För ett par veckor sedan var jag tvungen att hacka mig in på mitt eget WordPress-konto. Väl, hacka är förmodligen inte det rätta ordet, även om WP:s system verkligen verkade tvivelaktiga om mina flera inloggningsfel vid den tiden. Så mycket att jag faktiskt blev utelåst från att försöka logga in under en kort period. Vilket är bra när det gäller säkerhet… men inte så mycket när du är en panikadmin som desperat försöker komma ihåg vilket lösenord du använde när du satte upp ditt konto klockan 03:00 veckan innan.
Som det visade sig hade jag konfigurerat min sida med Go Daddys nya WordPress-installationsguide, vilket på något sätt innebar att jag lyckades skapa en ny administratörsprofil utan att ange ett lösenord, eller till och med associera den med en e-postadress. Hur detta hände är jag fortfarande inte säker, men det betydde att när jag lade in min e-post i systemet för “återställ lösenord” trodde borde ha associerats just var inte. Förbannelse och förvirring uppstod.
Lyckligtvis hittade jag en lösning som jag tycker är värd att dela för alla som någonsin har inloggade mardrömmar i framtiden.
Codex har alla typer av felsökningsinformation, inklusive några riktigt enkla, steg-för-steg-lösningar för lösenordsåterställning.
Via lösenordsåterställningsfunktionen
I de flesta fall, om du känner till ditt användarnamn och e-postkontot i din profil, kommer du att kunna använda systemet “förlorat lösenord”, vilket är så enkelt som 1-2-3.
- Gå först till din WordPress-inloggningssida (som kommer att se ut ungefär som http://dindomän.com/wordpress/wp-login.php) och klicka på länken Förlorat lösenord.
- Du kommer att behöva skicka in din grundläggande information, så ange ditt användarnamn och e-postadressen för ditt konto.
- Vänta ett par minuter tills ett nytt lösenord skickas till dig via e-post, logga sedan in med det nya lösenordet och se till att ändra det till något du kommer kom ihåg via din profilsida.
Lätt!
Via phpMyAdmin
Om du har phpMyAdmin-åtkomst till din databas (om du do har åtkomst, kommer du att kunna se det som ett alternativ när du loggar in på ditt WordPress-värdleverantörkonto) kan du använda detta för att logga in. WordPress varnar för att att använda phpMyAdmin sker på egen riskoch att WordPress inte är ansvarigt för förlorad data om saker och ting skulle bli päronformade (inte heller WP Dev Shed, förresten – om du tvivlar på din förmåga att använda det är det förmodligen bäst att få en utvecklarvän att ge dig en hand) .
Den här varningen gjorde mig lite nervös, men efter att ha provat ett par andra alternativ var jag desperat. Tack och lov tyckte jag att det här systemet var relativt enkelt att navigera – även för någon som jag som på något sätt lyckas skapa ett konto utan att ange ett lösenord.
Processen kan skilja sig lite beroende på din värdleverantör, men sammanfattningen nedan med Go Daddys admin som exempel kommer att ge dig en ungefärlig uppfattning om vad du kan förvänta dig.
Logga in på ditt konto och starta produkten du behöver hjälp med under Webbhotell alternativ.
Under Databaser ser du phpMyAdmin – klicka på det här alternativet.
Du kommer att föras till en lite skrämmande sida som denna…
Klicka på wp_users…
Detta kommer att visa din information, inklusive ditt inloggningsnamn, ditt lösenord och din e-postadress. Du kan redigera din information direkt i phpMyAdmin, men eftersom det var första gången jag navigerade i systemet och jag inte var säker på vad jag skulle förvänta mig kopierade jag helt enkelt informationen jag behövde för att logga in – användarnamnet och lösenordet – och klistrade in det in i WordPress-inloggningssystemet.
När jag väl var inloggad ändrade jag mitt användarnamn och lösenord från profilsidan för att göra det enkelt att logga in därifrån och in. Sedan loggade jag ut från phpMyAdmin och GoDaddy.
Jag förlorade ingen information och jag lyckades inte störa systemet. Allt som allt ett bra resultat för en relativ WP-nybörjare.
För mer information om felsökning av inloggning, kolla in Återställa ditt lösenord via WordPress Codex.