Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Varför det är användbart att ha en PEC och vilka är fördelarna med att öppna en

Varför det är användbart att ha en PEC och vilka är fördelarna med att öppna en

där PEC (Certified Electronic Mail) det är nu obligatoriskt för många proffs: kom igen företag till de registrerade album specifik; ge henne enskilda företag till företagare med Momsregistreringsnummer.

Arbetarna är därför de första som är intresserade av att förstå hur man gör en PEC eller hur man skickar en PEC. Två processer som är ganska lätta att slutföra, med tanke på att de inte uppvisar väsentliga skillnader jämfört med sina motsvarigheter med traditionell e-post.

Men vad är PEC? För att förstå detta måste du tänka på fördelarna som garanteras av kommunikation som utförs med rekommenderade a/R. I själva verket är certifierad e-post ett slags digital motsvarighet av papperspost skickad med mottagningsbevis.

Vad är PEC

Shutterstock

där PEC det är en italiensk standard som regleras sedan februari 2005. Sedan dess har utvecklingen och förvaltningen först anförtrotts till CNIPA (Nationellt centrum för datorisering av offentlig förvaltning), därför en DigitPA (Digital offentlig förvaltning).

Att förstå det vad är PEC tänk bara på klassikern rekommenderat brev med returkvitto. Tja, PEC-certifierad e-post är i princip din digital motsvarighet. Kommunikationer som görs via PEC garanterar bevis på sändning och leverans och är utrustade med samma juridiska värde som ett rekommenderat brev traditionell.

Certifierad e-post den ska inte förväxlas med en digital signatur. Den första är i princip van vid certifiera sändande och mottagande av kommunikation via e-post. Den kan användas under alla omständigheter som generellt kräver användning av ett rekommenderat brev med returkvitto och garanterar oändligt mycket snabbare leveranstider.

Läsa:  Hur man aktiverar FxNetworks på Roku och andra smarta TV-apparater

där digital signatur istället tjänar det till garantera äktheten av ett dokument och är en motsvarighet till den manuella signaturen. PEC har redan rättslig giltighet, om hänvisning görs till datumet för sändning och leverans av kommunikationen. Den digitala signaturen alltså integreras med PECmed hänsyn till att det gör handlingen giltig ur juridisk synpunkt även med hänsyn till dess äkthet och faderskap.

Hur man har en PEC

Shutterstock

Alla som inte vet hur man gör PEC kan andas ut. Aktiveringsprocessen är mycket enkel och är inte mycket annorlunda än vad som behövs för registrera en e-postadress standard.

Det första man ska göra är hitta en kundeller a hanteringsprogramvara som låter dig skicka, ta emot och lagra e-postmeddelanden. L'lista över ackrediterade kunder för förvaltningen av PEC kan konsulteras på webbplatsen förAGID (Agency for Digital Italy).

När denna artikel skrevs fanns det 18 ackrediterade kunder: från Aruba PEC a Infocert; från italiensk post till Registrera. Alla chefer introduceras genom deras Företagsnamnadressen till deras sätenamnet på deras advokat och den registreringsdatum. AGID-webbplatsen tillåter, i rent informativa syften, att även konsultera listan över PEC-chefer som har upphört med sin verksamhet.

De enskilda cheferna tillhandahåller all information som behövs för att förstå hur man gör PEC och i vissa fall, hur man gör PEC gratis. Användaren behöver bara läsa de tillgängliga erbjudandena och välja den som bäst passar deras behov.

Då måste du fyll i formulären eller formulären av den enskilda operatören, tillhandahåller allt efterfrågat material. Eftersom PEC är en tjänst med juridiskt värde kan det vara nödvändigt att tillhandahålla en giltig identitetshandling för registreringsändamål.

Certifierade e-postklienter erbjuder planer med olika kostnader och tjänster. I vissa fall är det möjligt att få PEC gratis

Välj en certifierad e-post (PEC) snarare än ett annat innebär att välja från en hel rad tillgängliga tjänster. Till att börja med, några klient jag är frimedan andra istället för en avgift.

Läsa:  Exempel på bakåtlänkar: 12 exempel på bra, dåliga och fula länkar

Sedan finns det fall, som t.ex Aruba PEC webbmail, där du kan välja mellan flera prisplaner. Vi börjar med en Standard PEC-planutrustad med grundläggande funktionalitet: en box med 1 GB lagringsutrymme med anti-spam och antivirusprogram och möjlighet att komma åt via mobilapp för Android och iOS.

Genom att välja PEC Pro-plan eller för PEC Premium-plan det är möjligt att integrera ovanstående erbjudande: till exempel lo lagringsutrymme det kan gå upp till 8 GB, liksom du kan ta emot särskilda meddelanden via SMS. Dessutom kan användare välja att skapa en PEC på anpassad domän.

Alternativt kan du välja Registreraett bra alternativ för alla som inte vet hur man gör PEC gratis. Med den här webbplatsen kan du skapa en adress från vilken skicka och ta emot icke-PEC-meddelanden och som man kan läsa elektroniska fakturor på.

Med Register förses användaren med en digitalt hem där alla meddelanden kommer att lagras i 10 år. Tjänsten tillhandahåller sändning av SMS-aviseringar och gör tillgängliga 2 GB lagringsutrymme.

Alla fördelar med PEC

PEC

Shutterstock

De största fördelen med PEC har redan förutsetts i föregående stycken: det är ett system som låter dig ha rättslig giltighet av kommunikation via rekommenderat brev, spara tid och pengar.

PEC kostar i genomsnitt några euro per år, är helt säker och är verkligen mycket lätt att använda. Att lära hur man skickar en PEC se bara en handledning om att skicka traditionella e-postmeddelanden.

Certifierad e-post är perfekt för alla som behöver det skicka eller se elektroniska fakturor. Det är också nödvändigt att komma i kontakt med olika tjänster relaterade till världen av Allmän administration.

Läsa:  Hur man framgångsrikt testar WordPress-webbplatser och mjukvaruapplikationer

Slutligen är det möjligt att använda PEC för att effektivisera många procedurer: den kan användas för säga upp ett leveransavtal eller kanske en försäkring. Men också för boka ett besök och i vissa fall även för kommunicera med skolor och bostadsrätter.

Av Cultur-e