Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Weebly vs WordPress: Vilket är bättre att använda?

Weebly vs WordPress: Vilket är bättre att använda?

Även om det finns fördelar med att använda både Weebly och WordPress, visar sammanfattningen nedan en mer detaljerad titt på vad de erbjuder. Vilken kommer att bli bäst? Låt oss ta reda på.

Ett av de första besluten du kommer att möta när du bygger en företagswebbplats är om du ska använda ett CMS (content management system) eller en webbplatsbyggare.

Vad är en öppen källkodsplattform?

Den största fördelen med att använda ett system eller en plattform med öppen källkod är att vem som helst kan bidra till utvecklingen av projektet. Detta gäller allt över hela linjen.

Med andra ord, om projektet är öppen källkod kan utvecklare bygga teman, plugins och andra verktyg som kopplas in i systemet för att utöka och utöka funktionaliteten.

Detta ger en plattform för omätbar funktionalitet. Det öppnar med andra ord dörrar för utveckling och sparar pengar på att anställa proffs.

Plattformar med öppen källkod har vanligtvis också mycket stora gemenskaper. Det betyder att du kan hitta hjälp ganska enkelt via anslagstavlor och forum, och du hittar också massor av handledningar och instruktioner online.

WordPress är en CMS-plattform med öppen källkod. Detta innebär att du har fullständig kontroll över designen och funktionaliteten på din webbplats. Du kan anpassa layouten, redigera vilken som helst kod nedan och välja var du vill ha din webbplats.

Av dessa skäl är det det mest populära innehållshanteringssystemet i världen. Du måste ta mer ansvar för din webbplats, men det är meningen.

Slutligen kan du exportera din WordPress-webbplats var du vill. Om du vill byta värd kan du flytta databasen och webbplatsfilerna och göra som du vill.

Fördelar med WordPress

WordPress är världens mest populära webbplatsplattform av många anledningar. Det finns en inlärningskurva inblandad, men de flesta tycker att det är värt det för friheten att skapa.

Bortsett från det erbjuder plattformen också flera andra fördelar som du vill överväga.

Enkel användning

Även om WordPress inte är en dra-och-släpp-webbplatsbyggare är det faktiskt väldigt lätt att använda. Plattformen är användarvänlig redan från början och ger utvecklare tillgång till en enorm onlinegemenskap där alla frågor kan besvaras.

Läsa:  Hur fixar jag att iPhone-pekskärmen inte fungerar?

Det finns också massor av tutorials och guider överallt som hjälper dig att navigera i processen att bygga en webbplats.

Bästa bloggplattformen

WordPress, och hur det ser ut nu, är mycket annorlunda än när det startade. Denna CMS-plattform började faktiskt som en egen bloggplattform med hopp om att den skulle kunna hjälpa människor att kommunicera sina tankar och annat innehåll till andra.

Men med tiden har WordPress utvecklats till världens mest populära system för webbplatsbyggande, som fortfarande har blogginbyggd för alla att använda. Dess bloggplattform är förstklassig och redo att användas när som helst.

Stort plugin- och temabibliotek

WordPress är också hem för det största biblioteket av plugins och teman. Det finns tiotusentals gratis och betalda plugins och teman som du kan använda för att skapa och bygga din webbplats.

Dessa, tillsammans med friheten att bygga runt koden, låter dig skala och skapa vad du vill.

Lägre utvecklingskostnader

WordPress kommer med vissa utvecklingskostnader. Du kan dock hålla dem relativt låga även om du bygger en stor webbplats. Det beror på att det finns bra värderbjudanden där ute, och de ger dig alla verktyg du behöver.

Vad är en webbplatsbyggare?

Webbplatsbyggare är inte öppen källkod. Även om de i allmänhet är enkla att använda, är du låst till vissa innehållsstandarder och kan inte bygga och designa helt gratis.

Med andra ord är du begränsad av reglerna och layouten för en viss webbplatsbyggare.

En webbplatsbyggare använder vanligtvis en dra och släpp-konstruktionsteknik. Det är idealiskt för människor som vill ha en mycket enkel upplevelse. Återigen, möjligheten att designa och skapa finns helt enkelt inte där om du inte kan göra det med en mall.

Ofta kommer en extra webbplatsbyggare att kosta dig mer pengar.

Weebly är en webbplatsbyggare.

Du kan bygga en gratis webbplats, men det finns inga alternativ för e-handel, domän eller marknadsföringsverktyg om du inte uppgraderar till en månadsplan.

Även om du inte behöver ta så mycket ansvar för din sajt och värdskapet sköts, kan du inte riktigt skala och expandera som du kan med WordPress.

Slutligen, och kanske viktigast av allt, när du skapar en webbplats med en webbplatsbyggare, stannar den där du byggde den eftersom du inte kan flytta den till en annan server.

Det beror på att webbplatsbyggare ofta är privata och du kan bara använda det du skapar om du stannar där du är.

Läsa:  6 sätt att digital marknadsföring påverkas av sakernas internet 2024

Weebly faller i denna kategori.

Fördelar med Weebly

Även om jag inte tror att Weebly erbjuder lika mycket frihet eller fördelar som WordPress, erbjuder plattformen några övertygande saker. Låt oss ta en titt på några av de stora fördelarna som är till hands om du bestämmer dig för att använda detta utvecklingsverktyg.

Dra och släpp byggare

Precis som WordPress är Weebly lätt att använda. Men de tar saker ett steg längre. Inlärningskurvan här är mycket lägre eftersom du har många mallar och en dra och släpp-layout.

Det betyder att det du ser är vad du får.

Inga bekymmer om värd

Med WordPress måste du gå ut och hitta ditt eget webbhotell. Weebly tar hand om detta åt dig. Med den kostnadsfria planen kan du bygga en webbplats gratis med ditt domännamn.

Dock kommer domänen att länkas till Weebly. Om du uppgraderar och betalar kan du använda fler verktyg och skapa en sida med ditt eget domännamn.

Oavsett vilket du väljer har Weebly värdskapet täckt eftersom de erbjuder tjänsten som en del av installationen.

Solid supportteam

Weeblys supportteam är riktigt bra. Närhelst du har några problem, vänligen kontakta deras supportpersonal. De är tillgängliga 24/7, så de kan lösa alla problem du kan ha.

Det är alltid trevligt att ha ett gediget supportteam till hands.

Prisjämförelser

Detta är av intresse för alla. Hur fungerar prissättningen för varje plattform och vilka är fördelarna och nackdelarna med prissättningen mellan dem?

Detta är alltid en stor faktor för att fatta det slutliga beslutet.

Även om WordPress är gratis att använda, måste du se till att du räknar in de andra kostnaderna som följer med att använda det. Detta inkluderar saker som hosting, förlängning och temaavgifter.

Låt oss ta en titt på prissättningen för både Weebly och WordPress.

Weebly prissättning

Weebly erbjuder en gratis prisnivå som låter dig bygga en webbplats (e-handel, företag, blogg) och använda många av deras verktyg. Några av verktygen du kan använda gratis inkluderar grundläggande SSL-certifiering, bloggverktyg, designverktyg och avancerad webbplatsstatistik.

Det finns två huvudsakliga nackdelar med den kostnadsfria prisnivån som Weebly erbjuder.

  • 1. De visar annonser på din webbplats (vilka annonser de vill ha)
  • 2. Du måste använda en Weebly-underdomän. Så din domän ser faktiskt ut så här när den är online:

domain.weebly.com

Från och med nu kommer det att kosta dig mer pengar ju mer avancerat du vill bli och ju mer du vill låsa upp.

Läsa:  Online sökordsverktyg – För att uppnå och spåra ranking på SE:s

Till exempel, om du vill använda ett anpassat domännamn på din webbplats (dindomän.com), kommer det att kosta dig $6 per månad.

Trots detta kommer Weebly fortfarande att visa annonser på din webbplats. Om du inte vill att annonser ska visas måste du uppgradera till en plan för “Professionell” eller “Effektivitet”.

Dessa planer är $12 per månad och $26 per månad. Nu inkluderar den hela Weeblys webbplatsbyggande plattform. Det betyder att du har obegränsad hosting, alla dina verktyg, obegränsad lagring och mer avancerade funktioner.

Det bör också noteras att om du betalar månadsvis kostar planerna mer. Det finns en möjlighet att betala årligen, så om du har råd är det rätt väg att gå.

En sista sak. Den verkliga kostnaden kommer från plugins på din webbplats. Weebly har cirka 60 plugins tillgängliga på sin plattform. Förlängningsavgifterna varierar från engångsavgifter till månadsavgifter och kan kosta mellan $5 och $50 beroende på vad du vill få.

WordPress prissättning

WordPress prissättningen sätts annorlunda. Det är helt gratis att ladda ner och använda som vi diskuterade ovan. Men du kommer att vilja överväga kostnaden för värdplattformen.

Priserna varierar beroende på vad du behöver, men de flesta webbhotell erbjuder något runt $3 i månaden och uppåt. Tänk på att värdavgifterna ökar när du skalar.

Du måste också överväga kostnaden för årlig domänregistrering. Det är vanligtvis runt $15 eller mer var 12:e månad. Detta pris baseras också på domäntillägget du använder eftersom vissa kostar mer än andra.

Ett annat viktigt prisalternativ för WordPress är kostnaden för teman och plugins.

Ja, biblioteket med gratis WordPress-teman och plugins är enormt. Som sagt, det finns gott om betalda teman och plugins som du kan välja mellan (eller måste köpa) när du bygger en webbplats.

Teman och plugins finns i alla möjliga prisklasser, men du kommer ofta att titta på teman som sträcker sig från $30 till $200.

Weebly eller WordPress för SEO?

Bortsett från prissättning är SEO ett av de mest omdebatterade och omdebatterade ämnena inom webbplatsbyggande. Det är viktigt att veta hur Weebly och WordPress står sig mot varandra när det kommer till SEO.

Låt oss ta en snabb titt på vad de båda har att erbjuda inom detta område.

Weebly SEO

Med Weeblys webbplatsbyggande plattform kan du utföra de grundläggande principerna för SEO. Detta inkluderar möjligheten att skapa titlar, metabeskrivningar och anpassade webbadresser för att hjälpa dina inlägg och sidor att prestera bättre i sökresultaten.

Läsa:  CPC (kostnad per klick): Vad är det och hur optimerar du det?

Du kan också använda någon av Weeblys tillgängliga mobilvänliga mallar för att skapa en webbplats som är optimerad för mobil användning. Ovanpå det kommer Weebly till kort när det gäller bredare SEO-alternativ, inklusive innehållsval.

Det finns cirka 10 SEO-relaterade plugins på deras marknad. Men om du tittar på recensionerna kan du se att det totala resultatet och kommentarerna visar att de är genomsnittliga i bästa fall.

Om du gör SEO på din Weebly-webbplats, se till att alla grunderna de erbjuder täcks.

WordPress SEO

WordPress är faktiskt en av de bästa plattformarna när det gäller allmänna SEO-standarder. Den kostnadsfria WordPress-plattformen är byggd på stark kod som är SEO-vänlig. De flesta WordPress-teman är mobilresponsiva och redo att publiceras direkt.

Precis som Weebly låter WordPress dig enkelt skapa titlar, metabeskrivningar och anpassade webbadresser. Men själva teman har också inbyggda SEO-alternativ för headers och annat som du kan ställa in och justera.

Med det sagt, det som verkligen skiljer WordPress från i SEO-utrymmet är att de har några av världens bästa SEO-plugins tillgängliga för nedladdning.

Detta inkluderar Yoast SEO, standarden för SEO och WordPress. Med Yoast kan du göra allt du kan tänka dig. Och du kan göra det mesta gratis.

Slutsats

WordPress och Weebly kunde inte vara mer olika. Ärligt talat, det enda som plattformarna verkligen har gemensamt är att de båda låter dig bygga en webbplats.

Weebly är ganska populärt eftersom det erbjuder människor ett mycket enkelt sätt att bygga en webbplats. Det är en intuitiv plattform med en hel del tillgängliga verktyg om du är villig att betala för dem.

WordPress är världens största innehållshanteringssystem, som driver 40 procent av webben idag på webben, och det är en plattform med öppen källkod som ger dig full kontroll över varje aspekt av din webbplats.

Av denna anledning, liksom flera andra som nämns i artikeln, tror jag att WordPress är den klara vinnaren här för människor som försöker välja mellan de två.