Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Visuellt innehållsstrategi: Hur man hämtar iögonfallande bilder som berättar en historia

Visuellt innehållsstrategi: Hur man hämtar iögonfallande bilder som berättar en historia

Visste du 65 % av befolkningen är visuella elever? Faktum är att 90 % av informationen som överförs till hjärnan är visuell.

I dagens tidsålder av visuell information är det inte längre valfritt att skapa visuellt stimulerande innehåll. Det är ett måste.

Det enda sättet att sticka ut är att publicera minnesvärt innehåll – och visuella bilder har visat sig hålla fast vid långtidsminnet.

Enligt utbildningskonsult Dr Lynell Burmark:

“…om inte våra ord, begrepp och idéer är kopplade till en bild, kommer de att gå in i ena örat, segla genom hjärnan och gå ut genom det andra örat. Ord bearbetas av vårt korttidsminne där vi bara kan behålla cirka sju bitar av information, medan bilder går direkt in i långtidsminnet där de är outplånligt etsade.”

Oavsett hur bra ditt innehåll är, kommer folk inte ihåg allt du skrev. Vad de KOMMER att komma ihåg är bilderna, illustrationerna, gifs och videor som de såg och tittade på på din sida.

Detta för oss till “A” i vårt CRAFT-ramverk: lägga till visuella effekter. (Detta är en viktig del för ditt innehåll och din övergripande visuella innehållsstrategi.)

Vill du lära dig varje steg som är involverat i vårt CRAFT-ramverk? Du är på rätt plats. För att lära dig mer om AIO och CRAFT, läs våra individuella guider:

Dessutom, prenumerera på vår blogg, titta på våra CRAFT- och AIO-handledningar på vår Youtube-kanal, och läs den här bloggen för att förstå AIO-modellen.

I det här blogginlägget kommer vi att diskutera vikten av att lägga till bilder som en del av att bygga förtroende hos din publik (och en robust strategi för visuellt innehåll). Och vi visar dig två sätt att lägga till bilder och gifs till dina bloggar på ett effektivt sätt.

Visuellt innehållsstrategi: Vikten av bilder i AI-innehåll

Att lägga till bilder är ett av de innehållsämnen som verkar enkel på ytan men är lite mer komplex än du tror.

Visuals, bilder och media kan göra mycket arbete i ditt innehåll. 💪

Läsa:  Hur gör man en trippelbildskärm?

Det uppenbara syftet är att bryta upp texten så att den är lättare att läsa. Men djupare Syftet är att lägga till mer mening och sammanhang till ditt innehåll.

Bygg förtroende genom högkvalitativa bilder

Jag kan inte betona detta nog: Bilder bygger förtroende.

När läsare ser visuellt tilltalande och relevanta bilder som åtföljer välskriven text ökar det deras självförtroende.

Om de ser dåliga eller generiska bilder kommer dessa att reflektera dåligt på ditt innehåll och ditt varumärke.

Tänk på det här: Den mänskliga hjärnan bearbetar bilder 60 000 gånger snabbare än text.

Så det är viktigt att göra den här delen av CRAFT rätt.

Uppfyller Googles EEAT-riktlinjer

ÄTA står för Experience, Expertise, Authoritativeness, and Trustworthiness – de kriterier som Google använder när de utvärderar kvaliteten på din webbplats. Genom att lägga till bilder till ditt AI-innehåll demonstrerar du:

 • Expertis: Infografik eller diagram hjälper till att etablera ämnesexpertis i din branschnisch.
 • Auktoritativitet: Originalfotografi eller illustrationer kan skilja dig från konkurrenterna och positionera ditt varumärke som en auktoritet på området.
 • Trovärdighet: Att se till att alla bilder är korrekt tillskrivna visar transparens, vilket ytterligare bygger förtroende hos din publik.

Vikten av bilder i AI-innehåll kan inte överskattas. De är viktiga inte bara för att uppfylla Googles EEAT-riktlinjer utan för att förbättra användarupplevelsen.

Hur man lägger till bilder till AI-innehåll

Låt oss först ta upp elefanten i rummet: oredigerade stockfoton.

Jag har en stark motvilja mot stockfoton i innehåll. De är i bästa fall generiska och i värsta fall irrelevanta. Det bästa som kan sägas om dem är att de bryter upp texten i ditt innehåll. För det mesta lägger de inte till något annat.

Titta bara på hur stockfoton presterade mot originalgrafik i en undersökning bland marknadsförare. (Stockfoton utförde värst; originalgrafiken fungerade bäst.)

Skärmdump från Venngage

Om du vill använda stockfoton för dina sidhuvudbilder eller miniatyrer går det bra. Men för ditt innehåll är det bättre att vara mer kreativ.

Visst, det är mer jobb, men kom ihåg att varje element i din blogg bidrar till det förtroende du bygger – och det inkluderar bilder.

Väck statistik till liv med diagram, grafer eller skärmdumpar

För den här handledningen kommer jag att visa dig två sätt att lägga till bilder till din blogg.

Låt oss titta på den här artikeln som vi skrev om Project Magi, som är Googles nya AI-drivna sökmotor som för närvarande är under utveckling.

Det finns några bra möjligheter på den här bloggen att lägga till några bilder.

För det första har vi en statistik på Bings sökmotor som nämner en tillväxt på 25 % efter att de integrerat ChatGPT. Vi hämtade den här informationen från SimilarWeb och, se och se, den kom med en graf!

Läsa:  Hur man skapar en kundcentrerad digital marknadsföringsstrategi

Istället för att bara skriva det i text, varför inte visa den här informationen i visuell form för att göra den mer kraftfull?

När du presenterar data eller statistik i ditt innehåll, överväg att använda visuella element som diagram, grafer eller infografik för att förmedla informationen mer effektivt. Dessa bilder hjälper läsarna att snabbt och enkelt förstå komplexa koncept.

Om du till exempel diskuterar trender i användningen av sociala medier över tid, skulle ett linjediagram vara mycket mer effektfullt än att bara lista siffror i ett stycke.

I vårt exempel skulle en illustration hjälpa läsaren att bättre förstå sambandet mellan siffror så vi lade till en graf från statistikkällan för att visa hur 25 % tillväxt ser ut.

Eftersom grafen inte var en nedladdningsbar bild tog jag en skärmdump av grafen med ett verktyg som heter Nimbus Capture. Markera helt enkelt den del av skärmen som du vill fånga och beskära den. Nimbus har flera redigeringsverktyg som hjälper dig att dra läsarens blick till en specifik del av bilden.

Här lade jag till en röd ruta för att markera den 25% månatliga tillväxttakten.

För att lägga till en bild till din blogg på CaS, klicka på +-tecknet på det flytande verktygsfältet för att ladda upp en bild.

När bilden har laddats upp visas ett verktygsfält för bildredigering där du kan lägga till en bildtext, ställa in justering och lägga till en länk till din bild. Det är alltid bra att lägga till en bildtext under bilden och nämna din bildkälla.

Så nu har vi ankartext med källlänken i föregående stycke, och en skärmdump nedan för att gå med den.

Skärmdumpar kan också fungera som utmärkta visuella hjälpmedel när man förklarar hur man använder mjukvarufunktioner. Några tips om hur du tar skärmdumpar för din blogg:

 • Ta skärmdumpar av hög kvalitet: Använd verktyg som Nimbus, Ljusskott Screenshot Tool, Greenshot eller den inbyggda print screen-tangenten på din dator för att fånga tydliga och professionella bilder.
 • Lägg till kommentarer: Om det behövs, lägg till pilar, textrutor eller andra visuella element för att framhäva specifika punkter i skärmdumpen. Verktyg som Skitch kan hjälpa dig att göra detta med lätthet.
 • Inkludera korrekt attribution: När du använder skärmdumpar från tredjepartskällor, inkludera alltid en länk tillbaka till den ursprungliga källan i ditt innehåll som ett tecken på respekt och transparens.

Ett ord om tillskrivning: För de flesta skärmdumpar behöver du inte be om lov. De flesta webbplatser nuförtiden är glada över att få mer synlighet på detta sätt. De vill att du ska dela deras bilder, länka tillbaka till dem och nämna dem.

Lägg till GIF-filer för att matcha din varumärkesröst

Ett annat sätt att hålla din läsare fast är att lägga till GIF-filer. Men det här är bara användbart för specifika varumärken, särskilt de med en varumärkesröst som är vanvördig eller kvick. I dessa fall kan en väl vald, välplacerad GIF bidra till att ge dina inlägg personlighet.

Läsa:  Entreprenörsutbildning: Främja innovation och ledarskap i näringslivet

Med hjälp av vårt tidigare exempel, nämnde artikeln “utbredd intern panik hos Google” på grund av den potentiella förlusten av dess Samsung-kontrakt. Detta är ett av de fall där du kan lägga till en gif för att betona Googles reaktion.

Så jag gick till Google Bilder och sökte efter panik-gifs, och det fanns en hel del!

Så här föreställde jag mig att teamet på Google sprang runt som reaktion på eldstormen av AI-konkurrens nu vid horisonten. 😂

Ett varningens ord: Spamma inte dina inlägg med GIF! Använd dem sparsamt – inte mer än en per inlägg – och lägg till dem på rätt ställen.

GIF-bilder är ett roligt sätt att lägga till en touch av humor eller känslor till ditt innehåll utan att distrahera från huvudbudskapet. De fungerar bäst när de kompletterar texten och ger extra sammanhang för läsarna.

Här är några tips för att lägga till GIF-filer effektivt till AI-innehåll:

 • Välj relevanta GIF:er: Det finns en stor samling på GIPHY du kan använda för dina bloggar. Välj en GIF som korrekt representerar punkten du försöker få fram i texten.
 • Undvik överanvändning: Även om det är frestande att inkludera flera animerade bilder, kan för många se amatörmässiga ut och försämra ditt innehålls läsbarhet.
 • Lägg till beskrivande alt-text: Se till att varje bild har en lämplig beskrivning så att sökmotorer förstår dess syfte med inlägget. Detta gör också ditt innehåll mer tillgängligt för användare som förlitar sig på skärmläsare.

Att lägga till skärmdumpar och GIF:er är bara två exempel på att hitta möjligheter att lägga till bilder till ditt innehåll baserat på ämne och varumärkesröst.

Hur man förblir konsekvent i visuellt varumärke

Att upprätthålla konsekvens i visuellt varumärke är avgörande för att bygga förtroende och öka varumärkeskännedomen över olika marknadsföringskanaler. För att uppnå detta, följ dessa riktlinjer när du införlivar bilder i AI-innehåll:

 1. Skapa en stilguide: En omfattande stilguide hjälper till att säkerställa en konsekvent användning av färger, typsnitt, logotyper, bildstilar och andra visuella element i ditt innehåll. När du arbetar med flera individer på innehåll och design är det smart att ha en enhetlig stil definierad för din visuella innehållsstrategi.
 2. Använd anpassade illustrationer: Investera i anpassade illustrationer som speglar ditt varumärkes unika identitet och budskap. Dessa kan vara mer engagerande än generiska stockbilder och hjälpa till att skilja ditt innehåll från konkurrenterna.
 3. Anpassa bilder för olika plattformar: Se till att de visuella tillgångarna du använder är optimerade för olika enheter och sociala mediekanaler för att bibehålla konsekvens över alla kontaktpunkter. Till exempel kan en bild designad för ett blogginlägg behöva ändra storlek eller beskära innan den delas på Instagram eller Twitter.
Läsa:  Hur lång är en novell? Hitta fiktionens söta ställe

Skapa engagerande bilder som fängslar din publik

I en värld där uppmärksamhetsintervallen blir kortare för varje dag, kan det göra en enorm skillnad att lägga till bilder till ditt innehåll när det gäller att fånga din publiks uppmärksamhet och hålla dem engagerade. Genom att använda bilder, videor eller infografik kan du göra ditt innehåll mer visuellt tilltalande, lättare att förstå och mer minnesvärt.

Visuella bilder hjälper till att bryta upp långa textblock och ger en välkommen taktförändring för dina läsare. De kan också göra komplex information mer lättsmält.

Om du publicerar innehåll med hjälp av AI blir det visuella desto viktigare eftersom AI-utdata tenderar att låta kallt och mekaniskt. Om du inte vill tråka ut dina läsare med 2 000 ord ren text är det dags att börja lägga till bilder till ditt innehåll.

Experimentera med olika format och se vad som fungerar bäst för din publik. Med lite kreativitet och lite iögonfallande bilder kan du ta ditt innehåll till nästa nivå och göra ett bestående intryck på dina läsare.

Gratis resurser för att träna dina författare till AIO

Jag har personligen utbildat byråägare och team och hjälpt dem att konvertera till AIO-sättet. Vill du ha dessa? Du har tur – vi ger bort dem.

Gratis guide

Vi har sammanställt en fullständig guide för AIO:er – en AIO-skribents arbetstryck, en jobbmall att anställa och hitta din, länkar till våra bästa handledningar och utbildningar och mer.

Vill du ha denna fantastiska resurs? Det kallas AIO Writer’s Worksprint. Ladda ner nu gratis.

Gratis steg-för-steg AIO-utbildning

Dessutom, efter månader av att omsätta AIO och CRAFT i handling (över 40 miljoner ord produceras varje månad av våra användare på WriteSonic, och vår Done-for-You-klientsida är ytterligare 500 000 ord/månad! Snacka om AIO i stor skala 🤯 ) – vi har satt ihop en steg-för-steg handledning för AIO CRAFT.

Perfekt för dig, dina skribenter och alla innehållsskapare som är redo att anpassa sig till CRAFT-metoden och AIO-sättet.

Njut av!

Ny på idén om AIO och CRAFT? Läs detta för att förstå innovationen bakom AIO.

Vill du ha en skriftlig guide som innehåller alla CRAFT-stegen från YouTube-videon? Din önskan är vårt innehållskommando. Steg-för-steg AIO-skrivhandledning, bloggversion.