an till andra idéer i verket. Att göra detta hjälper läsarna att hålla sig vid ämnet samtidigt som de förstärker nyckelbegrepp på vägen.

4. Håll meningar korta

För att se till att läsarna inte blir överväldigade av långrandiga meningar, håll dem korta och koncisa – inte mer än 25 ord per mening när det är möjligt.

Håll meningar kortfattade men informativa så att sökmotorer enkelt kan hitta nyckelord som är relaterade till ämnet samtidigt som de ger tillräckligt med detaljer för att läsarna ska förstå.

Lägg till Visuals

När det är möjligt, inkludera verkliga exempel eller bilder som bilder, diagram och grafer för att visa abstrakta koncept.

Bildmaterial kan hjälpa till att separera skrymmande textavsnitt och göra dem lättare för människor att läsa utan att översvämmas med för mycket data. De ser till att folk förblir engagerade i det de läser tills de når slutet av din artikel.

Att lägga till bilder till ditt långa innehåll är också bra för SEO eftersom sökmotorer föredrar sidor som har multimediaelement. Det betyder att om du använder bilder eller videor som en del av ditt inlägg, kan dessa element dyka upp i sökresultaten tillsammans med det skrivna innehållet på din sida.

Här är några tips om hur du lägger till bilder i ditt blogginlägg.

1. Välj Relevanta bilder

När du väljer en bild för ditt blogginlägg, se till att den är relevant för ämnet du diskuterar.

En bild som inte har något att göra med innehållet i din artikel kommer bara att distrahera från det du försöker säga. Om möjligt, försök att använda originalbilder eller sådana som har skapats specifikt för detta ändamål.

2. Optimera dina bilder

När du har valt en lämplig bild, se till att optimera den innan du lägger till den i ditt inlägg. Det innebär att komprimera filstorleken så att den laddas snabbare när någon besöker din sida. Ingen vill att deras webbplatsupplevelse avbryts av långsamma laddningstider!

Du bör också inkludera nyckelord i alt-textfältet så att sökmotorer enkelt kan hitta och indexera dem samt ge krediter när det gäller kredit (t.ex. hänvisning till källor).

3. Inkludera videor

Videor är ett bra sätt att lägga till djup och intresse till alla blogginlägg. De tillhandahåller ett interaktivt element som hjälper till att hålla läsarna engagerade medan de läser ditt långa innehåll.

Prova att bädda in YouTube-klipp eller andra typer av videofiler direkt i inlägg. På så sätt behöver tittarna inte ens lämna sidan för att se dem.

4. Skapa infografik

Infografik blir allt mer populär eftersom den erbjuder ett visuellt tilltalande sätt att presentera data – perfekt för dem som inte vill läsa långa textstycken.

Läsa:  Hur man skriver ett blogginlägg som folk vill läsa

Dessutom är infografik lätt att dela över sociala medieplattformar, vilket gör dem till fantastiska verktyg för att leda trafik tillbaka till din blogg eller webbplats.

5. Överdriv inte

Även om det är bra att lägga till bilder, bör du inte gå överbord. Att fylla sidor med för mycket grafik kan skada din webbplats eftersom dessa element kan sakta ner laddningstiderna.

När du fortsätter att skriva och experimentera med olika typer av media kommer du att börja se hur dessa element tillför ett värde till ditt innehåll – oavsett om syftet är att utbilda eller underhålla.

Glöm inte: övning ger färdighet. Ju oftare du tränar på att skriva, desto mer förbättrar du kvaliteten på ditt arbete. Fortsätt finslipa dessa färdigheter genom att prova olika stilar tills du hittar det som fungerar bäst för både läsare och sökmotorer – se sedan hur klicken fortsätter att rulla in.

Vanliga frågor – Vad gör en bra artikel

Vad gör en artikel till en bra artikel?

En bra artikel är en som effektivt kommunicerar sitt budskap till den avsedda publiken. Det bör vara väl undersökt, organiserat och logiskt strukturerat, med tydliga argument som stöds av bevis.

Den bör använda språk som är lämpligt för målläsekretsen och inte innehålla några fel i grammatik eller stavning.

SEO bästa praxis som sökordsoptimering kan hjälpa till att öka synligheten för en artikel på sökmotorer samtidigt som den drar till sig mer uppmärksamhet från potentiella läsare.

Hur ser en bra artikel ut?

En bra artikel bör vara välskriven, engagerande och optimerad för SEO. Den bör inkludera relevanta nyckelord i rubriken och i hela texten för att hjälpa den att rankas högre i sökmotorernas resultat.

Innehållet ska vara lättläst med korta stycken som använder en aktiv röst.

Dessutom kommer en bra artikel att ha länkar tillbaka till andra sidor på din webbplats eller externa källor som är lämpligt.

Slutsats

En bra artikel kräver en tydlig förståelse för publiken, grundlig forskning och logisk struktur. Det ska vara skrivet på ett enkelt språk som är lätt att förstå och åtföljs av visuella bilder när det är möjligt.

Att skapa en bra artikel kan ta tid men med övning blir det lättare att skapa innehåll som resonerar hos läsarna. Att veta vad som gör en bra artikel hjälper dig att skriva artiklar som engagerar din målgrupp och når dina önskade resultat.