Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

WordPress-säkerhet: Undviker problem och åtgärder att vidta om det finns problem

WordPress-säkerhet: Undviker problem och åtgärder att vidta om det finns problem

Ingen webbplats har för mycket säkerhet. I detta webbseminarium kommer Marco Berrocal att gå igenom de viktiga delarna för att hålla din webbplats säker och säker. Och de flesta av dessa element är mycket enkla att implementera omedelbart.

WordPress säkerhet och vad du kan göra

I den föregående WordPress säkerhetsvideo, Marco gick igenom en hel del om hur du håller din webbplats säker från hackare och skadlig programvara. Inget system är dock absolut. Och även de säkraste systemen kan attackeras.

Idag går han igenom de steg som krävs för att få din webbplats igång igen så snabbt som möjligt.

Håll alltid en säkerhetskopia

Underskatta aldrig värdet av en bra backup. Det kan hjälpa dig med hacking, skadlig programvara eller till och med om du precis gjorde ett kodningsfel. Istället för driftstopp kommer en säkerhetskopia att få din webbplats tillbaka och redo för trafik på nolltid.

I den här videon går Marco igenom flera backup-plugins som fungerar exceptionellt bra och hur man återhämtar sig från en katastrof.

Placera webbplatsen i underhållsläge

Underhållsläge är ganska värdefullt för WordPress. Det låter användarna veta att du arbetar med problemet och låter Google veta att din webbplats fortfarande är aktiv. Annars kan Google tro att sidorna har slutat fungera och du kan tappa SEO-värde.

Läsa:  Den ultimata guiden för att starta ditt e-handelsföretag

Och det sista du vill är att dina besökare, både mänskliga robotar och sökmotorrobotar, ska uppleva ett webbplatshack eller infektion med skadlig programvara. Faktum är att Google tar bort din sida på obestämd tid tills det inte upptäcker några problem.

Hitta ett hack eller en fil i WordPress

I den här videon visar Marco några av de bästa sätten att hitta hackare, skadliga filer och andra missbruk på din webbplats. Några av de bästa verktygen är gratis, men du bör förmodligen överväga att betala för premiumtjänster.

Det beror verkligen på hur allvarligt problemet är för dig och dina besökare.

Kontakta din webbserver

Det är ditt ansvar att se till att din tjänsteleverantör vet att det finns ett problem. I många fall kan de till och med ha en lösning för dina webbhotellplaner.

Oavsett vilket kan det hjälpa dem att skydda andra användare och se till att ditt problem är isolerat genom att involvera en värd. Då kan du slappna av lite med vetskapen om att chansen för återfall är mycket lägre.

Detta beror på att viss skadlig kod snabbt kan hoppa från webbplats till webbplats på samma värdserver. Så om du rengör den idag kan samma skadliga program lätt komma tillbaka.

Återställa filer efter reparationer

Efter att ha rengjort och fixat webbplatsen kan du behöva återställa data. Detta är inte alls så svårt som du kan föreställa dig, särskilt eftersom många verktyg är automatiserade nuförtiden.

Marco kommer att visa dig hur du enkelt gör detta och får din webbplats online igen.

Återställ ditt lösenord

Även om du kanske har rensat och åtgärdat problemet så går det inte att säga om en hacker eller bot har din inloggningsinformation. För att förhindra att problemet uppstår igen är det alltid bäst att ändra ditt lösenord.

Läsa:  Fyra praktiska tips för att bygga ditt eget Java API

Använd något otroligt komplext och lagra dem säkert i något som en lösenordshanterare. På så sätt kan du skapa något väldigt svårt utan att behöva komma ihåg det.

Bra säkerhet är aldrig absolut

Onlinevärlden är ständigt i rörelse och förändras ständigt. Du kan implementera bästa möjliga säkerhetspraxis och ändå bli ett offer. Allt du kan göra är att begränsa din exponering och veta hur du ska återhämta dig när det går fel.

Lyckligtvis kan Marco hjälpa dig att hålla saker i schack och förhindra att en skadlig fil förstör ditt hårda arbete.