Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Varför din webbplatss koldioxidavtryck är viktigt på Earth Day 2024

Varför din webbplatss koldioxidavtryck är viktigt på Earth Day 2024

Eftersom vår förståelse för klimatförändringar fortsätter att växa och vi kan identifiera stora utsläpp, kan teknikindustrin inte ignoreras för stora 24/7 datacenter. Det är därför det är viktigt att använda gröna webbhotell.

Till skillnad från traditionella webbhotell kan gröna webbhotellsföretag minska sin miljöpåverkan på en mängd olika sätt. Och i förlängningen har alla med sin mest värdbaserade webbplats ett mindre eller inget koldioxidavtryck.

Till exempel, här på GreenGeeks, beräknar vi exakt hur mycket energi våra servrar använder och köper sedan tredubbla mängden ren vindenergi. Detta kompenserar inte bara för utsläppen utan bidrar också till att minska utsläppen totalt sett.

Låt oss ta en titt på vikten av att minska koldioxidutsläppen på din webbplats för Earth Day 2024.

Hur påverkar datacenter miljön?

Den snabba ökningen av digitala produkter och tjänster har skapat en aldrig tidigare skådad efterfrågan på datacenter som lagrar användardata på servrar. Dessa servrar körs 24/7 och förbrukar mer än 200 TWh energi.

Detta gör dem naturligtvis till en stor producent av utsläpp som snabbt har vuxit ur flygindustrin. Idag står datacenter för uppskattningsvis 1-1,5 % av all elanvändning i världen. 3,5 % av världens utsläpp av växthusgaser.

Detta antal fortsätter bara att växa som teknikindustrin och visar inga tecken på att sakta ner.

Även om elanvändningsproblemen fortfarande är ett av de största är det inte den enda miljöpåverkan som webbhotell har. De som är bekanta med datacenter bör veta att servrarna i deras hus genererar mycket värme och behöver kylas.

För att göra detta använder många datacenter vatten för att kyla maskinerna, vilket kan variera från 1 till 5 miljoner liter vatten per dag.

Vatten blir mindre olja när torkan blir vanligare. Och i många fall byggs dessa datacenter i torkautsatta områden, vilket bara gör problemen mer uppenbara.

Det är också värt att notera att datacenter inte är små. Ett genomsnittligt fullskaligt datacenter är ca 100 000 kvadratmeter. Det betyder att det inte är en liten bedrift att bygga en och att den tar upp en stor tomt, vilket ökar dess påverkan ytterligare.

Hur kan gröna webbhotell hjälpa till att lösa detta?

I genomsnitt svarar en webbplats ca 4500 kilo koldioxid årligen, vilket motsvarar att köra en genomsnittlig personbil 5 225 mil. Med tanke på att det finns miljontals webbplatser där ute har vi ett stort problem.

Läsa:  5 tips för att starta och driva ett framgångsrikt onlineföretag

Ett grönt webbhotell kan hjälpa till med detta problem genom att eliminera eller avsevärt minska utsläppen som din webbplats är ansvarig för. Varje grönt webbhotell hanterar detta problem på olika sätt.

Låt oss ta en stund och se vad vi gör för att lösa detta problem på GreenGeeks.

För det första handlar vi direkt om energianvändning. Med GreenGeeks kan du vara lugn och veta att din webbplats inte lämnar ett koldioxidavtryck, utan istället minskar ditt koldioxidavtryck totalt sett.

Detta görs genom att noggrant beräkna hur mycket energi våra webbplatser använder och sedan köper vi tre gånger så mycket ren vindenergi, vilket innebär att vi inte bara kompenserar för vår energianvändning, utan lägger till mer ren energi till nätet för att ersätta andra. mycket.

En annan taktik vi använder är ett strategiskt partnerskap med One Tree Planted. Varje gång ett nytt konto skapas åt oss planterar vi ett träd. Hittills har vi planterat 40 000 träd. Varje träd fungerar som en kolsvamp och hjälper oss att minska de globala utsläppen.

I genomsnitt kan ett träd absorbera 48 kilo koldioxid varje år. Detta innebär att planterade träd är ansvariga för att binda 1 920 000 pund kol varje år när de växer.

Vikten av din webbplatss koldioxidavtryck

Ett av de största problemen med att bli grön är bristen på förståelse för vad koldioxidavtryck faktiskt betyder.

A koldioxidavtryck är mätningen av de växthusgaser (koldioxid) vi producerar. Det kan tillämpas på en personlig eller affärsmässig nivå.

De Växthuseffekt är en process som sker i jordens atmosfär där vissa gaser fångar upp solens värme. Även om det finns många värmefångande gaser, matchar ingen koldioxid i ren kvantitet.

År 2022, årligt koldioxidmedel var 418,56 PPM. För att sätta denna siffra i perspektiv var det 1960 strax under 320 PPM. Det är en nettoökning på mer än 30 procent, vilket får temperaturerna att stiga över hela världen.

Detta äventyrar inte bara vilda djur, utan mänskligheten som helhet. Högre temperaturer skadar livsmedelsproduktionen eftersom grödor bara kan växa under vissa förhållanden, för att inte tala om smältningen av polarisarna.

Som ett resultat stiger havet, vilket gör att kustområden runt om i världen riskerar översvämningar. För att inte tala om att öka sannolikheten för naturkatastrofer som orkaner när vattnet också värms upp.

Oavsett hur stor eller liten din webbplats är, är dess påverkan på miljön oundviklig.

Läsa:  Vad är brute force-attacker – och hur kan du förhindra dem?

Låt oss till exempel säga att du har en blogg som inte får mycket trafik. Oavsett mängden trafik fungerar servern som är värd för den 24/7. Så du förstår, även de minsta webbplatserna kan fortfarande göra stor skillnad för klimatförändringarna.

Endast ett grönt webbhotell kan hjälpa till att lösa detta problem.

Servercenter minskar sina utsläpp tack vare tekniska innovationer

Det är viktigt att betona att det görs tekniska innovationer som har en betydande inverkan på datacenter.

Till exempel är en av de viktigaste utmaningarna i ett datacenter att hålla servrarna svala. Om de blir för varma kommer värmen att skada hårdvaran och kan ta dem offline, vilket avbryter tjänsterna.

Det är därför mycket pengar och energi spenderas på kylsystem.

Speciellt vätskekylningssystem förändrar avsevärt hur datacenter fungerar minskar kylningskostnaderna med 70 % och ytterligare minska mängden el som används av dessa centra.

Ett tydligare exempel på innovationer inom området är integrationen av förnybar energi.

Under åren 2015-2020 koldioxidavtrycket för datacentren förblev oförändrat trots strömförbrukningen. Detta beror på att datacenter har tagit till sig förnybar energi.

Idag gillar några av de största företagen det Äpple, Googleoch Microsoft dess datacenter med 100 % förnybar energi.

Effektivitetsförbättringar har också gjorts, vilket har bidragit till att behålla den exponentiella ökningen av energi som krävs för att driva datacenter. Faktum är att antalet beräkningar i dessa centra ökade med 550 %, medan elförbrukningen bara ökade med 6 %.

I takt med att tekniska innovationer fortsätter kommer miljöpåverkan från datacenter i slutändan att minska.

Problemet är att efterfrågan på datacenter är snabbare än innovation.

Artificiell intelligens kommer att fördubbla efterfrågan på datacenter till 2030

Du kanske tror att efterfrågan inte kan fortsätta växa i nuvarande takt, och du skulle ha rätt.

Det blir värre.

Det har funnits ett modeord som tagit teknikindustrin med storm: artificiell intelligens (AI). När nästan alla stora företag deltar i konkurrens med artificiell intelligens med varandra är datorkraften de behöver enorm.

Till 2030 datacenterkapacitet i USA fördubblas som ett resultat.

För de som inte vet, AI:s mest kraftfulla sökningar, aggregering av data och att dra slutsatser baserade på frågor på några sekunder tar en enorm mängd resurser. Och utan tvekan kommer allt att utnyttja någon form av artificiell intelligens i framtiden.

Till exempel, när du gör en Google-sökning, kommer du nu att se ett AI-genererat svar överst i de flesta sökningar. Ett annat exempel skulle vara att använda AI-plugins för att hantera en WordPress-webbplats.

Nästan alla större företag förväntas använda AI till 2030, vilket driver efterfrågan högre än någonsin.

Earth Day-mål som alla kan satsa på

Det här året, EarthDay.org har lyft fram sätt som alla från privatpersoner till företag kan bli gröna genom att tillhandahålla användbara verktygssatser som ditt företag kan följa.

Läsa:  Vad är bbPress?

Temat för Earth Day 2024 är “Planet vs. Plastics”, som syftar till att minska plastproduktionen med 60 % till 2040.

De är en bra utgångspunkt för alla företag, så låt oss gå igenom några av de viktigaste punkterna du hittar.

Gå papperslös

Detta kan tyckas hycklande med tanke på att detta bara kommer att öka efterfrågan på datacenter, men fördelarna med att bli papperslös kan inte ignoreras. Normalt använder företag mycket papper för att arkivera dokument, skriva ut kontoutdrag och så vidare.

Allt detta papper kommer till priset av att hugga ner träd, som fungerar som en naturlig kolsänka.

För vissa företag är det naturligtvis inte praktiskt att vara papperslös. Så ditt mål bör vara att minska det avsevärt. Ett bra tips är att se till att skriva ut på båda sidor av papperet. Och allt papper du behöver senare ska återvinnas.

Att bli papperslös har aldrig varit enklare, varför de flesta företag pressar kunder att bli papperslösa och försöker kommunicera enbart via e-post. Om detta är ett alternativ, överväg att börja redan idag.

Använd energisnåla apparater och lampor

Stora och små kontorsbyggnader förbrukar mycket energi under normala förhållanden. Ett sätt att enkelt minska det är att använda energieffektiva enheter och belysning på kontoret. Så sparar du pengar och minskar ditt koldioxidavtryck.

Låt oss ta en stund för att titta på kostnadsbesparande potential med att byta till energisnåla glödlampor.

Idag avser energibesparing LED-lampor, som i genomsnitt senaste 25 000 timmarna jämfört med en glödlampa som bara håller i 750 timmar. Beroende på din energianvändning kommer en LED-lampa att spara cirka 81 USD under sin livstid.

När du tänker på att en typisk kontorsbyggnad har dussintals eller till och med hundratals glödlampor, är besparingarna lätta att se. Samma logik gäller för all utrustning ditt kontor behöver. Du kan känna igen energieffektiva enheter från förpackningen.

Stäng av enheter eller aktivera automatiskt viloläge

De flesta kontorsbyggnader är fyllda till bredden med datorer, skrivare och all slags utrustning. De kan använda mycket elektricitet, så att se till att de är avstängda när de inte används eller låg på ström kan minska din elanvändning.

Detta sparar inte bara miljön utan sparar också ditt företag pengar. Du kanske undrar hur mycket pengar det verkligen kan spara dig? Tja, genom att bara lägga en dator i viloläge kan du spara allt från $10 till $50 beroende på enheten och kostnaden för el per år.

Läsa:  Hur man använder Google Trender för sökordsforskning: Få din webbplats att rankas högt

Lyckligtvis är det otroligt enkelt att aktivera vilolägesinställningarna och det tar bara några minuter.

Ta med dig förnybar energi

Att se till att ditt företag drivs av förnybara energikällor som sol-, vind- eller vattenkraft är ett utmärkt sätt att minska ditt företags koldioxidavtryck. Och när det gäller solenergi kan det faktiskt spara mycket pengar.

Solenergi är nu billigare än fossila bränslen under solpanelens livstid. Problemet för många är att startpriset kan vara ganska högt. Ett annat alternativ är att kompensera för det du använder genom att köpa ren energi.

Detta kan hjälpa dig att minska ditt koldioxidavtryck eller eliminera det helt.

Hitta ett miljövänligt webbhotell

Varje företag behöver en webbplats eftersom det gör att ditt företag kan nå en bredare publik. Idag söker de flesta konsumenter på nätet innan de går in i en butik för att kontrollera vad den erbjuder och om det är värt sin tid.

Att hitta ett miljömedvetet webbhotell är alltså ett av de viktigaste stegen du kan ta för att göra ditt företag grönare. Beroende på din webbplatss popularitet kan den ses av miljontals människor.

Det är därför att partnerskap med ett grönt webbhotell som GreenGeeks kan säkerställa att din webbplats inte skapar ett koldioxidavtryck, och istället kan vara ett annat sätt för ditt företag att vara miljömedveten.

GreenGeeks, ett ledande grönt webbhotell, har varit en EPA Green Power Partner sedan 2009 och returnerar 3x den mängd förnybar energi vi förbrukar till nätet.

Fira Earth Day 2024 genom att registrera dig för Green Web Hosting

Varje år funderar alla på vad de kan göra för att fira Jordens dag. Det bästa är att vem som helst kan göra så mycket för att minska sin påverkan på planetens klimat.

Att byta till en grön onlinetjänst är ett utmärkt sätt att minska ditt koldioxidavtryck utan att förändra mycket ur ett affärsperspektiv. Faktum är att GreenGeeks planer är bland de mest prisvärda i branschen, med en månads service som kostar mindre än en kopp kaffe i månaden.

Kombinera det med vår utmärkta service, som inkluderar 99,9 % drifttid, blixtsnabba hastigheter tack vare SSD-baserade servrar och ett kunnigt supportteam redo att svara på alla dina frågor.

Att byta till GreenGeeks kommer inte bara att minska ditt koldioxidavtryck, utan också förbättra din webbplats prestanda.

Vad kommer ditt företag att göra på Earth Day 2024?