Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Viktiga sidor för din blogg: En måste-ha-guide

Viktiga sidor för din blogg: En måste-ha-guide

Oavsett om du driver en blogg, en företagswebbplats eller en e-handelsbutik, finns det viktiga sidor du måste inkludera för att förbättra användarupplevelsen och SEO-rankningen.

Bland dem är sidan Om och kontaktsidan — två av de viktigaste sidorna som kunderna letar efter på en webbplats.

I den här artikeln kommer du att lära dig fem viktiga webbsidor som bör inkluderas i varje blogg. Med välskrivna bloggsidor kan du se till att både användare och sökmotorer enkelt kan förstå syftet med din sida.

Så låt oss utforska dessa viktiga sidor för din blogg och hur var och en bidrar till att bygga en effektiv onlinenärvaro.

5 viktiga sidor för din bloggVanliga frågor – Viktiga sidor för din bloggVilka sidor ska jag ha för min blogg?Var kan jag hitta artiklar för min blogg?

Vad är bloggsidor?

Bloggsidor är det statiska innehållet på en webbplats som förblir relativt oförändrat. De ger information om bloggen, dess syfte och hur man kontaktar eller får reda på mer om författaren.

Till skillnad från bloggen inläggsom publiceras regelbundet med färskt innehåll, blogg sidor stannar vanligtvis på plats under långa perioder.

  • De Handla om sida är en av de viktigaste bloggsidorna eftersom den ger läsarna en introduktion till vem du är och vad din blogg handlar om. Den här sidan bör innehålla lite bakgrundsinformation om dig själv eller ditt företag och varför du började blogga från början. Det är också ett utmärkt tillfälle att dela med sig av alla utmärkelser eller erkännanden som du har fått samt alla yrkesgrupper som kan vara relevanta.
  • De Kontakt sida låter besökare enkelt komma i kontakt med dig via e-post, telefonnummer och sociala medier.
  • De Portfölj sida visar exempel på tidigare projekt så att potentiella kunder kan se vilken typ av kvalitet de kan förvänta sig av att arbeta med dig.
  • Slutligen, att ha en Integritetspolicy sida är viktig nuförtiden på grund av dataskyddslagar såsom General Data Protection Regulation (GDPR). Denna typ av policy beskriver hur du kommer att använda kunddata som samlas in via formulär.
Läsa:  5 idéer om hur du kan tjäna pengar hemifrån

Varje blogg bör ha dessa viktiga sidor för att säkerställa en framgångsrik och effektiv onlinenärvaro. Låt oss diskutera varje sida på djupet och lära oss hur du komponerar varje avsnitt för din blogg.

De viktigaste delarna av en webbplats, enligt en HubSpot-undersökning.

5 viktiga sidor för din blogg

1. Hemsida

Hemsidan för en blogg är den första sida som besökare kommer att se när de kommer. Hemsidan ska kommunicera vad din blogg handlar om och locka läsarna att utforska resten av innehållet på din webbplats.

Du kan skriva en kort biografi överst på sidan och berätta för läsarna vem du är, vad du gör och varför de borde tycka att ditt innehåll är viktigt. Genom den här introduktionen kommer besökare snabbt att kunna avgöra om ditt innehåll är relevant för dem innan de ens går till dina blogginlägg.

Överst på startsidan finns en navigeringsmeny där du ger länkar till alla andra sidor på din blogg som Om, Kontakt och Portfolio. Organisera din navigeringsmeny så att läsarna snabbt kan hitta ämnen som intresserar dem utan att behöva bläddra igenom flera inlägg.

Du kan lägga till knappar för sociala medier så att användare enkelt kan dela inlägg direkt från startsidan.

En utvald inläggssektion är ett utmärkt sätt att lyfta fram ditt mest populära eller senaste arbete och uppmuntra läsarna att ytterligare utforska relaterade ämnen inom din nisch. Detta ger nya besökare en omedelbar ögonblicksbild av vilken typ av innehåll de hittar samtidigt som befintliga följare får snabb tillgång till nyligen publicerade artiklar som kan intressera dem.

Smartbloggare startsidan innehåller ett urval av deras bästa blogginlägg.

Hemsidor är nyckeln till att få läsarna fast så se till att du gör ett bra första intryck genom en välskriven och väldesignad hemsida.

2. Om sidan

För 85 % av konsumenterna, förtroende är viktigt när man väljer varumärke. Och du kan skapa förtroende och trovärdighet med en välskriven Om-sida.

Berätta för andra vem du är och varför ditt arbete är viktigt. Nämn eventuella relevanta kvalifikationer eller erfarenheter för att visa din kunskap och expertis inom ditt område.

Läsa:  En guide till säkerhet för hyresfastigheter: Viktiga tips för hyresvärdar

Om du till exempel skriver om ekonomi, nämn eventuella ekonomiska intyg eller examina som du har erhållit. Om det inte är tillämpligt, lista andra erfarenheter såsom tidigare befattningar eller prestationer inom relevanta områden.

Ett annat sätt att bygga förtroende hos läsarna är genom att diskutera hur länge du har bloggat och vad som inspirerade dig att börja skriva. Dela historier från tidigare framgångar och förklara hur dessa upplevelser motiverade dig att skapa innehåll.

Efter en kort beskrivning av vad som driver ditt innehållsskapande, avsluta med en uppmaning (CTA) som uppmuntrar besökare att registrera sig för e-postuppdateringar eller prenumerera på ett RSS-flöde.

Glöm inte att inkludera knappar för sociala medier som länkar till dina profiler på Twitter, Facebook och LinkedIn. Detta gör att nya följare kan ta reda på mer om dig och hur du interagerar med din publik.

Din Om-sida ska vara en återspegling av vem du är och vad din blogg står för. Det är en viktig sida för att skapa förtroende hos läsarna, så se till att den är heltäckande men ändå kortfattad.

5 tips för att skriva en Om-sida från Bloggguiden

3. Kontaktsida

En kontaktsida är en av de viktigaste sidorna för din blogg eftersom den tillåter läsare att nå ut om de har frågor eller åsikter om ditt innehåll eller dina erbjudanden. Genom att ha en väldesignad kontaktsida visar du din öppenhet för feedback och vilja att engagera dig med läsarna.

Vad ska du inkludera på din kontaktsida?

Ge först läsaren med flera sätt att nå ut. Erbjud flera åtkomstpunkter som telefonnummer, e-postadresser och länkar till Twitter och Facebook, plus ett formulär för att skicka in frågor under öppettider. Kontaktformuläret gör det lättare för människor att skicka förfrågningar istället för att söka efter kontaktuppgifter.

Använd ett språk som är enkelt och lätt att förstå. Vissa användare kanske inte är bekanta med vissa termer eller fraser relaterade till kommunikation som DM eller tweet, så håll det enkelt.

För dem som kan ha säkerhetsproblem när de skickar in personuppgifter, se till att inkludera alla relevanta ansvarsfriskrivningar angående sekretesspolicyer. Detta kommer att dämpa rädslan för otillåten användning av personlig information.

Läsa:  Varför detta hotellföretag väljer att stanna hos Buffer Over Hootsuite, SocialPilot, Loomly & Later

Med ett tydligt språk, flera kontaktmetoder och lämpliga skyddsåtgärder på plats, bör din kontaktsida fungera som en effektiv brygga mellan dig och dina läsare.

Brandaffairs kontaktsida sticker ut med en vacker rubrik.

4. Portföljsida

En portföljsida ger en inblick i kvaliteten på innehållet du producerar. Detta kan vara oerhört fördelaktigt när man försöker attrahera potentiella kunder, partners eller arbetsgivare.

När du skapar en portföljsida, lyft fram de bästa exemplen på ditt arbete. Om du till exempel är en grafisk designer som specialiserat sig på logotypdesign, skulle det vara idealiskt för din portföljsida att visa upp några av dina bästa logotyper. Om du är en frilansskribent som specialiserat sig på SEO-artiklar, bör prover av dessa bitar stå i centrum.

Uppdatera din portföljsida regelbundet för att hålla den intressant. Du kanske vill lägga till nya projekt eller lyfta fram vissa delar baserat på vad som är populärt i branschen för tillfället. På så sätt får tittarna se något nytt varje gång de besöker din blogg.

Förutom att visa arbetsprover på din portföljsida kan det också vara bra att ge korta beskrivningar om varje projekt tillsammans med länkar tillbaka till där de ursprungligen publicerades (om tillämpligt). Genom att göra detta hjälper tittarna mer sammanhang kring varje stycke samtidigt som de får ytterligare resurser om de vill ha mer information.

Canva är en av de bästa gratis portföljwebbplatsbyggarna som finns.

5. Sekretesspolicysida

En integritetspolicysida beskriver hur din blogg samlar in, använder, lagrar och skyddar personuppgifter som samlas in från besökare. Detta hjälper till att bygga förtroende hos dina läsare eftersom de vet att deras information är säker hos dig.

När du skapar en sekretesspolicysida, var öppen med informationen som samlas in och hur den kommer att användas. Ange syftet med att samla in data och hur länge det kommer att sparas.

Om du till exempel har ett registreringsformulär för e-nyhetsbrev på din blogg, se till att användarna förstår att deras e-postadress kommer att läggas till på en e-postlista och användas enbart för reklamändamål som att skicka nyhetsbrev eller specialerbjudanden.

Besökare bör när som helst ha möjlighet att välja bort datainsamling, och åtgärder för att skydda deras lagrade information måste anges i policyn.

Läsa:  LinkedIn Analytics: Den ultimata guiden för B2B-marknadsförare 2024

Se till att alla tredjepartstjänster (som betalningsbehandlare) också är kompatibla med GDPR-reglerna. På så sätt kan användare känna sig säkra på att deras privata information inte hamnar i fel händer.

Vanliga frågor – Viktiga sidor för din blogg

Vilka sidor ska jag ha för min blogg?

De viktigaste sidorna för din blogg inkluderar en hemsida, en Om-sida, en kontaktinformationssida, ett arkiv med inlägg listade efter datum och/eller kategori och en webbplatskarta.

Det rekommenderas att ha sidor dedikerade till varje ämne eller produkt du erbjuder. Detta möjliggör enklare navigering för läsare och hjälper till med SEO-optimering på grund av den ökade sökordstätheten i specifika ämnen.

Slutligen är det viktigt att inkludera länkar till sociala medier för att besökare enkelt ska kunna dela innehåll på flera plattformar.

Var kan jag hitta artiklar för min blogg?

Det finns många källor för att hitta artiklar för din blogg. En av de mest populära är webbsidor för innehållskurator som Buzzsumo, Alltop och Paper.li som samlar relevant innehåll från hela webben.

Många bloggar erbjuder också RSS-flöden som enkelt kan läggas till en läsare eller aggregator för att hålla dig uppdaterad om nya inlägg om ämnen du är intresserad av.

Slutligen, sociala medier som Twitter och LinkedIn är utmärkta resurser för att upptäcka nya innehållsidéer baserat på vad andra i din bransch pratar om.

Inkludera dessa viktiga sidor för din blogg för att bygga förtroende och auktoritet

Den här guiden sammanfattar de viktigaste sidorna för din blogg som hjälper dig att etablera dig som en auktoritet i din nisch. Varje sida tjänar sitt syfte och kan hjälpa dig att locka fler besökare, bygga förtroende och ge information om dina tjänster eller produkter.

Genom att ta dig tid att skapa kvalitetsinnehåll för alla dessa viktiga sidor för din blogg, kommer du att kunna nå nya höjder i framgång.