Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Vilket SEO-verktyg har den mest exakta sökvolymen för sökord?

Vilket SEO-verktyg har den mest exakta sökvolymen för sökord?

Innehåll är för marknadsföring som vad bränsle är att elda.

Innehåll hjälper till att utbilda publik och bygger lojalitet med befintliga kunder. Och som 67 % av marknadsförare rapporterar, att använda innehåll i din marknadsföring hjälper till att generera potentiella kunder.

För att få relevant trafik till din webbplats är det viktigt att rikta in sig på ämnen som dina målkunder söker efter på Google. Du måste optimera ditt innehåll kring sökord med verifierbar sökvolym.

Och för det behöver du ett sökordsforskningsverktyg som ger korrekta sökvolymdata för sökord.

Det här inlägget är en djupdykning i mekaniken för sökvolymen för sökord. Vi kommer särskilt att diskutera varför det är viktigt att vara säker på att sökvolymen för sökord som du riktar in dig på i ditt innehåll är korrekt.

Med det kommer vi att besvara frågan om vilket sökordsforskningsverktyg som ger den mest exakta sökvolymdata för sökord.

Låt oss dyka in.

Vad är sökvolym för sökord?

Nyckelordssökvolym avser det genomsnittliga antalet gånger ett sökord söks per månad. Det är ett viktigt mått som SEO-proffs spårar för att mäta framgången för sina SEO- och innehållsmarknadsföringskampanjer.

Det mest använda måttet inom SEO, sökvolymer för sökord är en pålitlig indikator på konsumenternas intresse för ett ämne. Det är särskilt användbart för att skapa marknadsföringsplaner och identifiera målgrupper.

I sökordsundersökningsverktyget WriteSonic är den månatliga sökvolymen det första måttet du kommer att se när du genererar nyckelord för ett fröämne.

När det är korrekt hjälper sökvolymdata för sökordssökningar marknadsförare att fatta bättre beslut om var de ska investera sina resurser för maximal ROI. Och det är utmaningen SEO-proffs står inför – att bestämma exaktheten i data om sökvolymen för sökord. Vi kommer till det om ett ögonblick, men först:

Hur beräknas sökvolymen för sökord?

Nyckelordssökvolym beräknas genom att dividera antalet gånger ett sökord har sökts i sökmotorer under de föregående 12 månaderna med 12. Detta innebär att sökvolymen för sökord vanligtvis uttrycks som ett månadsmedelvärde, även om detta kan ändras beroende på vilket verktyg du använder. använder sig av.

Datan som SEO-verktyg använder för att beräkna sökvolymen tillhandahålls av tredje part och sorteras med hjälp av maskininlärningsalgoritmer. Många SEO-verktyg hämtar också sin sökvolymdata från Google Search Console och Google Keyword Planner.

För att säkerställa noggrannhet och ta hänsyn till ändrade söktrender uppdaterar SEO-verktyg sina sökvolymdata varje månad. Men det kanske fortfarande inte löser exakthetsfrågan tillräckligt, särskilt för säsongsbetonade frågor och populära ämnen.

Varför är nyckelordssökvolymen viktig?

Exakt sökvolym för sökord är kraftfull för att förstå potentialen i ditt innehåll och optimera det för att nå sin fulla potential. Genom att förlita dig på exakta volymdata kan du skapa framgångsrika SEO-planer som sannolikt kommer att resultera i fler webbplatsbesök och exponering för ditt företag.

Exakt förutsägelse av trafikpotential

Exakta sökvolymdata för sökord hjälper till att identifiera de sökord som med största sannolikhet ger organisk trafik från sökningar. Detta gör att du kan optimera ditt innehåll i enlighet därmed, och se till att det rankas för sökord med affärsvärde.

Läsa:  SEO Expert Insights: Nyhetssammanfattning juli 2024

När du rankar i Google för sökord med hög volym ökar du också din synlighet online, vilket leder till större exponering för dina produkter och varumärke. Det har den större fördelen att få fler kvalificerade leads till ditt företag.

Tillgång till exakt sökvolym för sökord sparar dig också från att slösa tid på att optimera för sökord med låg trafikpotential.

Proffstips: Använd sökordsdata från Content At Scale-appens optimeringsflik för att identifiera lokalt relaterade sökord som du kan använda för att ytterligare optimera din artikel och bredda dess trafikkällor. AI hämtar dessa sökord från artiklar som rankas högt i Google för ditt målsökord. I huvudsak är detta gjort-för-dig sekundär sökordsforskning.

Ska jag ignorera lågvolymsökord för SEO?

Även om det kan tyckas logiskt att bortse från sökord med låg volym på grund av antagandet att de genererar låg trafik, stämmer detta antagande inte alltid. Det är viktigt att förstå att sökvolym och trafik inte nödvändigtvis är korrelerade.

Ämneskluster, även kända som innehållsnav, består av en huvudsida (även kallad pelarsida) som är inriktad på det primära nyckelordet med högre volym och flera relaterade sidor som länkar tillbaka till det som täcker mer specifika underämnen. Detta strategiska tillvägagångssätt signalerar sökmotorer som Google att din webbplats är en auktoritet inom det givna ämnet, vilket kan leda till betydande resultat.

Proffstips: Content at Scales verktyg för sökordsforskning i appen låter dig skapa ämneskluster med bara ett klick. Från dess huvudsökordslista klickar du helt enkelt på “Skapa ämneskluster” och klickar sedan på “Skapa innehåll” för att börja bygga ditt innehållsnav.

Sökord med lägre volym kan vara fördelaktiga för att skapa relevant talade innehåll kring dina huvudämnen om de har nära anknytning till pelarämnet. Ofta återspeglar dessa sökord med lägre volym eller lång svans en mer exakt avsikt från användare än vad huvudtermer gör. Följaktligen, även om individuella sidor som är optimerade för varje long-tail-sökord kanske inte driver stora mängder trafik själva, bidrar de tillsammans avsevärt till webbplatsens övergripande prestanda.

Varför är lågvolymsökord viktiga?

 • Nischbranscher: För branscher där det inte finns mycket sökvolym, såsom nischade sektorer eller ämnen, blir sökord med lägre volym kritiska aktörer.
 • Användaravsikt: Dessa specifika fraser matchar ofta närmare användarens avsikt jämfört med bredare termer – vilket gör dem mycket värdefulla trots deras lägre genomsnittliga månatliga sökvolymer.
 • SERP-tävling: Lägre konkurrens innebär att du har en bättre chans att rankas högt i organiska sökresultat genom att rikta in dig på mindre konkurrenskraftiga men fortfarande relevanta frågor som är kopplade till dessa nyckelfraser.

Verktyg för sökordsforskning: Noggrannhet är viktigt!

Noggrannheten hos sökordsforskningsverktyg spelar en viktig roll i en effektiv sökordsforskningsprocess eftersom felaktiga sökvolymer kan leda dig in på fel väg när du planerar SEO-strategier.

Ett populärt verktyg bland marknadsförare är Googles sökordsplaneraremen är Googles sökordsplanerare korrekt?

Medan Googles sökordsplanerare hämtar sina data direkt från källan – Google – kritiseras dess uppskattningar ibland för bristande precision, särskilt när det handlar om mindre nischer.

Som sagt, Semrush, Ahrefs och KWFinder erbjuder alternativa lösningar som ger ytterligare funktioner inklusive rankningssvårighetsförslag, utforskarfunktioner, etc.

Låt oss titta på fyra av de mest populära sökordsforskningsverktygen för att hitta genomsnittliga sökvolymer.

1. Google sökordsplanerare

Google Sökordsplanerare har den mest exakta sökvolymen för sökord. Eftersom det är en Google-egendom hämtar GKP sökvolymdata direkt från Googles sökmotor. Det här är realtidsdata som talar om för dig vad din målgrupp söker på Google just nu.

Läsa:  Hur Push Notification Service Provider fungerar

Medan sökordsdata från Googles sökordsplanerare främst är avsedd att hjälpa annonsörer på Google Sök att planera sina kampanjer, kan du använda samma data för standardwebbplats SEO och innehållsstrategi.

Den största fördelen med att använda Google Keyword Planner för att hitta sökvolymdata, särskilt om du precis har börjat och har en begränsad budget, är att det är ett gratis verktyg. Inget annat gratis verktyg ger dig samma nivå av åtkomst till sökvolymdata för nyckelord.

Den enda nackdelen med Google Keyword Planner är dess begränsade funktionalitet. Så om du letar efter mer avancerade funktioner och filtreringsmöjligheter måste du undersöka premiumverktygen på marknaden.

Om du har budgeten för ett förstklassigt sökordsforskningsverktyg har Semrush flest rekommendationer för korrekt sökvolymdata för sökord. Ahrefs och KWFinder är andra verktyg som har fått bra recensioner för korrekt data. (Vi kommer att prata om dessa verktyg i följande avsnitt.)

Skärmdump från Google Keyword Planner, juli 2023

2. Semrush

Semrush gräver i en omfattande databas med över 20 miljarder sökord, som uppdateras dagligen. Den använder också klickströmsdata från flera källor, vilket säkerställer att den fångar verkligt användarbeteende exakt över olika regioner och enheter. Detta resulterar i att ge tillförlitliga genomsnittliga månatliga sökvolymer för specifika sökord.

Förutom de stora sökvolymsiffrorna som sökord med hög volym kan åstadkomma, utmärker Semrush lika mycket när det gäller att identifiera sökord med låg volym – ofta långsvansade – som är mindre konkurrenskraftiga men ändå kan generera betydande trafik när de används strategiskt.

Förutom dess imponerande noggrannhet när det gäller att bestämma sökordsvolymer, är andra funktioner som gör Semrush till ett bra verktyg för effektiv sökordsforskning:

 • Sökordssvårighetspoäng: Ett mått som uppskattar hur svårt det skulle vara att överträffa konkurrenter på SERP baserat på ett visst sökord.
 • Keyword Magic Tool: Ger tusentals relaterade longtail- och frasmatchningsförslag, vilket hjälper dig att upptäcka fler möjligheter medan du genomför din researchprocess.
 • CPC-data och konkurrensnivå: Ger insikt i den potentiella lönsamheten av att rikta in sig på vissa termer baserat på deras uppskattade kostnad per klick (CPC) i Google Ads tillsammans med konkurrensnivåer.

SemRush stannar inte bara vid att ge detaljerade insikter om enskilda ord; den utökar sin funktionalitet genom att tillhandahålla omfattande rapporter om organiska rankningar också! Du får tillgång till historiska rankningsförändringar per term tillsammans med synlighetstrender – alla viktiga aspekter när du bestämmer vilka fraser som ska prioriteras under optimeringsarbetet.

Skärmdump från Semrush

3. Ahrefs

Ahrefs är ett annat populärt sökordsforskningsverktyg som ger en uppskattning av genomsnittliga månatliga sökvolymer för specifika sökord. Det ger värdefulla insikter om stora sökvolymer och lågvolymsökord som kan hjälpa dig att prioritera sökord under din effektiva sökordsforskningsprocess.

Två av de viktigaste mätvärdena du vill titta på är:

 • Klickfrekvenser: Det är värt att notera att höga sökvolymer inte alltid är lika med hög trafik. Många sökningar resulterar i inga klick på grund av faktorer som att annonser tar plats i organiska sökresultat eller att användare hittar sina svar direkt från utdrag utan att behöva klicka vidare.
 • Trafikpotential över sökvolym: När du utför sökordsforskning med Ahrefs, överväg att fokusera mer på trafikpotential snarare än bara obearbetade sökvolymsiffror. Detta mått ger en bättre förutsägelse av potentiell organisk trafik genom att ta hänsyn till alla rankningssidors uppskattade besök under din inriktade term istället för att enbart förlita sig på huvudmålets genomsnittliga månatliga volym.
Läsa:  Marknadsstatistik – Använd data för att leverera ett bättre 2024

Skärmdump från Ahrefs

4. KWFinder

KWFinder från Mangools är ett annat sökordsforskningsverktyg som är känt för att ge mycket exakta sökvolymdata.

KWFinder erbjuder detaljerade insikter om genomsnittliga månatliga sökvolymer, vilket hjälper marknadsförare att förstå vilka termer som används oftast av deras publik. Oavsett om du riktar in dig på sökord med lång svans eller mer konkurrenskraftiga fraser, ger KWFinder en korrekt representation av potentiell organisk räckvidd.

Jämfört med Googles sökordsplanerare eller Google Search Console har KWFinder visat sig vara överlägsen tack vare sin betoning på precision och heltäckande. Till skillnad från många plattformar som ger uppskattade siffror baserade på breda intervall eller föråldrad information, använder KWFinder realtidsdata som samlats in direkt från Googles API för att säkerställa uppdaterade och exakta resultat.

Förutom att erbjuda tillförlitliga uppskattningar av sökvolymer för både stora och låga sökord, presenterar det här verktyget också värdefulla mätvärden som sökordssvårighetspoäng och konkurrensnivåer – viktiga faktorer för att avgöra om en viss term ska riktas in eller inte.

För att effektivt utföra sökordsforskning med KFWFinder:

 1. Bestäm önskade sökord relaterade till din nisch/innehållsämne.
 2. Ange dem i Keyword Explorer.
 3. Analysera tillhandahållna mätvärden (genomsnittliga månatliga sökningar, popularitet bland konkurrenter).
 4. Prioritera de med en bra balans mellan höga sökvolymer och hanterbara konkurrensnivåer.
 5. Skapa innehåll kring valda termer som syftar till toppositioner i SERP.

Genom att utnyttja korrekt nyckelfrasvolymstatistik tillhandahållen av KWFinder tillsammans med andra användbara indikatorer som konkurrenskraft och relevanspoäng, kan varumärken optimera sin digitala närvaro samtidigt som de uppnår bättre ranking i organiska resultat – vilket ökar synligheten online.

Skärmdump från Mangooler

Proffstips: Content at Scales sökordsforskningsverktyg i appen hämtar också sina data från Mangools, så att du kan gräva i dessa siffror utan att någonsin lämna appen. Det bästa av allt är att det inte finns något behov av att sammanställa din lista på ett kalkylblad – markera bara de nyckelord du vill ranka för och klicka på “Skapa innehåll” för att få djupgående blogginlägg för ditt ämne inom några minuter!

Även om det är viktigt att bestämma en bra sökvolym för sökord för SEO-framgång, bör det inte ses som en slutgiltig lösning utan snarare användas tillsammans med andra mätvärden som svårighetsgrad och konkurrensnivåer.

Kom ihåg: Det slutliga målet är inte bara att ha en bra sökvolym för sökord utan att leda meningsfull trafik till din webbplats.

När du bestämmer dig för ett SEO-verktyg finns det mycket att tänka på. Som du med rätta undersöker just nu vill du se till att verktyget har korrekt sökvolymdata för sökord.

Många verktyg erbjuder uppskattningar av sökvolym baserat på tidigare trender eller liknande sökord, men dessa verktyg kan vara felaktiga och därför opålitliga. Ett pålitligt SEO-verktyg bör ge dig uppdaterad data så att du exakt kan förutsäga hur mycket trafik du sannolikt kommer att få.

Leta efter avancerade filtreringsfunktioner

Det är viktigt att verktyget du väljer låter dig filtrera sökordsdata efter faktorer som är mest relevanta för ditt företag och din målgrupp. Du kanske till exempel vill ha möjligheten att begränsa dina resultat efter region eller språk.

Generellt vill du ha ett verktyg som låter dig få så många insikter som möjligt i de sökord du funderar på att rikta in dig på. Det är till exempel användbart för din sökordsanalys om ett sökordsforskningsverktyg tillhandahåller data om sökordssvårigheter och relaterade sökningar.

Sök efter fler användbara funktioner

I ett försök att sälja sin programvara som funktionsrik, faller SEO-verktyg ofta i fällan att fylla dem med oväsentliga funktioner. Därför, för att säkerställa att du inte slösar pengar, analysera ett sökordsforskningsverktyg efter användbarheten av dess funktioner.

Läsa:  Skicka in din webbplats till sökmotorer: Den kompletta guiden

Jämför ett verktygs funktioner mot dina behov för att avgöra om det erbjuder tillräckligt mycket värde. En funktion som berättar hur ett sökord har trendat över tid, till exempel, kan vara ovärderlig för att planera ditt innehåll.

Vanliga frågor – Korrekt sökvolym för sökord

Vad är en bra sökvolym för nyckelord?

Den ideala sökvolymen för nyckelord beror på dina specifika innehållsmarknadsföringsmål och SEO-strategi. Generellt gäller att ju högre sökvolym desto bättre.

Ett sökord med stor volym kommer sannolikt att dra mer trafik till din webbplats, men det beror bara på om du kan ranka det sökordet. Sådana sökord lockar konkurrens från höga DR-webbplatser och kan vara svåra att ranka för. Om din webbplats har en låg DR kan du uppnå bättre resultat genom att rikta in dig på sökord som inte söks lika mycket på.

Vilket SEO-verktyg har den mest exakta sökvolymen för sökord?

Googles sökordsplanerare anses allmänt som verktyget med de mest exakta sökvolymdata för sökord. Även om den har begränsad funktionalitet, mäter GKP några användbara sökfaktorer, såsom konkurrensnivå och föreslagna budbelopp för betalda kampanjer. Detta gör det till en utmärkt resurs för alla SEO-proffs som vill få insikt i sin målgrupps intressen och beteenden.

Är Semrush sökvolym korrekt?

Semrush är bland de premiumverktyg som är mest pålitliga för noggrannheten i sina sökvolymdata för sökord. Semrush hämtar sin data från så tillförlitliga källor som Google Ads och Google Search Console. Sökordsforskningsverktyget uppdaterar regelbundet sin databas med ny information för att säkerställa att dess data förblir så korrekta som möjligt för användarna.

Varför är sökvolymen för sökord viktig?

Sökordsvolymen hjälper dig att fatta välgrundade beslut om din SEO-strategi och innehållsmarknadsföring. Genom att förstå frekvensen med vilken specifika termer söks kan du känna igen vilka ämnen som erbjuder den högsta trafikpotentialen. Det gör att du kan skapa innehåll som resonerar med din publik.

Slutsats

Att skapa innehåll om slumpmässiga ämnen vars sökpopularitet du inte är säker på är ett slöseri med dina marknadsföringspengar. Eftersom sådant innehåll inte direkt riktar sig till trafik som är relevant för ditt företag, leder den trafiken sällan till en ökad efterfrågan på dina produkter.

Att använda korrekt sökvolym för sökord hjälper dig att noggrant mäta potentialen för ditt innehåll och optimera det för att nå sin fulla potential. Utan ett tillförlitligt SEO-verktyg som ger korrekt sökvolymdata för sökord riskerar du att rikta in dig på irrelevanta sökord i ditt innehåll. Trafik från dessa sökningar kommer sannolikt inte att omvandlas till lönsamma leads för ditt företag.

Slutsats: Exakta sökvolymdata för sökord är ett måste för alla SEO-strategier. Det hjälper till att maximera den organiska rankningen, skapa fler kvalificerade leads och synlighet och ge varumärken ett försprång i användarupplevelsen. Genom att utnyttja denna information på rätt sätt säkerställer du att företag inte slösar pengar på felaktiga inriktningsbeslut.

Det är dags att köra igång. Registrera dig för WriteSonic och förvandla dessa nyckelord till guld!