Teknisk Marknadsföring, Tjäna pengar på dina Bloggar och Prylar

YouTube bakåtlänkar: Hur man får legitima länkar från Video Giant

YouTube bakåtlänkar: Hur man får legitima länkar från Video Giant

visste du att Mer än 300 timmar video laddas upp till YouTube varje minut?

Det är som att se “The Godfather Part II” 90+ gånger.

(Det är mycket av Al Pacino och Robert De Niro… duh.)

Det är ingen överraskning att YouTube är ett kraftfullt verktyg för både konsumenter och företag.

Mer än 65 % av människor är visuella elevervilket har hjälpt videobaserade sajter som YouTube att skjuta i höjden i både popularitet och framgång.

Detta värde har sedan överförts till företag i form av varumärkessynlighet och sökmotoroptimering.

Faktum är att YouTube har ett Trust Flow på 99.

(För referens, Trust Flow mäts från ett till hundra. Så jag skulle säga att 99 är preeeetty Bra.)

Snacka om lite seriös SEO-juice.

Att få en bakåtlänk från YouTube är vansinnigt värdefullt.

Men håll era hästar. Rabatt inte på den här artikeln, gå till YouTube än.

Jag vet vad du tänker, men att samla in YouTube-bakåtlänkar är lite mer komplicerat än att lägga upp en webbadress i några kommentarstrådar.

Så här skapar och övervakar du värdefulla, legitima YouTube-bakåtlänkar.

Typer av YouTube bakåtlänkar

Att skapa YouTube-bakåtlänkar är en knepig process eftersom de flesta länkarna på webbplatsen är betecknade som nofollow.

Vad är en nofollow-länk?

Tja, för att bekämpa spam delade Google upp bakåtlänkarna nofollow och Följ. Nofollow-länkar “följs” inte av sökmotorer och påverkar inte övergripande SEO.

Tekniskt sett skrivs nofollow-attributet in i HTML-koden för vissa länkar för att tala om för sökmotorerna det den där länken bör inte påverka mållänkens SERP-rankning. (Vilken munsbit, va?)

Tänk på det:

Innan dedikerade dofollow- och nofollow-länkar kunde företag, privatpersoner och spammare placera sina webbadresser var som helst och överallt, och förstöra webbplatser som verkligen var värdefulla och borde rankas som nummer 1 i sökmotorerna.

Läsa:  Hur du optimerar din webbplats för digital marknadsföringsbyrå för SEO

Eftersom sociala medier ser så mycket information som delas och webbadresser publiceras, är de flesta länkar betecknade som nofollow på nätverk som YouTube, Facebook, Twitter och Pinterest.

I grund och botten – om du vill ha det (bakåtlänkar) måste du jobba för det!

Det stämmer, eftersom YouTube dofollow-länkar endast ges till webbplatser som verkligen ger värde till sin publik. Som konsument kan du lita på att sajter som rankas högt i Google finns för att de förtjänar det.

Så hur kan du ta tag i dessa gyllene dofollow-länkar från YouTube och föra superkrafterna med högt Trust Flow till din webbplats?

Läs, min vän.

Skapa och länka en YouTube-kanal

Det första steget för att skapa bakåtlänkar från YouTube är att skapa en YouTube-kanal. Din YouTube-kanal är källan till de mest värdefulla bakåtlänkarna, så du kommer inte ha tur utan den.

Om du inte redan har använt videoinnehåll som en del av din marknadsföringsstrategi bör du överväga att göra det.

Video (och YouTube) är ett kraftfullt sätt att nå en ny publik och presentera ditt varumärke på ett nytt sätt.

Videoinnehåll kan hjälpa dig att diversifiera marknadsföringen av produkter och tjänster.

Bilder är användbara, men med videor kan du presentera din verksamhet i ett helt nytt ljus. Du kan presentera reklamfilmer, men du kan också skapa och publicera kundrecensioner, företagskultur och tutorials.

Din YouTube-kanal fungerar som en källa för din videosamling och bakåtlänkar, så jag rekommenderar att du gör det hoppa in och skapa en för ditt varumärke.

Här är webbadressen där du kan ta tag i dessa dofollow-länkar:

  • I beskrivningen. (Klick Anpassa kanalen och öppna fliken Grunder)
  • I anpassade länkar. Du kan lägga till så många länkar du vill här, men se till att huvudadressen – eller var du vill att dofollow-bakåtlänken ska gå – finns i den första rutan.
Läsa:  Hur man skickar Instagram DM från dator (PC, Mac, Laptop) 2024

Den första länken du tillhandahåller är en av två YouTube-bakåtlänkar som heter dofollow.

I exemplet nedan är Nikes dofollow-bakåtlänk till deras huvudwebbplats. Andra länkar (Google+, Instagram, etc.) är nofollow.

En annan plats för dofollow bakåtlänk är Associated Website.

När du har skapat och fyllt i din YouTube-kanal, gå till http://youtube.com/verify för att verifiera ditt konto. Detta “öppnar” din profil för många ytterligare inställningar.

Nästa hoppa till http://youtube.com/features för att komma åt dina kanalinställningar. Välj från menyn till vänster Avancerad och scrolla ner tills du ser den länkade webbplatsrutan.

Lägg till din huvudadress (eller igen där du vill att din dofollow-bakåtlänk ska gå) här.

Notera: Det här brukade vara där YouTube skulle dra in-video-kommentarermen YouTube slutade markera i maj 2017 till förmån för kort och beslut. Ändå är det fortfarande viktigt att skapa videoinnehåll.

Skapa fantastiskt videoinnehåll

Att skapa videoinnehåll är så värdefullt för både marknadsföring och sökmotoroptimering.

Video engagerar inte bara din publik på ett nytt sätt, det anses också vara delbart innehåll – vilket innebär att din publik kan dela dem och skapa bakåtlänkar åt dig!

Bra videoinnehåll lockar, utbildar och engagerar din publik.

Som jag nämnde ovan kan detta vara i form av tutorials och instruktionsvideor, kundrecensioner, företagskulturfunktioner, tjänstdemonstrationer eller videor av dina kunder som använder din produkt eller tjänst (även känd som användargenererat innehåll).

Videoinnehåll kommer att fylla din YouTube-kanal och diversifiera dina marknadsföringsinsatser. Om du inte är säker på hur man gör videor, överväg att lägga ut projekten på entreprenad.

Se till att inkludera en bakåtlänk eller två i videobeskrivningen för varje video du lägger upp.

Nofollow-länkar kan fortfarande vara värdefulla för varumärkesmedvetenhet och trafik.

Läsa:  SEO-övergångsord: Vad är de & Hur man använder dem

Om du hittar en relevant video på YouTube, skriv en värdefull kommentar och lägg till din webbadress. Detsamma kan göras i konkurrenternas videor också.

Dessa länkar kanske inte påverkar sökmotorernas rankning, men konsumenterna vet inte skillnaden. Ur deras synvinkel är alla länkar desamma.

Spårning av bakåtlänkar på YouTube

Så du har skapat din YouTube-kanal, lagt till länkar och lagt till fantastiska videor till den. Du är redo, eller hur?

Nej! Att skapa bakåtlänkar till din webbplats går långt utöver faktiska länkar.

Att övervaka deras prestationer (och vad deras konkurrenter gör) är lika viktigt – det låter dig veta om din strategi fungerar och kan till och med leda till nya länkmöjligheter.

När du vill spåra YouTube-bakåtlänkarna du har skapat och ta reda på om de ger dig den länkjuice du hoppas på, kan du hålla koll på all din bakåtlänksaktivitet med Ahrefs.

Detta måste-ha-verktyg ger dig en sammanfattning av allt som händer bakom kulisserna på din länkprofil.

Den övervakar alla dina länkar och dina konkurrenters länkar, och du kommer att meddelas när något ändras – till exempel om du eller en konkurrent får en ny YouTube-länk eller tappar en.

Ganska bekvämt, eller hur?

Kom igång i din Backlink Research-instrumentpanel. Först måste du lägga till ditt domännamn och klicka på “Utforska”.

Nedan Bakåtlänkar fliken, kommer du att se en uppdelning av alla länkar som leder till din webbplats.

Du kan hitta länkar på YouTube genom att skriva “YouTube” i sökfältet.. Detta kommer att filtrera alla länkar för att bara visa de du fick från YouTube.

Som du kan se har denna domän inte fått några bakåtlänkar från YouTube.

Ahrefs spårar var och en av dessa länkar och visar om det är en dofollow- eller nofollow-länk, Domain Strength, Page Strength och mer.

Läsa:  Video Prodüksiyon Sürecinizi İyileştirmenin 10 Yolu

Nu när du har en uppfattning om vad som händer med din bakåtlänksprofil kan du gå vidare till avsnittet Övervakning av bakåtlänkar. Som namnet antyder övervakar detta verktyg din bakåtlänksprofil och visar dig om du har fått eller tappat bakåtlänkar.

Först måste du ange ditt domännamn och sedan klicka på Inställningar för att välja hur ofta du vill få uppdateringar.

Du kan välja om du vill få dina aviseringar veckovis, månadsvis eller inte alls.

När du har valt den du vill ha klickar du på “Lägg till webbplats”.

Nu får du ett vecko- eller månadsmeddelande som låter dig veta om du har fått eller tappat en länk, vilket gör det mycket enkelt att underhålla dina bakåtlänkar.

Om du väntar på att en bakåtlänk ska läggas upp, eller om något händer och en av dina värdefulla YouTube-länkar ändras (eller försvinner helt), kommer du att se dessa ändringar i din instrumentpanel eller i ditt e-postmeddelande.

För seriösa länkare är Ahrefs viktigt för att hålla koll på din länkprofil och veta om din strategi för länkbyggande fungerar – speciellt när du leker med stora hundar som YouTube.

Sista tankar om YouTube bakåtlänkar

Att skapa YouTube-bakåtlänkar kan hjälpa till att driva ny trafik till din webbplats.

Och det är inte så svårt att göra!

Genom att skapa en YouTube-kanal, lägga till lämpliga webbadresser, skapa bra videoinnehåll och sedan spåra bakåtlänkar, kan Ahrefs skjuta i höjden din SEO och hjälpa din webbplats att rankas högre än någonsin tidigare.