Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Varför är innehållsmarknadsföring viktig för försäljning?


Varför är innehållsmarknadsföring viktig för försäljning?

Innehållsmarknadsföring, när den görs på rätt sätt, lockar inte bara leads men ökar också försäljningen.

Varför är innehållsmarknadsföring viktig för försäljning?

För, till skillnad från andra strategier för att generera leads som kalla samtal eller betalda annonser, ger innehållsmarknadsföring potentiella kunder något värdefullt långt innan de någonsin presenteras för ett erbjudande.

Content marketing fungerar eftersom du inte bara försöker marknadsföra en produkt. Istället når du ut med en lösning på dina potentiella kunders behov och visar att du är redo att hjälpa till att lösa deras problem.

Visste du att 81 % av marknadsföringsexperterna se innehåll som en kärnverksamhetsstrategi? Och 60 % av marknadsförare publicerar minst ett innehåll varje dag. Detta gör innehållsmarknadsföring till en av de mest populära teknikerna för att öka intäkterna.

I det här blogginlägget kommer du att upptäcka hur innehållsmarknadsföring hjälper till att driva försäljning och lära dig olika strategier för effektivt innehållsskapande som drar in leads och omvandlar dem till betalande kunder.

Genom att förstå varför innehållsmarknadsföring är viktigt för försäljningen blir du bättre rustad att skapa innehållskampanjer av hög kvalitet som ger resultat.

Hur Content Marketing driver försäljningen

Innehållsmarknadsföring kan hjälpa till att öka dina försäljningssiffror genom att dra in nya leads, engagera dem och så småningom omvandla dem till kunder. Genom att tillhandahålla relevant information som möter behoven hos din målgrupp kan du skapa förtroende och trovärdighet som sporrar framtidsutsikter till handling.

Här är tre sätt som innehåll kan driva försäljning på:

 • Attrahera framtidsutsikter: Innehåll av hög kvalitet hjälper till att locka potentiella kunder genom sökmotorer, sociala medieplattformar och andra kanaler. Detta ökar webbplatstrafiken och genererar fler leads för ditt företag.
 • Vårda leads: När potentiella kunder är på din webbplats eller engagerade i ditt varumärke online, håller informativt innehåll dem intresserade av att lära sig mer om dina produkter eller tjänster. Detta väcker deras intresse tills de är redo att fatta ett köpbeslut.
 • Stäng erbjudanden: Övertygande innehåll som fallstudier eller vittnesmål kan hjälpa till att övertyga potentiella kunder att välja din produkt framför dina konkurrenters erbjudanden. Dessutom vägleder välgjorda uppmaningar i innehållet användarna mot att göra ett köp.
Läsa:  Hur man använder mockups för att öka din kunds försäljning

För att driva försäljningen effektivt bör du skapa innehåll som är skräddarsytt för varje steg av köparens resa.

Blogginlägg som svarar på vanliga frågor är bra för köpare som fortfarande är i medvetenhetsstadiet. Vitböcker, å andra sidan, tar upp specifika köparproblem när de är i övervägandestadiet. Varje del av innehåll du lägger ut har ett specifikt syfte och spelar en avgörande roll för att flytta potentiella kunder närmare konvertering.

Källa: 1827 Marknadsföring

Varför är innehållsmarknadsföring viktig för försäljning? 4 Fördelar

Innehållsmarknadsföring erbjuder många fördelar som avsevärt kan påverka försäljningsresultatet. Genom att implementera en välplanerad innehållsstrategi kan du uppnå följande fördelar:

 1. Ökad varumärkesmedvetenhet: Att konsekvent producera innehåll av hög kvalitet hjälper ditt företag att bli uppmärksammat av potentiella kunder. Att dela informativa och engagerande artiklar på sociala medieplattformar eller gästinlägg på populära webbplatser ökar din synlighet online.
 2. Bättre kundengagemang: Att tillhandahålla värdefull information till din målgrupp främjar förtroende och lojalitet, vilket i sin tur uppmuntrar dem att engagera sig i ditt varumärke. Detta kan vara genom kommentarer, delningar eller till och med direkta förfrågningar om produkter eller tjänster.
 3. Utbildningsutsikter: Informativt innehåll som blogginlägg, whitepapers och fallstudier hjälper till att utbilda potentiella kunder om funktionerna och fördelarna med dina erbjudanden.
 4. Generering av inkommande leads: Väloptimerat innehåll lockar organisk trafik från sökmotorer som Google. Genom att inkludera strategiskt placerade uppmaningar (CTA) i ditt innehåll kan du göra besökare till leads som är mer benägna att bli betalande kunder senare.

För att dra nytta av dessa fördelar på ett effektivt sätt är det avgörande att utveckla en omfattande plan för innehållsmarknadsföring som är skräddarsydd specifikt för att öka försäljningen och öka din vinst.

Ögonblicksbild av en effektiv innehållsmarknadsföringsstrategi

Strategier för effektiv innehållsmarknadsföring

Att skapa högkvalitativt innehåll som tilltalar din avsedda målgrupp, optimera det för sökmotorer och marknadsföra det genom flera kanaler är viktiga strategier för framgångsrik innehållsmarknadsföring.

För att säkerställa att ditt innehåll driver försäljningen effektivt, överväg att implementera följande taktik:

 • Skapa värdefullt och relevant innehåll: Förstå din målgrupps behov och preferenser för att producera informativa och engagerande artiklar eller blogginlägg som tar upp deras smärtpunkter. Detta kommer att hjälpa dig att etablera dig som en auktoritet i din bransch.
 • Optimera för SEO: Använd lämpliga sökordsforskningsverktyg som Ahrefs sökordsutforskareintegrera relevanta sökord i ditt innehåll naturligt, lägg till metataggar och skapa en stark intern länkstruktur för att förbättra sökmotorernas rankning.
 • Marknadsför på sociala medieplattformar: Dela ditt innehåll på populära sociala nätverk som Facebook, Twitter, LinkedIn eller Instagram för att nå en bredare publik. Engagera användare genom att svara på kommentarer eller meddelanden omgående.
 • Utnyttja e-postmarknadsföring: Skapa en e-postlista med potentiella kunder som är intresserade av att få uppdateringar om nya produkter eller tjänster. Skicka regelbundna nyhetsbrev med användbara tips tillsammans med reklammaterial för att hålla prenumeranterna engagerade samtidigt som de leder trafik tillbaka till din webbplats.
Läsa:  7 anledningar till varför Googles sökresultat skiljer sig från rank trackers

Att införliva dessa strategier i din övergripande marknadsföringsplan kan avsevärt öka effektiviteten av dina ansträngningar för att driva försäljning.

Så hur vet du om ditt innehåll gör sitt jobb?

Det är här det blir viktigt att lära sig hur man mäter effekten av ditt innehåll på dina försäljningssiffror.

Mätning av innehållets inverkan på försäljningen

Genom att analysera olika mätvärden kan du få insikter om hur bra ditt innehåll presterar och fatta datadrivna beslut för att förbättra dess effektivitet.

Webbplatstrafikanalys

En ökning av antalet besökare på din webbplats innebär att fler människor exponeras för dina erbjudanden. Verktyg som Google Analytics kan hjälpa dig att övervaka viktiga mätvärden inom detta område, som unika besökare, sidvisningar och genomsnittlig sessionslängd.

Omvandlingsspårning

För att avgöra om ditt innehåll driver försäljning direkt, spåra omvandlingar från specifika delar av innehåll med hjälp av verktyg för konverteringsspårning som Hotjar. Detta låter dig se vilka typer av innehåll som genererar potentiella kunder eller köp mest effektivt.

Mätvärden för kundengagemang

Det finns tre viktiga mått när det kommer till kundengagemang:

 • Delningar i sociala medier: Om dina läsare gillar ditt innehåll kommer de att dela detta med sina nätverk över sociala medieplattformar. Detta är en stark indikator på att det bidrar positivt till försäljningen.
 • Öppna priser för e-post: Om du distribuerar ditt innehåll via e-postkampanjer, analysera öppningsfrekvenser och klickfrekvenser (CTR) för att bedöma engagemangsnivåer med mottagare som kan bli potentiella kunder.
 • Användarkommentarer: Uppmuntra användare att lämna kommentarer eller feedback på blogginlägg. Detta kan ge värdefull insikt i deras tankar om ämnet eller dina produkter samtidigt som det främjar förtroendet mellan dem och ditt varumärke.

Genom att noggrant övervaka dessa nyckelprestandaindikatorer (KPI:er) kan du bättre förstå sambandet mellan innehållsmarknadsföring och försäljning, vilket gör det lättare att förfina strategier för fortsatt framgång.

Skärmdump från Content Marketing Institute

Vad är innehållspoäng?

Eftersom ditt företag fortsätter att förlita sig på innehållsmarknadsföring för att öka försäljningen, bör du mäta effektiviteten av varje innehåll. Det är här innehållspoäng kommer in.

Läsa:  Utforska webbplatswidgetar: Öka din webbplats funktionalitet

Definitionen: Innehållspoäng är ett strategiskt tillvägagångssätt fokuserat på att bedöma och kvantifiera den verkliga potentialen för ditt innehåll genom att spåra hur enskilda delar presterar när det gäller att generera och konvertera potentiella kunder. Det hjälper marknadsförare att prioritera endast de tillgångar som har större sannolikhet att driva lönsamma kundåtgärder.

Processen: Processen involverar att tilldela värden eller poäng till olika aspekter av ditt innehåll baserat på deras relevans, engagemangspotential och konverteringsfrekvens. Du kan sedan använda dessa poäng för att avgöra vilka pjäser som är värda att lägga mer tid och resurser på att förbättra eller marknadsföra.

Om du till exempel kör en e-postkampanj med flera olika typer av e-postmeddelanden (t.ex. reklam eller information), kan du tilldela poäng för öppningsfrekvenser, klickfrekvenser, omvandlingar etc., och sedan jämföra dem med varandra med hjälp av dataanalysverktyg som Google Analytics.

Fördelarna: Det finns många fördelar med att implementera innehållspoäng.

 • Bättre ROI: Genom att prioritera bitar med höga poäng framför låga poäng kommer du att se bättre resultat av dina marknadsföringsinsatser.
 • Informerat beslutsfattande: Med datadrivna insikter till hands om vad som fungerar bäst för din(a) målgrupp(er), kan du fatta välgrundade beslut om framtida kampanjer.
 • Enklare optimering: När man analyserar varför vissa bitar får högre poäng än andra, blir det lättare att optimera underpresterande områden som rubriker eller uppmaningar.

Sammantaget är innehållsmarknadsföring inte bara viktigt – det är avgörande. Och genom att införliva metoder som innehållspoäng i din digitala marknadsföringsstrategi kan du se till att dina ansträngningar är fokuserade på att skapa högkvalitativt innehåll som uppmuntrar till upprepad försäljning och bygger ett positivt varumärkesrykte.

Optimera din strategi för innehållsmarknadsföring

För att säkerställa att dina innehållsmarknadsföringsinsatser leder till maximala försäljningsresultat är det avgörande att regelbundet granska dina innehållsprestandadata och göra justeringar av din strategi.

Här är några steg du kan ta för att optimera din innehållsplan.

 1. Analysera resultatstatistik: Håll ett öga på nyckelprestandaindikatorer med hjälp av verktyg som Google Analytics eller SEMrush för omfattande insikter.
 2. A/B-testning: Genomför A/B-tester på olika delar av ditt innehåll – rubriker, bilder, uppmaningar – för att avgöra vad som resonerar bäst hos din publik. Konsekvent förnyelse av innehåll kan leda till bättre resultat i framtiden.
 3. Uppdatera befintligt innehåll: Besök regelbundet äldre delar av högpresterande innehåll och uppdatera dem med ny information eller förbättrad SEO-praxis. Detta håller inte bara materialet relevant utan hjälper också till att upprätthålla sin sökmotorrankning.
 4. Utnyttja användargenererat innehåll (UGC): Uppmuntra kunder att dela sina erfarenheter med ditt varumärke genom recensioner eller inlägg på sociala medier. UGC kan vara en utmärkt källa till nya idéer för nya bloggartiklar eller fallstudier som visar upp verkliga framgångsberättelser.
 5. Diversifiera distributionskanaler: Utforska olika plattformar och format för att dela ditt budskap – från gästbloggningsmöjligheter på industriwebbplatser till poddintervjuer och videohandledningar på YouTube.
Läsa:  Vi introducerar hotspots, prislistor + mer för bättre webbdesign

Genom att finslipa effekten av ditt innehåll kan du öka försäljningen och bygga en mer kraftfull webbnärvaro.

Varför är innehållsmarknadsföring viktig för försäljning? 3 ord: engagera, vårda, konvertera

Varför är innehållsmarknadsföring viktig för försäljning? Så många anledningar.

Innehållsmarknadsföring är en avgörande aspekt av alla marknadsföringsstrategier. Det innebär att skapa och dela innehållstillgångar av hög kvalitet som är utformade för att utbilda, informera och engagera potentiella kunder. Till skillnad från traditionell marknadsföring som fokuserar på att marknadsföra produkter eller tjänster direkt, syftar innehållsmarknadsföring till att bygga relationer med kunder genom att förse dem med värdefull information som de kan använda för att fatta välgrundade beslut.

En av de främsta fördelarna med innehållsmarknadsföring är att det hjälper dig att etablera din verksamhet som branschexpert. Genom att skapa och dela innehåll som är relevant för din målgrupp kan du visa upp din kunskap och expertis inom ditt område. Detta i sin tur hjälper till att bygga upp förtroende hos potentiella kunder, vilket gör dem mer benägna att välja ditt företag framför konkurrenter.

En annan fördel med innehållsmarknadsföring är att det kan bidra till att öka varumärkesmedvetenheten. Genom att skapa innehåll som är optimerat för sökmotorer och sociala medier kan du nå en bredare publik och locka fler potentiella kunder till din webbplats. Detta kan leda till ökad leadgenerering och högre intäkter.

I slutändan är nyckeln till framgång med innehållsmarknadsföring att skapa högkvalitativt innehåll som är skräddarsytt för din målgrupp. Genom att förstå dina potentiella kunders behov och intressen kan du skapa innehåll som resonerar med dem och ger dem verkligt värde. Genom att göra det kan du bygga relationer med din publik och driva försäljning över tid.