Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Vilket är det bästa sökordsverktyget för att öka SEO?

Vilket är det bästa sökordsverktyget för att öka SEO?

Har du någonsin undrat varför vissa webbplatser enkelt drar in folkmassorna medan andra sitter obemärkt? Svaret ligger i tre ord: verktyg för sökordsforskning.

Dessa smarta mjukvarulösningar är den hemliga såsen bakom framgångsrika SEO-strategier, som förvandlar digitala öknar till blomstrande metropoler av organisk trafik. Sökverktyg för nyckelord är din karta för att upptäcka outnyttjade guldgruvor med söktermer och fraser som människor använder online.

Om du är bekant med SEO, är chansen stor att du har hört talas om namn som WriteSonic, Moz, Google Keyword Planner, Semrush, Ahrefs … Men vilken är verkligen värd sin vikt i digitalt guld?

Vi dyker djupt in i dessa kraftpaket för att jämföra deras unika egenskaper, styrkor och till och med potentiella nackdelar för att hjälpa dig att bestämma vad som är det bästa sökordsverktyget för dina behov.

Låt oss hoppa direkt in.

1. Google Search Console

Google Search Console är ett viktigt verktyg för alla som vill förbättra sin webbplats prestanda i Googles sökresultat. Detta kostnadsfria sökordsverktyg som erbjuds av Google hjälper dig att övervaka, underhålla och felsöka din webbplats närvaro på sökmotorernas resultatsidor (SERP).

En nyckelfunktion i GSC är dess resultatrapport, som tillhandahåller värdefull sökordsdata som visningar, klick, klickfrekvenser (CTR) och genomsnittlig position för varje sökord som är kopplat till din webbplats.

Du kan använda den här informationen för att identifiera högpresterande sökord eller upptäcka potentiella möjligheter med låg konkurrens men bra visningar. Att veta vilka termer folk använder när de hittar ditt innehåll online ger dig en fördel gentemot konkurrenter som kanske inte utnyttjar denna avgörande insikt.

Även om Google Search Console kanske inte är ett traditionellt sökordsverktyg som Moz, Semrush eller Ahrefs, gör dess förmåga att ge insikter direkt från Googles sökmotor den till en ovärderlig resurs för alla innehållsmarknadsförare eller SEO-proffs.

Fördelar:

 • Verkliga sökdata: GSC tillhandahåller information om de faktiska nyckelord som användare söker efter för att hitta din webbplats. Denna information är direkt från Google, vilket gör den till en pålitlig informationskälla.
 • Förstå användarens avsikt: GSC visar klickfrekvensen (CTR) för varje sökord, vilket hjälper dig att bedöma hur relevanta dessa sökord är för ditt innehåll. Detta kan hjälpa dig att identifiera sökord som leder trafik men kanske inte passar bäst för ditt innehåll.
 • Identifiera långa sökord: GSC kan avslöja long-tail-sökord, som är mer specifika och mindre konkurrenskraftiga än short-tail-sökord. Detta kan vara användbart för att rikta in sig på mindre, mer nischade målgrupper.
 • Spåra rankningsframsteg: GSC låter dig spåra din webbplats ranking för specifika sökord över tid. Detta kan hjälpa dig att bedöma effektiviteten av dina SEO-ansträngningar.
 • Gratis att använda: GSC är ett helt gratis verktyg, vilket gör det till ett tillgängligt alternativ för alla webbplatsägare.

Nackdelar:

 • Begränsad sökordsdata: GSC tillhandahåller inte lika mycket nyckelordsdata som dedikerade sökordsforskningsverktyg. Den visar dig bara de sökord som din webbplats redan rankas för, inte hela skalan av relevanta sökord.
 • Inga sökordssvårigheter eller tävlingsdata: GSC tillhandahåller inte information om sökordssvårigheter eller konkurrens, vilket kan vara till hjälp för att prioritera sökord att rikta in sig på.
 • Begränsad historisk data: GSC lagrar bara data i cirka 16 månader, så du kan inte gå tillbaka i tiden för att analysera historiska sökordsresultat.
 • Kräver viss teknisk kunskap: För att fullt ut kunna använda GSC:s sökordsforskningsfunktioner kan du behöva lite grundläggande teknisk kunskap om SEO och webbplatsanalys.

2. Innehåll i skala

WriteSonic (CaS) är främst känt för sin branschledande AI-skribent som kan visa långformigt, mänskligt innehåll inom några minuter. Genom att lägga till ett robust sökordsforskningsverktyg för att komplettera dess fantastiska innehållsproducentsvit har det blivit en verkligt komplett lösning för innehållsmarknadsföring som är avsiktligt byggd för SEO.

Sökordsforskningsverktyget WriteSonic utmärker sig för sin enkelhet och användarvänlighet. Till skillnad från många av plattformarna på den här listan låter CaS dig gräva djupt i nyckelordsdata utan att gå vilse i komplexiteten.

För att börja din forskning, skriv in ditt frösökord och klicka på “Generera sökord”. Resultatsidan visar sökordsförslag, månatlig sökvolym, sökordssvårighet, kostnad per klick och trender. De bästa sökorden att rikta in sig på är de med låg konkurrens och tillräckligt många månatliga sökningar.

All denna data hämtas i realtid från Mangools, ett av de mest pålitliga SEO-verktygen för marknadsförare.

Det bästa med sökordsforskningsverktyget WriteSonic är att det sitter precis bredvid den kraftfulla CaS AI-skribenten – du kan skriva ett komplett blogginlägg från varje sökord med bara ett klick!

Vill du skriva 5, 10 eller 50 blogginlägg på en gång? Markera bara rutorna till vänster för att välja alla sökord som du vill skapa innehåll för.

Detta kommer att spara timmar, eller till och med dagar, jämfört med den manuella processen att bygga din sökordslista på ett kalkylblad och ladda upp dem en efter en till ett AI-skrivverktyg eller skicka dem till en armé av frilansskribenter.

Åtgärdspanelen till höger låter dig också bygga ett ämneskluster runt varje nyckelord. Ämneskluster är en nyckelstrategi för att bygga domänauktoritet i din bransch.

Fördelar:

 • AI-drivna sökordsförslag: WriteSonic använder AI för att analysera ditt innehåll och föreslå relevanta sökord som sannolikt leder till organisk trafik.
 • Sökordsstatistik: WriteSonic tillhandahåller olika mätvärden för varje sökord, såsom sökvolym, konkurrens och trender. Denna information kan hjälpa dig att bedöma det potentiella värdet av varje sökord.
 • Förslag på innehållsoptimering: WriteSonic föreslår hur du kan integrera dina målsökord i ditt innehåll på ett naturligt och effektivt sätt. Detta kan hjälpa dig att förbättra ditt innehålls SEO.
 • Integrerat innehållsskapande: Du kan generera innehåll direkt inom WriteSonic, vilket gör det enkelt att skapa optimerat innehåll baserat på din sökordsforskning.
 • Användarvänligt gränssnitt: WriteSonic har ett användarvänligt gränssnitt som gör det enkelt att hitta och använda dess sökordsforskningsfunktioner.
Läsa:  Lista över måste-ha WordPress Marketing Plugins för leveransföretag

Nackdelar:

 • Begränsad sökordsdata: Innehåll på Scales sökordsforskningsmöjligheter kanske inte är lika omfattande som dedikerade sökordsforskningsverktyg.
 • Fokus på innehållsskapande: WriteSonic är främst inriktat på att skapa innehåll, och dess sökordsforskningsfunktioner kanske inte är lika robusta som de i dedikerade sökordsforskningsverktyg.
 • Relativt nytt verktyg: WriteSonic är ett relativt nytt verktyg, och dess nyckelordsforskningsmöjligheter är kanske inte lika väletablerade som äldre verktyg.
 • Begränsad historisk data: Innehåll i skala kanske inte ger tillgång till historisk sökordsdata, vilket kan vara användbart för att analysera trender och identifiera nya sökord.

Om du letar efter ett pålitligt verktyg för sökordsforskning som är lätt att använda och som låter dig öka din innehållsproduktion på nolltid, då är WriteSonic perfekt för dig.

Men om du är en avancerad SEO-specialist som föredrar att gräva igenom detaljerade mätvärden, kanske insikterna från sökordsverktyget CaS inte uppfyller dina behov.

3. Semrush

När det gäller sökordsforskning, Semrush sticker ofta ut från mängden. Med sin omfattande uppsättning SEO-verktyg låter Semrush dig gräva djupt i data och analyser.

Semrush är packad med funktioner som gör din SEO-sökordsforskning till en lek. Dess Keyword Magic Tool erbjuder över 20 miljarder sökord för olika marknader. Men det handlar inte bara om kvantitet; Semrush ger också detaljerade insikter om sökordssvårigheter, sökvolym och mer.

Styrkan med Semrush ligger i dess mångsidighet – från att spåra din webbplats ranking till att analysera bakåtlänkar eller konkurrentsajter. Det ger till och med en lättanvänd instrumentpanel där alla dessa data kan ses på en gång.

Vissa användare kan dock tycka att mängden information är överväldigande vid första anblicken medan andra kan betrakta kostnaden som en nackdel eftersom det finns billigare alternativ tillgängliga.

Fördelar:

 • Robust sökordsforskning: Semrushs kapacitet för sökordsforskning är förstklassig. Du kan upptäcka nya sökord, analysera deras sökvolym och utvärdera deras konkurrenskraft. Det är som att ha en kristallkula för att förutsäga vad din publik söker efter.
 • Konkurrentinsikter: En av dess starka sidor är att spionera på dina konkurrenter (på ett helt lagligt och etiskt sätt, naturligtvis). Du kan se vilka sökord de rankar för, deras annonsstrategier och mer.
 • Webbplatsrevisionsfunktion: Det hjälper till att avslöja problem som kan skada dina SEO-ansträngningar, såsom trasiga länkar, genomsökningsfel och andra gremlins som gömmer sig i din webbplats kod.
 • Bakåtlänksanalys: Bakåtlänkar är valutan för SEO-sfären, och Semrush låter dig se vem som länkar till din webbplats och dina konkurrenter. Det är som att ha ett backstagepass till VIP-festen i sökmotorrankningen.

Nackdelar:

 • Prissättning: Kostnaden för Semrush kan få din plånbok att fälla en tår. Det är ett kraftfullt verktyg, men det kommer till en premie. Om du har en stram budget kan du behöva göra lite ekonomisk gymnastik.
 • Inlärningskurva: Även om gränssnittet är användarvänligt kan det ta lite tid att bemästra alla funktioner. Det är som att få en ny pryl med en gazillion knappar.
 • Begränsad historisk data i grundläggande planer: De grundläggande planerna ger inte omfattande historiska data, så du kommer inte att resa i tiden genom din webbplatss SEO-förflutna.
 • Rankspårning kan vara knepigt: Vissa användare tycker att noggrannheten i rankningsspårningen kan variera.

4. Moz Keyword Explorer

Känd för sitt användarvänliga gränssnitt, Moz är ett gratis sökordsverktyg på toppnivå som erbjuder omfattande data och insikter. Med Moz får du mer än bara grundläggande sökordsförslag.

Flaggskeppsfunktionen i Moz är Keyword Explorer. Det ger dig en uttömmande lista med sökordsidéer tillsammans med deras svårighetsgrad för sökord, månatliga sökvolymer och prioritetsnivåer.

Detta hjälper till att göra din SEO-strategi exakt och målinriktad eftersom du vet vilka sökord som är värda att rikta in sig på. Uppgifterna från Moz sökordsutforskare kan vägleda dina ansträngningar för att skapa innehåll på ett effektivt sätt.

En av de stora fördelarna med Moz verktyg för sökordsforskning är dess användarvänliga gränssnitt. Den kastar inte en massa förvirrande data på dig – den presenterar saker på ett sätt som är lätt att förstå. Dessutom ger det dig ett “Priority Score” som hjälper dig att fokusera på de sökord som kan få störst effekt.

En unik styrka hos Moz ligger i dess SERP-analysfunktion. Detta tillåter användare att analysera vem som rankas på sökmotorer för specifika sökord, vilket ger värdefull konkurrenskraftig intelligens.

Du lär dig inte bara om dina konkurrenter utan får också idéer om hur du kan överträffa dem genom att optimera ditt innehåll bättre eller utnyttja underutnyttjade long-tail-varianter.

Den största nackdelen är att vissa användare har rapporterat en brantare inlärningskurva med vissa avancerade funktioner som Link Explorer eller Site Crawl Report.

Fördelar:

 • Exakta och tillförlitliga data: Moz är känt för att tillhandahålla korrekt och tillförlitlig data, särskilt när det kommer till sökordsforskning.
 • Användarvänligt gränssnitt: Moz har ett användarvänligt gränssnitt som inte får ditt huvud att snurra.
 • Sökordssvårighetsanalys: Moz gör ett gediget jobb med att hjälpa dig bedöma hur utmanande det är att ranka för ett specifikt sökord.
 • Webbplatsgenomsökning och granskning: Moz handlar inte bara om nyckelord; den fördjupar sig också i hur bra som helst på din webbplats. Med dess webbplatsgenomsökning och granskningsfunktioner kan du upptäcka och åtgärda problem som kan hålla tillbaka din SEO-framgång.
 • Länkprofilanalys: Bakåtlänkar är livsnerven för SEO, och Moz låter dig dissekera din länkprofil.
Läsa:  Det bästa Dofollow Nofollow-förhållandet för din bakåtlänksprofil

Nackdelar:

 • Begränsade sökordsförslag i grundläggande planer: Om du har en stram budget kanske du hittar sökordsförslagen något begränsade i de grundläggande planerna.
 • Inlärningskurva för avancerade funktioner: Även om grunderna är användarvänliga, kan det krävas lite av en inlärningskurva för att dyka in i de mer avancerade funktionerna.
 • Prisnivåer: Liksom många kraftfulla verktyg har Moz en kostnad. Priset kan vara lite brant för mindre företag eller privatpersoner som precis har börjat sitt SEO-äventyr.
 • Begränsad historisk data i grundläggande planer: I likhet med Semrush är historiska data i grundläggande planer begränsade.

5. Google sökordsplanerare

När det kommer till sökordsforskning, Googles egen Sökordsplanerare är ett fantastiskt verktyg. Som en del av Google Ads-sviten hjälper det här verktyget dig att upptäcka Google-trender och relevanta SEO-sökord för ditt innehåll.

Sökordsplanerarens verkliga styrka ligger i dess förmåga att tillhandahålla data direkt från Googles stora sökdatabas. Sökordsplaneraren ger information direkt från källan, vilket ger dig pålitliga sökordsförslag.

En utmärkande funktion i detta sökverktyg är dess omfattande statistikrapportering. Det ger värdefull information som genomsnittliga månadssökningar, konkurrensnivå och föreslagna buduppskattningar för AdWords-användare.

Utöver dessa siffror är en annan pluspunkt dess förmåga att analysera trender från Google. Genom att visa sökvolymtrender över tid för ett givet sökord eller grupp av sökord, låter det marknadsförare planera sina strategier kring säsongsvariationer eller nya mönster.

En potentiell nackdel med den här sökordsgeneratorn är att om du inte kör aktiva annonskampanjer på Google Ads, kan de presenterade uppgifterna vara inom breda intervall snarare än specifika siffror, vilket kan begränsa precisionen i planeringen av SEO-insatser.

Också anmärkningsvärt: trots att det är ett gratis verktyg för sökordssökning kan det fortfarande finnas en inlärningskurva inblandad, särskilt att navigera genom ett något komplext gränssnitt som ursprungligen byggdes med annonsörer (inte SEO) i åtanke.

Fördelar:

 • Det är gratis: Google Keyword Planner kommer inte att debitera dig ett öre för sina tjänster.
 • Integration med Google Ads: Om du kör annonskampanjer på Google är integrationen med Google Ads sömlös. Du kan enkelt överföra dina sökordsforskningsinsikter till din annonsstrategi.
 • Sökordsförslag: Googles sökordsplanerare tillhandahåller en uppsjö av sökordsförslag baserat på din input.
 • Sökvolym och konkurrensinsikter: Du får en tjuvtitt på sökvolymen och konkurrensnivån för varje sökord.

Nackdelar:

 • Fokuserad på PPC: Även om det är bra för annonsörer är verktyget främst utformat för Google Ads-användare. Om du letar efter djupgående SEO-insikter kanske du tycker att den är lite begränsad.
 • Begränsade sökordsvarianter: Förslagen kan vara lite grundläggande jämfört med andra verktyg. Om du är ute efter en mängd olika sökordsvarianter kan du behöva komplettera det med andra verktyg.
 • Saknar avancerad SEO-statistik: Om du är ett SEO-proffs som är sugen på avancerad statistik och analyser kan Googles sökordsplanerare kännas som en aptitretare snarare än en helrätters måltid.
 • Kräver Google Ads-konto: För att komma åt alla funktioner måste du ha ett Google Ads-konto.

6. Ahrefs

Ahrefs är ett sökordsforskningsverktyg som konsekvent rankas högt bland SEO-proffs. Dess unika funktioner erbjuder värdefulla insikter för digitala marknadsförare.

Kraften hos Ahrefs ligger i dess omfattande datainsamlings- och analysmöjligheter. Det låter användare spåra sökord, analysera bakåtlänkar och övervaka webbplatsrankningar.

Detta robusta SEO-verktyg ger också möjlighet att undersöka konkurrenters webbplatser grundligt. Du kan få insikter om deras topppresterande innehåll, som du kan använda som inspiration för din egen strategi.

Ahrefs har vissa begränsningar, den viktigaste är dess pris. Från 99 USD per månad kan det vara för dyrt för mindre företag eller privatpersoner som precis har börjat med SEO.

Dessutom, även om det erbjuder omfattande data- och analysalternativ, kan nykomlingar tycka att det är skrämmande att navigera genom all denna information vid första anblicken.

Fördelar:

 • Omfattande bakåtlänksanalys: Ahrefs lyser när det kommer till bakåtlänksanalys. Det låter dig se vem som länkar till din webbplats och dina konkurrenter.
 • Omfattande sökordsdata: Ahrefs erbjuder en robust sökordsdatabas med exakta sökvolymdata, som guidar dig till de mest värdefulla sökorden för ditt innehåll.
 • Konkurrentanalys: Ahrefs låter dig kika in i dina konkurrenters sökord och bakåtlänkar och till och med se vilka sidor som rankas bra.
 • Rankspårning: Håll koll på din webbplats prestanda med Ahrefs rankningsspårningsfunktion så att du vet när du hamnar högst upp i sökresultaten.
 • Webbplatsrevisionsfunktion: Ahrefs fungerar som din SEO-läkare och genomför grundliga webbplatsrevisioner för att diagnostisera och åtgärda problem som kan hämma din webbplats prestanda.

Nackdelar:

 • Prislapp: Ahrefs kraft har ett pris. Det kan vara lite brant för dem med en stram budget. Det är fantastiskt men det kommer med en premiumkostnad.
 • Inlärningskurva: Med stor kraft kommer lite av en inlärningskurva. Ahrefs har en uppsjö av funktioner, och även om de är kraftfulla kan det ta lite tid att bemästra dem alla.
 • Begränsad historisk data i grundläggande planer: Om du vill analysera din webbplats SEO-resa kanske du hittar den historiska informationen begränsad i grundplanerna.
 • Fokuserad på SEO: Även om Ahrefs är ett odjur i SEO-sfären, om du letar efter ett verktyg som täcker ett bredare spektrum av digital marknadsföring kan du behöva komplettera det med andra verktyg.

7. AnswerThePublic

Om du letar efter ett gratis sökordsverktyg som är intuitivt och insiktsfullt, AnswerThePublic borde vara på din radar. Den presenterar sökfrågor i ett engagerande visuellt format, vilket gör det lättare att förstå användarens avsikter.

Läsa:  Allt i ett SEO-recension: Är AIOSEO bäst för WordPress?

Styrkan med detta sökverktyg ligger i dess förmåga att generera frågor som folk ställer om dina sökord. Detta hjälper innehållsskapare att rikta in sig på ämnen som har resonans hos deras publik.

Du kanske tycker att datavisualiseringsfunktionen är särskilt användbar. Den kategoriserar söktermer i fem W:er (vem, vad, när, var och varför), hur man gör och jämförelser – en stor hjälp för att planera innehållsstrategier kring long-tail-sökord.

AnswerThePublic erbjuder även Pro-funktioner som ger mer detaljerade insikter som trendsökningar eller datajämförelser över tid. Observera att det finns en kostnad förknippad med dessa premiumerbjudanden.

För att maximera fördelarna med att använda AnswerThePublic, börja med att ange breda termer relaterade till din bransch eller nisch i sökfältet. Resultaten kommer att ge dig många infallsvinklar för att närma dig dessa ämnen i framtida artiklar eller blogginlägg.

En extra fördel? Du kan ställa in platsspecifika frågor som ger mer riktade förslag som är relevanta för lokala SEO-kampanjer – en annan stark anledning till att detta verktyg har vunnit popularitet bland digitala marknadsförare över hela världen.

Fördelar:

 • Visuellt och engagerande: AnswerThePublic presenterar nyckelordsdata i ett visuellt tilltalande och lättsmält format.
 • Massor av innehållsidéer: AnswerThePublic genererar innehållsidéer baserat på de frågor som folk ställer online. Det är som att ha en direkt linje till publikens tankar.
 • Användarvänligt gränssnitt: AnswerThePublic är användarvänlig, vilket gör den tillgänglig även för de som är nybörjare inom sökordsforskning.
 • Gratis version tillgänglig: Budgetmedveten? Den kostnadsfria versionen av AnswerThePublic ger en anständig del av funktionalitet.

Nackdelar:

 • Begränsad data i gratisversion: Även om gratisversionen är bra, har den begränsningar. Om du vill ha mer djupgående data och insikter måste du överväga proversionen.
 • Kan kräva kompletterande verktyg: AnswerThePublic är fantastiskt för innehållsidéer, men om du behöver mer omfattande sökordsstatistik eller konkurrentanalys kan du behöva para ihop det med andra verktyg.
 • Fokuserad på frågebaserade frågor: Om din sökordsstrategi är mer fokuserad på andra typer av frågor kanske AnswerThePublics betoning på frågor inte passar perfekt med dina behov.
 • Inte idealiskt för mycket nischade sökord: För supernischade branscher eller ämnen kanske AnswerThePublic inte ger så mycket granularitet som vissa andra verktyg.

8. Serpstat

För dina sökordsforskningsbehov, Serpstat är ett gediget val. Det här verktyget sticker ut eftersom det inte bara ger dig nyckelorden utan också tillhandahåller SEO-analys och konkurrentforskning.

Serpstat har en omfattande databas som kan ge detaljerade insikter om globala marknader. Det hjälper dig att förstå vad som fungerar på olika platser och hur dina konkurrenter fungerar där.

Det här sökverktyget möjliggör djupgående URL-analys vilket innebär att du kan gå in på specifika sidor på vilken webbplats som helst. Du får data som sidsynlighet, toppsökord och inkommande länkar – information som är avgörande för att optimera din innehållsstrategi.

En unik egenskap hos Serpstat är dess trädvydiagram som visar alla nyckelord som en domän rankas för tillsammans med deras motsvarande webbadresser. Med den här vyn kan du se exakt var varje sökord rankas på enskilda webbsidor.

Bakåtlänksanalysfunktionen hos Serpstat ser till att ingen potentiell länkningsmöjlighet går obemärkt förbi. Kvaliteten på dessa länkar utvärderas med hjälp av 15 parametrar så att inget skadligt glider igenom heller.

Jämfört med andra premiumverktyg på marknaden erbjuder Serpstat mer prisvärda planer utan att kompromissa med funktioner eller prestanda; vilket ger hög valuta för pengarna.

Fördelar:

 • Överkomligt pris: Serpstat hyllas ofta för sin prisvärdhet jämfört med några andra omfattande SEO-verktyg.
 • Allt-i-ett SEO-plattform: Serpstat handlar inte bara om sökord; den erbjuder en uppsättning verktyg inklusive bakåtlänksanalys, webbplatsrevision och konkurrentforskning.
 • Konkurrentanalys: Dyk djupt in i dina konkurrenters strategier. Serpstat låter dig kika in i deras sökord och bakåtlänkar och till och med bedöma deras SEO styrkor och svagheter.
 • Sökanalys: Spåra din webbplats prestanda över tid och se hur den står sig mot konkurrenterna.

Nackdelar:

 • Inlärningskurva: Även om det är ett kraftfullt verktyg, kan Serpstat ha lite av en inlärningskurva för nykomlingar. Du kommer att behöva lite tid för att ta reda på alla funktioner.
 • Gränssnittet kan vara mer intuitivt: Vissa användare tycker att användargränssnittet inte är så användarvänligt som de skulle vilja.
 • Mindre omfattande bakåtlänksdata: Medan Serpstat tillhandahåller bakåtlänksdata kanske det inte är lika omfattande som det du får från vissa andra verktyg.
 • Sökordssvårighetsmåttet kan vara mer exakt: Vissa användare nämner att Serpstats nyckelordssvårighetsmått kanske inte alltid passar perfekt med deras verkliga upplevelser.

9. Soovle

Om du letar efter ett mångsidigt sökverktyg för sökord behöver du inte leta längre än Soovle. Inte bara ditt genomsnittliga kostnadsfria sökordsforskningsverktyg, Soovle låter dig utforska populära söktermer från flera källor, inte bara från Google.

Denna funktion gör Soovle till en framstående bland sina kamrater. Men det som verkligen skiljer den åt är dess enkelhet och effektivitet. Skriv bara in ditt första nyckelord och se hur Soovle genererar toppsökord på olika plattformar inklusive Amazon, Wikipedia och YouTube.

Möjligheten att se toppsökord från olika plattformar kan ge dig unika insikter om användarbeteende. Till exempel kan de mest sökta termerna på Amazon hjälpa till att informera produktfokuserat innehåll medan populära ämnen på YouTube kan vara perfekta för videomarknadsföringsstrategier.

Kom dock ihåg att medan Soovle ger snabba resultat med olika datapunkter; den erbjuder inte en omfattande analys av varje term som vissa andra verktyg gör. Om detaljerade mätvärden som sökvolym eller konkurrensnivå är viktiga för dig, kan därför ett annat verktyg tjäna dig bättre.

Läsa:  Kontaktlös incheckning för hotell Verktyg & Metoder

Soovle tillhandahåller värdefulla insikter om flera plattformar i snabb takt – vilket gör detta gratisverktyg ganska praktiskt när man skapar breda digitala innehållsstrategier eller söker efter outnyttjade nischer på marknaden.

Fördelar:

 • Enhetlig sökning över flera plattformar: Soovle tillhandahåller sökordsförslag från olika plattformar som Google, Bing, YouTube, Amazon och mer.
 • Användarvänligt gränssnitt: Soovle håller saker enkelt och användarvänligt, perfekt för nybörjare.
 • Snabb sökordsinspiration: Om du är i behov av en kreativ gnista, levererar Soovle sökordsförslag blixtsnabbt. Det är som att ha en brainstormingsession i turboläge.
 • Gratis att använda: De bästa sakerna i livet är gratis, och Soovle är inget undantag. Gräv i sökordsdata utan att spendera en krona.

Nackdelar:

 • Begränsad datastatistik: Även om Soovle är bra för att generera sökordsidéer, ger det inte den djupgående statistik som vissa andra verktyg gör. Om du är sugen på mer detaljerade insikter kan du behöva komplettera det med ett annat verktyg.
 • Inte idealiskt för avancerad analys: Soovle är mer ett snabbt inspirationsverktyg än ett omfattande analytiskt kraftpaket. Om du är en dataälskare kanske du tycker att det saknas lite på analysavdelningen.
 • Ingen konkurrentanalys: Till skillnad från andra verktyg tillhandahåller Soovle inte funktioner för att spionera på dina konkurrenters strategier.
 • Begränsad anpassning: Även om enkelhet är en styrka, innebär det också begränsade anpassningsmöjligheter. Om du är en avancerad användare som älskar att justera varje inställning, kanske du tycker att Soovle är lite för okomplicerad.

10. TopicRanker

Bland det stora havet av sökordsverktyg, TopicRanker lyser igenom med sina unika egenskaper. Det är ett verktyg som ger djup och precision till din SEO-strategi.

Kraften i TopicRanker ligger i dess robusta algoritm. Den gräver djupt i sökmotordata för att ge dig ett försprång gentemot konkurrenterna. Det identifierar inte bara relevanta sökordsidéer utan rangordnar dem också baserat på deras potentiella inverkan på din webbplatstrafik.

Det här innovativa verktyget tar användarens avsikt på allvar genom att inte bara fokusera på vad folk söker efter, utan varför de söker efter det. Denna nivå av förståelse gör att du kan skapa innehåll som svarar på frågor innan användarna ens frågar dem.

När det gäller användbarhet är TopicRanker intuitiv och enkel att använda – ingen brant inlärningskurva här. Dess enkla gränssnitt gör det så enkelt att utföra omfattande sökordsundersökningar som att klicka på en knapp.

En viktig styrka som är värd att notera är hur den här programvaran hjälper till att skapa långa sökord – de mycket specifika fraser som ofta leder till högre omvandlingsfrekvenser.

Om det finns någon nackdel kan det vara bristen på historisk data som tillhandahålls jämfört med andra etablerade verktyg som Moz eller Semrush. Men låt oss komma ihåg: varje verktyg har utrymme för förbättring och tillväxt.

Om handlingskraftiga insikter som stöds av avancerad teknik låter tilltalande för dig, ge TopicRanker ett försök.

Fördelar:

 • Ämnesbaserade sökordsförslag: TopicRanker handlar om ämnen snarare än enskilda nyckelord.
 • Användarvänligt gränssnitt: Att navigera i TopicRanker är en bris.
 • Visuell representation: TopicRanker presenterar data på ett visuellt och intuitivt sätt. Det är som att förvandla din sökordsforskning till en vacker tankekarta – organiserad och lätt att förstå.
 • Möjligheter till innehållsexpansion: Det hjälper dig att upptäcka relaterade ämnen, så att du kan utöka din innehållsstrategi.

Nackdelar:

 • Begränsad sökordsstatistik: Om du är en dataentusiast som vill ha detaljerad statistik, kan TopicRanker kännas lite lätt.
 • Inte idealiskt för detaljerad konkurrentanalys: Även om det är bra för att generera innehållsidéer, gräver TopicRanker inte djupt ner i konkurrentstrategier.
 • Fokuserad på innehållsteman: Om du letar efter individuella nyckelord med stora volymer kanske TopicRankers tillvägagångssätt inte passar perfekt med dina behov.
 • Begränsad anpassning: Verktyget är enkelt, vilket är bra för enkelhetens skull, men om du är en avancerad användare som älskar att justera inställningar, kanske du tycker att det saknas anpassningsalternativ.

Vilket sökordsverktyg är mest exakt?

Moz och Ahrefs toppar ofta listorna för noggrannhet. Men kom ihåg att varje verktyg har sina styrkor beroende på dina SEO-behov.

Vilket är det bästa verktyget för sökordsforskning?

Det “bästa” kan variera baserat på personliga preferenser och specifika mål. Google Keyword Planner, Moz och Semrush är dock alla starka utmanare.

Hur hittar jag de bästa sökorden att söka?

Använd verktyg som WriteSonic eller AnswerThePublic för att hitta dödliga nyckelord. Dessa ger datadrivna insikter om populära sökningar relaterade till ditt ämne.

Slutsats

Nyckelordsverktyg är ryggraden i framgångsrika SEO-strategier, eftersom de låser upp sökordsguldgruvor. Oavsett om det är WriteSonic eller Moz, har varje verktyg unika funktioner som hjälper dig att driva organisk trafik.

Frågan kvarstår: vilket är det bästa sökordsverktyget?

I slutändan beror det bästa sökordsforskningsverktyget för dig på dina specifika krav och djupet av analys du söker. Oavsett om du väljer det enkla tillvägagångssättet WriteSonic, de omfattande kapaciteterna hos Ahrefs och Moz, eller de specialiserade kapaciteterna hos Soovle och TopicRanker, är nyckeln att hitta den som är i linje med dina mål och arbetsflöde.

Är du redo att skapa hundratals blogginlägg kring rätt sökord? Prova WriteSonic idag.