Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Vad gör en innehållsstrateg? Roll, lön med mera

 Vad gör en innehållsstrateg? Roll, lön med mera

Rollen som innehållsstrateg har utvecklats långt utöver att bara skapa catchy rubriker eller välja den perfekta bilden för ett blogginlägg. Nuförtiden står innehållsstrateger som avantgarde för digital marknadsföring, och blandar fantasi med dataanalys för att underblåsa interaktion och öka försäljningen.

Så vad gör en innehållsstrateg?

I den här omfattande guiden dyker vi djupt in i innehållsstrateg-rollen – vilka färdigheter du behöver för att trivas inom detta område, tips om hur du ökar din intjäningspotential och hur du integrerar AI i din innehållsmarknadsföringsstrategi.

I slutet av det här inlägget kommer du inte bara att lära dig hur du bygger ett effektivt ramverk för innehållsstrategi utan också se verkliga exempel på AI som skapar vågor i detta utrymme.

Redo för ett karriärbyte? Låt oss hoppa direkt in.

Vad gör en innehållsstrateg?

En innehållsstrateg bär många hattar, men deras huvudmål är enkelt: att skapa värdefullt, relevant innehåll som engagerar publiken och stödjer affärsmål. Tänk på dem som arkitekter av ditt innehålls struktur, och se till att varje del tjänar ett syfte.

Först avslöjar de publikens preferenser och beteenden genom dataanalys. Detta kan innebära att analysera trafikmönster eller engagemang från verktyg som Google Analytics. Genom att undersöka data bestämmer de inte bara vilka berättelser de ska dela utan väljer också det mest idealiska läget för deras leverans, oavsett om det är via blogginlägg, videoinnehåll eller ljudpodcaster.

Arbetsbeskrivningen för innehållsstrategen går längre än att skapa innehåll. De bestämmer också vilken ton och stil som skribenter använder för att upprätthålla varumärkeskonsistens på alla plattformar.

Innehållsstrateger håller dessutom ett öga på sitt innehåll efter att ha gått live och justerar planer efter behov för att förbättra prestandan.

Rollen som innehållsstrateg kan variera beroende på organisation, men vissa nyckelansvar förblir konsekventa över hela linjen.

Här är en typisk arbetsbeskrivning för innehållsstrateger:

 • Genomför grundlig forskning för att förstå alla kundpersoner på djupet.
 • Analysera konsumenternas sentiment och trender utförligt.
 • Skapa innehållsspecifikationer skräddarsydda efter varumärkets kundpersonas.
 • Strategiisera huvudinnehållsteman och stödjande underteman.
 • Planera redaktionell kalender och innehållsförslag.
 • Samarbeta med innehållshanteringsteam, kreativa team och skribenter för att genomföra strategin.
 • Säkerställ konsekvens i skrivstil och ton i allt innehåll.
 • Upprätta riktlinjer för innehållsstyrning angående ton, stil och röst, och säkerställa efterlevnad.
 • Utveckla en redaktionell strategi för att upprätthålla konsekvens på alla plattformar.
 • Utför regelbundna innehållsrevisioner.
 • Spåra och mäta innehålls-ROI.
 • Anpassa innehållsstrategin med affärsmålen.
 • Förbättra innehållsleverans och marknadsföringsstrategier.
 • Analysera effektiviteten av innehållsmarknadsföringsstrategin för att avgöra dess framgång.
Läsa:  Vad är DisplayPort 2.1 och är det bättre än HDMI 2.1?

Färdigheter och kvalifikationer för blivande innehållsstrateger

Så, du vill bli en innehållsstrateg? Bra val. Vad exakt krävs för att verkligen sticka ut inom innehållsstrategins område?

Olika skrivfärdigheter

Först och främst, skärpa dessa skrivfärdigheter. En innehållsstrateg måste vara skicklig på att skapa alla typer av innehåll, från engagerande sociala medier till djupgående analytiska rapporter.

Du är inte bara en författare; du är en kameleont som ändrar ton och stil efter behov. Detta innebär att du förstår din publik ut och in och skapar innehåll som träffar målet.

Om skrivandet inte är din starka sida än, svettas inte. Onlinekurser på plattformar som Coursera kan hjälpa dig att förbättra din skicklighet ett ord i taget.

Analytiskt tänkesätt

En förmåga att analysera är inte förhandlingsbar. Varför? Eftersom data dikterar strategi.

Du måste bli mysig med mätvärden och analysverktyg (tänk Google Analytics) för att mäta framgången för dina innehållsinsatser. Dessa data hjälper till att förfina strategier och se till att de är perfekta varje gång.

Google Analytics Academy erbjuder gratis kurser för att komma igång.

Tekniskt kunniga

Att utnyttja artificiell intelligens är inte längre valfritt; det är viktigt.

Att vara tekniskt kunnig är avgörande för innehållsstrateger på grund av dess roll i skapande, distribution och optimering av innehåll. AI-verktyg som WriteSonic kan effektivisera forskning och automatisera tråkiga skrivuppgifter, vilket frigör mer tid för kreativt tänkande.

Digitala verktyg och plattformar gör det också lättare för innehållsstrateger att hantera innehåll över olika kanaler, övervaka prestanda, analysera mätvärden och fatta datadrivna beslut för att optimera innehållsstrategier.

Att ligga steget före tekniska trender håller dig värdefull som innehållsmarknadsföringsstrateg.

Kunnig inom SEO

Utan SEO-kunskaper kanske ord aldrig hittar sin väg online, än mindre den första sidan med Googles resultatsidor (SERP).

Att lära sig SEO är avgörande för innehållsstrateger eftersom det direkt påverkar innehållets synlighet, trafik och relevans. Genom att implementera bästa metoder för SEO kan innehåll rankas högre i SERP, vilket ökar dess synlighet för användare som aktivt söker relevant information. Denna ökade synlighet leder till mer organisk trafik, vilket tillåter innehåll att nå en större publik och potentiellt driva önskade åtgärder som konverteringar eller engagemang.

Läsa:  5 Kostnadseffektiva lösningar för småföretag

SEO betonar också att skapa innehåll som överensstämmer med användarnas behov och intressen, vilket säkerställer dess relevans och värde. Innehåll optimerat för SEO väcker inte bara mer uppmärksamhet utan ökar också användarnas tillfredsställelse och engagemang genom att leverera meningsfulla upplevelser.

Dessutom ger förståelse för SEO innehållsstrateger en konkurrensfördel i det digitala landskapet, vilket gör det möjligt för dem att överträffa konkurrenter i sökrankningar och etablera auktoritet i sina respektive branscher.

Empati

Slutligen måste innehållsmarknadsföringsstrateger verkligen förstå konsumenternas psyke.

Vad får folk att klicka, dela eller köpa?

Att känna till triggers och känslor bakom dessa handlingar är ovärderligt för att skapa meddelanden som skär igenom bruset och påverkar.

Tänk på att att utöva empati avsevärt kan förstärka effektiviteten av dina strategier.

Beväpnad med dessa färdigheter och kvalifikationer är himlen gränsen för blivande innehållsmarknadsföringsstrateger. Dyk djupt in i varje område, engagera dig i en livslång lärandeprocess och se din karriär sväva till nya höjder.

Hur mycket tjänar en innehållsstrateg?

En karriär som content marketing strateg erbjuder lovande ekonomiska belöningar. Lönerna varierar beroende på flera faktorer inklusive erfarenhetsnivå, geografiskt läge och om man väljer heltidsanställning eller frilanskonsult.

Enligt Glasdörrden beräknade totala lönen för roller som innehållsstrateg i USA ligger runt 75 579 USD årligen.

Denna siffra överensstämmer nära med data från marknadsundersökningsanalytiker och marknadsföringsspecialister från Bureau of Labor Statistics (BLS), vilket tyder på en genomsnittlig årsinkomst på cirka 78 880 USD.

Det är viktigt att notera att dessa innehållsstrategs lönetal kan variera kraftigt beroende på specifika branschsektorer och individuella kvalifikationer.

Innehållsstrategi och AI

Förbi är de dagar då innehållsstrateger var tvungna att förlita sig enbart på sin intuition och manuella forskning för att skapa strategier. Med AI-integration erbjuder verktyg nu datadrivna insikter i en aldrig tidigare skådad skala.

Till exempel hjälper BuzzSumos analyser att förstå vilket innehåll som resonerar mest med publiken. Detta sparar inte bara timmar i forskning utan visar också vägar till innovation och exakt inriktning som en gång verkade utom räckhåll.

AI:s förmåga att dechiffrera mönster och förutsäga framtida tendenser hjälper innehållsstrateger att anpassa sina planer med oöverträffad precision.

Läsa:  SEM vs SEO: Vilken ska du satsa på?

Datadrivna målgruppsinsikter

Så låt oss prata om varför vissa innehållsstrategier verkligen träffade målet. Allt handlar om att känna din publik utan och innan. Och det är där AI slår in, vilket gör saker mycket lättare genom att gå igenom massor av data om hur konsumenter beter sig.

Att samla in insikter om din publik kan kännas som att försöka lösa ett pussel utan alla bitar. Ange AI: din lösare för saknade bitar.

Den gräver igenom lager av onlinebeteendedata så att du inte behöver göra det – ger tydliga bilder av vem din publik är, vad de vill ha och ännu viktigare, varför de bryr sig om vissa ämnen eller produkter framför andra.

Detta låter team fatta välgrundade beslut och skapa strategier som verkligen resonerar med målgrupper istället för att skjuta i mörkret, i hopp om att något fastnar.

Verktyg som HubSpots marknadsföringshubb använda den här förmågan för att segmentera publiken på sätt som är långt utöver mänsklig kapacitet. Denna avancerade segmentering innebär att meddelanden kan anpassas i stor skala – att nå rätt personer med rätt budskap vid precis rätt tidpunkt – ett drömscenario för alla innehållsstrateg som siktar på effekt.

Effektivisering av innehållsskapande

Föreställ dig att minska tiden du lägger på att skriva från timmar till minuter. Det är vad AI-drivna verktyg som WriteSonic gör för innehållsstrateger idag. De hjälper till att generera idéer, skapa bloggkonturer och till och med skapa hela artiklar baserat på ett enda sökord.

Det betyder inte att människor är ute ur bilden. Snarare ger dessa instrument oss möjlighet att koncentrera oss på att förbättra och ge våra skapelser unik stil. Med grymtarbetet omhändertaget frigörs vår fantasi för att möta större ansträngningar.

Intelligent optimering

SEO är ingen liten bedrift, men tänk dig att ha en assistent som kan analysera topppresterande innehåll på webben på några sekunder. AI gör exakt detta genom att sålla igenom data i otroliga hastigheter för att identifiera trender och nyckelord som vinner publikens uppmärksamhet.

Integrationen av AI i digital marknadsföring och SEO har totalt förändrat vårt tillvägagångssätt för att klättra i rankningen i sökresultaten. Plattformar som t.ex Ahrefs utnyttja maskininlärningsalgoritmer för att upptäcka sökordsmöjligheter och bakåtlänksstrategier som överträffar traditionella metoder med stormsteg.

Utöver nyckelord och länkar utvärderar dessa verktyg webbplatsens hälsa genom tekniska innehållsrevisioner snabbare än något team skulle kunna manuellt – och säkerställer att ditt digitala innehåll inte bara förblir synligt utan också är mycket konkurrenskraftigt i sökmotorer.

Läsa:  Fungerar Blink med Google Home?

Att ligga före sökmotorernas algoritmer känns som att försöka träffa ett rörligt mål med ögonbindel. Men det är här AI lyser. Verktyg som drivs av AI kan analysera mönster och förutsäga förändringar snabbare än någon människa någonsin kunde. Genom att utnyttja dessa verktyg spenderar du mindre tid på att gissa och mer gör det som fungerar.

Vanliga frågor – Vad gör en innehållsstrateg?

Vilken roll har en innehållsstrateg?

En innehållsstrateg planerar att nå affärsmål med hjälp av övertygande innehåll. De studerar publik, trender och resultat.

Är en innehållsstrateg ett bra jobb?

Ja, rollen som innehållsstrateg kan vara givande. Du blandar kreativitet med strategi för att påverka varumärken positivt. Efterfrågan på skickliga strateger ökar.

Hur blir du en innehållsstrateg?

Dyk in i grunderna för digital marknadsföring, förstå SEO och bemästra storytelling. Stark kommunikation och analytisk förmåga är ditt bröd och smör här.

Vilken nivå är en innehållsstrateg?

Denna spelning ligger på mellannivå inom digital marknadsföring men kan hoppa till seniora roller baserat på erfarenhet och framgång i att driva engagemang och tillväxt.

Slutsats

Så vi har skalat tillbaka lagren av vad en innehållsstrateg gör. Innehållsstrateger går längre än att bara skriva; de utformar noggrant ramverket för onlineinteraktion.

När man dyker in i AI är det uppenbart att denna teknik omformar innehållsstrategin idag. Det låter strateger skapa mer personliga, effektfulla kampanjer.

Att utnyttja AI är inte bara coolt; det ökar effektiviteten – och intjäningspotentialen – för strateger som är redo att anamma framtiden.

En solid ram lägger grunden för varje framgångsrik strategi. Det handlar om att anpassa sig till affärsmål effektivt och effektivt.

Införlivandet av AI i mixen blir inte bara verklighet utan revolutionerar också planer och förvandlar dem till resultatorienterade juggernauts.

Att navigera i utmaningar blir enklare med AI-verktyg som WriteSonic vid din sida. Från att skriva berättelser som verkligen ansluter till din publik till att köra innehållsrevisioner för att vägleda din strategi, dessa instrument förändrar spelboken.