Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Vad ska jag skriva i min blogg? Din ultimata guide

 Vad ska jag skriva i min blogg? Din ultimata guide

Någonsin funnit dig själv stirrade på den blinkande markören på skärmen och undrade vad ska jag skriva i min blogg?

Du är inte ensam.

Precis som en målare som står inför en skrämmande tom duk eller en kompositör som konfronteras med absolut tystnad, har även vi bloggare våra stunder av självtvivel och författarblockad. Den gränslösa vidden av cyberrymden kan vara lika skrämmande att fylla.

Men oroa dig inte! Det är här kreativitet möter strategi. Oavsett om du vill fånga dina läsares uppmärksamhet, få mer organisk trafik till din webbplats eller till och med tjäna pengar på din blogg på ett effektivt sätt – det finns beprövade tekniker som gör underverk!

Om du har fastnat med vad ska jag skriva i mitt blogginläggdetta är den ultimata guiden för dig.

Identifiera din målgrupp och deras intressen

Din blogg är som en fest. Du måste veta vem du bjuder in och vad de kommer att njuta av, eller hur?

Till att börja med, låt oss tänka på din specifika målgrupp.

Är de modeentusiaster sugna på de senaste trenderna? Eller är de resejunkies på jakt efter offbeat destinationer?

Att bestämma din målgrupp är inte bara att välja demografi. Det går djupare än så.

Du måste gräva i deras intressen, vanor och preferenser.

Att veta vad läsare är intresserade av

Bloggandets gyllene regel? Ge folk vad de vill ha.

Att avslöja vad läsarna är ute efter kan vara lika enkelt som att genomföra omröstningar eller fråga dina följare direkt via sociala medier.

Andra metoder för att samla in läsarinsikter inkluderar läsarundersökningar, kommentarer på dina blogginlägg, feedback från dina e-postprenumeranter, läsarintervjuer, forum och gemenskaper och automatiserade verktyg som sökordsforskning och Google Analytics.

Begränsa din bloggnisch

Fokusera på ett specifikt ämnesområde som är anpassat till din passion och resonerar med läsarna. Så hitta en nisch – ett fokuserat ämnesområde – som passar både din passion och din läsares intresse. På så sätt är det mer sannolikt att du genererar engagerande bloggämnen konsekvent.

En god förståelse för din målgrupp hjälper inte bara att forma innehållet utan också vägleda hur det presenteras.

Att välja relevanta bloggidéer blir lättare när du förstår vem du skriver för.

Detta leder i sin tur till högre engagemang eftersom du talar deras språk.

Med dessa tips till hands kan du börja arbeta för att skapa en autentisk kontakt med dina läsare. Det är så du skapar en bra blogg som folk älskar att återvända till.

Läsa:  Hur man säljer på Instagram: Din steg-för-steg-guide

Undersöka populära bloggämnen i din nisch

För att ha en framgångsrik blogg är det viktigt att välja rätt ämnen. Det är som att välja frön till din trädgård; du måste välja de som kommer att trivas i din specifika jord och klimat.

Nyckeln är att undersöka populära bloggämnen inom din nisch. Syftet med sådan forskning handlar inte bara om att upptäcka vad andra skriver utan mer om att hitta luckor eller outforskade vinklar i dessa potentiella ämnen.

Att välja bra idéer för blogginlägg kan verka skrämmande i början, men med ett systematiskt tillvägagångssätt blir det en rolig uppgift.

Ett utmärkt ställe att börja är genom att titta på befintligt innehåll inom din bransch – både på konkurrentsajter och topppresterande bloggar relaterade till din. Den här strategin hjälper inte bara att identifiera trendande teman utan ger också insikter om publikens preferenser.

Några av de bästa idéerna för blogginlägg är att dela föga kända fakta (människor älskar överraskningar.), hitta på roliga konspirationsteorier (humor misslyckas aldrig) eller prata om favoritskämt (vem njuter inte av ett gott skratt från roliga bloggar?) .

Det mest effektiva sättet att hitta idéer är att använda ett AI-verktyg som WriteSonic. Ange bara ett frösökord i dess sökordsforskningsverktyg i appen och det kommer att generera en lista över alla relaterade ämnen du kan skriva om i din blogg.

Proffstips: De bästa sökorden att rikta in sig på är de med låg rankningssvårighet (under 40) och med en anständig månatlig sökvolym.

Du kan till och med bygga ämneskluster som är bra för att förbättra din bloggs synlighet.

Ett ämneskluster är ett strategiskt tillvägagångssätt för innehållsmarknadsföring som innebär att skapa en pelarsida om ett brett ämne och bygga ett kluster av relaterade undersidor runt det.

Låt oss till exempel säga att din blogg handlar om solenergi. Dina läsare kommer antagligen att vara intresserade av ämnen som utomhussolarbelysning, trädgårdssolljus, solskyddslampor, DIY solar ljushantverk, solbatterier och tips och tricks för installation och underhåll av solcellsbelysning.

Denna klustrade struktur förstärker din bloggs aktuella auktoritet eftersom den talar om för Google att du är expert på solenergi.

WriteSonic låter dig bygga så många ämneskluster som du vill – med bara några få klick – så att du aldrig får slut på idéer för din blogg.

Att hitta effektiva sätt att utnyttja läsarnas intressen skapar en grund för högkvalitativt innehåll som resonerar med dem på flera nivåer – något varje bloggare strävar efter.

Utnyttja sociala medier för bloggämneinspiration

Sociala medier kan vara en guldgruva när det kommer till att gräva fram unika blogginläggsidéer. Ta del av de miljontals konversationer som äger rum varje dag för att upptäcka vad dina läsare bryr sig om.

Men hur börjar man bryta denna skattkammare? Låt mig dela med mig av min personliga erfarenhet av att använda sociala medier effektivt för innehållsinspiration.

För att få bollen att rulla, börja med att lyssna. Följ relevanta hashtags och influencers inom din nisch på plattformar som Instagram eller Twitter. Titta på populära ämnen eller frågor som ställs. Att få insikt i din målgrupps aktuella intressen kan ge värdefull information.

Ett varningens ord dock: undvik generiska bloggidéer som alla skriver om; leta istället efter vinklar som inte har utforskats ännu men som ändå väcker intresse – kom ihåg att unikhet hjälper till att driva organisk trafik.

Läsa:  Hur kundrelationer har utvecklats under de senaste 20 åren

Du kan också engagera dig direkt med dina följare genom omröstningar eller öppna frågor relaterade till deras smärtpunkter eller intressen. Den feedback som erhålls här är inte bara foder för bra blogginlägg; det stärker också bandet mellan dig och din publik.

Kraften med användargenererat innehåll (UGC)

Användargenererat innehåll är en annan utmärkt inspirationskälla för nya blogginläggsämnen. Det tillåter läsare som är intresserade av vissa områden att bidra med sina perspektiv och erfarenheter, vilket skapar en rikare konversation kring dessa ämnen.

Dessutom bygger UGC förtroende eftersom potentiella nya besökare ser andra människor engagera sig aktivt med ditt varumärke.

Det här tillvägagångssättet fungerar bra, särskilt om du har byggt upp en aktiv gemenskap över tid som älskar att dela tankar online – använd denna mängd information klokt.

Så nästa gång du har fastnat för vad ska jag skriva i min blogg, eller bara behöver en ny vinkel på ett befintligt ämne, vänd dig till dina sociala medieplattformar. Du kan bli förvånad över vad du hittar.

Skriver ditt första blogginlägg

Ditt första blogginlägg bör kretsa kring en fråga som är relevant för ditt område men som inte diskuteras brett av andra bloggare. Om du till exempel driver ett företag som säljer CRM-programvara för småföretag, skriv om betydelsen av att använda en enda programvara för att anpassa marknadsförings-, försäljnings- och serviceteam.

När det gäller format, var försiktig när du skapar dina första blogginlägg. Det kan vara frestande att dyka rakt in i “how-to”-artiklar eftersom de är enkla och populära, men dessa kräver att man etablerar trovärdighet vilket tar tid. Fokusera istället på att visa branschkunskap innan du går vidare till lärorikt innehåll.

Låt oss säga att du är en rörmokare som börjar med att blogga. Istället för att skynda på att förklara “Hur man byter ut rörsystem i badrummet”, börja med att diskutera moderna kraninställningar eller dela framgångshistorier från tidigare erfarenheter som att avvärja potentiella översvämningsscenarier på grund av felaktiga kranar hos kunden.

Tanken här är enkel – börja i det små, etablera din auktoritet och expandera sedan gradvis till mer omfattande innehåll. Detta tillvägagångssätt kommer inte bara att hjälpa till att bygga en engagerad publik utan också säkerställa hållbar tillväxt för din blogg.

Utforska vintergröna innehållsidéer för långtidstrafik

Evergreen innehåll är en viktig ingrediens i receptet för bloggframgång. Men vad är egentligen vintergrönt innehåll?

Det liknar den där eken som står högt på din bakgård – tidlös, robust och ständigt värdefull. I bloggtermer förblir vintergröna inlägg relevanta långt efter publiceringsdatumet.

Skönheten i vintergrön trafik ligger i dess konsistens. Även om trendiga ämnen kan ge en snabb ökning av besökare till din blogg, garanterar vintergrönt material stadig organisk trafik över tiden.

Hitta dina blogginläggsidéer: De eviga ämnena

Ditt mål bör vara att identifiera de frågor som folk alltid ställer inom din nisch – dessa utgör grunden för att skapa ett vintergrönt blogginlägg.

Om du driver en modeblogg går klassiska stylingtips aldrig ur modet. En reseskribent? Dina personliga säkerhetstips och reseupplevelse kommer alltid att hitta ivriga läsare.

Pedagogiska bloggar: Levererar värde

En integrerad del av att skapa övertygande vintergröna artiklar innebär att erbjuda äkta lösningar eller lära ut något nytt genom varje text du skriver. De vanligaste exemplen på pedagogiska bloggämnen är resetips och life hacks.

Läsa:  4 sätt att sluta mikromanagera ditt team

Kom ihåg att ge verklig kunskap med autenticitet eftersom Google prioriterar den här typen av innehåll (kompetens, erfarenhet, auktoritativitet, pålitlighet) vid rankning av webbplatser.

Livsstilsblogginlägg: Dela personliga upplevelser

Du kan utnyttja dina unika livserfarenheter till engagerande berättelser om typiska dagliga rutiner eller dela fakta om dig själv – se bara till att de ger genklang överallt.

Du kan skriva om “A Day in My Life”-inlägg som ger en personlig touch samtidigt som de fortfarande är relevanta för dina läsare i flera år.

När det görs rätt kan vintergrönt innehåll bli drivkraften bakom konsekvent bloggtrafik. Allt handlar om att hitta den där balansen mellan tidlöshet och värde.

Vill du ha ett snabbt sätt att producera vintergrönt innehåll? Kör dina blogginläggsidéer genom WriteSonic och få ett blogginlägg på 3 000 ord – helt optimerat för sökmotorer – på under 10 minuter!

Engagera dina läsare med snabba tips och instruktionsguider

Om du har fastnat för idéer till blogginlägg, överväg snabba tips eller instruktionsguider. De kan vara ett kraftfullt verktyg för att engagera dina läsare och ge värde.

Snabbtips är korta, praktiska råd som svarar på specifika frågor eller löser problem. Dessa inlägg ger läsarna något de omedelbart kan tillämpa i sitt dagliga liv.

Instruktionsguider ger en djupgående titt på ett visst ämne och ger läsarna omfattande instruktioner att följa.

Oavsett om det handlar om att lära din publik hur man odlar en örtagård inomhus eller att förklara detaljerna i SEO-sökord, så gör dessa blogginlägg underverk för läsarnas engagemang.

Bygga relationer och samarbeta med andra bloggare

Att etablera meningsfulla kontakter inom bloggvärlden kan vara en katalysator för din bloggs framgång. Det gör inte bara din resa roligare, utan det öppnar också dörrar till samarbetsmöjligheter.

En vanlig form av samarbete är genom gästblogginlägg. Genom att erbjuda dig att skriva ett gästinlägg på andra bloggares plattformar eller bjuda in dem att göra detsamma på din kan du utnyttja deras publik, vilket kan locka nya läsare som är intresserade av ditt innehåll.

Att odla dessa relationer sker inte över en natt. Börja med att lämna tankeväckande kommentarer på andra bloggar relaterade till din nisch, dela deras innehåll eller nå ut direkt med komplimanger om deras arbete.

Ömsesidiga fördelar med samarbete

Bloggsamarbeten är inte bara fördelaktiga för att få exponering; de hjälper också till att bygga trovärdighet bland läsarna eftersom de ser etablerade bloggare stödja varandras arbete. Det ger också ett mervärde för läsarna eftersom de får olika perspektiv från olika skribenter inom en plattform.

Detta ömsesidiga arrangemang säkerställer att båda parter får något värdefullt: en utökad räckvidd och diversifierat innehåll för sina respektive publik. Att nätverka med andra bloggare håller dig också uppdaterad om de senaste trenderna och ger tillgång till insidertips som annars kan förbli okända.

Hur man når ut

Att kontakta en annan bloggare kan kännas skrämmande till en början – trots allt, ingen gillar avslag.

Först, plocka upp specifika element från bloggarens arbete som verkligen gav resonans hos dig innan du skriver ett e-postförslag. Detta indikerar genuint intresse och ökar dina chanser att få ett positivt svar.

Läsa:  Smart innehållsmarknadsföring för framgång i e-handel

Undvik att skicka generiska massproducerade e-postmeddelanden. Anpassa istället din e-post till varje bloggare du kontaktar. Adressera dem vid namn, nämn specifika artiklar du gillade och framhäva varför du tror att ditt gästinlägg skulle vara ett värdefullt tillägg till deras blogg.

Ange tydligt din avsikt att gästposta i din pitch och ge en kort översikt över ditt föreslagna ämne. Lyft fram din expertis inom området och varför dina insikter skulle vara till nytta för deras läsare.

Håll din e-post kortfattad, professionell och artig. Tacka bloggaren för deras tid och omtanke, och låt dem veta att du är ivrig att diskutera ditt förslag på gästinlägg ytterligare.

Vill du bli en tankeledare inom din nisch? Nu är det dags att överväga att samarbeta med andra bloggare för att utöka din räckvidd, bygga din bakåtlänksprofil och etablera dig som expert inom ditt område. Det kan vara precis det uppsving din blogg behöver.

Vanliga frågor – Vad ska jag skriva i min blogg?

Vilka är bra ämnen för en blogg?

 • Handledningar.
 • Industri nyheter.
 • Aktuella händelser.
 • Kontroversiella problem.
 • Checklistor till blogginlägg.
 • Listister.
 • Fallstudier.

Hur skriver man en blogg för nybörjare?

 • Välj en bloggnisch.
 • Undersök din publik.
 • Få inspiration online.
 • Lär dig vad folk söker efter.
 • Använd nyckelord strategiskt.
 • Strukturera din blogg efter kategori.
 • Skapa en redaktionell kalender.
 • Börja med en disposition.

Vad är exempel på bloggskrivande?

Några exempel på bloggskrivning inkluderar instruktionsguider, personliga berättelser och produktrecensioner inom specifika nischer som mode eller fitness.

Vilket är det perfekta blogginnehållet?

Det perfekta inlägget engagerar läsarna med intressant information samtidigt som det erbjuder värdefulla insikter. Det stöds ofta också av trovärdiga källor. Den perfekta längden för ett blogginlägg är 1 500 till 2 500 ord. Sikta på cirka 2 450 ord eftersom det ger rätt balans mellan att vara informativ och engagerande för dina läsare.

Slutsats

Så vad ska jag skriva i mina blogginlägg?

Nyckeln till bloggframgång ligger i att förstå dina läsare, skapa engagerande innehåll och anpassa sig till det ständigt föränderliga digitala landskapet. Genom att undersöka din målgrupp, söka inspiration från sociala medier och skapa en blandning av vintergrönt, instruktions- och pedagogiskt innehåll, kan du skapa en blomstrande blogg som informerar, inspirerar och kopplar samman med dina läsare.

När du ger dig ut på din bloggresa, kom ihåg att det viktigaste är att hitta din nisch och skriva om ämnen som du brinner för. Din entusiasm för ämnet kommer att lysa igenom i ditt skrivande och fängsla dina läsare.

Var inte rädd för att experimentera med olika skrivstilar och format, och ha alltid din publik i åtanke. Med engagemang och uthållighet kan du skapa ett blogginlägg som är både informativt och engagerande och lockar till sig en lojal följare av läsare som ivrigt väntar på ditt nästa inlägg.

Skriver du en företagsblogg? En fallstudie? En branschblogg? Låt WriteSonic förverkliga dina idéer med bara några klick!