Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

WordPress Personal vs Premium: Vilka planer behöver du?

ökade följare

WordPress Personal vs Premium: Vilka planer behöver du?

Många människor har hört talas om WordPress och överväger att använda det för att starta sin första webbplats. Men vad många inte inser är att det finns två typer av WordPress: WordPress.com och WordPress.org. Och det blir ännu mer komplicerat när man tittar på de olika WordPress-planerna.

Enkelt uttryckt har WordPress ett enormt ekosystem och det kan vara skrämmande när du börjar. Ändå visar dess popularitet att den lilla inlärningskurvan är värt ansträngningen. Dock, över 40 % av internet bygger på WordPress.

Och idag ska jag förklara vilken WordPress-plattform som är rätt för dig.

Vad är WordPress?

Problemet med denna fråga är att det finns två typer av WordPress, men båda använder samma mjukvara, åtminstone till viss del. Låt oss gå ett steg längre och fråga vad WordPress.com och WordPress.org är.

Vad är WordPress.com?

WordPress.com är en självpublicerande plattform som är specialiserad på bloggande. Den använder kärnfilerna i WordPress för att fungera, men de är något modifierade för att passa plattformens nisch.

Det är ett fristående paket som inte bara inkluderar programvaran utan även värdtjänster.

Även om WordPress.com är gratis att komma igång är du det allvarligt begränsat vad du kan producera. Eller, med andra ord, WordPress.com äger allt, inklusive rätten att tjäna pengar på ditt innehåll. Och du opereras inte.

Här är andra planer för att tjäna pengar på din webbplats och få tillgång till fler funktioner som inte är tillgängliga i gratisversionen. Du behöver även en plan för att kunna bedriva e-handel på plattformen.

Vad är WordPress.org?

WordPress.org är gratis programvara med öppen källkod som alla kan använda, ofta kallad WordPress som är självvärd. När någon nämner WordPress är det här versionen de menar eftersom det ger dig fullständig kontroll över din webbplats.

Även om programvaran är gratis måste du betala för webbhotelltjänster. Den goda nyheten är att konkurrensen är hård, så priserna är väldigt låga. Faktum är att du kan få webbhotell för mindre än en daglig kopp kaffe i en månad.

Denna WordPress låter dig bygga vilken webbplats som helst utan några begränsningar. Du äger ditt innehåll och kan tjäna pengar på det hur du vill. För att inte tala om, antalet plugins och teman är mycket större än WordPreds.com.

Läsa:  Google Sites vs WordPress: Vilken är den bästa plattformen för dig?

Så vad är skillnaden?

WordPress.com är Software as a Service (SaaS) som erbjuder flera planer med ytterligare funktioner, medan WordPress.org är programvara med öppen källkod som är gratis att använda.

Du får tillgång till alla funktioner i WordPress i en självhostad miljö utan extra kostnad.

Samtidigt, på WordPress.com, måste du betala för rätt kontrakt för att få tillgång till vissa funktioner. Detta kan kosta betydligt mer än själva värdwebbplatsen. Och som en del av programvaran med öppen källkod är antalet gratis plugins och teman mycket större.

Värde och anpassningsalternativ är mycket bättre i en miljö som är värd för dig själv.

WordPress.com planer

WordPress.com erbjuder kunderna flera alternativ. Jag kommer att lista dessa planer i ordning efter nivå, men kom ihåg att varje plan innehåller allt de tidigare planerna har, men med några nya tillägg.

Så låt oss gå direkt till vad varje plan erbjuder.

Notera: Även om alla planpriser anges som månadspriser, faktureras de årligen. Därför är de initiala kostnaderna mycket högre än du kan förvänta dig. Detta gäller även de flesta webbhotellföretag, så var försiktig.

Fri

WordPress gratisplanen är den vanligaste utgångspunkten, så vi börjar där.

Denna plan ger dig en gratis underdomän som visas som “URL.WordPress.com” och ja, den är inte SEO-vänlig. Du får även ett gratis SSL-certifikat och 3 GB lagringsutrymme.

Du kan också komma igång med de gratis teman som erbjuds av WordPress. Det här är ingen dålig utgångspunkt om du bara testar vattnet, men det har några allvarliga begränsningar.

Du kan inte tjäna pengar på din webbplats, du kan inte använda en anpassad domän och du har ingen kundsupport.

Istället måste du visa WordPress.com-annonser på din webbplats.

Personlig

Den personliga planen ger dig tillbaka $4 per månad eller $48 per år. Den största skillnaden mellan detta och gratisplanen är att du nu kan använda ett anpassat domännamn som ingår det första året utan kostnad för dig. Och du kan till och med ta bort dessa WordPress.com-annonser.

Utöver detta har ditt lagringsutrymme ökat till 6GB och du har nu tillgång till e-postsupport. Den största funktionen är möjligheten att skapa innehåll endast för prenumeranter, vilket bara är innehåll som bara prenumeranter kan se.

Det är inte mycket, men det är en enorm förbättring jämfört med gratisplanen.

Läsa:  Vilka röda flaggor ska din CLM-plattform hjälpa dig att identifiera i kontrakt?

Premie

WordPress Premium-planen kostar $8 per månad eller $96 per år. Denna plan innehåller allt från den personliga planen, men förbättrar flera alternativ och lägger till nya.

Till exempel, nu har du tillgång till premiumteman som kan anpassas med anpassad CSS.

Denna plan öppnar också dörren till ytterligare kommersialiseringsalternativ. Du kan nu köra WordPress-annonser och få betalt för dem. Du kan också acceptera PayPal-betalningar och integrera med Google Analytics.

Detta är den mest populära WordPress.com-planen eftersom den låter dig hantera din webbplats till ett mycket lägre pris.

Företag

WordPress affärsplaner börjar på $25 per månad eller $300 per år. Som alltid kan du förvänta dig alla funktioner i de tidigare planerna, men med ytterligare förbättringar.

En av dessa förbättringar är en massiv ökning av lagringsutrymme, från 13 GB till 200 GB.

Nyckelfunktioner i denna plan inkluderar möjligheten att ta bort alla WordPress.com-varumärken för att göra plats åt ditt eget, friheten att installera plugins och ladda ner teman och automatiska säkerhetskopieringar.

Prislappen är mycket högre än de tidigare planerna, men innehåller många funktioner som är viktiga för företag.

E-handel

Sist men inte minst är e-handelsplanen. Detta börjar på $45 per månad eller $540 per år. Detta är den dyraste planen och inkluderar alla funktioner som plattformen har att erbjuda med fokus på att underhålla en onlinebutik.

Huvudskillnaden mellan denna affärsplan och affärsplanen är att du nu kan acceptera betalningar från mer än 60 olika länder, integrera med flera populära fraktalternativ, använda olika premiumteman designade för e-handel och många marknadsföringsverktyg.

Prislappen är dock enorm jämfört med andra planer, men kommer med alla funktioner.

Vad sägs om WordPress som är värd?

Själv-värd WordPress eller WordPress.org erbjuder inga planer. Istället har du full tillgång till programvaran. Direkt ur lådan kan den göra allt den dyraste WordPress.com-planen kan göra och mer.

Oavsett så måste du fortfarande betala en månadsavgift för webbhotell. Ett webbhotell är ett företag som hyr ut en webbserver till dig att lagra din webbplats på. Dess prestanda påverkar direkt prestandan på din webbplats.

Och jämfört med WordPress.coms dyraste plan, som fortfarande är restriktiv jämfört med att vara värd för din webbplats, skulle du spara mycket pengar totalt sett.

Det finns flera webbhotell att välja mellan, men alla är inte skapade lika. Det är därför du måste välja den bästa. Och här på GreenGeeks är vi stolta över att vara ett av de bästa webbhotellföretagen i branschen utan att behöva skada miljön.

Läsa:  MariaDB-uppgradering - vad du behöver veta

Faktum är att eftersom vi köper tre gånger mer förnybar energi än vad våra webbplatser använder, är varje webbplats faktiskt koldioxidnegativ.

Förutom webbhotell är det enda pris som krävs domännamnet, som de flesta webbhotell inkluderar gratis. Det finns valfria kostnader som premiumteman och plugins om du väljer att använda dem.

Varför är WordPress bättre?

Så den verkliga frågan är, varför är WordPress med egen värd så mycket mer populärt än WordPress.com? Och sanningen är att det är av ett antal anledningar som jag kommer att täcka.

Design

Även om WordPress.com har över hundra teman att välja mellan, är det ingenting jämfört med WordPress.org. WordPress-webbplatser med egen värd har tillgång till tusentals gratis och premiumteman redan från början.

I jämförelse måste du uppgradera din plan för att få fler temaalternativ eller till och med möjligheten att anpassa dem. Och även då har WordPress.com bara en bråkdel av de tillgängliga alternativen.

Utöver detta är allt i WordPress.org-temat anpassningsbart.

Detta är en stor anledning till att plattformen är så populär, eftersom teman kan göras för att passa alla typer av webbplatser.

E-handel

Många webbplatser finns för att sälja produkter, och som det mesta finns det ingen jämförelse. WordPress.org är en bättre miljö för att driva en onlinebutik, och allt är tack vare WooCommerce-plugin.

Det låter dig göra WordPress till en e-handelswebbplats utan extra kostnad, till skillnad från WordPress.com. Den stöder inbyggt flera betalningsgateways (PayPal, Stripe, etc.) och fungerar för närvarande med över fem miljoner onlinebutiker.

Det finns ingen konkurrens här, onlinebutiken är gratis att sätta upp, erbjuder fler alternativ och lägre transaktionsavgifter när du använder WordPress.org-webbplatser som är värdar för sig själv.

Integrationer

Många webbplatser kanske vill integrera med tredjepartstjänster.

Till exempel, om du vill skapa en e-postkampanj, kommer du förmodligen att överväga Mailchimp. Den här tjänsten är tillgänglig på alla plattformar, men ju mer du gräver, desto mer inser du att WordPress.coms alternativ är begränsade.

På WordPress.org är alternativen nästan obegränsade. Som det mest populära innehållshanteringssystemet på marknaden är nästan allt kompatibelt med WordPress. De flesta har separata plugins eller API-stöd, vilket gör integrationen enkel.

Återigen behöver du en dyrare plan för att få tillgång till även de grundläggande WordPress.com-integreringarna. I det här fallet är WordPress mycket bättre.

Pris

WordPress.org är helt gratis att använda, den enda kostnaden är webbhotell och ett domännamn. Och även då är det mycket billigare än någon av planerna som erbjuds av WordPress.com.

Läsa:  Är framtidens arbete fortfarande hybrid år 2024?

Och dina intäktsgenereringsalternativ är aldrig begränsade. Du har alltid full kontroll över annonserna som visas på din webbplats och kan dra nytta av dem. För att inte tala om alla andra sätt att tjäna pengar på din webbplats.

Det är också värt att påpeka att du kan sluta med att betala för funktioner som du inte har tillgång till på WordPress.com-planer. På WordPress.org kan du fritt förhandla om planer med ditt webbhotell för att bara betala för de resurser du behöver.

När det gäller värde och intjäningspotential finns det ingen konkurrens här, WordPress.org är överlägset.

Underhåll av webbplatsen

När det kommer till WordPress.com finns det bara ett alternativ tillgängligt. Detta innebär att om du är missnöjd med tjänsten eller behöver mer serverutrymme utöver gränserna för din plan, kommer du inte att ha tur.

WordPress.org låter dig använda vilken webbhotell som helst.

Som ett resultat har du fullständig kontroll över den tjänst du väljer. Det betyder att om du inte är nöjd med ett webbhotell kan du hitta ett nytt. Eller om du behöver lägga till utrymme eller resurser är det inga problem. Ring bara din nätoperatör för att ändra din plan.

Webbhotell är utformade för att växa med ditt företag. Så det spelar ingen roll hur mycket du växer eftersom de vanligtvis kan stödja dig.

Självvärd WordPress är det bästa alternativet

Oavsett hur du ser på det är en WordPress-webbplats som är självvärd det bästa alternativet för att bygga en webbplats. Utanför det kostnadsfria kontraktet är WordPress som är värd för självhushåll billigare och erbjuder många fler alternativ än planerna som erbjuds av WordPress.com.

Det finns en anledning till att över 40 % av internet väljer att bygga med WordPress.org … eftersom det fungerar. Den mångsidiga uppsättning verktyg den erbjuder användarna är oöverträffad i CMS-utrymmet. Du kan bygga vilken webbplats som helst i vilken skala som helst.

Föredrar du WordPress.com eller WordPress.org?