Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Våra favorit SEO-memes genom tiderna

Våra favorit SEO-memes genom tiderna

Om du följ oss på sociala medier, du vet att vi älskar memes! Och det gör du helt klart också! Memes är några av våra mest populära och delade innehåll så vi tänkte att vi skulle sammanställa en lista över våra favorit SEO memes så att du kan uppleva en sida full av lols. Slå till oss i kommentarerna och berätta vilken som är din favorit!

#10: Tågvrak

Tågvraket meme är en klassiker. Det är något med en bro som kollapsar under tyngden av ett ånglok som verkligen sammanfattar känslan du får när en SEO-revision avslöjar ett fundamentproblem. Titeltaggar saknas, dubbletter av metataggar, noll hänvisningslänkar? Det här är bara några som får dig att gå 🤦

#9: Framgångsbarn

Ingen meme-lista är komplett utan Success Kid. Kommentarer på ditt blogginlägg som inte kommer från din mamma räknas definitivt som en framgång! På den punkten, kom ihåg att kommentarer på blogginlägg anses vara en del av innehållet på sidan när Google indexerar din webbplats, så se till att du hanterar dem och tar bort eller döljer spammare. Fun Fact från KnowYourMeme.com – visste du att Success Kid-bilden ursprungligen togs av Laney Griner av hennes son Sammy 2007. Han är nu 13 år gammal och hans mamma lägger fortfarande upp bilder på honom på henne Flickr-konto. De växer upp så snabbt.

Läsa:  Kan du rotera video med Lightworks?

#8: Sorglig Pablo Escobar

Netflix har gett oss så mycket. Stranger Things, Orange är det nya svarta och naturligtvis Narcos. Ingen väntar med samma slags övertygande tomhet som Pablo Escobar här porträtterad av Wagner Moura. Stackars Pablo kommer verkligen att vänta på den rankingen om han köpte ett SEO-paket för $100. En bättre användning av dessa medel hade kanske varit några sponsrade inlägg på Bebo?

#7: Domare Judy vs Laptop

Rättssalsdrottningen av dagtid-tv levererar 5 sekunder komiskt guld i detta meme. Vi kanske aldrig vet vad hon såg på den där bärbara skärmen. Kanske var det andra sidan med sökresultat? Eller kanske det var ett manuellt e-postmeddelande från Google? Vi föreställer oss att hon har slitit iväg i veckor för att nå bloggar med hög domänauktoritet och äntligen fått en bakåtlänk men dess rel=”nofollow”. Håll ut domare Judy.

#6: Inte säker på om

Denna omedelbart igenkännliga scen med Fry från Futurama var från säsong 2, avsnitt 6. Intressant nog var “Not Sure If”-referensen inte en del av originalscenen och istället fick den ett eget liv online. Inför säsong 7 använde Comedy Central faktiskt “Not Sure If”-memet för att marknadsföra showen som var ganska cool.

#5: Faktiskt död eller bara låtsas?

Om bara SEO fanns på tiden under det romerska imperiet. Vi tror att den här slagfältstaktiken faktiskt kan ha fungerat. Några andra kontroversiella ämnen kan ha varit: avstavade domännamn är bättre för SEO, utgående länkar förbättrar PageRank och Lycos är bättre än Alta Vista. (Vi vill bara bekräfta att Lycos definitivt var bättre än Alta Vista).

Läsa:  Inbäddningsguide för Fusion Builder (i Wordpress)

#4: Quentin Tarantino går runt

Ok, det här är nog det konstigaste. Under 2019 fotograferades bilder på Quentin Tarantinos besök i Kreml till en rysk lägenhet och lades upp på ett ryskt fastighetskonto. Den gick snabbt runt på VK och Twitter bland ryska användare och tog steget över till engelska på Reddit. Dess innebörd har helt klart förlorats / slaktats i översättningen men konstigheten är fortfarande 100% där.

#3: Millennial Home Buyer

Denna scen dök ursprungligen upp i CBC’s Millennial Home Buyer musikvideo. Nästa gång du dyker ner i kaninhålet för att förklara de senaste algoritmuppdateringarna, spara en tanke åt din klient. Den här typen av konversationer kan snabbt sluta med att se ut så här. Fokusera på effekten av uppdateringen och de åtgärder som behövs. Eller varför inte ens försöka kommunicera uppdateringen i tolkningsdans?

#2: Mormor hittar internet

Precis som många andra memes, var mormor hittat internet ursprungligen från en fotosajt 2005. Vi måste lämna över den till farmor, även om hennes syn kanske inte är vad den brukade vara, hon har korrekt identifierat SEO-kardinalsynden för flera H1 taggar på samma sida. Vi grävde lite och fick reda på att farmor faktiskt använde vårt kostnadsfria verktyg för rubriktaggkontroll.

#1: Man gör det inte helt enkelt

Slutligen, vårt favorit SEO-meme nummer 1 är “One Does Not Simply”. Detta publikbehagliga meme från The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring har skapat tusentals varianter och blivit förevigad i popkulturen. Även Google Maps implementerade meme som ett varningsmeddelande när man sökte efter vägbeskrivningar från The Shire till Mordor. I SEO-världen, om ditt målsökord domineras av en Wikipedia-artikel – allt vi kan säga är “lycka till” för som Boromir med rätta påpekar, “man överträffar inte bara en Wikipedia-artikel”.

Läsa:  Hur ClickMedia sänker de årliga kostnaderna med 25 % genom att byta från Sprout Social till Buffer

Fler SEO-memes

Varför stanna här? Håll SEO-memes flödande genom att följa oss på sociala medier: