Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Veterinär SEO: Hur du får fler patienter för din djurverksamhet

Veterinär SEO: Hur du får fler patienter för din djurverksamhet

Nuförtiden har människor blivit mer känsliga för djurs behov, hälsa och skötsel, vilket har gett upphov till efterfrågan på bra veterinärer. Husdjursföräldrar och djurälskare litar på mun-till-mun-rekommendationer för bättre skötsel av sina djur.

De litar också på Googles råd för att hitta de bästa veterinärerna i deras område.

Om du är veterinär eller driver en veterinärverksamhet och ditt företag rankas bland de fem bästa resultaten på sökmotorer, är det mer sannolikt att du drar besökarnas uppmärksamhet. Detta beror på att de högst rankade sajterna tros vara mer pålitliga och pålitliga.

Som ett resultat av detta bör du börja investera i veterinär SEO för att förbättra din onlinenärvaro och locka fler patienter till din djurpraktik.

Den här artikeln förklarar de bästa veterinär SEO-metoderna du bör använda för att rangordna din husdjursklinik eller djursjukhus på sökmotorer med målet att dra fler pälsiga patienter.

Låt oss börja!

Vad är veterinär SEO?

Veterinär SEO förbättrar din veterinärwebbplatss organiska sökmotorrankning för att få fler kunder online.

En effektiv strategi för veterinärsökmotoroptimering inkluderar djupgående sökordsforskning, optimering på sidan, optimering utanför sidan, skapande av veterinärt innehåll och länkbyggande.

Varför är SEO viktigt för veterinärer?

SEO är avgörande för veterinärer eftersom:

 • När de söker efter veterinärtjänster i närheten använder djurägare internet. Om din webbplats är relevant och väloptimerad kommer den automatiskt att rankas högre på sökmotorerna, vilket hjälper djurägare att snabbt hitta din tjänst.
 • Att rankas högre på sökmotorer hjälper ditt veterinärföretag att bygga upp förtroende bland djurägare. När de går igenom de bästa sökresultaten anser djurägare att de högst rankade företagen är de mest pålitliga.
 • SEO hjälper till att slå konkurrenterna eftersom investeringar i SEO gradvis förbättrar din sökmotorpositionering. Med tiden kommer din webbplats att få massor av organisk trafik och bakåtlänkar.
 • Att optimera din webbplats hjälper till att driva kvalitetstrafik till din webbplats, vilket hjälper till att maximera dina inkommande potentiella kunder.
 • SEO förbättrar användarupplevelsen av webbplatsen, vilket leder till bättre engagemang och övergripande mätvärden på plats.

Veterinär SEO-taktik för din praktik

Här är de bästa sökmotoroptimeringstaktikerna för din veterinärverksamhet:

Sökordsforskning för veterinärer

Omfattande och branschspecifik sökordsundersökning hjälper till att leda mer kvalitetstrafik och potentiella kunder till ditt företag.

För att optimera din webbplats bör du börja med att undersöka sökord relaterade till din nisch.

Du bör fokusera på de ord och fraser som djurägare kan använda på sökmotorer när de letar efter tjänster som din veterinärklinik erbjuder.

Du kan ta hjälp av SEO-verktyg som SEOptimers sökordsforskningsverktyg eller Google Trender att utföra sökordsforskning med minimal ansträngning och tid.

Läsa:  Topp 15 TheFlixer-alternativ för att titta på filmer, TV-program gratis

Veterinär SEO:er och marknadsförare måste använda en kombination av både korta och långa sökord för att maximera sin räckvidd och antalet sökfrågor de potentiellt kan rankas för.

Long-tail-sökord är fraser som består av mer än tre sökord, medan short-tail-sökord är sökord som innehåller max 1-2 ord.

Till exempel rangordning på din tjänsteplats för ett sökord, som “Bästa veterinärläkare nära migkommer att öka antalet potentiella kunder du skaffar till din veterinärklinik.

Till att börja med bör du välja sökord som har en låg svårighetsgrad eftersom det skulle vara de som är lättare att rangordna.

Vårt sökordsverktyg visar varje sökords svårighetsgrad, vilket gör det lättare att välja de sökord du vill rikta in dig på.

GMB-profiloptimering

Lokal SEO för veterinärer hjälper dig att förbättra din onlinenärvaro i ditt geografiska område och fysiska plats.

När människor söker efter ett visst sökord, hämtar Google toppresultat från närliggande områden även när den som söker inte anger staden eller platsen i sin sökordssökning.

När du optimerar din GMB-profil kan ditt företag börja rankas högre i Googles lokala sökresultat och därmed ge dig fler potentiella kunder och försäljningar.

Du kan skapa en företagsprofil på Google My Business gratis. Se till att lägga till dina öppettider och komplettera din profil genom att lägga till foton och videor på ditt företag.

Välj också en lämplig företagskategori för att säkerställa att ditt företag visas för den mest relevanta publiken.

Skapa innehåll för veterinärer

Som veterinärexpert bör du vara kvalificerad och kunnig nog att utbilda dina besökare om din nisch och tjänster.

Webbplatsbesökare kan ha många frågor om djurvård. Det bästa sättet att engagera dem med ditt varumärke är genom att skapa värdefullt innehåll i form av bloggar.

Dina bloggar ska vara relevanta för läsarna. Detta kommer att öka ditt varumärkes auktoritet och relevans och hjälpa dig att få bakåtlänkar från influencers och nischade bloggare.

Du bör fokusera på att skapa informativa bloggar som svarar på de mest akuta problemen hos husdjursföräldrar. Några av ämnena är:

 • Vilken mat är bäst för en ettårig rottweiler?
 • Vilken är den hälsosammaste maten för husdjur?
 • Vilken djurfoder rekommenderar veterinärer?
 • Är det OK att klippa din katts hår?
 • Hur putsar man en katt hemma?
 • Hur håller du en kanin lugn när du putsar?

Förutom att leda trafik till din webbplats, hjälper värdefullt innehåll dig att vinna publikens förtroende och ökar chansen att de använder dina tjänster.

Webbplatsoptimering

När du är sorterad med din sökordsforskning måste du infoga dessa fraser i innehållet på dina målsidor.

Sökmotorer uppmärksammar innehållet och relevansen av dina webbsidor. Du bör inkludera dina målsökord i de viktigaste områdena på en sida för att maximera din chans att leda trafik genom sökmotorer.

Kom ihåg att dina sökord bör passa naturligt med innehållet på din sida.

Här är de bästa metoderna för webbplatsoptimering för veterinärer:

 • Lägg till ditt primära sökord i titeltaggen, beskrivningstaggen, huvudinnehållet, rubriktaggen och alt-taggen.
 • Börja din titeltagg med den primära taggen och använd semantiska varianter av seed-sökordet i description-taggen.
 • Se till att din webbplats är mobilanpassad.
 • Kontrollera din webbplats i Google Search Console och se om det finns några fel. Åtgärda alla kritiska fel som trasiga länkar eller viktiga webbviktiga problem.
 • Optimera webbadressen och webbplatsstrukturen för att införliva sökorden i webbadressen. Se också till att människor kan nå varje sida på din webbplats med upp till tre klick.
 • Skicka XML-webbplatskarta och lägg till schemadata för enklare genomsökning och förståelse av sidans innehåll av sökmotorerna.
Läsa:  [100% Working] Hur man låser upp iPhone om du har glömt lösenordet

Länkbyggande är en av de viktigaste SEO-taktikerna för att lyfta din affärstillväxt och förbättra din onlinenärvaro. När du skaffar länkar till din webbplats anser Google och andra sökmotorer att ditt företag är pålitligt och populärt.

Länkar fungerar som en röst för ditt företag. Fler länkar betyder fler röster; ju högre röstantalet, desto bättre ranking.

Här är några av de bästa länkförvärvstaktikerna för veterinärer:

 • Publicera pressmeddelanden om din veterinärklinik i välrenommerade tidningar och använd tjänster som HARO. Det är mer sannolikt att de plockas upp av relevanta tidningar, vilket leder till fler länkar till din webbplats.
 • Nå ut till organisationer i din nisch som inte är dina direkta konkurrenter och be dem om ett trevägs länkutbyte. De är mer benägna att acceptera ditt erbjudande. Använd dock denna strategi försiktigt eftersom Google kan straffa din webbplats för överdrivet länkutbyte.
 • Utnyttja gästinlägg genom att hitta webbplatser i din nisch som letar efter externa bidragsgivare. Skriv en artikel för dem och länka tillbaka till din webbplats i innehållet.
 • Använd trasig länkbyggnad för att nå ut till webbplatsägare och be dem länka tillbaka till innehållet på din webbplats istället för den trasiga länken.

Genom att använda länkbyggnad kan du förbättra det övergripande ryktet för din domän, vilket leder till högre organisk ranking och trafik.

Toppnyckelordsidéer för veterinär SEO

Här är några av de bästa sökordsidéerna för veterinär SEO:

Nyckelord Volym CPC (USD)
prisvärd veterinärklinik 1900 3,62
veterinärklinik 27100 4.24
akut veterinärmottagning 12100 2,51
veterinär akutmottagning nära mig 2400 2.6
veterinärklinik nära mig 33100 4,32
akut veterinärmottagning nära mig 5400 2.6
veterinärklinik walk-in 2400 4.23
alla varelser veterinärklinik 1900 1,85
alla varelser vet 3600 2,35
alla varelser veterinärsjukhus 480 2.24
veterinärvård 14800 4,25
veterinärklinik 27100 3,47
veterinärkliniker 14800 3,47
veterinärsjukhuset 14800 2,82
veterinärsjukhus nära mig 9900 3.27
veterinär nära mig 720 3,64
veterinärläkare 720 3,35
vaccinationsklinik för husdjur 8100 2.02
djurklinik 14800 3,42
djurklinik nära mig 14800 3.16
prisvärd veterinär nära mig 2900 3.04
veterinär nära mig 201000 4,47
veterinärsjukhus nära mig 2900 3.27
kattveterinär nära mig 3600 3,29
veterinärkliniker nära mig 4400 3,76
bästa veterinären nära mig 9900 3,99
mobil veterinär nära mig 4400 2,84
akut veterinär nära mig 8100 2,43

Veterinär SEO checklista

Här är en lista över alla bästa veterinär SEO-taktik som du behöver inkludera i din SEO-strategi:

Läsa:  Hur man kontaktar Instagram

Förstå din målgrupp

Du bör alltid ta dig tid att förstå din publik innan någon strategi implementeras.

När du gör sökordsforskning kommer du att få en uppfattning om de ord dina potentiella kunder använder när de söker efter en liknande tjänst.

Du kan också få en uppfattning om din publiks behov genom att genomföra en undersökning.

En persondriven SEO-strategi kommer alltid att bidra till att förbättra din marknadsföringsstrategi på lång sikt.

Implementera lokal sökmotoroptimering

Att lista ditt varumärke på Google My Business anses vara en effektiv SEO-strategi eftersom människor föredrar att söka efter närliggande veterinärkliniker på Google.

Ditt jobb slutar inte bara genom att lista din klinik. Du bör ta några fler steg för att optimera hela din lokala SEO-närvaro.

Här är några av de bästa lokala SEO-tipsen för veterinärer:

 • Gör anspråk på och optimera din GMB-lista.
 • Skicka in din företagsinformation i de främsta företagskatalogerna relaterade till din nisch.
 • Samarbeta med påverkare på sociala medier för att förbättra varumärket.
 • Skapa platsspecifika sidor på din webbplats för att markera din företagsnärvaro för varje plats du betjänar.
 • Gör det enkelt för kunderna att lämna en recension för ditt företag.
 • Svara regelbundet på recensionerna och vidta omedelbara åtgärder för att lösa kundernas problem.
 • Granska din befintliga webbplats för eventuella fel och vidta åtgärder för att åtgärda dem.
 • Skapa och publicera kvalitetsinnehåll på din webbplats.
 • Dela innehåll i din GMB-profil för att hålla publiken engagerad.
 • Öka antalet citat och bakåtlänkar som pekar till din webbplats.

Undersök sökord med hög avsikt

När man söker efter veterinärkliniker söker man efter specifika fraser som “akuta djurvårdscentraler nära mig' eller 'bästa veterinärerna i närheten.'

När sökorden är så specifika kallas de nyckelord med hög avsikt. Du bör rikta in sökord som dessa för att driva organisk trafik och öka konverteringarna på din webbplats.

Long-tail-sökord är mer specifika jämfört med short-tail-sökord.

Du bör också titta på “Googles relaterade sökning”-förslag längst ned på Google för att få fler sökordsidéer relaterade till din fröterm.

Behåll din webbplatspublik under en längre tid

Ju mer din publik tillbringar sin tid på webbplatsen, desto större är chansen att de vidtar åtgärder.

Fler åtgärder leder till mer försäljning. Därför bör du som veterinärklinikägare vidta åtgärder för att behålla publiken på din webbplats längre.

För att säkerställa att människor tillbringar mycket tid på din webbplats bör du titta på avvisningsfrekvensen, exitfrekvensen och den genomsnittliga tiden som spenderas på din webbplats. Google Search Console och Google Analytics kommer att ha information om kundinteraktion på din webbplats.

Du bör ha en låg avvisningsfrekvens, en låg exitfrekvens (från dina målsidor) och en hög genomsnittlig tid som spenderas på webbplatsen.

Lägg till innehåll av högsta kvalitet, använd engagerande bilder och videor och lägg till uppmaningar som är lätta att klicka för att motivera publiken att stanna längre och vidta önskad åtgärd. Du bör också förbättra interna länkar så att folk fortsätter att klicka och besöka andra sidor på din webbplats.

Läsa:  Hur du gör fjärrarbete effektivt för ditt företag: En guide för företagare

Optimera webbplatsens struktur

En bra webbplatsstruktur hjälper sökmotorer att förstå ditt innehåll bättre.

Om din webbplatsstruktur är utmärkt kommer sökmotorer att ha lättare att genomsöka olika sidor på din webbplats. Förbättrad intern länkstruktur kommer att leda till en lägre avvisningsfrekvens.

Dessutom kommer en bra struktur att öka dina chanser att få platslänkar i Google-sökning.

Här är ett exempel på en idealisk webbplatsstruktur:

Bildkälla: Reliablesoft

Håll webbadresserna korta och användarvänliga och se till att varje sida på din webbplats är tillgänglig med några få klick.

Ha innehåll av god kvalitet

Innehåll är det mest avgörande elementet i lokal sökmotoroptimering. Sökmotorer rangordnar din webbplats baserat på innehåll.

Ju mer relevant ditt innehåll är för målsökorden, desto högre är chanserna till topplacering.

Ditt innehåll ska vara unikt, heltäckande och engagerande. Undersök vilken typ av innehåll dina konkurrenter förbereder och försök skapa bättre innehåll än dem.

När du skapar detaljerade innehållsstycken om ett visst ämne ökar nyckelordets relevans och det latenta semantiska indexpoängen automatiskt, vilket leder till högre och mer stabil ranking.

Bli listad i relevanta företagskataloger

Onlinekataloger är byggda för att hjälpa kunder att hitta alla företag i ett visst område. Du bör få ditt företag listat i dessa kataloger, dessa kallas även online-citat.

Företagskataloger är också ett bra sätt att öka antalet hänvisningar som pekar på ditt företag. Fler citat och länkar leder till bättre lokal SEO.

Det viktigaste att komma ihåg när du skapar onlinecitat är att hålla ditt företagsnamn, adress och telefonnummer (NAP) konsekventa över hela webben.

Sökmotorer avgör informationens äkthet och korrekthet baserat på företagsuppgifter. Därför bör du se till att NAP förblir densamma över hela webben.

När du skapar online-citat för din veterinärklinik, försök att skapa listor/profiler i nischrelevanta kataloger.

I det här fallet veterinärkataloger som t.ex Veterinarians.org och GreatVet är användbara eftersom de inte bara tillhandahåller en gratis bakåtlänk till din webbplats, utan de besöks av djurägare som letar efter de bästa veterinärerna i deras region.

Slutsats

Innan du optimerar en webbplats bör du alltid förstå kundens smärtpunkter.

Att vinna husdjursföräldrars förtroende är avgörande eftersom de älskar sina husdjur som sina barn, och du bör ha detta i åtanke vid varje steg i din försäljningstratt. Du måste visa dem att du är bäst i din nisch.

För det måste din webbplats vara tilltalande och pålitlig. Att anta SEO-praxis är det bästa sättet att få potentiella kunder att tro på ditt arbete.

Vi har utförligt förklarat de bästa veterinärernas SEO-metoder som hjälper din djurpraktik att dra fler pälsiga patienter och få synlighet online organiskt.