Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

Word, dokumentformatering

Word, dokumentformatering

När det finns ett behov av att redigera en text väljer många användare att använda Word, en programvara som produceras av Microsoft som används av proffs, studenter och andra för att skapa texter och formatera dem på ett enkelt eller komplext sätt tack vare många funktioner tillgängliga.

Genom Word, samt formatera texter genom att lägga till fetstil, kursiv stil, mellanlinjer, genom att ändra storlek och typ av tecken och mycket mer är det möjligt att infoga multimediaelement, inklusive bilder, former, grafer och tabeller.

Det har rit- och designverktyg, tillåter total anpassning av layouten genom att ingripa på marginaler, orientering, dimensioner, kolumner, radnummer, brytningar och indrag. Du kan enkelt infoga en automatisk sammanfattning, fotnoter, slutnoter och dra nytta av funktioner som förenklar sökningar på nätet, hantering av källor, revidering och korrigering av text ur grammatik- och stavningssynpunkt.

 • 1. Word, ett professionellt verktyg

  PixieMe / Shutterstock.com

  Tack vare närvaron av många funktioner, som har utökats under åren och baserat på användarnas behov, är Word notoriskt känt som en av de mest kompletta textredigeringsprogramvaran finns på marknaden.

  Den används av många proffs för utarbetande av officiella handlingar, av böcker eller textinnehåll avsett för webben, och av studenter för terminsuppsatser, uppsatser och forskning av olika slag. Det minimerar möjligheten att göra skrivfel och det gör den perfekt för den som behöver producera långa, detaljerade texter.

  Läsa:  WhatsApp-klistermärken, hur man skapar dem med iPhone och Android

  För att använda Word behöver du registrera dig för ett av prenumerationerna erbjuds av Microsoft, som i allmänhet också ger tillgång till annan företagsprogramvara och låter dig uppdatera programmet närhelst en förbättring eller funktion läggs till, eller köp en singellicens.

 • 2. Formatera Word-text: snabbåtkomstverktygsfältet

  Formatera ordtext

  Microsoft Word

  Att formatera en Word-text är enkelt tack vare fältet som vanligtvis är placerat överst på skärmen, vilket snabbt ger tillgång till alla redigeringsfunktioner. Den presenterar olika objekt att navigera mellan:

  • Hemsom innehåller de grundläggande elementen för att formatera en text: tecken, stycken, formatmallar och mer
  • Föra indär du kan välja de element som ska läggas till i texten såsom tabeller, illustrationer, rubriker, symboler och mycket mer
  • Teckningdär det finns alla verktyg för att skapa en frihandsteckning
  • Designdär det finns avsnitt som påverkar den automatiska formateringen av hela dokumentet, såsom teman, färger, typsnitt, ramar och sidfärger
  • Layoutdär du kan ställa in strukturen på sidan
  • Referensersom innehåller funktioner som gör att du enkelt kan infoga sammanfattningar, anteckningar, register och bibliografier
  • Brevför att skapa kuvert och etiketter
  • Revisionmed verktyg dedikerade till korrigering, språk, kommentarer och mer
  • Sedär du kan ändra sidvyn efter dina behov
 • 3. Word textformatering: tecken

  Word-textformateringstecken

  Microsoft Word

  DE tecken är alfabetiska, alfanumeriska eller skiljetecken och inkluderar bokstäver, siffror, punkter, kommatecken och andra element, men inte mellanslag. Varje bokstav du skriver i Word-text, till exempel, betraktas som ett tecken.

  På Microsoft Word typsnitten är mycket anpassningsbara, i hemmenyn i programvaran. Du kan ändra teckensnittstypen genom att välja bland de teckensnitt som erbjuds i rullgardinsmenyn och ändra storleken genom att automatiskt öka den eller välja den exakta storleken.

  Läsa:  Avtäckning av Pokémonkortens heliga gral: jakten på världens bästa Pokémonkort

  För att lägga till en Djärvmarkera de ord du vill ändra och klicka på bokstaven G. Il kursiv infogas genom att markera önskade ord och klicka på C. La understrykning tillämpas genom att markera den del av texten som ska ändras och klicka på S.

  På samma sätt kan du stryka texten genom att klicka på knappen som visas bokstäverna ab överstrukna, infoga mycket små bokstäver under textraden (nedsänkt) och ovanför textraden (upphöjd). För eliminera ordformatering du måste välja önskad del av texten och klicka på knappen Rensa all formatering.

  De kan läggas till i texten effektersåsom skuggor, reflektioner och glorier, göra uppenbart i olika färger eller ändra färgen på texten själv, att välja bland de som föreslagits av plattformen, anpassa dem eller välja nyanser.

 • 4. Formatera stycken

  Styckeformatering

  I avsnittet Hem Ja det kan de formatera hela stycken, lägga till punktlistor, numrerade eller flernivålistor. Du kan få olika typer av inriktning: vänster, mitten, höger eller justerad. Den senare fördelar texten jämnt mellan marginalerna.

  Miljö ledning och mellanrum stycke du bestämmer hur mycket utrymme som ska visas mellan textrader eller mellan stycken. Det senare, tack vare knapparna som gör att du kan minska eller öka avkastningenkan de flyttas närmare eller längre bort från sidans kant.

  För varje stycke du kan ändra bakgrundenför att markera viss information eller lägga till ramar.

 • 5. Snabb dokumentformatering

  Snabb dokumentformatering

  Microsoft Word

  I luften Design du kan snabbt formatera hela Word-dokumentet, utan att påverka varje enskild del av texten. Klicka bara teman och välj en av de föreslagna för att se färgerna och teckensnitten för allt innehåll ändras.

  Läsa:  Skapa en avvisningsfil snabbt och enkelt

  Genom att klicka på färger kan du välj färguppsättningen att använda. Det finns förinställda kombinationer eller så kan du skapa en anpassad uppsättning genom att välja en ton för varje element i dokumentet. På samma sätt genom att klicka på Teckensnitt du ingriper på karaktärerna.